Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / zdravotní pojištění psů
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
smatlik
# Zasláno: 16 Bře 2005 23:07
- Nahlásit

Dobry den,
Sonduji, jaký byl zájem o zdravotní pojištění psů - pojištění výloh při ošetření psa po nehodě, operaci atd. Chtěl bych znát názory.

Evik
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2005 08:09
- Nahlásit

smatlik

no pokud se týče mě, tak já bych to brala. Ale už vidím pojišťovnu, která mi pro tyto případy pojistí psa.......

Sendy
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2005 11:37
- Nahlásit

Pes se dá pojistit i pro tyto případy. Asi před třemi lety jsem se na to ptala, když jsem uvažovala o záchranařině. Samozřejmě, že si to pojišťovny nechají hezky zaplatit, takže jsem došla k závěru, že se to vyplatí jen v takových případech, kdy psovi skutečně hrozí trvalé nebezpečí poranění. Chtěli vyplnit dotazník, kde bude uvedena cena psa, zkoušky atd., atd. ...... čím všeho víc, tím samozřejmě pojistka vyšší.
Ale jak říkám, je to informace stará asi tři roky, třeba se to změnilo......

smatlik
# Zasláno: 17 Bře 2005 20:41
- Nahlásit

Sendy
Dobry den,
vyse pojisteni by se pohybovalo od 300,- Kč do 1200,- měsičně dle výše kryte častky, jestli bz pojištěni zahrnovalo i očkovani..

Sendy
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2005 21:43
- Nahlásit

smatlik
Tak se to moc nezměnilo
Jedná se o nějakou pojišťovací akci?

smatlik
# Zasláno: 17 Bře 2005 22:27
- Nahlásit

Sendy
Ne,
Je to soukroma iniciativa soukromych investoru.
Zakladni pojisteni by krylo naklady na osetreni ve vysi 50 000,- Kc.
Tykala by se to i psu bez prukazu puvodu, predpokladam, ze by museli mit ale cipovou registraci.

Sendy
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2005 23:57 - Změnil/a: Sendy
- Nahlásit

FiSt
Když tak 14.400,- ......a už jsi zase naježený . Že by přece jen to jaro

Evik
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2005 08:29
- Nahlásit

Sendy

no když tak na to koukám, tak to pojištění asi má smysl opravdu u pracovních psů, kteří jsou denně v nějakém nebezpečí.... a Akoušovi hrozí jedině to, že maximálně tak budem "platit alimenty" , kdyby se mu nedejbože podařilo obtěžkat nějakou "voříšku" v parku (ale vodítko to jistí )

Evicka
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2005 15:32
- Nahlásit

Tyhle neprokazatelné internetové aktivity mi trochu smrdí podvodem. Já bych do toho nešla. Stačila mi trpká zkušenost s klasickou pojišťovnou a jsem vyléčená z pojišťování byť sebelepších a sebedražších zvířat. Máme psy připojištěné k pojištění domácnosti. Ale protože už to máme dost dlouho, tak neznám konkrétně podmínky a na co se to vztahuje.

Sendy
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2005 20:09
- Nahlásit

Evicka
To mám taky, ale to se jedná o škody způsobené psem (někoho kousne, i jiného psa, způsobí dopravní nehodu, natrhne nohavici, umaže oblek, atd., atd.). Nemluvím o internetové aktivitě, ale některé pojišťovny skutečně pojišťují psy, jak výše uvedeno ..... něco jako "kapitálové" životní pojištění psů.

Evicka
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2005 09:43
- Nahlásit

Sendy, tak tuhle pojistku " na blbost" jak se tomu říká u nás nemáme. Je to součást pojistky domácnosti a vztajhuje se na odcizení psa - věci, jeho poškozeni v souvislosti s krádeží a zabití v souvislosti s trstnou činností. Je to jen velmi orientačně.Ale vím, že jsem jednou podobnou pojistnou událost uplatnila u České pojišťovny ( někdo se nám vloupal do zahrady, praštil psa asi klackem nebo nevím čím a způsobil mu komplikovanou zlomeninu stehenní kosti. Léčba stála skoro 10000Kč. Přes různé tahanice jsme nakonec nedostali nic.) Takže na pojistky psů jsem velmi skeptická.Radši si na všechno dám peníze z prkenice než spoléhat na tyhle spolky. Mají tlupu právníků, kteří nedělají nic jiného než jak obejít pojistné podmínky a nedat ani korunu.

Evik
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2005 12:15
- Nahlásit

Evička

no ti právníci jsou právě v tom honění, aby nedocházelo k pojišťovacím podvodům...je ale fakt, že mnohdy má smůlu i slušný člověk....

Sendy
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2005 13:29
- Nahlásit

Evicka
Dyť jo . Obě máme to samé. Hradí se z toho to, co způsobí pes, ne to, co je způsobeno psovi. Na to, co je způsobeno psovi bys musela mít tu druhou ....zdravotní pojištění psa.
Naštěstí (ťuk, ťuk, ťuk) se mi to zatím vyplatí platit cash.

Evicka
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2005 13:59
- Nahlásit

Vážně ne Sendy, máme každá něco jiného. Já nemám odpovědnostní pojistku za psa. Vážně je to na něco málo z toho, pokud se to způsobí psovi, ale jen na vlastním pozemku, který přiléhá k našemu domu. Ale to je jedno. Nejlepší způsob je si všecko zaplatit keš. Aspoň člověk neplatí pojistku zbytečně a pak z ní má prdlajs.

Sendy
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2005 15:36 - Změnil/a: Sendy
- Nahlásit

Evicka
Aha, tak to jsem blbě pochopila Já mám tu u té domácnosti.
Shodou okolností mi asi před hodinou volal "dvorní pojišťovák" (protože mi končí havarijní pojištění), tak jsem se ptala i na tyto dvě, zde diskutované, pojistky...nabízejí nové produkty Máme sraz za týden, takže pokud toto fórum bude ještě živé, napíši novinky

Evicka
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2005 08:22
- Nahlásit

Sendy napiš, tohle by mě zajímalo. Máme jednoho psa, o kterého se dost bojíme, že nám ho někdo ukradne. Má hodně velkou cenu.

Sendy
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2005 10:42
- Nahlásit

Evicka
Jestli chceš, napiš mi na m.katka@quick.cz konkrétní dotazy, abych věděla, na co se ptát. Zrovna krádež by mně asi nenapadla.

Vero
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2012 21:19
- Nahlásit

Máte někdo nějaké aktuální zkušenosti s pojištěním při nemoci nebo úrazu? Jestli se vám třeba pojištění vyplatilo? Nebo jste naopak zjistili, že se to pořádně na nic potřebného nevztahuje?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2012 21:21
- Nahlásit

Vero
Kamarád si nechal udělat výpis, kolik má na pojištění se spořením peněz. A okamžitě ho zrušil. Ovšem to s výplatou za nemoc a úraz nemá nic společného.

Vero
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2012 21:23
- Nahlásit

Vlčáčková
kolik má na pojištění se spořením peněz
cože to? asi si sedím na vedení, nerozumím.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2012 21:27
- Nahlásit

Vero
Měl pojištění, ale takovéto, co si přitom, když Ti nemusí pojišťovna plnit, zároveň spoříš. Čili - platíš pojištění, které Ti nemizí jako pojištění na auto (například), ale vytváří Ti kapitál. No a on si vypočítal, kolik do toho vrazil, věděl, kolik mu slíbili, že bude mít naspořeno, a nechal si vyjet výpis, kolik tam ve skutečnosti má naspořeno. A protože to neodpovídalo ani náhodou kalkulaci slíbené na počátku pojištění, rozhodl se, že dál jim nebude cpát peníze a zrušil to. Nechal si vyplatit, to co tam měl naspořeno a je dále nepojištěn.

Vero
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2012 21:35
- Nahlásit

Vlčáčková
Aha. Ale to fakt neříká nic o tom, jestli se vyplatí mít pojištění, když dojde na zdravotní psí průšvih.
I když tak nějak se bojím, že moc ne-e. Ale zrovna mi známý nadšeně líčil, jak kamarádovi zaplatili kloubní operaci jorka... Tak jsem trochu začla zas zkoumat a nevím.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2012 21:40 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

Vero
Jo, Ty myslíš u psů? Já to pochopila, že u lidí. Tak u psů teda nevím nic a taky by mě to zajímalo.
Já jsem dneska fakt hodně zmatená. Promiň.

Vero
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2012 22:05
- Nahlásit

Vlčáčková
Jo, Ty myslíš u psů

Tak třeba se někdo objeví.

žanda
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2012 22:08
- Nahlásit

vzhledem k cenám,který jsem za krakena veterinářům dala by mě to taky zajímalo,ale to co jsem jako poslední kdysi četla,bylo skoro nevýhodný.............a takový že dám pojišťovně skoro tolik,jako jsem dala za úkony. Ale já už neměla štěně,tak že i tak to bylo nějaký neváhodný pojišťovat dost dospělýho psa....

LucieS
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2012 22:14
- Nahlásit

Co jsem se kdysi pídila, tak se to nevztahovalo na dědičné choroby a jejich výpis u konkrétního plemene mi odmítli poskytnout...
Takže jsem to zazdila, do toho se pak hodí cokoliv.
Jestli se to časem nějak změnilo, netuším.

Tony
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2012 23:59
- Nahlásit

Vero
Ahoj, mám u ČP pojištění mazlíček. Zatím se nevyplatilo, ale jsem za to ráda... protože fena měla jen menší zákroky. Plnění bylo vždycky hned a bez problémů, vracejí nám cca 70% nákladů - dávali jsme za tři roky - náběh na psincový kašel, poškrbanou rohovku v oku a 2x píštěl na análních (včetně antibiotik).
Je to taková loterie... sama bych to neplatila, expřítel to tak chce, tak tomu nebráním.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2012 07:59
- Nahlásit

Tony
a kolik platíš měsíčně/ročně to pojištění?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2012 08:09
- Nahlásit

mazlicek od CP tady se to da naklikat. ale odpovednost za skodu je jen 150kc/rok, to bych mohla zvazit, ze by nemuselo byt spatne. ale ty zdravotni pojisteni, to nevim, jesli se vyplati...

corgi
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2012 10:11
- Nahlásit

Mám mazlíčka u ČP. Letos jsem prvně využila a musím říct, že jsem byla poměrně zklamaná. Ale ono to tak asi má být, že ano, jak by jinak pojišťovny vydělávaly, než na pojištěncích?
Konkrétně - selhání orgánů, hospitalizace na klinice, následně ještě odběry, léky. Dohromady cca 16 - 18 000Kč. Žádala jsem o plnění celkem třikrát, jednou ambulance, pak hospitalizace, pak následné léčení. Dostala jsem dohromady snad 3 nebo 4 tisíce. Oni to mají ve smlouvě velmi dobře ošetřeno, aby v takových případech moc neproplatili. Možná u škody na majetku nebo něčeho jiného je to lepší, ale v tomhle konkrétním případě jsem byla zklamaná, protože peníze, které jsem za ty 4 roky placení pojistky pojišťovně dala, mi teď de facto vrátili, ani chlup navíc.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání