Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Čištění zubů
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Zet
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2006 15:48
- Nahlásit

aren
Pro psíka je to rozhodně zdravější než narkóza

aren
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2006 15:56 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

Zet
No, to jsi mě dostala, to máš určitě pravdu. Ale bojím se, že by se bál.
Jo. A co by to udělalo s jeho důvěrou ke mně.

Zet
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2006 16:04
- Nahlásit

aren
To záleží na tom, jak je na tom tvůj psík s psychikou. Moji psi to zvládají v pohodě.
Co se týče důvěry, myslím, že bude brát stejně to, když ho přivedeš k veterinářovi a necháš uspat, jako když ho tam přivedeš a necháš mu vyčistit zuby. Pro něho to bude stejné "příkoří"

aren
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2006 16:11 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

Zet
No, uvidím, Jsem z Tvé rady trochu vykulená
Každopádně díky.

Zet
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2006 16:17
- Nahlásit

aren
No, on bude možná vykulený veterinář. Většinou zuby bez narkózy čistit nechtějí ... aspoň, co jsem měla možnost slyšet ve svém okolí.

dorfa
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2006 18:47
- Nahlásit

aren
s tou důvěrou psa k tobě bych to tak nepodceňovala.Je to individuelní a skutečně pes to může brát jako zradu.Ale po té oblbovačce si většinou nic nepamatují. Takže je to na tobě co upřednostníš a co si myslíš, že bude tvému psovi nejlépe vyhovovat.A je taky pravda, že ne každý vet. je ochotný kámen bez přispání psa dělat. Ta premedikace, která se většinou používá zase tak nebezpe
ná není.Jak jsem tady už psala měla jsem psa takto přispaného 3 týdny v jednom kuse a práv Rometarem.

aren
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2006 19:07
- Nahlásit

dorfa
Asi se přikláním spíš k Tobě. Pejska mám od jeho tří let a vybral si mně sám (byl předtím polotoulavý), jeho důvěry si vážím. Když jsem ho šla poprvé očkovat, tak mi měl velice za zlé, že ho tam píchli, po odchodu z ordinace mi utekl, vlezl do zahrady k jedné známé fence a dělal, že mně nevidí.
Zato když byl před dvěma lety čistit zuby, tak jsem ho nesla domů poloomámeného v náručí, a náš vztah to nijak zle nepoznamenalo. Nevím, čím ho tehdy píchli, ale tentokrát se o to budu zajímat. Myslím si, že to čištění zubů při vědomí musí být pro psa hrozný zážitek.

bord
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2006 19:09
- Nahlásit

Já měla feńuli co by bezproblému držela,ale vet mi vysvětlil,že ten zvuk je pro psa velmi nepříjemný a prostě uspat se musí.Jen si uvědomte,že se dělají ultrazvuk.píštalky,které pes slyší snad i nějakej ten kilák daleko.
Strhnout se to dá ručně u klidného psa,ale zase se nedostanete na zadní zuby..

Shadow
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2006 20:13
- Nahlásit

a čistíte jim všichni zuby myslim jako spešl pastou a kartáčkem???

benino
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2006 21:51
- Nahlásit

My jsme dávali čistit zoubky jednou při dělání DKK,tedy v narkóze a teď máme dobré zkušenosti s tvrdým chlebem,hlavně patkou.Jak ho u mě vidí,udělala by i stojku

Endy
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2006 22:12
- Nahlásit

Nechala jsem sundat zubní kámen ultrazvukem,krmím Eukanubou(obsahuje dental care proti usazování) a jednou až dvakrát týdně zuby vyčistím pastou Virbac.Již dva roky jsou zoubky čisté a to předtím na kámen fenka trpěla.Je jí deset a vypadá to,že už snad na kámen nebudeme muset jít.
Druhá fena měla zuby hodně zažloutlé,už jsem chtěla jít na kámen,ale zkusila jsem to sama nůžtičkama seškrábnout a čistím a zuby jsou už zase bílé.

fromeli
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 06:30
- Nahlásit

Já si taky myslím, že ty pasty maj smysl. Navíc naší dost chutná.

dorfa
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 11:28
- Nahlásit

aren
vet. to nechtějí bez mírného oblbnutí dělat právě proto, že ten ultrazvuk psovi rezonuje v hlavě a pro některé je to opravdu velmi nepřijemné a stresující.Proto to mírné oblbnutí.Ale je to individuelní.Záleží na povaze psa.Ale psi s větším prahem dráždivosti jako je pinč, pudl atd. tak tam si myslím, že to nemá cenu bez mírné narkózy v jejich zájmu ani zkoušet.

Endy
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 12:04
- Nahlásit

Když má pes zubní kámen hodně usazený a tlačí na dáseň,musí vet zajet i pod ní.To by si pes bez narkózy nenechal líbit.Taky u starších psů se některé zuby už hodně viklají a pak je vhodné je vytrhnout.

Zet
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 12:20
- Nahlásit

dorfa
Mno, já si spíš myslím, že mnoho veterinářů to bez oblbnutí nechce dělat ze dvou důvodů:
1. Nemohli by si připočítat poplatek za "narkózu".
2. Museli by vyvinout více energie a vystavovat se nebezpečí, že je pes pokouše.
Souhlasím s tím, že to je psům nepříjemné, ale to už tak bohužel u zdravotních zásahů bývá. Náš veterinář se snaží narkóze a oblbování psů vyhýbat, jak jenom to jde a já s tím naprosto souhlasím.

aren
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 14:31
- Nahlásit

dorfa
No, on je to právě skoro úplně pinč.

dorfa
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 18:09
- Nahlásit

Zet
Tak s těmi důvody veterinářů s tebou musím souhlasit a je to bohužel u všech vet. kteří si říkají klinika.Ale i tak jsem spíš pro to zvíře zbytečně nestresovat. Je to opravdu hodně odvislé od plemeni a každého jednotlivce. Nevidím nejmenší důvod, proč zvíře zbytečně stresovat a prát se nim u veterináře, když se může nechat zklidnit medikamenty. K tomu přece byly vynalezeny, aby zmírňovali stres a bolest jak u lidí tak u zvířat.

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání