Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Jak urychlit línání
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Barča
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 12:11
- Nahlásit

Pejsa začala línat.Je krátkosrstá,takže vyčesat se to moc úspěšně nedá.Máme jí v bytě a já bych se chtěla zeptat,jestli neznáte"něco"na urychlení línání.

dejavu
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 12:15
- Nahlásit

Barča
gumove hrebilko a hadr, jeden tah jednou rukou hrebilkem, za nim druhou rukou hadrem, jako kone, nic jineho neznam, krome vykoupani, kdy pak pelicha mohutneji. Luxovat se neda, takze musis vydrzet s nervama

Barča
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 12:18
- Nahlásit

dejavu
gumové hrebilko jsem používala,ale bez hadru.V tom asi bude ten fígl.Díky za radu.A jak dlouho to línání trvá?

Jandula
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 12:19
- Nahlásit

Já radím vyholit, resp. tak vyhrožuji svojí zlaťačce... Češu jí každý den a tolik chlupů nevyčešu... jak by taky jo, když se všechno válí na podlaze...

Už nevím, začala jsem dávat mořské řasy, ale zrovna dvakrát se to nezlepšilo...

Tak z ní asi udělám skina...

dejavu
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 12:21
- Nahlásit

Barča
nejlepsi je kus flanelu nebo prachovka, aby to chytalo chlupy, hlavne ne silon

dejavu
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 12:30
- Nahlásit

ted jsem se docetla, ze

Línání urychluje podávání lněného semene, vitamínu H
http://www.biofaktor.pl/cze/index.php?go=produkt&i d=147
http://www.biofaktor.com.pl/cze/index.php?go=produ kt&id=146
jestli to nekomu pomohlo, tak dejte vedet

monika
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 17:44
- Nahlásit

Barča
na naši doginu zabírá manchestr.jestli máš nějaké staré kaťata ,tak je rozcupuj a tím ji jakoby hlaď. Známá má ušitý pelech z manšestru a jen to vytřepává.Vylínaná je fakt brzy.

jeje
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 18:08
- Nahlásit

Na moju dobermanku najlepšie funguje hustá, jemná, drôtená kefa, najlepšie začať proti srsti a striedať s handrou po srsti. Napr. takáto:

Eimy
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 18:22
- Nahlásit

Já jsem (po vyzkoušení cizího) na svoji pejsinu pořídila takovou "pilku" chlupy tím jdou suprově ven ze srsti, ale je lepší to vyzkoušet, mě na ten nápad přivedla paní s francouzským buldočkem, na kterýho to používala, tak jsem vyzkoušela, jesti o na Eimy funguje taky a ono jo...

Pupy
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 18:24
- Nahlásit

Takže na rychlejší odlínání je dobrý olej dermanrom(snad jsem to napsala dobře :rolleyes sice stojí kolem 600, jsem ho koupila u veter. a na mojí fenuli fakt pusobí,,,chlupu bude sice hodně ale rychleji odlíná...takže je s tím kratší trápení,,,jinak taky pořád češu a češu a češu...

suesie
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 18:37
- Nahlásit

Eimy
a nemáš obrázek? moc si nedovedu představit, jak to vypadá.

Evulik
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 19:25
- Nahlásit

Eimy
To češe tou pilečku i buldočka, taky mě to zajímá, protože Eda běloušek se strašně líná a má takovou delší srst pořád ještě kolem krku - loni přelinával a byli jsme utopení v bílých chlupech.Tak mě napadá, kdysi jsem měla trimovací nůž na kokra - není to ono ?

Evulik
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 19:29
- Nahlásit

odkaz na obrázky :
www.fortissimo.cz/kw_nuz.php?user=1104818126

suesie
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 19:58
- Nahlásit

No když vidím ty ceny, tak radši zůstaneme u těch chlupů všude kolem.

Evulik
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 20:18
- Nahlásit

suesie
Haha to je fakt, jen jsem chtěla ukázat ja ten nůž asi vypadal - jindy to stálo určitě 10 kaček. Ale myslím že tam mají přemrštěné ceny.

Endy
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 20:22
- Nahlásit

Při nesprávném použití trimovacího nože se může poranit pokožka psa.Ale docela vám ulehčí vyčesávání hodně hrubý smirkl papír.Několikrát denně stačí přejet psa po srsti a ta uvolněná jde rychleji pryč.Chce to ale ještě trochu pomoci vnitřně.Buď olejem nebo biotinem.

fromeli
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 06:38
- Nahlásit

Když sem prvně trimovala pomocí nože (tedy se o to pokoušela), tak jsem dost zpřetrhala srst naší špagetě - normálně se dlouhosrstej jezevec netrimuje, ale nejsme výstavní, srst jí držím ve sportovním sestřihu a navíc je dost chlupatá a tak sem si chtěla urychlit línání a vytrhávala jí srst ručně, když mě napadlo, že tím nožem to přeci musí jít rychlej, no šlo, ale pěkně sem tu část poničila, takže sem se zase vrátila na ruční a max. k tomu užívám takovou tu tenounkou doktorskou rukavici (ségra mi je nosí z nemocnice). Z hřebenů používám tzv. sprat, někde vyhrabu obrázek, mají ho myslím u barona.cz. Ten tomu fakt dost napomůže a když češu 2x za den a v nejhorší době si pomáhám tím vytrháváním, tak to docela jde.

fromeli
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 06:39 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

tak ten odkaz
http://www.baron.cz/kat/velke/k318.jpg

Ale koupila sem ho na výstavě, tam byl podstatně levnější.

fromeli
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 06:42 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

jinak takhle vypadá dlouhosrstej jezevec po "otrimování"

no a takhle mi teď zarůstá, je jak medvídek, každej se diví, že tloustne a ona má vylezlá žebra a kvanta chlupů

Eimy
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 07:08
- Nahlásit

Neneneee my máme něco uplně jinýhoooo Než na co jsou tady obrázkýýý
Ta naše vypadá takhle

http://www2.vltava.cz/store/GoodsDetail.asp?sCGood sID=SE01212501

Syska
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 08:02
- Nahlásit

Eimy
Týjo...to vypadá zajímavě!

Ronka
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 10:26
- Nahlásit

moji psi se teď v zimě zbláznili a začli línat tak jsme si vzpomněla a koupila jim v lékárně Sangrim Pl ,přišlo mi že to línán trvalo mnohem kratší dobu a fakt pěkně se blejskaj

Eimy
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 11:14
- Nahlásit

Syska
Je to zajímavý, hlavně teda mi přijde, že to docela dobře funguje Kdyžtak se užem domluvit a jít s psicema někam ven, abys to vyzkoušela... Ale vzhledem k tomu, že mě na tenhle nápad přivedla majitelka buldočka, tak by s tím asi být problém neměl A není to ani moc drahý Já kupovala uplně to nejmenší a stálo to kolem 90 korun

suesie
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 11:28
- Nahlásit

Eimy
Moc si nedovedu představit, jak to funguje.

jana33
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 11:30
- Nahlásit

Mám na labroše přesně to co Eimy a je to opravdu super!!!!

wami
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 11:44
- Nahlásit

Ja jen dodam, ze to, co tu navrhovala Eimy, funguje jen na hladkosrste psy. Na skorovlce jaxi nee, jemu to klouze po svrchni srsti, ale linaci podsadu to ven nedostane. Takze na kratkosrsteho psa s hustou podsadou vrele doporucuju ten drateny kartac, jak sem hazela fotku Jeje. Ten zabira...

jana33
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 11:45
- Nahlásit

wami
hele asi jak na koho, kamarádka má kříženou lajku a jde jí to s tím taky skvěle

suesie
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 11:47
- Nahlásit

Můžete mi někdo popsat, jak se s tím pracuje?

jana33
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 11:58
- Nahlásit

No ten princip je,že to jakoby vyčesává a zčesává tu odmuřelou srst do chuchvalců na jedno místo, pokud kartáčuješ od krku dozadu,tak k ocasu. Ale jinak to vysvětlit taky neumím

wami
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 11:59
- Nahlásit

jana33
Tak to ji zavidim. U nas holt proste tvrda rucni prace s dratakem, jinak smolik pacholik!

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání