| Autor |
Zpráva |
suesie
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2006 17:32
- Nahlásit
fromeli
no právě, ale nerada bych mu nějak ublížila, myslíš, že když dám třeba 1 tabletku místo těch dvou, tak to bude v pohodě?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2006 17:33
- Nahlásit
Ty látky jsou v tom tak naředěný, že mu ublížit rozhodně nemůžeš. Toho se neboj.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2006 18:15
- Nahlásit
fromeli
no snad mu to aspoň trošku pomůže
|
Usanda
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2006 19:55
- Nahlásit
Jeswtli jedeš ráno, tak mu dej v předvečer 1 tabletku, ráno další tabletku a pak jestli hned pojedete, tak k tomu ještě jednu. Jinak třeba za pár hodin.
Víc než těch 5 tbl za ten den bych do něj necpala.
A sáhnout na ně rukou klidně můžete, jinak to některým psům vůbec nelze podat než strčit rovnou do krku.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2006 20:08
- Nahlásit
Usanda
No ja mu to dam do papulky a on to polkne sám. Nechci mu to dávat třeba v taveňáku, aby mi to pak nevyzvracel.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 06:21 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit
Usanda
v tom případě se doporučuje rozpustit tabletku v troše kojenecký vody a vstříknout stříkačkou.
Mně to s tou rukou a kovem bylo řečeno, takže se tím řídím. Naštěstí špagetka neprotestuje a já jí to sypu z lahvičky do tlamky a ona to cucá.
Jinak tohle jsem našla na netu s homeopatikama:
Homeopatické granule i globule se podávají pod jazyk, kde se nechají zvolna rozplynout.
Na homeopatický lék nesaháme prsty, k odpočítání granulí použijeme kalíšku, který v tubě slouží zároveň jako zátka.
Lék bereme zásadně mezi jídly (1/2 hodiny před či hodinu po něm). Je nutné, aby dutina ústní byla v okamžiku podávání homeopatik prosta všech cizích příchutí a příměsí (zbytky jídel, zubní pasta, káva, bonbóny, atd.).
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 08:21
- Nahlásit
A co byste doporučily na to uklidnění neurotickýho psa?
Taky tohle proti nevolnosti nebo třeba jiný homeopatikum?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 08:25
- Nahlásit
Jandula
a neurotická je jen v tom autě?
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 08:31
- Nahlásit
fromeli
Je zajímavý, ona se do auta těší, cesty po městě v pohodě, nezvrací nic...
Jen když zrychlíš, třeba na dálnici, na víc jak 100 km/h, tak se začne třást a slinit. Asi jí vadí ty vibrace nebo co já vím. Jsem v Chorvatsku, domů jezdíme co dva měsíce, takže na auto je zvyklá, cestu vždycky prožije klepající se (krom první, kdy byla ještě štěndo a celou cestu prospala)..
Akorát jsem koukala na ty homeopatika a co dát třeba to proti stresu?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 08:43
- Nahlásit
Jandula
No na nervozitu, třes jako takový apod. se často dává Gelsemium.
Jinak při tý nemoci z jízdy já dávala Cocculus - takový pes sedí v autě docela klidně, spíš sy vyhýbá změně polohy, slintají a nechávají hlavu svěšenou, je na nich vidět nevolnost, někdy zvrací, po vystoupení z auta se rychle zotavují.
Pak se hodně dává Nux vomica - pes je spíš ustrašený, poskakuje v autě sem a tam, je neklidný a někdy zvrací.
A když ani jeden z nich nezabere, dá se zkusit Tabacum.
Tvojí hafušu neznám, musíš to nějak posoudit z těch popsaných léků.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 08:46
- Nahlásit
suesie já mám psa cca 8-10 kg a dala jsem jich 5. Od té doby už jsem to nikdy nepoužila a čubina jezdí jak zkušený motorista.Nevím zda-li to byla náhoda nebo co se v ním najednou ve třech letech změnilo.Ale homeopatika fungují najiném principu než běžné medikamenty, určitě neubílží.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 08:48
- Nahlásit
fromeli
A to jsou všechno homeopatika?
Hafušu sice neznáš, ale je to typický neurotický jedinec, tzn. bojí se různých zvuků (alespoň do tý doby než si zvykne), petard (to dělá to samý co v autě, sedí, třese se a zrychleně dýchá)... prostě neurotik každým coulem (lidi a psy má ráda)...
Neřekla bych, že jí je špatně od žaludku, když jí je špatně, tak se v klidu vyzvrací.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 08:49
- Nahlásit
Jandula
jj, to jsou všechno homeopatika.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 08:52
- Nahlásit
fromeli
Díky moc, podívám se na to a zkusím to.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 08:52
- Nahlásit
Možná by ještě šla zkusit Belladonna, ta se taky někdy užívá na neurozy (krom jiného), je to vlastně výtažek z rulíku zlomocného
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 08:57
- Nahlásit
fromeli
Abych jí neotrávila.... No horší už to být nemůže, problém je v tom, že s ní většinou cestuju sama a tyhle její stavy přivádějí k šílenství mě, takže hrozí, že jak se neustále koukám, co dělá, že to někam napálím...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 09:09
- Nahlásit
Jandula
neboj, to jí neotrávíš, to je takovým způsobem naředěný, že jsou tam jen nějaký molekuly látky a v těch vyšší ředění se píše, že nejsou ani molekuly.
Mě tohle a bylinky baví, takže mám jezevčandu jako pokusnýho králíka a jdem cestou pokusů a omylů
|
pajinka
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 09:30
- Nahlásit
No to pak bezva funguje kdyz to prd obsahuje...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 09:36 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit
pajinka
no nechci to tu řešit, někdo věří někdo ne, ale u tzv. vysokých potencí se vychází z toho, že tam sice není žádná molekula výchozí látky, ale v roztoku je obsažena informace léku a může být organismem přijímána a mít léčebné účinek.
Tak asi tak nějak.
|
pajinka
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 09:44
- Nahlásit
No nebudem se o tom bavit, mam sve zkusenosti primo ve vyzkumu na zviratech. Radim jen jedno, nepouzivat homeopatika jako lecbu u zavaznych onemocneni.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 18:29
- Nahlásit
Suesie
jak to dopadlo? Zabrala ta homeopatika?
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 18:41
- Nahlásit
pajinka
muzes ty zkusenosti nejak popsat? Cim se konkretne zabyvas a v jakem pracovnim zarazeni?
|
Beny
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 18:47
- Nahlásit
suesie
Ahoj, určitě bych pejskovii když vím že někam pojedeme nedal nažrat, když pejsek bude mít prázdný žaludek, tak to s ním nemůže nic udělat.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 18:47
- Nahlásit
fromeli
Nakonec jsme kvůli počasí do Brna nejeli, takže je budeme muset vyzkoušet jindy. Celou sobotu včetně noci na neděli u nás sněžilo, tak jsme nechtěli riskovat.
|
Saita
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2012 12:54
- Nahlásit
Mám pejsana kterému je špatně v autě, respektive v zatáčkách. Po dálnici zvládnul jízdu i přes 1000km v pohodě, ale jak jsou zatáčky tak je konec. Většinou dávám homeopatika, Nux vomica. Zítra jedeme na výstavu mám pro něj tentokrát připravený Cocculine. Na vete mi říkali že mu klidně můžu dát kinedril, že prý má na psa úplně jiné dávkování i účinky. Ale neodvažuju se dát tomu mému piditintítku celou tabletu a taky nechci riskovat že bude zítra zblbnutý. Na netu jsem četla že proti nevolnosti může pomáhat i zázvor. Jenže tam zase píší že by se neměl dávat dětěm do dvou let, jinak jej mohou užívat i tehotné ženy proti nevolnosti. Bylo tam i dávkování vše, ale váhám, nevím jak by zázvor působil na psa. Říkala jsem si že bych uvařila slabý čaj, osladila medem a dala mu tu střikačku dnes večer a zítra asi hodinu před cestou. Nemáte někdo zkušenost se zázvorem?
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2012 13:38
- Nahlásit
Saita
zázvorové tabletky užívám já, protože když neřídím je mi v autě špatně - prodávají se v lékárně pod názvem Avioplan - tuším - a jsou super, nejsem po nich omámená a pouze mám hřejivý pocit v žaludku, který po chvíli zmizí - na psa dávkování by měli poradit v lékárně - je to prášek v těch rozpustných tobolkách , tak by se asi dalo odsypat ... je to lepší než zázvor čerstvý, ten je dost štiplavý.
|
Saita
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2012 14:08
- Nahlásit
Vlasta
Na ty tablety se mrknu.
|