| Autor |
Zpráva |
Gája
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2006 07:43
- Nahlásit
Ještě je tu jedna možnost - posadím muže na zápraží, do ruky mu dám brokovnici a běda jak se nějaký "obšourník" jen přiblíží..
Aspoň si to muž natrénuje, až mu budou chodit nabíječi za dcerunkou.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2006 07:49
- Nahlásit
Gája
no tak nezbude nic jiného než jít na dlouhou prochajdu na vodítku, nejlíp někam do lesa. Nebo vzít fenku na kolo
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2006 07:55
- Nahlásit
fromeli
Jejda na kolo néééé. To neumíme (teda spolu to neumíme). Já mám špatnou stabilitu a na kole jsem nejezdila ani s dětma, sama jezdím ráda, ale jistější je rotoped. Když vidím náklaďák, preventivně skáču do příkopu. Do lesa jo, to by šlo, ale v týdnu na to moc času není, les máme trošku z ruky, ale bude prodloužený víkend, tak to napravíme.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2006 08:01
- Nahlásit
Gája
ale jistější je rotoped
Tak poběží vedle rotopedu, kup ji běžící pás a bude. Tý jo, už vás vidím a lámu se smíchy.
Aspoň si to muž natrénuje, až mu budou chodit nabíječi za dcerunkou
jo jo, jelikož mám dvě dcery, tak manžel taky vždycky říká, teď jsem uhlídal fenu, ale co za pár let??
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2006 08:12
- Nahlásit
Gája
Bacha i na ten kotec. Nezahrávej si! Chápu, že nevěříš, protože ti čubajs hárá poprvé, ale brzy pochopíš. Malý příklad: nám psi přelézají/přeskakují cca 2-metrovou zeď na uzavřený dvorek, kde cítí háravku. Ta je ovšem zavřená doma a na dvorku se setkají pouze se starou kastrovanou veteránkou, která je pěkně prožene-vždycky se tomu zlomyslně chechtám, jaké to asi je pro ně překvapení-úplně na nich vidím ten údiv-všude cítí háravku a ono tohle. Předtím ještě samozřejmě musí přeskočit plot, což je pro velkého psa úplná hračka.
Zkrátka - bacha!!!
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2006 08:26
- Nahlásit
Martina
Viď?? Já se taky vidím, v nějaké reklamě pejsek běžel na páse...Dřív jsem se vymlouvala, že rotoped mě nebaví, není nad to jezdit přírodou a kochat se, tak mi muž nabídl, že dá rotoped na přívěs, já na něm budu šlapat a on se mnou bude jezdit po okolí, ta představa mě taky doháněla k smíchu. Jen na okraj, běžecké pásy jsou šíleně drahé.., ale líbilo by se mi to (já a za mnou Sára).
Ketrin
Tak ji teda budu zavírat, ale ona je jak šílená, když chce ven skáče po žaluziích a kouše je. Než hárala, tak se jen dotkla čumákem žaluzek a věděli jsme, že chce ven, ale teď je vzteky bez sebe. Má svůj pokojík (bývala to dílna), ale tam je mi ji líto nechat, když jsme doma. Tak vážně nevím.. Nejhorší je, že zrovna teď se u nás staví zděný plot, tak příště už budu v klidu, ale než to doděláme, tak bude po hárání a Sára může být úspěšně nakrytá..(taky s tím háráním mohla ještě měsíc počkat)
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2006 08:35
- Nahlásit
Gája
A nemůžeš ji mít když jsi doma normálně v kuchyni nebo obýváku, aby byla s vámi? To by snad byla spokojená a nekousala žaluzie... Proběhnout na vodítku a domů. Já vím, s tím bíglem je to těžké.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2006 08:38
- Nahlásit
Gája
A kolik jí je? Já taky pořád čekám, kdy to u nás začne, Tess bude teď 8 měsíců...
Kalhotky už jsem jí zkoušela, mám jedny dětský, úplně prťavý a ty jí sednou jak ulitý. Ale jsem si říkala, že jí to budu dávat jen na noc do postýlky...
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2006 08:48 - Změnil/a: Gája
- Nahlásit
Ketrin
No my máme spojený obývák s kuchyní a odtud je východ ven na terasu a zahradu a právě tam jsou balkónové dveře, na kterých jsou žaluzky a když chce ven, tak je kouše a přitom je vlastně s náma v obýváku a kuchyni zároveň. Tak jsme potom z toho nervozní všichni. Je to těžké, snad to zvládnem, ale jsme teprve na začátku, ještě skoro měsíc.
Syska
Teď v neděli jí bude 9 měsíců, taky už jsem byla nervní, kdy to propukne a teď zase říkám, že to mohlo počkat, ale vlastně jsem ráda, že můžeme potom v létě na dovču. To by mě štvalo, kdyby to propuklo v červenci nebo v srpnu... Kalhotky na sobě nesnese, je to taková palice dubová a za 140,-Kč jí je nenechám zničit to je raději vrátím.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2006 08:59
- Nahlásit
Gája
hárání netrvá měsíc, jen tři neděle
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2006 09:10
- Nahlásit
fromeli
To víš já to beru plus-mínus. Ale i to je dost dlouhá doba na uhlídání takové divošky.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2006 09:18
- Nahlásit
Gája
Kalhotky na sobě nesnese, je to taková palice dubová a za 140,-Kč jí je nenechám zničit to je raději vrátím.
já bych s tím vracením ještě počkala. Je to pro fenku něco nového, musí si zvyknout, každá fena si je podle mne nejdřív snaží sundat. Zkus ji je dát a pak ji nějak zabavit, hrát si s ní, u naší to tak fungovalo, zapomněla na ně. Pak když jsem ji je nandavala později, tak na mě jen tak vyčítavě koukla, ale nechala si je.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2006 09:35
- Nahlásit
Gája
Souhlasím s Martinou, já jí ty kalhotky zatím jen zkoušela a taky s sebou šila, ale zabavila jsem ji hrou a přetahováním a za chvíli o nich nevěděla...
|
aren
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2006 09:47
- Nahlásit
Gája
Tady někdo doporučoval, když je háravka v kotci nebo v kleci, přetáhnout přes mříže ještě králičí pletivo aspoň do výšky pipky, že to by měla být dostatečná ochrana.
Doma bys možná mohla zkusit ji k něčemu přivázat, ať neničí zařízení, třeba k té skobě, co drží radiátor. Já vím, že to je trošku kruté, ale když ji vezmeš několikrát denně proběhnout, tak by to snad mohla přes to hárání vydržet. Nebo existují větší klece pro doma, já dávám třeba háravku (maltézák) do klece pro kokra, ale jen na noc a možná dvě-tři hodinky přes den, kdy ji nemám čas hlídat. Ale ona je klidná, při hárání spíš lenošná a snáší to dobře.
Kalhotky si taky strhávala, tak už ji nelámu. Před psem ji stejně neochrání, a skvrnky ona nedělá, pořád se čistí.
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2006 09:59
- Nahlásit
Tak jste mě holky zase ukecaly. Zkusím je vyměnit za trošku větší, i když jsem paní říkala, že je to pro bígla (a to je naše Sára štíhlá), tak ji musí stahovat. Taky otvor na ocásek se zdá malý..Kalhotky necháme, pouze vyměníme za větší, škoda že neexistují pásy cudnosti pro fenky (to bych jí nikdy neudělala)...
|
monika
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2006 10:31
- Nahlásit
Gája
já tě nechci strašit, ale sousedům vymlátil cizí pes okno ve sklepě když se chtěl dostat za jejich háravou fenou. Naše dogina začala hárat až v 11 měsících. Zkoušeli jsme kalhotky, ale servala je a vložku sežrala.Teď čekáme na kastraci a bude pokoj.
Jinak dalším sousedům nakryl pes fenu přes plot. Ona je mrňavá jako liška a on to byl kříženec NO. Myslím, že pokud pes chce, tak se dostane a nic je nezastaví.Betonový plot nebo dřevěné desky kolem kotce jsou taky pasé.Pes je normálně vykouše. Je to s něma v období hárání fakt těžké. Naše doga byla zvyklá na dlouhé procházky a my najdnou seděli furt doma a jen se vyvenčit a zase domů. Trápili jsme se všichni. Jen jsem s ní vylezla, měla jsem doprovod 20 psů z celé vesnice. Všechno kolem baráku občůrané, sám čokl okolo, prostě hrozné období.
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2006 10:35
- Nahlásit
monika
No tak doufám, že není pozdě. Do dílny se nedostane a k nám do baráku snad také ne, ale jak říkám, jestli už není pozdě.
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2006 07:31
- Nahlásit
Tak se s vámi chci ještě jednou poradit...Sára má za sebou 14 dní hárání a začala se v noci počůrávat. Nikdy před tím, tento problém neměla. Myslíte, že to může být právě tímto obdobím??? Je to už 3 noc. Přes den vydrží, ale v noci ne. Spává v dílně, kterou jsme pro ni postupně upravili a taky tam je v době, kdy nejsme doma. Jak říkám, přes den v pohodě a v noci to nevydrží. Máte radu, nebo podobnou zkušenost???
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2006 08:09
- Nahlásit
Gája
většinou fenka potřebuje častějc ven, když hárá. Taky ale mohla nastydnout.
Jak je na tom jinak? Je veselá? Žere? Nemá teplotu?
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2006 08:19
- Nahlásit
fromeli
Když přijdeme z práce, tak je na zahradě celý den až do večera + nějaká procházka k tomu. Přes den je tak 9 hodin "zavřená" a vydrží. V noci je zavřená tak těch 7 hodin a nevydrží. Jinak teplotku možná nepatrně má, protože prý v tomto období je zvýšená teplota normální, ale myslím, že nastydlá není, jsou teď vedra a svůj pelíšek má vystlaný dekama. Veselá je, někdy až moc a s tím žrádlem už jsem tu rozvedla jednu diskuzi, žere to co jí chutná (masíčko). Teď jsem naběhla na Purinu pro menší plemena a to jí "docela chutná", ale musí se přemáhat. Je to lumpice, včera rozkousala rukojeť od plastového křesla na terásce. Musela jsem ji moc chránit před výpraskem od manžela. Přišli jsme na to až ráno a on nedokáže pochopit, že trest, který přijde pozdě, tak nesplní účel a pes to vnímá jako nespravedlivou křivdu...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2006 08:26
- Nahlásit
Gája
no tak pokud jí nic nejni, tak bych počkala do konce hárání, už to musí během pár dnů skončit a pokud se to neupraví, šla bych k vetemu.
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2006 08:31
- Nahlásit
fromeli
Tak jo, budu trpělivě utírat loužičky, jen doufám, že si na to nezvykne a nebude to pak dělat z pohodlnosti... trestat ji za to nemám?? To víš, když byla malinká, tak jsme ji v tom vymáchali čumáček, nebo plácli přes zadek..
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2006 08:47
- Nahlásit
No když ji při tom nechytneš, tak to nemá cenu.
U nás je to bez problémů, když Michelle chce v noci, což se nestává často jen výjimečně, tak si nás probudí, ale když spí jinde, tak nemá možnost dát Ti to najevo.
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2006 09:05
- Nahlásit
fromeli
To je pravda, ale když byla malá, tak jsem ji při nočním čůrání taky nepřistihla a stačila jí v tom vymáchat čumík. Je fakt, že když pes spí jinde, tak tě nemůže "upozornit", že potřebuje....a taky se to dá výjimečně pochopit. Stalo se mi to, když třeba měla večer polévku a pak ještě pila, tak nevydržela, ale to jsem chápala. Teď je to už třetí noc za sebou a tak si myslím, že to asi opravdu bude tím háráním. Když jsme na prochajdě, tak i divně čůrá, jakoby ji to bolelo, nebo možná je to proto, že je nateklá...kdo ví, jak to feňulky prožívají, možná dost podobně jako my....
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2006 09:14
- Nahlásit
Gája
no může mít nějakej zánět, pokud se Ti nezdá jak čůrá. Taky můžeš odchytnout trochu moči a donýst to do laborky nebo k vetemu.
Mohla by si jí uděla i urologický čaj, slabý a zkusit jí to dát o víkendu a když to nepomůže jít v pondělí na veterinu.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2006 09:20
- Nahlásit
Gája
Nemáchej pejskovi v loužičce čumáček, to se nedělá.
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2006 09:21
- Nahlásit
fromeli
Asi je lepší plašit zbytečně, než, když už je pozdě, ale já bych přesto ještě počkala...Víš to bys musela vidět, možná ji to nebolí, jen když dělá potřebu tak u toho tak divně popochází, to dřív nedělala. Dřív jen přidřepla a vyčurala se, teď přidřepne, začne a pak ještě kousek pomalu jde a stále čurá. Je fakt, že opravdu je hodně zduřelá. Uvidím po víkendu, ale jinak se mi zdá zdravá. Možná bych spíš vetovi brnkla a poradila se s ním, jestli je nutné, aby ji viděl. To víš, ona veta moc nemusí, jako asi všichni. Navíc si myslím, že zase příliš často nemočí, tak normálně a s dětma blbne jak šílená..
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2006 09:24
- Nahlásit
Martina
Už nemáchám, jen když byla malá, to víš, psali to v moudrých knížkách...možná je lepší máchat, než mlátit. Nějak štěndovi musíš dát najevo, že tohle je fuj a to se nedělá.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2006 09:26
- Nahlásit
Gája
Moje fenka když hárala měla taky několikrát nehodu, i přes den, takže já bych to viděla k tomu hárání. Čůrala i častěji přes den. Počkala bych do pondělka.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2006 09:29
- Nahlásit
Gája
Gájo, to normálně značkuje když popochází! Nevyšiluj, kliiid.
Naše domina Salina takhle čúrá pořád-skoro ani nepřidřepne a počúrne třeba metr délky.
|