| Autor |
Zpráva |
suesie
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 14:08
- Nahlásit
Potřebovala bych doporučit nějaké dietní granule pro 9 měsíčního psa s citlivým zažíváním. Dosud jsme mu dávali jehněčí purinu pro plan, ale tak jedenkrát týdně nám zvracel. Dneska jsme byli u veta a ten říkal, že to zřejmě bude granulemi. S dietními granulemi zatím nemám žádnou zkušenost a tak se obracím na vás. Slyšela jsem, že existují nějaké veterinární ditetu od Hillsu nebo Eukanuby. Máte někdo s těmito krmivy nějaké zkušenosti?
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 14:14
- Nahlásit
no ja sice nemam stendo ale 4letou fenku, ale z duvodu prebyvajicich speku sme presly na eukanubu light....
za 14dni jsme shodily 3kila...takze ja doporucuju
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 14:16
- Nahlásit
nika00
no my to ale nepotřebujeme abychom shodili nějaký to kilčo, ale ze zdravotních důvodů.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 14:18
- Nahlásit
suesie
to by bylo lešpí aby ti vet doporučil nějakou dietu sám,ale když si vyhledáš Hills,tak tam najdeš různý diety i pro citlivý zažívání.....
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 14:20
- Nahlásit
suesie
Taky bych si nechala doporučit od veterináře... Nebo se podívej na www.eukanuba.cz, v sekci pro veterináře... Já jsem pro Sáru používala dietní eukanubu, když mívala často průjem...
Anebo Happy dog má granule pro psy s citlivým zažívání, ale není to veterinární dieta...
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 14:31
- Nahlásit
Koukala jsem se na granule Hills sensitive stomach. Ale může ty ditení granule i 9 měsíční pes? Jsou totiž většinou určený pro dospělé psy.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 14:32
- Nahlásit
kdyz jsem byla minuly tyden na vet, tak tam meli kocoura, ktery mel asi podobny problem a vet mu doporucil nejaky primo specialni granule(ne dietni) myslim ze to byl Hill nebo royal canin..uz nevim
|
pajinka
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 14:34
- Nahlásit
Mám dobrou zkusenost s dietou Trovet pro citlive zazivani a urcite dobre budou i diety Hill´s.
|
pajinka
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 14:35
- Nahlásit
Pro upresneni byl to Trovet HLD.
|
daliva
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 15:43
- Nahlásit
suesie
FirstMate Lamasko Sensitive
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 15:57
- Nahlásit
suesie
Dost se divím,že se vet spokojil jen s takovým konstatováním. Hodně záleží na tom,na co je konkrétní přecitlivělost nebo alergie.Trovert, Hills a další dělají diety,ale je to vždy na konkrétní problém. Může být přecitlivělý na kuře,vejce,lepek atd atd. To je důležité zjistit. Mám s tím své zkušenosti,protože mám labroše alergickýho na kuře a např. právě Proplan má i v jehněčí variantě kuřecí tuk,takže to pro nás nepřipadá v úvahu."citlivé zažívání" je strašně široký pojem
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 15:58 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit
suesie
minulý týden sem vedla diskusi o "nejšetrnějších granulích" s vetem, tak podle něj je to granule z ryby. Ale pozor, aby v té rybě nebylo něco z kuřete, aby to prostě byla jen ta ryba.
Možná by stačilo, kdybys změnila značku, možná je v proplance něco, co nesedne, nějaký konzervant, přídavek či co.
Mohla by si zkusit ANF krůta, ječmen to je pro pesany s citlivým zažíváním.
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 16:01
- Nahlásit
Já bych doporučila se podívat na stránky www.novafoods.cz , kde jsou hypoalergenní granule v nabídce firmy Trainer. mají asi čtyři druhy.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 17:11
- Nahlásit
já mám dobrou zkušenost s veterinární dietou od Calibry či Hill´s
Purinu Pro Plan jsme vyzkoušeli taky a u té už jsme s pejsou s hodně citlivým zažíváním zůstali. Ono každému psovi sedne něco jiného. Já jsem třeba doporučovala kamarádce, která má feknu LR doporučovala Proplanku Jehněčí s rýží, protože fenka má taky trochu citlivé zažívání. Řekla jsem si, že horší než náš Griffča to snad mít ani nemůže, a ejhle, čuba po tom blila......Tak si pak vyberte....
Chce to zkoušet a až najdete to pravé, tak už pak pokud možno neměnit
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 18:57 - Změnil/a: suesie
- Nahlásit
jana33
Dělali mu rozbor krve a tam bylo všechno naprosto v pořádku, na základě toho říkal, že je to zřejmě stravou.
Mně se asi nejvíce zamlouvá ten Hills sensitive stomach.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 19:10
- Nahlásit
suesie
no nevim, maso až na 4.místě.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 19:28
- Nahlásit
fromeli
no místo takového množství masa je tam bílkovina obsažena ve vejcích. Třeba Royal canin má maso na 3. místě a to žádný náhradní zdroj bílkovin jako tenhle hills nemá. Fakt nevím...
|
Axa
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 19:38
- Nahlásit
Já dávám dnes 14 ti letému pudlovi už 7 let HLD od firmy Trovet. Nemůžu si granule vynachválit. Fenka, která každou chvilku zvracela, měla podrážděnou slinivku, je opravdu v pořádku. A to jsem ji krmila masem.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 19:53
- Nahlásit
suesie
hmm, to sice jo, ale vejce je docela častý alergen, taky se mi tam nelíbí ten sojový olej.
Za ty prachy by to mohlo být lepší.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 20:30
- Nahlásit
fromeli
sakra z těma granulema je to fakt šílený, vybírám jako šílená a pokaždý se najde nějaký takový "rušivý element".
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 06:37
- Nahlásit
suesie
Já bych pro začátek zkusila změnit značku, třeba fakt jen vadí něco v receptuře.
V 9 měsících sem už dávala dospělácký granule, ty štěněčí Michelle už moc nechtěla.
Pokud v krvi nic vet nenašel....
Zkus dávat Pangamin Bifi Plus, to by mělo mít příznivý vliv na zažívání a sáček stojí asi 50 Kč. Navíc se říká, že když pesan dlouhodobě dlabe "béčka", tak odpuzuje klíšťata a jinou havěť.
|
vidrbína
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 07:13
- Nahlásit
Eukanubácký dietní granule se jmenují Intestinal a náš pes je měl po operaci. Jsou ale jenom na předpis od veta a za 10 kg pytel jsme dali asi 1300 kč.Ale stačil ten jeden pytel a mohli jsme se vrátit k těm naším.
Další co se nám velice osvědčily jsou ty bylinkové od Happy Dogu. Tam máš na každé psí problémy jiné granulky.Jukni na jejich stránky www.happydog.cz
Jeden den ráno objednáš a druhý nebo třetí den to dovezou.
Mně po jejich granulích fenka přestala zvracet.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 07:23
- Nahlásit
vidrbína
on Happy Dog dělá vůbec velmi kvalitní krmivo. Četla jsem, že z testovaných krmiv snad jako jediné obsahují granule od H.D. skutečně maso bez "náhražek". Dva ze svých tří psů krmím Happy Dog Neuseeland a jsme s tím strašně spokojení. 15letému knírovi se zlepšila i mechanika pohybu, neb toto krmení obsahuje i chondroprotektiva.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 07:41
- Nahlásit
Můj dovozce granulek má u Happy Dogu nějaké - losos, králík superpremium, ale na těch www.happydog.cz ho nemůžu najít.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 08:29
- Nahlásit
Evik
A jak "velké" jsou ty granule? Ta moje potvora mi veliký nechce jíst, upřednostňuje mrňavý...
|
daliva
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 09:07
- Nahlásit
suesie
Jak psala fromeli, já bych po takovém výsledku krevních testů jen vyměnila značku krmiva, zřejmě je jen přecitlivělý na nějakou složku ProPlanu (třeba konzervant či barvivo). RC bych ti ale nedoporučila, je to krmivo s nejběžnějšími a nejtěžšími alergeny, co znám...sója, sůl, dochucovadla.. Zatím bych zůstala u jehněte, pokud už s ním máte zkušenost, když změníš granule radikálně (vč. příchutě), nedopátráš se, v čem byla potíž, navíc to pejskovi nemusí dělat dobře. Veterinární diety bych taky nechala na později, zatím de facto zdravotní problém nemáte, jen mu nesedne konkrétní značka.
Z vlastní i okolní zkušenosti nedám dopustit na granule FirstMate - pro tebe bych vybrala FM Lamb and Rice Adult, FM Lamasko Sensitive (to má velký úspěch i u šarpejů, což jsou pochodující alergie) nebo Lamb and Potato - všechno jsou to superprémia (to poslední dokonce ultraprémium holistic) za velmi rozumnou cenu a s velmi dobrou kvalitou vstupních surovin. Všechny jsou také určeny dospívajícím a mladým pejskům...
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 09:15
- Nahlásit
Jandula
no ty Happy Dogácké granule jsou velké asi jako nehet od palce nejsou mrňavé, ale ani moc veliké - jsou placaté
|
vidrbína
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 09:40
- Nahlásit
fromeli
losos + králík - to je SUPREME Irland - pro citlivé psy s těmi nejvyššími potravními nároky při potravní alergii na běžná krmiva.
(poruchy trávení, nemoci jater, slinivky i při obezitě)
Mám vyzkoušené - právě po těch mi feňulka přestala blinkat
jandula
záleží jak velkého máš pejska - pro malá plemena mají i malé granulky.Vybereš si pro každou rasu. Moje mrňavka zase nechce malý granulky.
Mně se feňule srovnala po HD Premium Croq, předtím měla každou chvíli zažívací problémy,každý přechod na nějaké jiné krmení - hrůza a děs - tohle bylo naprosto bez problémů. Nevím jestli to dělají ty bylinky, ale je to dobrá volba.I odpad je minimální a když má člověk víc psů tak se to uklízí mnohem lépe
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 09:42
- Nahlásit
vidrbína
když je někdo slepej
Díky
|
vidrbína
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 09:47
- Nahlásit
Nejhorší je, když je člověk maniak a pořád zkouší jestli by přece jen nepřišel na něco lepšího.......já už nehledám. Každý náš pes má něco jiného co mu vyhovuje a tak už neměním. Dřív jsem si myslela, že všichni dostanou stejný, ale to jsem neprotlačila.
Máme jich 5 a krmíme Acanu, Happy Dog, Fitmin a marod má Eukanubu, ale jen dokrmím pytel tak taky dostane buď HD nebo Acanu.
|