Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Kloubní výživa - prevence
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Jandula
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 13:31
- Nahlásit

wami
To ten GAG FORTE mi doporučili po operaci, ale ještě vyrábí klasický GAG Tablety...

Kolik vlastně prckovi naměřili?

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 13:40
- Nahlásit

Jandula
No plávě!
Nějak to přestávám finančně zvládat...stačí, to, co kupovat musím...ale ten chassoton je možná ještě dražší....teda určitě není z levnějších.....asi vyzkouším ten roboran gel.......kdyz uz ho mam...a pak treba udelam zase kuru z tech drazsich)

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 13:42
- Nahlásit

Jandula
Wami

No já to mám jako prevenci...mám malé či střední plemeno...bych možná nemusel zbytečně stresovat a zkusit to levnější......

Jandula
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 14:04
- Nahlásit

Trotelchen
co máš za psa a jak starého?

Markét
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 14:45
- Nahlásit

A mně se výborně osvědčil humánní preparát Condrosulf, tedy indikovaný veterinářem. Ovšem bylo to až při vážných pohybových obtížích starší feny, jinak spoléhám na kvalitní granule.

daliva
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 15:02
- Nahlásit

Trotelchen
Když jsme měli před 5-7 lety štěňata retrievrů na předvýchovu pro slepce, na doporučení veterináře z výcvikového střediska jsme jim dávali Gelacan. Musím říct, že i labradoří pažravci měli s jeho přijímáním potíže. Podle mých současných informací už teď používají s úspěchem Alavis...

Naším psům dáváme také Alavis (na doporučení podle mého názoru spolehlivého veterinárního ortopeda) - štěňatům preventivní kúry od 2,5měsíce. Používáme Alavis Kloubní výživa, někdo to u štěňat kombinuje s Alavis Single. Zkušenost (dvouletá) zatím velmi dobrá, psi to i ochotně přijímají samotné... Jinak, protože máme raději přírodní zdroje, štěňatům dáváme rosol vyvařený z vepřových nožiček, větším psům přímo nožky a uši na okusování. V mase dostávají i chrupavky...

S příjmem vápníku opatrně! Předávkování vápníku v době růstu může způsobit v kloubech docela problémy (výrůstky, osifikace..). Přidávat by se měl jen v období přezubování a to např. ve formě jogurtu, sýra (pozor na tvaroh)... My přimícháváme do potravy na jemno drcené vaječné skořápky, lehce zakápnuté citronem (vit. C pomáhá ten vápník vstřebat).

stamir
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 15:21
- Nahlásit

a čítali ste niekto štúdiu, čo sem hodil (a?) jeje ?
Ak som tomu dobre rozumel, účinok chondroprotektív bol zaujímavý až u ľudí , ktorí mali stredné až ťažké problémy s kĺbami. Ich preventívny účinok je tada spochybnený ?

čo hovorí mág menom jeje ?

jeje
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 15:48
- Nahlásit

Stamir, myslím že si tomu porozumel dobre.

daliva Iste za najúčinnejšie sa obyčajne považuje kombinácia "Alavis Kloubní výživa" + "Alavis Single", čo nie je nič iné, ako Proenzi 3, alebo Barny's 3, od tých istých výrobcov základných surovín v podstatne nižšej cene a vo vyššej kvalite (humánna kvalita je vždy vyššia, ako veterinárna, ak to výrobca rozlišuje a on to v tomto prípade rozlišuje). Ja ku tomu ešte pridávam vitamín C, do 2mg/kg hmotnosti psa.

Netreba ale zabúdať na to, že konkrétny jedinec môže na konkrétny liek/doplnok výživy zareagovať rôzne (a aj ten istý jedinec v inom čase).

Jandula
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 15:54
- Nahlásit

jeje
Mně třeba čuba odmítá Alavis sežrat, ani zabalenej do salámu, ani ve tvarohu, ani rozdrcenej (to se pak žrádla ani nevšimne) a to je to jinak žravej retriever...

stamir
Bohužel nepodávám GAG preventivně, ale kvůli zjištěné DKK.

jeje
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 16:07
- Nahlásit

Trotelchen
By mne zajimalo, na co tam je ta jogurtova kultura? Jak ma u psa souviset s dobrym zazivanim?

Mlieko moze naduvat a sposobovat traviace tazkosti, fermentáciou sa mlieko meni na jogurt a to, co moze sposobovat traviace tazkosti sa v nom rozklada, na to, co tazkosti nesposobuje a je na uzitok, navyse jogurtova kultura je probiotikum, pozitivne ovplyvnuje crevnu mikrofloru...

jeje
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 16:13
- Nahlásit

Alavis 3 sa da vraj zohnat aj vo forme sirupu, ja tu tabletu naslinim a strcim jej to do papule. Asi tri dni to vypluvala, tak som jej to potom strkal az do krku, teraz to uz v pohode zhltne (a za tym nasleduje papanie, samozrejme, to malilinke C-cko zje bez problemov z misky). Tiez netreba zabudnut na dostatok vody.

Jandula
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 16:16
- Nahlásit

jeje
Pokoušela jsem se Alavis do ní dostat týden... nedařilo se... tak než bych jí trápila, a i sebe, jsem vzala Chassoton a Caniviton, teď GAG.

jeje
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 17:09
- Nahlásit

Chassoton/Caniviton som podaval aj ja, ale ten "PETVITAL GAG Forte", hmm to fakt čumím. K výťažku z mušiel tam pridávajú per-oral "Hydroxylapatite" a "Silicic acid" ?

dejavu
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 19:03
- Nahlásit

daliva
taky jsem mela stene goldena na predvychovu, ale bez Alavisu To ti jich dali vic? Jake to bylo vycvikove stredisko?

daliva
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 20:35
- Nahlásit

dejavu
Nene, my je měli v rozpětí dvou let - vždy jednoho na rok (nádherné labrouše). Z Jinonic.

Též bez Alavisu, s Gelacanem, resp. ten jsme mu na doporučení kupovali my.

wami
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 21:23
- Nahlásit

Jandula
Mame to vesele, Lump ma 3/3, ale dobrou prognozu (uhleni v pohode, prusvih jsou hranate kloubni hlavice).

jeje, stamir
Mam problemy s klouby (kolena), resila jsem to se sportovnim ortopedem. Jeho nazor na kloubni vyzivu - chondroprotektiva:
Chondroprotektiva jsou jako olej v aute. Nevite o nem, bolest subjektivne nezlepsi (pokud ovsem neobsahuji zaroven analgetika), ale vnitrne kloubum pomahaji. Clovek (pes) jako ridic toho auta nepozna prilis velkou zmenu, pokud olej vymenuje, ale pro motor auta (klouby) to znamena hodne.

Trotelchen
Jo tak chassottone opravdu nepatri mezi nejlevnejsi, to je fakt... Ale protoze ma pes diagnostikovanou pomerne vysokou DKK a neni jeste plne dorostly, do tech tri let, nez dospeje, mu proste chci davat to nejlepsi. Pak taky ale budu uvazovat treba o tom Roboranu (ten se chystam koupit jeho tatovi, 8letemu dedkovi... )

birma
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 21:27
- Nahlásit

http://virbac.cz/fortiflex.html
tohle je to co používám já (a vyjde to levnějc než Alavis) - mám s tim fakt dobrý zkušenosti a nejenom já, ale je pravda, že u kloubních preparátů se účinky určujou hodně špatně...

Falco
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 21:38
- Nahlásit

Ja mam velmi dobrou zkusenost s Chasotonem. Loni jsem ho zkusila na 9 letém psovi, který silně kulhal na přední nohu a přes všechna vyšetření se nenašla příčina. Po týdnu užívání bylo zřetelné zlepšení, po 3 týdnech prakticky nekulhal, jen po velké námaze. Pak jsem dával 2 měsíce Canavit forte a když se mi zdálo, že se noha zhoršuje, zase jsem se vrátila k Chasotonu a zase je tu viditelné zlepšení.
Ovšem je pravda, že nevím, co s tou nohou má, protože ani rentgeny všech kloubů ani speciální ortopedické vyšetření nic nezjistilo!!!!

mac1
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 21:45
- Nahlásit

slyšela jsem , že dobrý je Giom , ale já nedávám nic, starší pes je v pohodě , běhá mu to bez problémů ( DKK děláno ve 3 letech - 1/1) a u mlaďocha ještě nevím ,jak na tom je,ale žádné potíže nemá, tak také nic.

Jandula
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 08:28
- Nahlásit

wami
Tak hlavně, že je to pozitivní prognóza... Sára má taky 3/3, ale prognóza... veterinářka moje, která má taky retrievery říkala, ať se tím nezatěžuju, jen ať jí nenechávám skákat... Druhý veterinář (ten co jí operoval lokty) mi říkal, že může přestat chodit za rok, dva (ale tady jde o to, jak moc si chtěl zaoperovat, protože mě přemlouval, abych u levý nohy nechala udělat TPO)...

wami
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 12:48
- Nahlásit

Jandula
Hele, jestli to ma po Denym (mozna, naofceny neni ani jeden z rodicu), tak ten mi v 7 letech odesel za rok 1000km a jedinkrat nezakulhal. Dedi se nejen dispozice k DKK, ale i schopnost se s ni vyrovnat.
Takze jedina zmena v Lumpove zivote jsou chondroprotektiva - jinak makame naplno dal, s tim, ze az bude mit bolesti, budu to resit. Ale soude podle jeho taty to jen tak nebude...

sněhule
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 13:19
- Nahlásit

Na docela zajímavý článek k tématice DKK a chondroprotektiv jsem narazila tady http://www.kpchp.org/cl0019.html .

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 13:49
- Nahlásit

jeje
Mlieko moze naduvat a sposobovat traviace tazkosti, fermentáciou sa mlieko meni na jogurt a to, co moze sposobovat traviace tazkosti sa v nom rozklada, na to, co tazkosti nesposobuje a je na uzitok, navyse jogurtova kultura je probiotikum, pozitivne ovplyvnuje crevnu mikrofloru...
Já mám teda zafixované, že pes má poněkud jinou mikrofloru než člověk a kmeny baktrerii jako třeba laktobacily apod pro něj moc probiotický účinek nemají.....paní z Fitminu mi tvrdí mailem, že mají a proto jejich výrobky nebudu kupovat, ale to je holt na každém z nás, kdo chceme kterým informacím věřit.

JINAK DÍK VŠEM MOC ZA RADY MOC DÍÍÍÍK

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 13:50
- Nahlásit

jeje
Jeje, takže dle té studie prevence nemáá skoro smysl? Je to svým způsobem logické...že má ten smysl pramalý...no kdo ví ))

renault
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 16:00
- Nahlásit

Ahoj lidičky,mám menší problém.Mám štěně 8měsíční zlatý retrívr,málo s ním chodím ven,protože máme zahrádku asi tak 1xza týden.A když s ním jdu na delší trasy tak pokulhává na zadní packy a z toho jeden leží.Myslíte,že už teď jako štěně má problémy s klouby a co by jste mi doporučovali,jestli s tím máte zkušenosti.Moc děkuji.Zdraví ¨Renata

jana33
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 16:06
- Nahlásit

renault
V první řadě s ním choď ven nejlépe každý den. To co píšeš může být samozřejmě projev dyspalzie nebo jiného kloubního problému,ale také jen nedostatečná kondice. Můj labrouš vyrůstal až do doby,kdy jsem si ho vzala (v roce a půl) jen na zahradě,na procházky se s ním nikdo neobtěžoval a po půl hodině procházky kulhal jako blázen.Prostě nebyl zvyklý se hýbat,chodi,běhat!!! Takže - chondroprotektivum rozhodně neuškodí, v roce bych s ním pro jistotu šla na RTG,ale hlavně bych s ním začla chodit ven. Prospěje to nejen jeho kondičce,ale i psychické pohodě. A délku procházek pomalu zvyšovat. A samozřejmě při déletrvajících obtížích k vetovi

mac1
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 21:19
- Nahlásit

renault
pohyb - měl by se osvalit

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 21:32
- Nahlásit

Já dávám přípravky pro lidi a vetka mi to schválila. Ovčanda má 4/4. Kulhá sice furt, ale osvalila se (když přišla, byla jak bláto) a je to o něco lepší, nemá ani bolesti.

Madlenka
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 21:56
- Nahlásit

Zkuste vyzkoušet Fortiflex.Máme s ním výborné zkušenosti, navíc je ochucený, takže si ho pejsek sám veme.

Ebony
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 22:03
- Nahlásit

já mám dobré zkušenosti s lidským Proenzi, ze zvířecích s Giomem

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání