| Autor |
Zpráva |
suesie
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 19:10
- Nahlásit
Můj 7 měsíční francouzský buldoček většinou zvrací v autě. Jezdí v něm úplně od malička a celkem často (sice na krátké vzdálenosti). V neděli pojedeme na výstavu do Brna a já bych byla nerada, aby to zase prozvracel. Nemáte na to nějaký tip? Myslíte, že je vhodné mu dát nějaký uklidňující prášek? Aby mi pak tu výstavu neprospal.
|
Ronka
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 19:13
- Nahlásit
suesie
kde ho vozíš? mě se docela osvědčilo když pes leží nebo sedí na zemi u nohou spolujezdce ,nevidí jak ubíhá krajina mělo by mu být líp .
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 19:19
- Nahlásit
suesie
moje cubina na to taky trpela, zabrala pulka Kinedrylu nebo Nokinalu a taky aspon pul dne pred odjezdem nezrat.
Pokud pes nevidi ubihajici krajinu, bude mu naopak hur, protoze si neda vjemy ze sluchove rovnovazneho ustroji a z oci dohromady tak, aby se orientoval. Spouste lidi, kterym se spatne v aute nedela, se udela, jakmile zacnou neco cist, protoze prestanou sledovat ocima cestu. Vepredu to tak nehazi, kdyz bude na kline nebo na sedadle, mirne to tam bude provzdusnene a das mu prasek a hladovku, melo by mu byt dobre.
|
Usanda
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 19:19
- Nahlásit
Cocculine - to je homeopatikum a nebude vůbec omámený. Jde koupit bez receptu. Hodinu před jízdou 1 tabletku, pokud uvidíš,že jde do zvracení,tak můžeš dát při jízdě další.
během jízdy může sníst až 5 tabletek.....takže mu fakt neublíží.
Tohle na mýho pesana funguje.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 19:27
- Nahlásit
Vozíme ho na zadním sedadle.
Usanda
Díky moc, asi to radši zkusíme, na poslední výstavě nám 3x zvracel jak mu bylo z toho auta zle.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 19:29
- Nahlásit
Můj pejsa taky zvrací, na delší cesty určitě, někdy i na kratších. Prý (a snad) to přejde věkem.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 19:33
- Nahlásit
Terri
Mně taky vet říkal, že je to jako u malých dětí. Akorát je mi ho pak líto, když vidím, jak mu není dobře a navíc na té výstavě... ani si nemá chuť pohrát s kámošema.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2006 06:28
- Nahlásit
U nás funguje na 100% nedat najíst alespoň 3 hodiny před jízdou a pokud vidím, že jí je v autě špatně - při delší cestě - tak zaparkuju a jdeme se projít.
Teď už se to stává minimálně, ale tak do 2 let jí bylo špatně celkem často, to kolikrát stačila i 20 minutová cesta.
Ale i přesto se do auta hrne, jakmile slyší alarm, občas chce nastoupit na ulici i do cizího.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2006 07:17
- Nahlásit
já si myslím, že pokud má pejsa tzv. "slabý žaludek", tak mu nepomůže kde bude sedět a zda bude nebo nebude vidět ven....
Jeden z našich psů je "chronický blinkal", pozvrací se v autě takřka pokaždé a nepomáhá mu na to ani celodenní hladovka před plánovanou cestou...vždycky vyzvrátí aspoň trochu žaludečních šťav... Jinak ale cestuje v autě moc rád.
Máme vyzkoušené, že nejhorší jsou časté zatáčky....to už jsme si zažili i přímo na vlastní kůži (kdy nám pes ze zadního sedadla doslova "nablil za krk" ) když je rovina, dálnice, tak je pes v pohodě.
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2006 07:28
- Nahlásit
nám taky pomáhalo když ležel na zemi u spolujezdce tudíš ve předu. A já už jsem stará a taky mi vadí jízda v zadu tak sedíme oba ve předu, Já řídím a pesa leží na zemi vedle mě
|
aaja
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2006 08:47
- Nahlásit
Náš Alex taky zvracel v autě jako štěně. Držel tedy před cestou hladovku. Časem z toho vyrostl. Třeba to u vás taky časem přejde.
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2006 10:14
- Nahlásit
jestli jedete do Brna rovnou na výstavu, tak "oblbováky" nebudou to pravé
mně se dělá zle v letadle nebo na lodi a když si vezmu kinedril nebo nokinal, celý den se mnou pak nic není (nokinal je na tohle horší než kinedril)
naše Bela zvracívala v autě, ale všichni říkali, počkejte do prvního hárání, a fakt po prvním hárání jako když utne.
Nezvrací, ale občas je na ní vidět, že se jí jízda nelíbí. Ale na dálnici je vždycky v pohodě.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2006 10:32
- Nahlásit
Evik
tak si přečti tohle o kinetoze
http://www.doktorka.cz/run/redsys/cestovani/r-art. asp?id=396
Jinak naší Donče vůbec Kinedryl ani Nokinal (je to přesně to samé coby do účinné látky) nevadil a nebyla oblbená, chce to vyzkoušet před výstavou, jak ho váš pes snáší. Pokud volíte homeopatikum, tak to vyzkoušejte před výstavou taky, protože vám taky vůbec nemusí pomoct.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2006 10:48
- Nahlásit
dejavu
A pomůžou tyhle přípravky i pro psy, kteří sice v autě nezvrací, ale protože jsou "nervově labilní" tak se třesou a sliní?
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2006 11:28
- Nahlásit
dejavu
No jo, jenže na delší cestu se před výstavou už nedostaneme.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2006 13:46
- Nahlásit
Moje pesa zvracela od štěněte do 3 let pravidelně.Dokonce už měla hrůzu z jízdy autem a nechtěla jezdit ze strachu, že jí bude blbě.Léky na cestovní nevolnost jsem kvůli omámění psa nechtěla dávat.Řekla jsem si vetevi o nějaké homeopatika. Doporučil mi Cocculine Před jízkou jsem svému psovi dala 5 tobolek. Od té doby již nikdy žádnou tabletku nepotřeboval a nezvací a na jízdu autem se těší.Dokonce loni přečkal bez problému cestu do Chorvatska a zpět.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2006 13:50
- Nahlásit
dorfa
Sára do auta taky leze beze strachu, těší se, po městě jí to nevadí...
Když jedeme našich pravidelných osm a půl hodiny domů tak jednou za dva měsíce, tak dostane nažrat naposledy večer...
Jak říkám, nezvrací, ale jakmile auto zrychlí, tak se třese a sliní...
Pomůžou i tady nějaká homeopatika?
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2006 13:52
- Nahlásit
Jandula
tady pomuze jenom to, kdyz panicka pojede opatrne a pomalu. ale musis pocitat s tim, ze se bude trast a slintat zase kvuli tomu, ze na vas budou vsichni troubit ...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2006 13:53
- Nahlásit
Jirikovo
Takže na dálnici v Rakousích si to mám svištět 80 km/h a Sára bude spokojená, jenže takhle nedojedeme domů ani za 12 hodin...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2006 14:06
- Nahlásit
Jandula
no co bys neudelala pro dobro sveho psa
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2006 15:54
- Nahlásit
dorfa
Tak jsem si zrovna domů donesla Cocculine a není tam naspaný dávkování. Nevíš prosím tě kolik tabletek mám pejsovi dát? Váží kolem 15kg.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2006 16:00
- Nahlásit
suesie
kdo to vyrábí?
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2006 16:23
- Nahlásit
Jandula
Boiron
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2006 16:58
- Nahlásit
suesie
u homeopatik se většinou dávaj 3-5 kuliček s tím, že před podáním by neměl 20 minut nic jíst, pít, cucat apod. to stejný i po podání těch tabletek. Nedoporučují na ně rovněž sahat rukou nebo něčím kovovým.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2006 17:01
- Nahlásit
suesie
tady máš dávkování od výrobce
Dávkování doporučené výrobcem: Preventivně: 2 tablety 3x denně den před odjezdem a v den cesty. Léčebně: 2 tablety v okamžiku výskytu prvních příznaků, opakovat každou hodinu nebo podle potřeby. Dle dosaženého zlepšení postupně vysazovat.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2006 17:08
- Nahlásit
fromeli
jen bych asi jeste upozornil, ze predpokladam dane davkovani je mysleno pro dospeleho cloveka ... tudiz pro nekoho, jehoz hmotnost se pohybuje (s vyloucenim extremu) mezi 60 - 90 kg.
jo a ted me muzete vsichni, co nejste v te hranici v klidu ukamenovat a nebojte se, ja sam se tam taky nevejdu ...
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2006 17:09
- Nahlásit
fromeli
díky moc
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2006 17:10
- Nahlásit
Jirikovo
takže 15 kg psovi mám dát 3x denně tak půl tabletky?
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2006 17:15
- Nahlásit
suesie
no to ja nevim, ja jen dedukoval. podle me se neda proste pro psa pouzit lidska davka. ale spravnou davku pro psa z toho odhadnout neumim, nicmene tvuj vypocet ma jistou logiku ...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2006 17:16
- Nahlásit
suesie
Homeopatika jsou něco trochu jinýho než klasika, já dávkuju všechna stejně jako u člověka.
To Cocculine je takovej mix z těch obvyklejch homeopatik - monokomponentů, co se užívaj na nevolnosti při jízdě, že to stejně nemusí zabrat, lepší je vždy určit ten přesnej prostředek, ale Brno je za dveřma, to už toho moc neozkoušíš.
|