| Autor |
Zpráva |
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2006 09:51
- Nahlásit
brut
www.novafoods.cz
|
brut
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2006 11:33
- Nahlásit
Jimmi
Děkuji
|
sněhule
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2006 12:04 - Změnil/a: sněhule
- Nahlásit
Ahoj, chovatelka od které budu mít štěníka AS také krmí Treiner a velice mi je doporučovala. Jednou jsem se tady na diskuzi ke granulím na ně taky psala a dostala jsem odpověď od Jerryho:
sněhule: To je na dlhsiu debatu, pretoze novafoods trainer alebo fitness su krmiva v suchej kategorii, kde kazdemu kto rozumie vyzive srdce zajasa. Tazko sa hodnotia krmiva pokial sa nevymenia aspon dve generacie ale ked ze Novafoods je na zaklade novej technologie junior vo vyrobe kvalitnych krmiv musim konstatovat ze vdaka svetovemu vyrobcovi najmodernejsich liniek v spracovani cerstveho masa je v EU spolu s nemenovanou firmou na cele vo vyrobe cisteho a kvalitneho produktu. Tento vikend predstavil na svetovej vystave v Portugalsku nove produkty v mokrej strave pre macky a psov Trainer vyrabanych v materskej firme vo Svajciarsku s podielom masa 60%. Urcite prekvapenim su konzervy OK vyrabane v Nemecku pre stredne a velke plemena adult s 30% podielom masa. Vacsina vyrobcov sa toci okolo 10%. Ale spat ku granulam. Vysvetlime si postup vyroby. Spolocnost vacsinu surovin pouziva z vlastnej produkcie. Kurence a morky su v podstate priamo chovane pri fabrike. Spracovava sa ciste maso s 96% cistotou. Ziadne perie,koza, kosti hlavy hrabaky atd..Maso je schladene na 4C vo vakuovej komore. Popisat cely proces je na dalsie stranky a tak len strucne. Spolocnost u tejto kategórie nespracovava mucku a oproti inym si skutocne zachovana struktura masa. Granula po vypadnuti sa po stlaceni vracia do povodnej polohy a je pripravena na aplikaciu tukov do stredu granule nie na povrch. Kedze v tejto fabrike sa robia ja veterinarne krmiva znacky Forza 10 (v ITA vedia o com pisem) svedci to o slusnej kvalite v Novafoods. Momentalne v EU nie je lepsia technologia ale opat ukaze cas co na to povedia psy.
U macacich krmiv je to jasne. Ale toto su uz interne informacie tejto spolocnosti a tak treba skusit. Rada trainer a fitness je natural neobsahuje ziadne additiva podla EC ani farbiva ci chemicke antioxidanty. Tak to je vsetko z prezentacie v Portugalsku. Mozno som ti pomohol sa trochu zorientovat.
Takže to určitě skusím. I cenově se mi zdají dobré.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2006 12:06
- Nahlásit
holky a nevite o nejakych granulich, ktere jsou dobre na srdce a zaroven dietni pro tlustochy?
|
vidrbína
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2006 13:18
- Nahlásit
No Happy Dog nabízí Sano Croq N nebo Supreme Toscana, ale to je už snad přímo pro pejsky co srdíčko mají nemocný.
Já mám jednu feňuli trvale na HD a teď budu hledat něco, by trochu zhubla - ja jako prasátko tlustá
|
vidrbína
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2006 13:20
- Nahlásit
Tak dostanou všichni Trainer - mrňousové to baští, tak se velký budou muset podřídit
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2006 18:08
- Nahlásit
Jimmi
díky.
Zkusím na výstavě koupit menší balení a pokud bude šmakovat, jak myslím, tak objednám big pytel. Myslím, že na to co uvádí, je to dobrá cena.
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2006 10:29
- Nahlásit
Pokud to někoho bude zajímat, tak jsem dneska do misky nasypala poprvé Trainer Energy. Byla jsem zvědavá, co na to pes. Bylo to ještě trošku smíchaný se zbytkem granulek L.B., ale asi je to dobrý, protože miska skončila prázdná.
Mám bohužel psa těsně na rozmezí váhové kategorie 26-29kg, proto je pro nás nákup granulí občas čarování. Psa mám celkem hubenýho a dost aktivního, takže jsem zvědavá jestli ty granule budou chutnat.
Jinak jsem měla pocit, že verze L.B. má můj pes už plné zuby.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2006 10:36
- Nahlásit
vidrbína
no muj pejsa ma srdicko zvetsene a bereme leky...ale zaroven je trochu oplacanjesi nez by mela byt...
ted mame dietni eukanubu a fakt dost dobre hubne...
|
vidrbína
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2006 13:53
- Nahlásit
Tak mi přišly na vyzkoušení i ostatní balení Traineru. Takhle velký granule má i Happy Dog pro štěňata velkých plemen.
nika
já budu muset chtě nechtě Enyně nasadit taky nějakou dietku. Teď po zimě je pěééékně oplácaná.Jenže u ní něco měnit je dost problém - hned reaguje sr...ou.Teď má jehněčí HD a oproti Premium Croq je ta stolice taky horší.
Tak zkusíme Trainer pro tlouštíky a uvidíme.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2006 14:07
- Nahlásit
vidrbína
to sandy ma po eukanube pekny parecky...prvni tejden se po ni mohla utlouct a ted ji tomusim vylepsovat....ale klidne ji necham o hladu kdyz tonesezere..to uz je o mlsani..takze budto sezer nebo budes mit hlad...
jinak moje mela 10kg nadvahu...a za 14 dni shodila 3kg a jedem furt dolu
|
vidrbína
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2006 14:23
- Nahlásit
Tak stále baštíme Trainer a dobrý! Těhule sice stále odmítá a chce vařené, ale ostatní ho mají už toho 21.4.všichni. Nejvíc chutná čivavákovi!!!
Žádný zhoršení nepozoruju. Leonka má dokonce menší hromádky než měla po eukanubě.
Takže hlásím spokojenost.
|