Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / kulhání?
<< . 1 . 2 . 3 .
Autor Zpráva
míša n.
# Zasláno: 19 Čen 2005 11:47
- Nahlásit

docela dařilo,ale jakmile jsme byli doma,tak lítala jak čert.momentálně je to 2 měsíce po operaci, nožku ješte sem tam zvedne,ale doufám,že po nějaké době se to uplně zpraví,pak nás čeká ještě nožka druhá.co se týče financí tak Nás to vyšlo na 1900 i s lékami.zároveň jsme požádali chovatelku,aby nám poskytla slevu respek. zaplatila jednu z operací.zaplatila a my ji děkujeme, jen nás mrzí, že jsme na vážkách,jestli naší fence umožníme mít alespoň jednou štěňátka,jelikož se jedná o vadu dědičnou.

niniel
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2005 13:00
- Nahlásit

míša n.
Stenata v zadnem pripade nedoporucuji. Neroznasejte vadu dal.

niniel
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2005 13:04
- Nahlásit

Chci jen dodat, ze muj pejsek uz nekulha vubec. Kamaradi maji krizence vseho mozneho a ten kulhal jako stene tak neskutecne, ze sotva chodil. Je mu 14 mesicu a je naprosto v poradku. Chce to pockat a zbytecne se nenervovat.

míša n.
# Zasláno: 20 Čen 2005 16:30
- Nahlásit

niniel
já taky pevně věřím,že se to časem poddá,jen mě mrzí i ta druhá noha.celé to znova absolvovat,prý tam nemá nález až tak markantní,ale později by mohla mít deformaci a na stáří bolesti.tak se budem kurýrovat ať to máme brzy za sebou. já bych štěňata i
oželela,ale musímpřesvědčit i druhou polovinu. v tom případě se asi rozhodnem pro kastraci.předcházející fena mi na stáří pošla na zánět dělohy + slinivka,srdce atd.tak aspoň tu dělohu by jsme mohli nějak trošku ovlivnit.ještě uvidíme.zdar zdar

niniel
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2005 13:05
- Nahlásit

míša n.
souhlasim. doporucili vam nejake pripravky jako prevenci?

Daša
# Zasláno: 22 Čen 2005 07:02
- Nahlásit

Ahoj tě,
taky se rozhoduji s tou operací. Veterinář říkal, že je dobré to operovat, že potom je ten pejsek na staří bez problémů. Teď jak kulhá, tak se mu prý opotřebovává chrupavka a tak mě doporučil, abych jí dávala přípravek ALAVIS ( stál 600-Kč) a to prý jí mám preventivně dávat do jídla. Operaci taky podstoupíme, ale po majitelce, která prodává štěnata s touto vrozenou vadou těžko dostanu nějaký příspěvek. Nevím ani jak bych se měla vůči ní zachovat, neboť jsem si koupila fenečku s PP za 15 000,- Kč a má takovou vadu (tudíž by nebyla ani chovná ). Rozmýšlím si, že jí aspoň zavolám, musela o tom vědět. To jsou ti chovatelé, kteří to mají pouze a pouze pro peníze. S tou kastrací se také rozmýšlím, měla jsem před tím fenečku, která umřela na to samé a tak ta kastrace je asi nutná. Nejlépe, ale je udělat to hned než fena začne poprvé hárat, pak prý je to jedno už. Jenom je mi líto toho mého drobečka tolik operací.

míša n.
# Zasláno: 22 Čen 2005 08:20
- Nahlásit

niniel
žádné prevent.přípravky mi zatím nedali......
je to nutné?

Dáša
tak,to bzch se rozhodně na chovatelku obrátila s žádosti se slevou,jelikož s PP za 15000
s vrozenou vadou to se mi zdá hodně přehnané.to Vám ji měli teda prodat bez PP.Já jimám bez PP a slevu jsem dostala,teda zaplatila 1 operaci.Jestli je chovatelka solidní,tak Vám tu slevu určitě dá.Přece záleží na jejeí pověsti!!!

Dáša
# Zasláno: 24 Čen 2005 07:56
- Nahlásit

Zdravím,
preventivní přípravek nedávají sami od sebe, jen doporučila a tak jsem ho koupila. Dávám jí 1/2 tabletky do jídla, ale mohu říci, že jí to moc nejede, je prý lepší ho dávat. Ten zvěrolékař co mi to doporučil je opravdu dobrej a tak mu věřím. Říkal, že když ta češka není operována tak se namáhá, pejska to nebolí jen se mu ta chrupavka nicí. A protože má k tomu sklony tak je dobré ten to přípravek podávat. Dává se i velkým psům při růstu a aby neměli problémy s klouby. Operaci té čéšky je asi dobré svěřit odborníkovi ža? Také jsem se ptala na úspěšnost operace je to prý tak na 60% může se to znova obdovit. Na chovatelku se obrátím písemně a pak dám vědět, jak jsem dopadla. Operaci určitě provést nechám, ale asi až na podzim až bude počasí ošklivější, je mi toho mého drobečka líto a potom musím se poinformovat na nějakého velice dobrého odborníka, aby to nějak nezkazil. Však sami asi víte ti veterináři nejsou některý nic moc.

hlavkova
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2013 08:11
- Nahlásit

Dobrý den, včera jsem lehce přiskřípla 7mi týdenními štěněti nohu pod dveře. Zakňučela, ale ihned kňučet přestala. Při pohmatu na nohu nekňučí. Okamžitě jsme jela na veterinu a po důkladné prohlídce veterinář řekl, že nikde nic nevidí. Přesto fenka kulhá na pravou zadní nohu a opatrně na ni došlapuje. Když ji položím na záda, tak se o mě tou nohou zapírá.
Žere normálně, nekňučí, dnes už nechodí po třech, ale po čtyřech, nicméně se jí nožka trochu podlomí občas tak, že si sedne na zadek.
Máte někdo zkušenosti s tím, jestli ji to přejde? Nemohla jsem jí ublížit tak, že bude mít trvalé následky?
Podle všeho má kosti v pořádku, svaly a šlachy taktéž. Prsty jsme jí otáčeli všemi směry a nebolí ji.
Děkuji za všechny názory.

<< . 1 . 2 . 3 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání