Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Ta zatracená zima
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Syska
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 08:29
- Nahlásit

Už mě to sychravý počasí vůbec nebaví a to má být takhle údajně až do konce března! Malá má imrvére rýminu, dáváme sirupek i celaskon a stejně se toho chuderka nemůže zbavit. Nechci ji zbytečně zatěžovat antibiotikama, byli jsme u vetoše a ten říkal, že je to zatím v normě. Chuderce se v noci ale kolikrát tak špatně dýchá, už nevím, čím bych ji ulevila. Mám jí kapat do nosánku? Přes den je to jakž takž, ani jí to moc nevadí, lítá pořád, ale to spinkání....Už aby ta zatracená zima skončila!!

monika
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 08:31
- Nahlásit

Syska
máš pravdu, ta zima už je hnusná.V létě si budeme stěžovat na horko.Já dávám dogině i kokřici céčko.Kdysi mi to poradila jedna paní a je fakt, že nikdy kokřanda nestonala.

fromeli
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 08:33
- Nahlásit

Syska
antibiotika stejně na všechno nepomůžou.
Zkus jí tam stříknout kapky pro nejmenší děti.
Můžeš dát i b-komplex nebo pangamín, ten se dává malejm dětem místo toho b-komplexu, včera to povídala lékárnice nějaké mamince.

Syska
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 08:34
- Nahlásit

monika
No jo, on i ten zsraženej čumáček dělá hodně. Chuďátko moje malý. Tak aspoň tím céčkem nedělám nic špatně a sirupek jíme obě, preventivně...

Hafina
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 08:34
- Nahlásit

Syska
Já dávám pejovi echynaceový sirup. Je to na podporu imunity a na léčbu horních cest dýchacích. Skvěle to pomáhá, stojí to pár korun a pejskovi to i chutná, tak to zkus.
Je to ale výborný i pro lidi. Když se nemůžu z něčeho vykřesat, stačí, abych si ho párkrát dala a nemoc se léčí mnohem rychleji.

Syska
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 08:35
- Nahlásit

fromeli
No jo, ale ona má takovej pidi čumáček, že nevím, jak jí to tam budu kapat, ale zkusím je....

Syska
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 08:37
- Nahlásit

Hafina
Echinacea je dobrá, měli jsme kapky. Takže říkáš sirup...a je dražší než jitrocelový? Nevíš?

monika
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 08:38
- Nahlásit

zkus kapky ve spreji

Syska
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 08:40
- Nahlásit

monika
Jo, to bude asi lepší...jejdááááááá. to zas bude procedůra...

fromeli
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 08:40
- Nahlásit

Syska
jj, jak říká Monika, kapky ve spreji, teď se snad pro míma ani jiný nedělaj.

Jinak, já dávám preventivně před zimou nějakou krabičku multivitamínu,´ale letos měla jen pupalkový olej, který taky podporuje imunitu, plus teď dlabe pangamín bifi plus a musím to zaklepat, i mrazy přečkala jezevčíková bez poskvrnky.

Hafina
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 08:41
- Nahlásit

Těch 170 ml, nebo jak to je (ta menší lahvička) stojí 31,- nebo tak nějak podobně. Nevím kolik stojí jitrocelovej, ale taky jsme ho měli.
My jsme zase měli strašný problémy v létě. Stačilo, aby se pejsa vykoupal a už kýchal a teklo mu z nosu. Někdo nám poradil tu echynaceu a od tý doby nemáme nejmenší problém a to se ten můj blázen vykouupe klidně i v zimě. Rampouchy na něm chřestí, ale zatím mu nikdy nic nebylo...

Barča
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 08:42
- Nahlásit

No dneska to tady strašně fouká.A hrozná kosa.To snad ani není možný.

Ajis
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 08:44
- Nahlásit

Holky, a kde kupujete ty sirupy (echinacea,jitrocel), v lékárně nebo v nějakým "zdravým" obchůdku??

Syska
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 08:44
- Nahlásit

Hafina
Díky, já je vyzkouším....

Syska
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 08:45
- Nahlásit

Ajis
Normálně v lékárně....

wami
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 08:47 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

Syska
Hele, hlavne pro jeji dobre dychani udelej jednu vec - vy si doma topite, urcite nespite s otevrenym oknem... Tohle vsechno dohromady zpusobuje, ze je pak v byte strasne suchy vzduch. Takze si bud sezen primo na to nadobu, nebo vem nejakou keramickou misku a dej ji na topeni, jak se bude voda odparovat, budete mit doma vlhci vzduch a pejsine se bude lip dychat...

Nase skorovlce ted chodi spat na chodbu ke dverim, ono zpod nich tahne, tak je mu tam dobre...

Syska
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 08:49
- Nahlásit

wami
Dobrej nápad...díky. Ty odpařovače keramický už na topení nemáme, ale nějakou misku tam šoupnout můžu. Bude se líp dýchat myslím i mě...

fromeli
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 08:51
- Nahlásit

Hafina
naše jezevčíková se taky furt koupe, v neděli se tvářila dost naštvaně, když lezla do potoka a byl zamrzlý, rozhlížela se kolem dokola a nechápala.

fromeli
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 08:52
- Nahlásit

Syska
ono se prodávaj zvlhčovače, myslím, že nejsou tak drahý, že se daj sehnat i kolem 3 tisíc.

wami
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 09:28
- Nahlásit

fromeli
nejsou tak drahý, že se daj sehnat i kolem 3 tisíc

- hele, kde beres ty multimilionare...? Ja chci totiz taky, dovolit si jen tak neco koupit za 3 litry s tim, ze to neni drahy...

Syska
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 09:31
- Nahlásit

wami
Já to tu nechtěla psát, abych nevypadala jak socka, ale nevím, jak bych pochodila, kdybych manžílkovi oznámila, že budem kupovat pro čtyřnohý mimino zvlhčovač vzduchu za 3000...to už by si fakt asi klepal na čelo..

wami
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 09:36
- Nahlásit

Syska
A to ja to zas reknu na plnou hubu...
Me si chlap klepal na celo, kdyz jsem si porizovala pro psa zbrndu (taky za 3000, ale ostatni si kupuji za 10 litru), ale ted na ni jezdi hlavne on a je strasne spokojenej... (Na rozdil od bezek, kde je to pro nej se psem preci jen trochu moc velky adrenalin... )

fromeli
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 09:40 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

wami
Syska
já to beru tak, že je to i pro lidi docela prospěšný, není to na krátkou dobu a je to docela znát. Kupovali jsme to pro sestřiny děti, tak mi to tak fakt nepřijde.

Jinak, kdybych doma sdělila, že se musí koupit zvlhčovač pro jezevčíkovou, taky by manžel koukal jak z višně, ale můžu to podat tak, že je to prospěšný pro lidi, na dýchání.......... a hned to jinak zní. Že by na mně ty zaměstnavatelem placené kurzy asertivity nechaly stopy?

wami
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 09:43 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

fromeli
No jo, ale kdyz on ten hrnec nebo keramicka miska s vodou na topeni udela uplne totez a zadarmo...

Ale asertivita je docela dobra vec, pouzivam ji casto a dukladne...

fromeli
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 09:45
- Nahlásit

wami
tak mně ten zvlhčovač přijde účinější.

Možná to bude tím, že do keramickejch nádržek nesmí člověk zapomenout nalejt vodu, já k tomu přistupuju jako k zalévání květin no a pak se divím, že to není poznat

wami
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 10:07 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

fromeli
aha, ale to pak neni ve funkcnosti "pristroju", ale cloveka...

fromeli
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 10:08
- Nahlásit

wami
že by

wami
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 10:09
- Nahlásit

fromeli
Hele, tak dej ty 3000 mne a ja ti kazdy den poslu smsku, ze mas dolit vodu...

fromeli
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 10:12
- Nahlásit

pro letošek mám už pohár dobrých skutků plný ale jako nápad to není špatný

wami
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 10:42
- Nahlásit

fromeli
no skoda, ale za pokus to stalo...

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání