| Autor |
Zpráva |
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2014 09:30
- Nahlásit
birma
Vyplatilo se mi v tu chvíli naprosto ignorovat.
hele to nesouhlasim to vedlo právě k tomu stavu kterej byl k utracení..jemu bylo úplně jedno že ho ignoruješ,naprosto..nevnímal svět kolem sebe,takže ignorací se to jen a pouze vystupnovalo..pomohlo pouze mechanicky mu v tom zabránit a pokusit se odvést pozornost,zpočátku jen na chvilinku bo to jinak nešlo,nakonec jim to i poradili jako první věc když ho viděli na tom suchdole(btw nějaká pozitivistka ))) ),nejspíš nemáš psa v týhle fázi páč tenhle to prostě dělal FURT přesně v tom smyslu co to slovo znamená.Neřikám,že má psa mlátit aby zas nedošlo k rozporu ,ale tim jak ho měli na vodítku se dal korigovat,jakmile se začal točit,už mu dávali hlavu rovně a nabízeli třeba piškot,míček..cokoli..pak se přesunuli do fáze kdy pes měl povel Ke mě a odměnoval se po chvilinkách za soustředění na majitele..šlo to pomalu samosebou .Majitelka může použít třeba haltinu když píše že je po operaci a pes má sílu..popravdě nikdy jsem něco tak děsnýho neviděla u psa v domácnosti,je to opravdu práce a psovi je třeba se intenzivně věnovat aby prostě neměl kdy se otočit za tim ocasem..
|
birma
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2014 09:42
- Nahlásit
davidkova renata
Jasně, nemám a neměla jsem psa v tomhle stavu (dělal to asi 10 x denně, při stresu to bylo horší), jen jsem psala, co pomohlo nám. Samozřejmě šlo hlavně o to, zaměstnat psa, aby na podobný avantýry byl unavenej a seznamovat ho stále s novýma věcma a bubákama, aby ho hned tak něco nerozhodilo. Podle mě dost záleží v jakym stádiu to má pes zadavatelky a zda to je vážně psychického původu.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2014 09:52
- Nahlásit
birma
(dělal to asi 10 x denně
nojo tak to je dobrý,to se dá..
zda to je vážně psychického původu.
no bejt na jejím místě,zkusila bych vyjít z toho,že to psychický je a viděla bych esi se to zlepší, aspon trochu,páč když půjde k vetovi,vyplázne šílený love za veškerý možný vyšetření,tyhle lidi to stálo kolem 25 tisíc,samosebou nenašli nic ,ale pes chudák absolvoval snad všecko včetně odběru mozkomíšního moku,což bych já psovi nikdy neudělala ,nakonec skončili rezonancí esi to jako neni něco na mozku bo příznaky by byly a to je prostě pálka,no..
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2014 10:23
- Nahlásit
davidkova renata
jak je kurnik možný, aby se do takovýho stavu pes dostal? Já předpokládám, že lidi jsou normání,. na psu jim záleželo a záleží. Jak to vzniklo? Jak se to rozjelo? Jestli se můžu zeptat. zajímá mě to.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2014 12:08
- Nahlásit
PetraK
no mě to taky zajímá,páč to se hned nevidí,nevim,můžu se jen dohadovat co jsem tak viděla.Za prvý ten pes musel mít k něčemu takovýmu sklony,jak řikám,je to labila.Ty lidi znám dost dlouho,měli předtim taky NO x dobrák.Umřel asi v 6 letech poté co ho u veta léčili asi půl roku na nevimco a nakonec ve vetcentru přišli na předmět v zaž. traktu ,ale bylo už pozdě.tohle štěně jim přines syn,sami by si psa nebyli pořídili,aspon ne hned,přesdšlýho milovali páč byl dle pánova gusta a tedle měl tak blbou startovní pozici už od začátku.Myslela jsem,že jsou normální,ale když jsem si s ní dala sraz a začla se vyptávat ,bylo mi to jasný..páník se nějak trošku distancoval prej a přišlo mi,že pes je tak trochu nechtěnej,navíc blbá socializace takže začal vyjíždět po všem,čili to mělo další vliv na vycházky,v zásadě jsem ho za ten rok viděla jen na vodítku kolem baráku(to nás bylo víc teda)Pak jsem s e ptala jak tráví den a tak..takže pes v předsíni(btw štěkal co chvíli,naproti dělám,takže to vim) zavřenej dokud někdo nepřišel a nevzal ho kolem toho baráku..prostě zaměstnání NULA..v tu chvíle sem krapet ochladla páč to bych do nich nebyla řekla,dle mne ten pes měl režim vražednej i když byl "problémovej" při venčení,ale proč žejo..Další věc byla chování k tomu psu..myslim majitelku bo jinak venčila pubertální holka a ta nedělala nic jen ho protáhla kol baráku a dom..já skutečně nejsem pozitivista a ani bejt nehodlám,ale tohle pro mne bylo odstrašující..ona ho nebila to vůbec,ale neviděla jsem žádný pochopení pro to zvíře,ona vydávala povely a žádala splnění tak,že to byla prostě buzerace ,já nevim jak to říct,ona vystupovala autoritativně ale přitom mu nic nedávala ze sebe..nevim,mluvim jak debil,ale neumim se vyjádřit.Ale nebili ho,to vůbec..
Pak to začlo pomalu(nebyl mu ani rok)ale rychle to přerostlo ve zlozvyk,asi netušili vocogo..zas na druhou stranu šli ke všem možnejm vetům a zaplatili velký love za hovno,v zásadě už byli rozhodlí k uspání,s čimž jsem teda souhlasila,páč to byl chudák..viděli jsme se asi 3krát na plácku,dala jsem jí klikr a vyložila úplně nejzákladnější věci, ukázala nějaký cviky,naházela nějaký linky a nedoufala jsem,páč jsem jí v duchu zařadila mezi pipiny.No a ona se pak nějak dostala jako poslední pokus do suchdola ,narazila na nějakou děvu co jí ukázala,že se psem se dá domluvit a nakázala jí další věci.Majitelka říkala,že se jí tam ujali v zásadě proto,že je to zajímalo,prostě pokusnej matroš.V současný době je pes celkem v poho,něco s nim dělaj páč se mě tule ptala na vodložení,spravil se,je zarostlej,vypadá normálmě,ale vyjíždí furt..ovšem je to začarovanej kruh,páč on by možná za chvíli dal pokoj,jenže je velkej jak kráva a nikdo mu nechce "pučit" psa krom jednoho borce s nějakejma mopsema či co .)) a s těma je samo v pohodě. Můj názor je,že ten pes měl prostě smůlu a slabý nervy a kdyby byl u někoho jinýho,nemuselo se to rozjet,když jsem jí tak poslouchala tehdy,vůbec jsem se mu nedivila ale jako maj ho rádi, to zas ne že ne..jen tam prostě něco chybí
ale nedivim se když takovej pes skončí na injekci,je to vysvobození pro všechny a hlavně pro něj,on byl úpa šílenej,točil se a hryzal se do ocasu,pak se do něj zakous a vypadal jak ten štucl co dří nosili,prostě ležel a byl zakouslej..pak se pustil,5 vteřin nic a znova..doma měli všecko od krve páč jak se mlátil v tom malým bytě,tak se potlouk o nábytek,zadní nohy a ocas bez chlupů,do krve rozmydlený,pak se to zhoršovalo při emocích,ale to už bylo rozjetý stejnak.nedělal to jen když spal v noci..hustý jako
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2014 12:24
- Nahlásit
davidkova renata
děkuju. Je to smutný čtení Psékus měl pravdu - začasto jsme pro ty čokly dost utrpení. Já si to tak nějak myslela, že to prostě není úplně možný, aby něco takovýho závažnýho vzniklo bez toho, aby člověk někde přiložil ruku k dílu /čímž neříkám, že se asi nemůže narodit psychicky špatnej jedinec, nicméně dřívějc by se narodil těžko/. AspoŇ tedy, že ho nakonec nenechali ve štychu. Každopádně život to pro něj není lehkej.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2014 12:40
- Nahlásit
PetraK
á si to tak nějak myslela, že to prostě není úplně možný, aby něco takovýho závažnýho vzniklo bez toho, aby člověk někde přiložil ruku k dílu /
hele nevim..to je jen můj dojem z celý věci kterej nemusí bejt správnej
jsem si ale dost jistá že u mě by si vocas nehonil ..ten pes jako!!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2014 13:01
- Nahlásit
davidkova renata
i vocas nehonil ..ten pes jako!!
to je důležitej poznatek
no já mám jen takovou teorii, pes je duše čistá, když do toho nebude šahat člověk, těžko se bude rodit s psychickou poruchou /dobrá, ze všeho exitujou výjimky/ a rozhodně ale, rozhodně si ji následně nevypěstuje i kdyby byl v povaze slabší. Bohužel jsou lidi, který i nevědomky zdevastujou tu povahu, která je silná ( i když to dá fušku). Musí to být pro ty psy dost krušný.
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2014 13:10
- Nahlásit
PetraK
když do toho nebude šahat člověk, těžko se bude rodit s psychickou poruchou /dobrá, ze všeho exitujou výjimky/ a rozhodně ale, rozhodně si ji následně nevypěstuje i kdyby byl v povaze slabší.
Co vím, tak u některých plemen jsou tyhle obsesivní poruchy vyloženě vrozené, dědičné. Třeba bulteriér. A u psa zadavatelky bych si na to vsadila taky, páč psala, že to dělala i jeho matka.
U normálního psa by tahle porucha nevznikla ani za podmínek, o kterých psala davidkova renata. Nějaká větší či menší dispozice k tomu musí být vrozená.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2014 13:12
- Nahlásit
PetraK
, těžko se bude rodit s psychickou poruchou /dobrá, ze všeho exitujou výjimky/ a rozhodně ale, rozhodně si ji následně nevypěstuje i kdyby byl v povaze slabší
no já zas myslim,že furt je zvíře(jakýkoli) živej organismus a jako takovej může bejt prostě porouchanej,ale v přírodě by právěže tadle vyjímka brzo exitovala =D jak jsi zřejmě nechtěně ,leč výstižně napsala =D čili by se nerozvinula.
sem ti jako spíš chtěla říct,že nejsem žádnej psícholok přes čokle takže můj dojem nemusí nutně bejt to pravý vořechový,ale stejnak myslim,že nejsem daleko od pravdy bohužel.tadle úchylka se vyskytuje tu a tam u útulkáčů,kde vlastně člověk až tak nezasahuje,jen ten pes je prostě neštastnej a nudí se
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2014 13:17
- Nahlásit
davidkova renata
člověk až tak nezasahuje,jen ten pes je prostě neštastnej a nudí se
zasahuje. Stejně jako ti sousedi. Tím že se psu nedostává naplnění jeho základních potřeb.
e furt je zvíře(jakýkoli) živej organismus
však jsem psala, že ze všeho existuje výjimka
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2014 13:25
- Nahlásit
PetraK
Tím že se psu nedostává naplnění jeho základních potřeb.
jo jasně,já to myslela jakože jsem to vlastně nikdy neviděla u psa co bydlí normálně doma u majitelů..zatimco v útulku pes majitele nemá,tedy nezasahuje nikdo ,přítomni jsou jen ošetřovatelé co v rámci pracovní povinnosti se o psa staraj(nevychovávaj,necvičej,nepůsoběj denně) tady je ta vina tak jako spíš komplexní než konkrétní
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2014 14:13
- Nahlásit
davidkova renata
jo jasně,já to myslela jakože jsem to vlastně nikdy neviděla u psa co bydlí normálně doma u majitelů
tady je ta vina tak jako spíš komplexní než konkrétní
jo jo. přesně tak.
|
pitvora
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2014 20:59
- Nahlásit
Zubrová Dáša
Ptala jsem se veterináře,ať mu dá nějaké tabletky,ale nechtěl.
Napadá mě... jak nemám ráda MVDr. Žertovou, tak v tomhle případě by myslím mohla pomoct. Minimálně v těch práškách se určitě vyzná.
|
Zubrová Dáša
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2014 14:21
- Nahlásit
Přesně tak,taky nereaguje a čím víc se snažím ho okřiknout,tak se víc točí.
Jsem z okolí Liberce a proč ho veterinář nechce léčit chemií nevím,prostě mi řekl - to ne.
Když ho mám doma,tak to nedělá,nedovolím mu to,ale jen ho pustím ven,tak začne.
Zkusím ty Bachovy květy,kamarádka mi dala leták na paní Janu Tůmovou- poradenství,konzultace - tel -775 273 015. www.bachovaterapie.cz
Tak jinak všem moc děkuji a pak dám vědět,Dáša.
|
Marekkv
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2015 09:31
- Nahlásit
dejavu Dobrý den, moje 4měsíční fenka NO si také začala předvčírem honit ocas (bez kousání). Chtěl, bych kontaktovat Prahu nebo Brno, jak jste psala, ale odkaz nelze otevřít, resp. se zobrazují nějaké "japonské" stránky. Nemáte přímo kontakt nebo název kliniky ?
Moc děkuji Marek Husák
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2015 14:35 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
Marekkv
Nemáte přímo kontakt nebo název kliniky ?
To byl nějaký starý kontakt, na paní Žertovou je funkční tenhle.
Já bych ale radši zvolil jiné, výchovné řešení, než paní Žertovou. Nicméně, to je každého věc.
|
Marekkv
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2015 21:00
- Nahlásit
Myslel jsem chování.info.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2015 21:25 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
Marekkv
No mel byste se rozhodnout, jestli Vam zalezi na Vasem pesovi nebo na kontatktu s pani Zertovou, me to dohromady moc nejde.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2015 22:25
- Nahlásit
Marekkv
Myslel jsem chování.info.
Já taky.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2015 18:08 - Změnil/a: zbrnd