| Autor |
Zpráva |
pigie
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 20:44
- Nahlásit
Nikita
No, pretoze ked je nieco karcinogenne, tak to nebudem pchat nicomu zivemu, nie? Alebo si to aspon tuzobne zelam...
|
kejta
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 20:44
- Nahlásit
Nakonec by si ani kuřáci nemohli zapálit ve stejné místnosti se psem.Tím mu stoprocentně ubližují.
A co mám dělat, když si proto jdu zapálit do vedlejší místnosti a ty moji vocasové jsou mi okamžitě v patách. Zavírat je nechci. Neraď mi nekouřit a chodit na balkon(tam by mi teď zmrzla zadnice).
|
kejta
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 20:45
- Nahlásit
evina
Ještě mi řekl,že je to to nejlepší co mu můžu dát
Nejmenoval se ten vet Ošmera?
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 20:50
- Nahlásit
evina
to je složitější, z toho jak to evik napsala je to porovnávání analgetik a antiflogistik s chondroprotektivama (ty mají také léčebné účinky,ale protizánětlivé slabší než antiflogistika a působí i na obnovu chrupavky - údajně, což movalis s rymadilem ani náhodou)
pokud pejsek má bolest je movalis či rymadil na místě, ale já bych ho pokud to není nezbytně nutné dlouhodobě nepodávala, je to jakoby člověk dlouhodobě jedl paralen nebo ibuprofen - pokud je to nutné a trpí bolestmi budiž, ale jinak....
|
evina
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 20:55
- Nahlásit
kejta:nejmenovalJumi:momentálně nekulhá vůbec ale s bolestí si nejsem zcela jistá.Když mu chci paciny učesat,tak s nohama uhýbá jako by ho to bolelo.Třeba si to ale jen špatně vykládám a prostě se nechce jenom česat a dělá fóry.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 21:00
- Nahlásit
evina
tak to bych mu dávala něco s MSM, jak píše Brima má také protizánětlivé a analgetické účinky, ale menší a podle mě je to menší svinstvo. Já psovi dávám movalis jen když vidím, že je opravdu zle - prostě ve chvíli, kdy bych na jeho místě po takovém léku sáhla sama. Taky se ibuprofenem necpu každej den preventivně - co kdyby mě něco bolelo.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 21:01
- Nahlásit
tím nechci říct, že u některých pejsků to není třeba - moje babička taky jí analgetika dlouhodobě a každej den - má tři totální endoprotézy.
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 21:02
- Nahlásit
Jumi
dozvěděla jsem se to docela nedávno, tak jsem polevila procházky, jak je zimě, kloub víc bolí a stejně mě se v zimě moc nechce
když vidim, že nohu moc vynechává nebo se moc nežene sama ven, dostane pauzu, na trénink se nejde a tak..řídím se podle toho, jak se cítí... to kolo taky polevim, třeba 1-2x týdně hodinku...to bude tak akorát
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 21:04
- Nahlásit
grendel
tak to jo
|
kejta
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 21:05
- Nahlásit
grendel
Vy máte taky ale dost hustou diagnozu, ale jak vidim, tak to taky neřešíš. Neřešíš to už, protože jsi stejně jako někteří tady, včetně mě, už rezignovala nebo to neřešíš ještě a vyčkáváš, co bude?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 21:07
- Nahlásit
Jumi
jácpala psa Movalisem skoro třičtvrtě roku v kuse - výsledky se dostavili - pes nekulhal -> nasvalil se -¨> Movalis se vysadil a pes nadále nekulhá
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 21:08
- Nahlásit
kejta
moc to neřešim:-D má 2.stupeň, takže to ještě není tak hrozné, a řešim to jen když je to potřeba
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 21:08
- Nahlásit
kejtagrendel
teda holky stejně vám řeknu, že si s tím naším oholeným kloubem bez chrupavky a DKK mimimálně 3/3 začínám připadat jako vlastník úplně zdravého pejska!
|
Falco
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 21:10
- Nahlásit
Já jsem "vylečila" silné kulhání devítiletého psa na přední nohu, u kterého se nenalezla příčina, třítýdením podáváním Chasotonu a následné dávám Canaviton Forte 30. Výsledky jsou velmi patrné. Přestal úplně kulhat a značně "omládl" - už zase běhá (před tím se jen ploužil) a zlepšila se viditelně i srst.
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 21:11
- Nahlásit
Jumi
DKK je velmi rozdílná od luxace!zdravýho psa tu má asi málokdo
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 21:13
- Nahlásit
a navíc já preferuju názor, že pro psa je mnohem lepší strávit kratší, aktivní život s pohybem, který miluje než mít znuděného, tlustého psa, který se dožije vysokého věku
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 21:21
- Nahlásit
grendel
já vím, že je to rozdíl, jen jsem tím chtěla říct, že proti vašim se my ty naše problémy zdají dočista maličké!
Jinak já psa omezuju jen tak, aby až příjde domů a lehne si mohl kdykoli zase pohodlně vstát,když na tom byl před 3 týdny tak, že se po odpočinku po prochajdě nemohl postavit na tři nohy a jen ležel a žalostně koukal, že nemůže vstát, tak to nebylo nic moc příjemného.Když lítá do padnutí, tak musím mít rozum já.
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 21:49
- Nahlásit
ale já žádné problémy nemám
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2006 08:00
- Nahlásit
Jumi
Heč, máme něco víc, my máme oholený oba dva přední klouby a DKK 3/3-...
Co Thorinek? Už jsi mu koupila dečku?
Se Sárou šijou všichni čerti, včera jsme potkaly štěně labradora a ona se mi dusila na vodítku, ale dneska jí začne vojna (nebo spíš mě v tom mrazu) - začíná zase cvičák...
Jinak já jsem začínala Alavisem (tak týden, neustále mi po něm zvracela), pak jsem přešla na Chassoton a poté na Caniviton. Zvažuju Frontilex, ale ještě nevím...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2006 08:06
- Nahlásit
Jandula
...tam máte taky mráz? Já myslela, že se koupeš v Jadranu...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2006 08:08
- Nahlásit
Ketrin
Nech bejt... dneska už je to lepší, v půl šestý ráno bylo jen mínus 12... Já jsem bohužel v Záhřebu a ne přímo na Jadranu...
Ale včera jsme tu měli zemětřesení...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 24 Led 2006 14:21
- Nahlásit
My dáváme preventivně Fortiflex.Doporučil jsem jej i známým, kteří u svého hafana měli problémy s klouby a ten Fortiflex mu hodně pomohl.
Doporučuju vyzkoušet.
|
Endy
|
# Zasláno: 24 Led 2006 14:48
- Nahlásit
Přečtěte si na Můj pes článek "Proč kloubní výživa není kloubní výživou".
|
Lea
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2006 21:10
- Nahlásit
Tak jsem tady s tím Alavisem. Spočítala jsem, jak se nevyplatí klasický Alavis MSM. Uvedu ceny z našeho krámu, denní a měsíční dávku pro ca 25-45 kg psa:
Alavis MSM - 2,5tbx9,50(cena jedné tablety)=23,75Kč/den a 712,50/měs. Obsah MSM 303g/kg.
Alavis Single, což je čisté MSM, 800g/kg. 1,5tbx4,16=8,55/den a 256,50/měs.
Alavis Forte - 1,5x4,16=6,24/den a 187,20/měs. Obsahuje skoro stejné množství glukosamin sulfátu jako Alavis MSM a narozdíl od něj i chodroitin sulfát.
Takže budeme-li místo podávání Alavis MSM kombinovat Single+Forte, dodáme toho psovi více a ušetříme 268,80 měsíčně (měsíc jsem počítala 30 dní).
|
Lea
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2006 21:14
- Nahlásit
Endy
K tomu ti každý řekne něco jinýho, což mě jako laika štve. Snažím se taky "nezbaštit" kdeco, ale jaktože ten Alavis pomohl mému psovi od kulhání a proč lidi chodí pro Canvit Chondro, že pes bez toho kulhá? Snad si to nevymýšlejí a já taky ne
|
evina
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2006 21:22
- Nahlásit
Lea:to mě moc zaujalo...myslíš podávat obojí najednou?Já dávám msm ale teď jsem alavis pročítala ještě jednou a myslím,že nám by spíše vyhovoval Single(DLK)
|
birma
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2006 21:40
- Nahlásit
Lea
znova píšu - podle mě dostupných informací se nemá chondroitin sulfát podávat dlouhodobě.....
|
Endy
|
# Zasláno: 24 Led 2006 21:53
- Nahlásit
Já svojí mamince kupuji chondro nebo proenzi a pokaždé to silnější(protože si říkám,že je lepší).První měsíc braní jí klouby bolí ještě víc.Doktorka na to řekla,že je to na ní moc silné a dávky má snížit.Je možné,že pes to může cítit stejně,proto bych volila zlatou střední cestu.
|
Lea
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2006 22:03
- Nahlásit
evina
No, protože Single je jen čisté MSM a forte je řekněme klasická kloubní výživa (glukosamin sul. + chondroitin sulf.) Alavis MSM je už nakombinovaný, ale v single je toho MSM víc. Takže když koupíš single a forte, vyjde tě to zpočátku sice dráž ale přepočítáno na měsíční dávku o tolikhle levněji. Jsem to teď večer počítala trojčlenkama a študovala kolik čeho v čem je a došla jsem tady k tomu. Akorát místo 2,5 tablet Alavisu MSM dáš 1,5 tab.forte a 1,5tab. single, takže do psa musíš nacpat 3 tablety najednou. I když teď mě napadlo, že by se to klidně mohlo dávat i zvlášť a možná že by to bylo i lepší. Ale to je jenom moje momentální hypotéza
birma
Já fakt nevím, snažím se to sledovat, ale bylo mi několikrát řečeno, že tyhle kloubní věci se nedají předávkovat a organismu neškodí neb se přebytečné vyloučí. A proč teda by se neměl chondroitin podávat dlouhodobě? A glukosamin neva?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2006 22:05
- Nahlásit
Lea
proč nevím, akorát mi to říkali na Alavis lince, říkala mi to moje vetka a teď dávám Fortiflex, kde je vlastně jenom chodroitin a taky se to nesmí dávat dlouhodobě.....
důvod opravdu neznám
gklukosamin neva
|