Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Dietní granule
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
fromeli
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2006 09:49
- Nahlásit

vidrbína
já sem taky pošuk, furt zkoumám a zkoumám

vidrbína
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2006 09:49
- Nahlásit

Jo a v příbuzenstvu krměj s dobrýma zkušenostma K-9 a Purinu, ale ta prý teď dlouhodobě nebude. Povídali to na jiném psím fóru.

vidrbína
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2006 10:56
- Nahlásit

....no a tý nejmenší teď vaříme

Jandula
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2006 11:02
- Nahlásit

Evik
Tak to by jí mohlo vyhovovat... Taky asi zkusím Neuseeland, neobsahují těch chondroprotektiv moc, abych když přidávám ještě GAG, jí nepředávkovala...?

vidrbína
Mám retrieverku, ale jak jsem psala, má radši malý granule.

fromeli
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2006 11:11
- Nahlásit

Jandula
nemyslím, že by těch přídavků bylo v granulích takové množství, že by šlo předávkovat. Navíc mylsím, že i ten GAG se dává nějakou dobu a pak následuje pauza.

Naše jezevčíková pro změnu odmítá pidi granule, tedy sní je, ale raděj má ty chroupací

Jandula
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2006 11:19
- Nahlásit

fromeli
Ona kvůli těžký DKK má doporučeno brát prášky neustále...

Ono to s těma granulema bude asi tak, že Sára má ráda menší, protože je nechroupe, ale tím jak hltá, tak rovnou hází do krku (a ne a ne se to odnaučit)...

suesie
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2006 15:06
- Nahlásit

Tak nakonec nám vet po důkladném prostudování naší dokumentace a prohlédnutí výsledků krve doporučil veterinární dietu od Hills - Hills I/D To by snad mělo být lepší než ty Sensitive stomach, ne? Taky to je jen na předpis.

Jandula
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2006 15:17
- Nahlásit

suesie
veterinární diety od Hillsu jsou dobré, Sára je teď na J/D...

suesie
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2006 15:25
- Nahlásit

Jandula
Hlavně doufám, že je bude jíst. On je to totiž celkem vybíravec. Naštěstí máme objednaný zatím jen 2kg. A ony se tyhle granule jí jen po nějakou dobu, ne pořád, že?

Jandula
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2006 15:33
- Nahlásit

suesie
V některých případech pak můžeš přejít na komerční stravu, ale nějaký pes je na tom doživotně... Sára měla kvůli průjmům nasazenou veterinární dietu od Eukanuby s tím, že to bude žrát tak měsíc, počkáme, jestli se to upraví a pak zkusíme přejít na normální... Naštěstí se to podařilo, i když teď je zase ne veterinárním Hillsu, ale to je kvůli kloubům...

fromeli
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2006 16:11
- Nahlásit

suesie
Michelle tuhle dietu měla po střevní chřipce, protože nechtěla jíst vařenou dietu. Jenže Michelle sní všechno.

suesie
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2006 16:25
- Nahlásit

fromeli
To my teďka Cllifovi dáváme kuřecí nebo krůtí masíčko s rýží a to mu šmakuje, takže se bojím že pak ty granulky chtít nebude. Dávali jsme eukanubu, tu po nějakým čase vůbec nechtěl, ale ta proplanka mu celkem chutnala. No co se dá dělat.

fromeli
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2006 16:34
- Nahlásit

suesie
já bych možná zvážila "přirozenou" stravu, když má tyhle problémy. Hlavně v případě, že by ta dieta měla být dlouhodobá.

suesie
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2006 16:48
- Nahlásit

fromeli
No, kdyby to bylo na mě, tak bych se k tomu asi taky přiklonila, ale jelikož jsem přes větší část týdne ve škole v Praze a Cllifa mají na starosti naši, tak je tímhle nechci zatěžoat. Samo, že kdyby ty granulky nepomohly, tak by se to muselo řešit vařenou stravou, ale nejdřív to budeme řešit takhle. Je totiž fakt, že po Eukanubě nám zvracel zcela vyjímečně.

fromeli
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2006 17:38 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

suesie
no jedině navařit dopředu, udělat sáčky a šoupnout do mrazáku, rodiče by jen ohřáli.
Tak uvidíš, jak to bude fungovat. Třeba to bude jen přechodný.

suesie
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2006 17:55
- Nahlásit

fromeli
No to by bylo taky řešení, jenže to bych to málo co jsem doma strávila u plotny
No kéž by nám ty granulky zabraly. Mám je asi postupně přimíchávat k tomu vařenýmu co mu dáváme teď, že?

fromeli
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2006 18:26
- Nahlásit

suesie
no asi jo Možná by Ti stávkoval a možná by mu rychlá změna neudělala dobře, když má citlivější zažívání.

Michelle tohle nevadí, ale ona je popelnice

Falco
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2006 22:37
- Nahlásit

Přidám svou zkušenost. Dieta od Eukanuby - skvěle zabrala na vleklé střevní potíže, které se nedařilo řešit ani přechodem na vařenou stravu. Průjem se objevil vždy, když pes dostal cokoli, v čem bylo jakékoli maso. Takže rok byl skutečně jen na dietě bez jakéhokoli přikrmování. Ale myslím, že v těch granulích chybí nějaké vitamíny a přídavky, protože se mu strašně zhoršila srst a pohyblivost, což jsme museli řešit vitamíny a chasotonem.
Přechod na běžné granule (Eukanuba senior) se dlouho nedařil (vždycky dostal průjem), až po roce, a to jsem přidávala do dávky 10ks granulek první týden, 20 ks druhý týden atd. Teď už krmíme půl dávky běžných granulí a půl dávky vařeného.

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání