Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Jak urychlit línání
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
suesie
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 12:03
- Nahlásit

jana33
a nemůžu tím psa nějak poranit?

Syska
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 12:33
- Nahlásit

suesie
To mě taky na padlo, protože se píše, že je to "pilka" a ona se při česání dost ošívá...

Syska
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 12:35
- Nahlásit

Ale jinak Eimy, se někdy domluvit můžeme, i bez zkoušení česání... Viděla bych to, až bude tepleji a déle světlo, já než se vůbec přes týden dostanu ven, je už šero, tak chodíme jen do parku. A víkendy jsou pasé....

jana33
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 13:06
- Nahlásit

Ne vůbec,to není tak ostré. Labrouš se ošíval u normálního kartáče,ten ho zřejmě škrábal,ale u tohohle se ani nehne. Můžu fakt jen doporučit.

suesie
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 13:07
- Nahlásit

a dá se to koupit někde na netu?

jana33
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 13:12
- Nahlásit

suesie
Tak to nevím,budeš muset prolízt netový obchody,ale někde to určitě budou mít. Já to kupovala na výstavě

Eimy
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 14:01
- Nahlásit

Já sama nechápu, na jakým principu to funguje, prostě tím přejedu psici a na stehně nebo na zádech jí zustane spousta chlupů Sama jsem přemýšlela, jak je to možný. Taky jsem zkoušla si to natlačit na ruku (fakt pořádně , sem hold blázen ) a zustal tam jen otisk, ae ten po chvilce zmizel...
Já osobně mám špatný zkušenosti s tím drátěným kartáčem, protože když jsem tím kdysi pročesávala babiččinýho psa, tak mu to rozedřelo záda do krve

Syska
Někdy se domluvíme... Jestli chodíte do lužánek, tak bychom se tam někdy s Veverkou na večer možná i přikutálely, nemáme to moc daleko Spíš docela blízko

Syska
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 14:23
- Nahlásit

Eimy
jj, do Lužánek...

dejavu
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2006 19:07
- Nahlásit

suesie
vzdyt tu mas o stranku driv primo odkaz na obchod, kde to muzes koupit
http://www2.vltava.cz/store/GoodsDetail.asp?sCGood sID=SE01212501
je tam i popisek, jak se s tim pracuje

Michalaa
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 08:51
- Nahlásit

ja mam fenku krizence jezevce s Kingem...no muzu rict ze jeji celorocni linani pri 3cm delce chlupu je nekdy i o nervy...hodnekrat uz malem "letela" z okna jedine co me zabira je ze ji hodne vycesu..klasickym hrebenem pro lidi takovej ten co se po par prejeti zelektrizuje a pak to jde samo...to trva asi tak hodinu..pak ji hodim do vany a tam ji co nejvetsim proudem vody co snese poradne prosprchuju to trva asi tak 15 min a pak ji jeste vycesu ve vane opet lidskym hrebenem ale tedka uz s temy nejjemnejsimy ...no vite cim...a pak ji opet cesu asi tak hodinku...je to strasna prece pes reaguje tak ze se celou dobu klepe jak osika a pritom jeste ztrati dalsi "kilo"chlupu....no a pak ji jen poradne vysusim nejakym savym hadrem...muzu rici ze se to trosicku zlepsi.....ale druhej den bych mohla znova...nechapu kde ty chlupy bere....a to nedelam jen na jare...ale celorocne.tuhle proceduru delam tak trikrat do tydne jen to koupani provadim po dvou mesicich...jinak ji jen tak trosku pomocima aby to tak nelitalo........muzete to zkusit...ale stejne budete chodit jak "polsky židi" ...akze vlastne zadna rada

Markét
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 09:38
- Nahlásit

wami
Na takové psy právě funguje ten mars Coat King - viz. odkaz od Evulika www.fortissimo.cz/kw_nuz.php?user=1104818126, ten právě bere nikoli krycí srst, ale podsadu, dá se jí tím úplně zbavit... ovšem ty ceny...
Jinak na hladkosrsté psy stačí nějaký levnější trimovák-pilka, tam nehrozí, že by se nějak moc ztupil, takže nemusí být značkový. Ovšem pozor, ve spoustě prodejen neví, co je to trimovací nůž a nabízí takové ty seřezávačky srsti se žiletkou - nebrat!

wami
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 10:13
- Nahlásit

Markét
mozna... Ale vzhledem k memu stavu financi mi uplne stejnou sluzbu v pohode dela obycejna dratena kefa...

Markét
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 10:57
- Nahlásit

wami
Chápu, po jedněch takových krásných "hrabičkách" toužím už dva roky... a jak to tak vypadá, dalších x let si budu otlačovat bříška prstů při trimování....

nika00
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 12:47
- Nahlásit

tyyy joo..pouzivate nekdo dalsi tu pilku??? me prijde ze moje retrivrice lina snad celej rok..muzu ji cesat 10x denne a furt vycesu hroudy a hroudy chlupu....jak na to????

Zdenka
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 13:40
- Nahlásit

já bych taky nevěřila, co z malýho krátkosrstýho pejska může bejt chlupů, vidím to na oblečení snažím se jí vyčesávat dětskym hřebínkem , ale to jí spíš masíruju kůži, i když jí se to líbí, ale mám nápad, co takhle vzít vysavač a prostě ji vysát????No ale to se jí asi nebude líbit

Pepka
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 14:00
- Nahlásit

Zdenka
Já mám boxera, který líná neustále. Výsledek je celý barák od chlupů, celé auto od chlupů, celá já od chlupů.... Takže uklízím, uklízím.....Vyčesávat nepomůže, vysát jsem ho zkusila jednou, ale od té doby má z toho asi trauma...

nika00
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 14:00
- Nahlásit

jooo tak to uz sem zkousela taky... ale stejne to nepomaha....ten vysavac to proste nevysaje....takze ja uz proste nevim

Evulik
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 14:07
- Nahlásit

Psi, kteří žijí v bytě zkrátka línají skoro pořad, taky u nás. Já jsem celá od chlupů, auto, nábytek, koberce - zkrátka jsme chlupatá rodinka. Ale co už jsem si za ty roky zvykla.

nika00
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 14:09
- Nahlásit

no ja si taky zvykla..ale mama si nejak nechce zvyknout..a navic takhle fenule driv nelinala...rekla bych ze za posledni rok, rok a pul lina furt..jinak to bylo vzdy nake obdobi, ktere preslo...ted ji sou 4 roky...

Zdenka
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 14:13
- Nahlásit

já taky pořád vysávám, vytírám, v autě mi smí jenom na svojí deku a i tak tam najdu chlupy a o oblečení nemluvim, nemůžu si vzít nic světlýho, protože když si jí nevezmu na klín, tak jak jí to mám vysvětlit, že dneska mám světlý kalhoty aby se necejtila ukřivděně.

Janiii
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 14:17
- Nahlásit

My máme výbornou zkušenost s takovýma těma "rozčesávacíma hrabičkama" - jak tento hřeben mají nazvaný např. na www.baron.cz (to jen kdyby někdo chtěl mrknout co myslim Je to teda na dlouhostrsté plemeno (berňák), ale fakt doporučuju - psa to netahá, když se vyčesává, no výborný. Jinak známá ten hřeben zkoušela i na pudla a taky si ho chválila

nika00
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 14:20
- Nahlásit

my zkouseli takovej kartac-hrabe s kovovejma zoubkama...ten je dobrej..vycese toho dost....ale spis takovy ty chlupy co slejzaji hromadne...kdyz je pak vycesana tak tam ma jeste takovy ty co se tam jen povalujou a ty ten kartac nevezme...tak sem premyslela o te pilce....

Janiii
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 14:22
- Nahlásit

kdyby to někdo hledal tak to tam mají pojmenované jako "rozčesávací hrabičky s otočnými zuby" - bohužel sem nešel vložit odkaz přímo na ten produkt

nika00
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 14:29
- Nahlásit

ok jdu se mrknout

nika00
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 14:31
- Nahlásit

myslis tohle???
http://www.baron.cz/index_kat.asp?ID_PARTNER=17&KA TG=

nika00
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 14:34
- Nahlásit

asi ne...ted jsem nasla primo ty hrabicky...

http://www.baron.cz/index_kat.asp?ID_PARTNER=17&KA TG=

Janiii
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 15:19
- Nahlásit

tak ten odkaz mě stejně hodí na úvodní stránku, takže nevím jestli je to ono ale když klikneš na Péče o srst tak mají ty obrázky z nabídky tak to jsou ty, co je u nich nápis Hrabla a rozcuckovávače - a pak se kliknutím na ten obrázek dostaneš ještě na detail těch hrabiček o otočnýma zubama :-D

nika00
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 15:39
- Nahlásit

jj dik..uz jsem to nasla

Endy
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2006 14:34
- Nahlásit

Včera jsem se musela smát vysávání psa luxem a dneska otevřu Psa a kouká na mě inzerát na nástavec na vysavač pro ošetření kůže a srsti a k tomu článek na celé dvoustránce.Cenu jsem se nedočetla,ale píší o minimálních nákladech.

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání