Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Kloubní výživa - prevence
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Trotelchen
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 09:58
- Nahlásit

Prosím pěkně o nějaké smysluplné argumenty, proč se domníváte, že ten či ten druh je nej. Popřípadě, proč si myslíte, že to jsou vyhozené peníze.
Může být i z oblasti lidské medicíny.
Vím, že se to zde již probíralo, ale já tam nic moc přínosného nenašel.

Dík moc

dejavu
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 10:04
- Nahlásit

Trotelchen
Asi bych se vyhnula Gelacanu, protoze je tam vitamin C, ktery je sice dulezity pro funkci te zelatiny, ale vyzral mi nerezovou misku, jeden pes po nem zvracel a druhy se sklebi, kdyz to ji, protoze ho to kysele stipe na jazyku, v mnozstvi, ktere je doporucene jako denni davka, je pro meho psa nepozritelny.
Navic mi kamaradka rikala, ze kdyz se pokusila z neho uhnist kulicku s zradlem, ze ji pak palily ruce.

wensday
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 10:07
- Nahlásit

Já bych doporučila Chassoton, protože je absolutně přírodní. Má pejsa s DKK 3/3 ho bere už rok a je v pohodě, druhé dvě fenky preventivně http://www.equistro.cz/produkty/chondropr.htm

jeje
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 10:21
- Nahlásit

Nedávno boli uvoľnené informácie z prvého rozsiahleho testu účinkov chondroitín sulfátu a glukosamínu:

http://nccam.nih.gov/research/results/gait/

Garfield
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 10:21
- Nahlásit

Baštíme přes rok pravidelně Alavis a žádné problémy s tlapajznama sice nemáme, nemohu však říct, zda-li bychom je měli bez Alavisu...

V případě problémů co zaručeně pomohlo byl Rimadyl (teď nevím, jak se tam píší ta -i -y, ale to je jedno), jenže to jsme v léčbě nikoliv prevenci, žeáno.

birma
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 10:33
- Nahlásit

Já dávala Alavis, teď Fortiflex, ani na jedno si nemůžu stěžovat. Mylsím, že Fortiflex mému psu sedí líp, ale je tady tolik dalších vlivů, prostě nemůžu říct, jak by chodil, kdyby ho měl dřív, nabo kdyby byl teď na Alavisu...
Joo moct tak vidět do paralelních světů, kde se to děje, to by byla krása

Jandula
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 10:38
- Nahlásit

Trotelchen
Neřeknu ti ani pro, ani proti... nejsem odborník a dokonce ani odborníci se nemohou shodnout, jestli ano nebo ne, a když ano, tak který...

Já jsem chtěla dávat Alavis, ale Sára mi ho zvracela... Pak jsme přešli na Chassoton a Caniviton... Nevím, ona sice má diagnostikovanou DKK, ale zatím (ťukám to na dřevo jak vzteklá) problémy nemá... Teď půjde na GAG FORTE a poté na klasický GAG moučka...

dorfa
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 10:42
- Nahlásit

Jandula
Někteří vet. upřednostňují kloubní výživu humánní. Je levnější a co do složení stejná.

fromeli
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 11:56
- Nahlásit

Já dávám teď jako měsíční prevenci
Fitmin KLOUBY , protože je vyroben ze žraločí chrupavky a sušených mlžů, dále obsahuje účinné hladiny vitamínu C, E, selenu, manganu, zinku a mědi. Žraločí chrupavka i svalovina mořských mlžů obsahuje vysoké množství proteoglykanů, chondroitinsulfátu i glukosaminu.
Mělo by to obsahovat: sušené maso, žraločí chrupavka, moučka z mušlí, premix vitamínů a stopových prvků.

fromeli
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 11:58
- Nahlásit

Jo a ta měsíční kůra vychází asi na 150Kč pro přerostlou jezevčíkovou

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 12:15
- Nahlásit

Dík dík dík a až Vás poškrtím, tak se nedivte...dyť jsem úplně stejně bezradný jako předtím :-DDDDD
No holt asi se na to odpověď najít nedá...ale dík moc za osobní zkušenosti, rady a reakce.
Dáváme nyní GAG prášek...no ale přiznám se, že by mi něco levnějšího nevadilo...tak jsem uvažoval o těch lidských preparátech...radil jsem se se svou dvorní paní lékarnící...je moc hodná a má přehled a ta tvrdí, že pro lidi ji přijde nejkomplexnější GELACAN......no...já ho taky nemusím...jednou jsem od nejmenované osoby dostal maila (maila už nemám uloženého, proto nejmenovaná osoba), v kterém se pravilo, že pes může libovolné množství vápníku, protože ten nadbytečný stejně vykadí...ehmmm no....takže tak nějak...

dorfa
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 12:17
- Nahlásit

Trotelchen
Jenže ona kloubní výživa není jen o vápníku.Aspoň ta lepší kloubní výžila jako třeba Proenzi.

fromeli
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 12:20
- Nahlásit

Trotelchen
o GAGu se říká, že je to jedno z nejlepších, ale vskutku ta cenová relace je někde jinde než např. ten Fitmin. Naše jezevčanda ale žádné problémy nemá, jen sem usoudila, že má věkový nárok na nějakou tu prevenci

wami
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 12:21
- Nahlásit

Trotelchen
Ja davam Chassottone, pripadne mi jediny ciste prirodni (a mozna se mi jeste libi Fitmin Klouby, ale ten zatim nedavam).

Alavis je nejrozsirenejsi, ale ted jsem o nem slysela, ze latka MSM, kterou obsahuje, je karcinogenni - v EU se nesmi pouzivat, ale v Kanade ano (Alavis je kanadsky)... Takze z Alavisu uz mam strach.

Endy
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 12:25
- Nahlásit

Dávala jsem seniorce Gelacan orling biosol.Nechtěla mi nic takového žrát,tak mi byl doporučen tekutý přípravek s čokoládovou příchutí.První dny měla problémy s vyprazdňováním.Teď jí dávám Alavis,tady mi zase nevyhovuje dávkování.Tu velkou tvrdou tabletu rozčtvrtit na stejné dílky je dost problematické.Výrobce zřejmě na malé psy nemyslel.Zda to psovi pomáhá nebo ne se nedá určit.

abby
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 12:28
- Nahlásit

Fakt je,že každý veterinář i chovatel říká něco jiného.Někdo tvrdí,že stačí kvalitní granule,někdo zase,že se musí dávat i kloubní výživa.Na tuhle otázku prostě není jednoznačná odpověď

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 13:00
- Nahlásit

dorfa
Trotelchen
Jenže ona kloubní výživa není jen o vápníku.Aspoň ta lepší kloubní výžila jako třeba Proenzi.

No to ale trotrlchen přeci ví, já jen psal, co mi napsala jedna paní z oné organizace....chápačka??

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 13:05
- Nahlásit

wami
Hele a třeba ten GAG od Caniny, používám já je nepřírodní v čem...jen se ptám, páč nefím!

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 13:07
- Nahlásit

wami
A prosím pěkně, kde vyjde ten oný chassotone levně? Nejlépe hodně levně ??!! )

wami
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 13:07
- Nahlásit

Trotelchen
GAG od Caniny
Abzch se priznala, nevim... Ale Chassottone jsou v podstate akorat rozemleti mekkysi...

Az budu mit chvilku, kouknu i na ten GAG...

Jandula
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 13:09
- Nahlásit

wami
GAG tbl. (GAG-Tabs)

Obsah > Pro psy > Doplňková krmiva > na kloubní chrupavky, vazy a šlachy

Popis zboží
ke zlepšení pohyblivosti psa a k dosažení korektního postoje končetin, k rychlejšímu hojení po zraněních a operacích kloubů. Obsahuje 30 % standardizovaného, stabilizovaného, mrazem sušeného výtažku z pohlavních žláz mlže Perna canaliculus, jehož hlavní součástí je komplex glykosaminoglykanů (obsahující chondroitinsulfát, glukosaminsulfát, keratansulfát, kys. hyaluronovou aj.) a vysoce nenasycené mastné kyseliny, a další látky, které zlepšují stav kloubních chrupavek, vazů a šlach. Dávky: 1 tbl. na 15 kg těl. hmot. denně po 42 dny (6 týd.) nebo tak dlouho, dokud nedojde ke zlepšení. Potom 1/2 tbl. na 15 kg těl. hmot. denně. Preventivně 1/2 tbl. na 15 kg těl. hmot. denně

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 13:18
- Nahlásit

wami
No protože u toho chassotonu jsem se dočetl tohle na tom odkazu, co je tu daný ze začátku diskuze...:

CHASSOTON 4% by měl být podáván psovi po dobu 3-4 týdnů a to:

Preventivně – na počátku podávání chondroprotektiv (poté pokračovat přípravkem CANIVITON FORTE)

to mám kjoupit 2 pixle a co se zbytkem toho chassotonu?? já totiž nevím, kde se na to zeptat, aby jeden dostal fakt kvalitní odpověď....nebudu přece davat dost penez za pripravky, aby mi pak nejaky chytry vet rekl..."ehm no, ale nejlepsi je stejne alavis"...a to proto, ze je jediny, ktery on zna...

fromeli
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 13:21
- Nahlásit

Trotelchen
to je bohužel jako u krmení, každý má jiný názor, tak člověku nezbývá, než se řídit vlastním rozumem, aby si nějaký ten vlastní rozum vůbec uchoval
Ale chápu Tě, protože před pár týdny jsem hledala různé info sama a byla z toho celá tumpachová.

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 13:22
- Nahlásit

Jo a máte někdo zkušenosti s tím chondroprotektivem od firmy, co dela Roboran...tusim roiboran-gel nebo ak nejak...taky to ma byt s tech mekkysu a hlavne mam toho doma nekolik baleni....???

wami
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 13:24
- Nahlásit

Jandula
dik, akorat ted nad tim nestiham popremyslet, jedu do prace...
Jinak ale na prvni pohled to vypada taky hodne dobre!

Trotelchen
Ja mam ten chassottone s tim, ze je dobre pripravky stridat. Jeste nevim, s cim budu stridat, ale pro zacatek (vysledky DKK mladeho mam tyden) jsem si vybrala to, s cim ma nejlepsi zkusenosti muj vet (a co se mi taky libilo slozenim )
Dokud to nebude nutne, nechci davat nic, co rovnou obsahuje pripravky proti bolesti (analgetika) - coz je mimo jine prave i jeden z typu Alavisu.

GAG vypada hodne podobne jako ten chassottone - v tom pripade by me zajimala docela cena... Stridala bych tedy asi prave tyhle dva, mozna jeste s tim Fitminem (protoze ten mam proste rada celkove).

Uf, musim letet do prace, tak kdyztak navecer...

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 13:25
- Nahlásit

http://shop.univit.cz/nabidka.php3?ipocet_zbozi=10 &jedenkus=157210495007&detail=1&dozaloha=8&typ=big &kategorie_pole=&podle=NOVINKY&od=0&do=8

Jandula
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 13:26
- Nahlásit

wami
Spousta lidí tvrdí, že GAG je to nejlepší, cena tomu odpovídá, já si teď pro Sáru objednala GAG FORTE /pomáhá při rekonvalescenci po operaci/ a dala jsem za 180 tb. asi 2100.

Tak uvidíme..

wami
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 13:27
- Nahlásit

Trotelchen
Co se tyka Roboranu, taky jsem o nem docela premyslela, no vet povidal, ze mi k nemu nic nerekne, pac na oblau neni uvedeno procentualni slozeni...
Takze Roboran, az budu znat presne slozeni...

wami
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 13:29 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

Jandula
pomáhá při rekonvalescenci po operaci
Nechci se dohadovat, fakt ted nestiham - ale pomaha mozna prave proto, ze obsahuje analgetika (leky tlumici bolest). Psa zatim nic neboli, tak nechci, aby analgetika dostaval, proto si ten GAG asi necham, az bude nejhur...
Jako prevence se mi proste libi ten chassottone, ktery je slozenim podobny...

A ted uz vazne mizim!

Trotelchen
Ani na tech strankach nema Roboran PROCENTUALNI slozeni...

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 13:30
- Nahlásit

wami
kdyz jsi tak nadsene ) psala o tom fitminu, tak jsem kouknul na jejich stranky a nejak me odradili hned prvnim vyrobkem

http://www.fitmin.cz/fitmin.asp?start=26&id=118
pisi tam:
Chuť a kvalitní bílkovinu dodává sušené mléko, o dobré zažívání se starají probiotika a jogurtová kultura.

By mne zajimalo, na co tam je ta jogurtova kultura? Jak ma u psa souviset s dobrym zazivanim? Asi se budu muset preptat jich, at je treba zbytecne nepomlouvam

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání