| Autor |
Zpráva |
wami
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2005 20:20
- Nahlásit
jeje
Hele, ale to jsme u toho, za jakakoliv nadmerna davka jakehokoliv leku je skodliva a muze az vest k smrti. A nemusi se to tykat jen psu...
Takze jako obvykle: podstatne je mit vlastni rozum, umet odhadnout miru vaznosti nemoci a podle toho adekvatne reagovat - bud jet za vetem a doufat, ze ma spravna veterinarni leciva k dispozici (a ne vzdycky vsecko kazdy vet ma), anebo se pokusit lidskym lekem velmi opatrne a kratkodobe psovi pomoci...
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2005 23:55
- Nahlásit
wami
Len sa obavam, ze pri liekoch, specialne u liekov proti zapalom, bolesti a teplote, a nielen u nich, takmer nikomu vlastny rozum nijako nepomoze, najma ak tam nie je na psa pouzitelny pribalovy letak...
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2013 20:13
- Nahlásit
Ahoj, chci se zeptat, Bára zničehonic chtěla slézt ze sedačky a při došlápnutí na přední tlapu zapištěla a doteďka nedokáže slézt dolů, nohu má nataženou směrem dopředu a nemůže na ni šlápnout, ale vůbec. Prohledala jsem tlapku zespodu, prohmatala celou nohu a nikde nic. Volala jsem na veterinu, kde právě končili, protože nemám doma Rimadyl, jestli můžu použít aspoň do zítřka nějakej lidskej lék od bolesti a údajně jenom a pouze Tramal a ten zrovna nemám doma. Máte někdo zkušenost s něčím jiným, co by ulevilo, fence neublížilo? Mám jenom Valetol, Voltaren, Diclofenac. Ach jo
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2013 20:19
- Nahlásit
Eninka
Jinou veterinu v okoli nemas? Nedala bych ji nic z toho tebou vyjmenovanyho, radsi bych ji nalozila do auta a popojela o kus dal na pohotovost.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2013 20:38
- Nahlásit
Fifi
ona má asi něco s páteří, což je teda děsný, volala jsem ještě mýmu vetovi na mobil a on chtěl ať se projde a vyzkouším tlapu v rameni a já ji chtěla stáhnout ze sedačky, ať to zkusím a ona sebou rovnou pleskla na zem. Tak jsem ji zvedla a ona klátivým krokem ušla přesně dva kroky a znovu sebou liskla na zem a teď tady leží a má výraz hrozně smutnej a nemůže se zvednout. Budu muset do města na rentgen asi
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2013 20:46
- Nahlásit
Eninka
Tak no, jestli je na tom takhle, nevahej a jed.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2013 21:20
- Nahlásit
Fifi
na houno je, že jsem si dala dva panáky a ještě s nima jela odvézt Eninku, protože tady Báru prudila a nechápala, že se Bára nemůže hejbat (teda hejbat se může, ale jak, že jo). Ještě došel pán z ulice, ten musher, že zkusí ještě tu tlapu a řekl to samý, co vet, že na tlapu vůbec nereaguje - nebolí a hejbe s ní, že to vypadá na tu páteř nejspíš, chjo, tak dám vědět co a jak, moc díky
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2013 18:58
- Nahlásit
Ibuprogen
(Ibalgin, Acylpyrin prý mohou mít podobné následky)
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2013 19:02
- Nahlásit
Vlčáčková
ježišmarja co to je?
Vet mě již varoval, že tím jde odrovnat psa
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2013 19:03
- Nahlásit
Eninka
No asi krvácení ze žaludku.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2013 19:09
- Nahlásit
Vlčáčková
ale přežil, že jo
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2013 19:11
- Nahlásit
Bylo to tam anglicky, prý Dog is alive, tak snad ano - jestli si to blbě nevykládám.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2013 19:16
- Nahlásit
Zrovna jsem se radila s vetem, jestli by ta antirevmatika, antiflogistika na bolesti kloubů mohly nahradit nějaké lidské léky a varoval mne před tím. Prý ty psí jsou šetrnější k jejich žaludku, takže by veterinární léky typu Rimadyl, Rycarfa, Onsior, Carprodyl nikdy nehrazoval.
Dobrá náhrada je pro inkontinentní feny místo Incurinu Ovestin se stejnou účinnou látkou ve stejné gramáži, který je humánní a levnější.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2013 20:38
- Nahlásit
dejavu
Zrovna jsem se radila s vetem, jestli by ta antirevmatika, antiflogistika na bolesti kloubů mohly nahradit nějaké lidské léky a varoval mne před tím.
já teda dávala čtvrtku movalisu denně (kulhání z panostitidy),vet mi to i předepsal,jelikož cena narozdíl od rimadylu je zanedbatelná,stojí asi 70kč.Zabíral dobře a používám ho dodnes pokud je třeba jakože naštěstí moc neni.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2013 21:04
- Nahlásit
davidkova renata
ono záleží co za typ léku se použije, některé složení je problém a některé není problém, některé lidské léky se u psů běžně používají (Prednison apod.), jde jen o to, aby člověk "nepoužil" právě ten, který spíš ublíží, než pomůže a poradil se (nechal si jej předepsat).
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2013 23:29
- Nahlásit
Eninka
a jak dopadla fenka s nohou?
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2013 10:55
- Nahlásit
Tony
fenka zatím chodí sama, ale kýve se - uhýbá nějaké bolesti, čekám, jak bude na Jaggy neurolog a půjdeme na vyšetření magn. rezonanci, jinak prý nezjistí, co přesně je za problém.
|
Apollo
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2013 12:52
- Nahlásit
Co vím tak proti bolesti u psa se dá použít lidskej Nimesil. Rozhodně je bezpečnějsí než ten Ibuprofen nebo Acylpirin.
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2013 13:11
- Nahlásit
dejavu
Ovestin dáváme, poradili jsme to i našemu vetovi, ten už ho předepisuje i ostatním. Prej se pořád učí
Jinak psům dáváme smectu, na nevolnost v autě nám vetka poradila kinedril - půl tablety na 10 kg psa tu tuším bylo.
|
Saita
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2013 18:32
- Nahlásit
Já dávám taky sirupy(jitrocelový echinacea, ale nejlepší byl stodal- ten je myslím homeopatický). Pak smectu, živočišné uhlí. Famosan jsem dostala od veta jako lék ale je i lidský. Homeopatika na psi taky poměrně zabírají.
Měla jsem od veta lék, suspenzi- něco jako ibuprofen(stejná účinná látka) ale přímo pro psy. Byla to pěkná srágora. Pes se po tom tvářil divně (asi mu bylo šoufl od žaludku) a úplně přestal jíst. Musela jsem to vysadit a dost dlouho trvalo než se mu ta chuť k jídlu postupně vrátila. Byl to jeden z vedlejších účinků(i když prý vzácných), vedle krvácení do žaludku, do střev a dalšího.
|
miroslav adamcik
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2013 13:25
- Nahlásit
moje fena kašle muzu ji dat pul acylpirinu? ma 30 kg diky
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2013 13:28
- Nahlásit
miroslav adamcik
acylpyrin asi ne.dej jí jitrocelovej sirup,céčko a med,ale acylpyrin ne
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2013 15:38
- Nahlásit
miroslav adamcik
moje fena kašle muzu ji dat pul acylpirinu
to rozhodně nedávej, zrovna acylpyrin je mezi lékama, před kterýma varují vetové, aby se nedávali psům. Jak píše davidkova renata dávej jitrocelovej sirup + vitamíny, pokud se stav tak do tří dnů nezlepší, zajdi pro ATB k vetovi (pokud nazná jejich použití
|
ajunka
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2013 18:39
- Nahlásit
acylpirin sem použila jednou v nouzi nejvyšší- neděle a pes si bolestí enmohl lehnout- pomáhá prokrvit tudíž pulka acylpirinu teplo a klid a bylo to ok od té doby ale všude tahám apson dvě tři tabletky rymadilu.
ibuprofen psovi v žádném případě
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2013 06:52
- Nahlásit
davidkova renata Na ten Movalis jsem se veta ptala, protože jsem ho mohla získat zdarma, ale varoval mne před ním. Ne každý pes ho asi snáší dobře.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2013 09:15
- Nahlásit
ajunka
Ibuprofen mělo bylo řečeno, že v nouzi a jednorázově se psovi může, taky jsem ho jednou použila a pes nic, tak si myslím, že až takový striktní zákaz to nebude.
|