| Autor |
Zpráva |
Pes_Ben
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2020 19:29 - Změnil/a: Pes_Ben
- Nahlásit
Tak to mi nerikej ani ve srande...
Tu sitnici poznam jak,ze je necospatne?Doma jen pohledem nebo postitit baterkou nebo az u veta?
Diky!
Behem dneska dam snad uz foto.
|
Pes_Ben
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2020 20:09 - Změnil/a: Pes_Ben
- Nahlásit
https://cekan.rajce.idnes.cz/Benik_nemoc/
Ty fotky focene venku tak nejak vic odpovidaji realite, ty focene vevnitr vypadaji pak hur,nez to ve skutecnosti je.
Kdyz mu na tu cast bez srsti maknu,tak trochu uhejba,ze ho to boli,ale neohani se zubama,ani nejak nevejska.
Tu sitnici jestli to pujde poznat z tech fotek asi ne co?On pak i zaviral oci pri tom blesku.
|
Pes_Ben
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2020 10:58
- Nahlásit
Me prijde,ze je to spis z neceho,ze strkal tlamu kam nemel.Kontroloval jsem mu zuby,celisti,dasne,to je oka.Na to slezly misto si nenecha moc maknout,ale to si nenechal ani pred tim,nekdy jsem ho lechtal na tlame na tech fouskach a je tam lechtivej,citlivej,takze alw od pohledu me prijde,ze je to trochu jakobi zjizveny/varhankovaty.Otazka je,jestli to takhle treba je normalne spravne, i na druhy strane tlamy to tak muze mit,ale tam ma srst,takze to neni videt.Treba si tata delal pizzu nebo toasty a zrovna psa nekdovzal domu a spalil se o troubu,toastovac atd.,nevo ho venku drapla kocka nebo s nejakym psem se xhyt atd., a takhle mu to slezlo nebo ho nekdo skripnul do dveri.
Existuje neco na hojeni te kuze nebo co na to je dle fotek vhodne poutit na zahojeni?
Diky!
Jak mel trochu opruzeny ritni dirku,tak po tech Forza 10 oto me prijde,ze se to trochu zlepsilo
|
Pes_Ben
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2020 11:16
- Nahlásit
Tak prej jeden den hodne hrabal nekde na prochazce u hromady hnoje a druhej den jsem si prej vsimnul,ze to ma takhle slezly,tak nevim,jestlu nejakou infikci chytnul?
Diky!
|
Pes_Ben
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2020 17:33
- Nahlásit
Ve spodni casti tlamy toma mirne nejaky pohmozdeny,kdyz mu na to maknu,tak i zakvik,tak na 99% to bude,ze strcil nekam tlamu a takhle si to sedrel.V pondeli zajedem k vetivi,jestli teda je vubec otevreno,tak jestli mu da masticku nebo neco?
Pripadne jrstli nekdo neco poradi za masticku?
Diky!
|
Pes_Ben
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2020 19:30
- Nahlásit
Achju chudacek pejsek,v 17 hodin dostal granule a jeste to mel suchy na tom sedrenym a ted koukam za 2,5 hodiny potom,ze na jednom miste uz ma kapicku nejakyho pruhlednyho hnisu nebo ceho,jestli si to nejak drampal nebo co se stalo?Tak ze by fakt ty granule byla pricina?
|
Pes_Ben
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2020 21:05
- Nahlásit
Tou spatnou sitnici myslis chronickou ischemii sitnice,bila sitnice?Coz to by melo v pohode,bile to nema,jestli se to da takhle poznat bez nejakeho spesl pristroje.Zejtra jeste poradne prohlidku a v pondeli k vetovi kvuli masticce nebo zalezi co na to rekne,jak se to bude rsit no.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2020 21:27
- Nahlásit
Jestli nemel zbrnd na mysli spis stitnici, jako stitnou zlazu, jejiz fungovani se pozna z rozboru krve.
Pesan ma hubu pekne nateklou a olysalou, urco s nim v pondeli zajdi k vetovi, at se mu na to podiva.
|
Pes_Ben
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2020 11:26
- Nahlásit
Oki,dekuju ono to neni natekly.jen bez srsti.Na druhe strane to ma uplne stejne jakoby vypoukly.On je normalne veselej,hravej,porad beha,skace,tak snad to nrbude nic vazneho.Snad je to jen jak je divokej,ze nkam strkal tlamu kam nemel,letej za necim na zahrade jako blazen a sedrel si to.Takhle uz mel v oku pichlej nejakej osten nebo neco,jak lezej za necim na zahrade,to uz m taky vyndavali asi 3 roky zpatky,pak se kapali kapky a vsechno v pohode,na obe oci vidi.Tak snad bude tohle stejne,jen masticka a za cas dobry.
|
Pes_Ben
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2020 17:51
- Nahlásit
K vetovi jsem zatim nesel,ale tech cca 12 dni mazu mesickovou masti,chlupy ma cca stejne slezle,tu kuzi trochu lepsi.Takze k vetovi stejne musime.
To sitnci jsi myslel jak?Sitnce je zadni cast oka a pokud by byla bila,zak by pres zornici byl videt to bile?Nebo jak se to pozna?
Diky!
|
Pes_Ben
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2020 17:58
- Nahlásit
Dnes u veta,ustrih mu chlup,udelal rozbor,Benik tam ma parazity i viry.Nasazen Tsefalen 1/2 tablety po 12 hodinach a jednorazove NexGard (ten se po otevreni musi do 30 minut podat,jinak xodiduje).A pro sichr jeste v injekcni strikacce sampon,ten dan poprve az po dvou dnech.Davat 1xkrat denne trochu samponuna postizene misto.
Po nasazeni lze ocekavat kratkobove zhprseni,vypadani jiz poskozenych chlupu,ktere zatim jeste neodpadly a postupne by mely chlupy dorustat.
Tak nastesti to neni selhavani vnitrnich organu a z toho vypadavani srsti,ale fakt je to,jak cmuchal u toho hnoje a neco tam chyt.Mamka rikala,ze ho priste musi lepe hlidat.
|
Pes_Ben
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2020 17:11 - Změnil/a: Pes_Ben
- Nahlásit
Nepatrne vic srsti na te tlame skutecne vypadalo,ale horsi je,ze zacal klepat usima.Usi ma zevnitr cervene,neco mazu vyklepane i nejaky smitka,citlive na dotek,ale nesmrdi.Slysi dobre.Sam si nekalikrat za den usi skrabal packou.Volal jsem vetovi,tak prej kdyby se to jeste zhorsovalo,tak okamzite prijit.Pokud by se nezhorsovalo,tak prijit v pondeli na kontrolu.Vyplachovat usi 2xdenne Otodine (jeste mam).Odpoledne pri vychazc jsem si vsim,ze u stehna ma bud vykouslej nebo vypadnej kus srsti cca 2x2cm,vypada to cerstve,asi taky reakce na leky.
Dnes odpoledne poprve dan ten sampon na tlamu,to snasi celkem dobre,ale musi ho jeden clovek drzet a ja ho musim porad hladit a rikat hodnej,aby si to nechal nasamponovat.
Jinak je pes veselej,vrti ocasem.
Tak snad se to nebude zhorsovat.
|
Pes_Ben
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2020 10:24 - Změnil/a: Pes_Ben
- Nahlásit
Celou noc jsem kvuli tomu poradne nespal,ale mirne zlepseni je,tak snad...
Usi se tim otodine zklidnili,na tlame mu prirost i kousicek 2x2 mm nove srsti,taksnad se to uz bude jen lepsit.
Vyprali jsme mu deku v boude,aby se viry neprenaseli znovu z deky,ma horkou vodou umite vsechny misky a vsechny micky desinfikovane a schovane,hrat si s nimi bude az bude zdravy,aby nedochazelo k novemu prenosu.
Vykouslou srst na stehne mam nejak resit,mokva to,je to bolestive,citlive?
Jinak je veselej,ikdyz jak kdy,kdyz mu to zacne asi pusobit to ATB,tak je unavenejsi,ale ocasek vrti,kdyz hladim.
Diky!
|
Pes_Ben
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2020 20:35
- Nahlásit
Na to vykousane misto nasazen Tenasyn,3x denne.
Usi ma opet o neco klidnejsi.
|
Pes_Ben
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2020 22:10
- Nahlásit
Achjo,vykous si dalsi dve mista,takze uz ma vykously tri.Tenasyn na to zabira.Z prosteradla a gumy jsem mu udelal na zada jakobi bryndak z vrchu,aby se nemohl vykusovat.Tak snad po vyuzivani ATB se to zklidni,ma je do utery.
Ale stejne,nechapu,proc se nedalo jen mistne ATB v nejake masticce na tu tlamu,ale musel se dat celkove ATB a ted to ma takove dusledky.Vubec se mi to nelibi.
Na tu sitnici mi tady nikdo neodpovedel,to se mi taky nelibi.Zornice ma Benik takove svetlejsi,ani nevim,jestli je to normalni,jestli to takhle mel cely zivot nebo az ted.
Ale zas kdyz vet mu nasel v chlupech ty viry,tak jestli dal spravne na to ty ATB?
Na krev jestli ho vzit a vedelo by se vic,moc ho nechci mucit odberem,tak nevim.
Diky!
|
Pes_Ben
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2020 14:51
- Nahlásit
Ted jsem tp resil s vetem,co ze Ben vlastne ma,tak ma Demodex.
|
Pes_Ben
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2020 21:36
- Nahlásit
Co tak ctu na webu,tak Trudnika psiho (Demodex canis) ma na srsti spoustu psu a je to uplne normalni,problem nastava az pri jeho premnozeni,pri ztrate imunity v dusledku jine vazne nemoci nebo dlouhodobym podavanim nekterych leku.
Nikde jsem nenasel zminku,ze by pes mohl chytit toho Trudnika z hnoje,kde se hrabal a ani prenos pri venceni ze psa na psa neni mozny.Jediny prenos je z feny na stene.
Samotna lecba ATB jako i lidska lecba ATB nebo Prednison zpusobi snizeni imunity a tedy jeste vetsi mnozen Trudnika.
Takze jsou dve moznosti,bud Benovi slezla srst na tlame z hnoje z nejakeho duvodu,ze se to zpalilo nebo neco dalsiho,ale rozhodne ne z Trudnika,ktery se z hnoje neprenasi a pozitivni nalez Trudnika z hlavu jeste nemusi znamenat jeho premnozwni a tedy nemoc,na kteroz by se neselo nasazovat ATB,ale stacila by nejaka regeneracn masticka,treba na mesickova,pripadne nejaka jina na konkretni problem nebo pripadne jeste nejaky jiny lek
A nebo ta horsi varianta,ze ma Ben nejakou dalsi nemoc,kvuli ktere ma potlacenou imunitu at uz selhavan organu nebo neco dalsiho a kvuli tomu ma premnozene ty Trudnky,cozby znamenal vzit obder krve,udelat sono,operace nbo nco dalsiho,ach ju,10 let pes,beha,skace,veselej je a ted tohle,to radsi zadnyho psa nemit,nez pak resit tyhle veci
|
Pes_Ben
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2020 21:53 - Změnil/a: Pes_Ben
- Nahlásit
Ted ctu,ze normalni zornce je sedo-cerna.Jenze Ben ma sedo-bilou,coz uz je sedej zakal,on sice porad vidi,takze je zakal jeste asi v pocatku.To tedy bylo mysleno dotazem na sitnici jaka je.Takze je to v cudu,starej pes uz,tak snad tu jeste dlouho bude a bude mi delat radost a ja jemu.
Z ulice maj cernyho labradora,znaj se s Benem od stenete a je tu i Belgickej ovcak,s tim se taky znaj od mala,vsem trem je cca 10 let,Ben je teda zdravotne na tom uplne krasne,beha,skace,veselej je.Ten Labradou uz nevidi a kasle prej a Belgican ten ma srst takovou silene zaclou,oproti tomu,jak ji mel krasne cernou lesklou,ted ji ma misty i do hneda.
Takze nasazeni ATB na vypadlej kousek srti v dusledku snizeni imunty teda moc chytry nebylo,spis se to tim cele jen hrorsi.
Neni lepsi okamzite ATB (ikdyz spravne by se meli dobrat) vysadit a pouze zalecit masti ty vykousane kolace na zadku,dale oak usi parkrat jrste Otodine(usi se hodne zklidnili,uz neklene a ani neboli ani neni zarudle) procistit anejakou spesl mast na tlamu,jestli pomuze,ono totiz jak jsem psal,ze mu 2x2 mm dorostlo,tak uz dal to nepokracuje.A zkusit ten BARF a co nejvic tim jeste Benikovi prodlouzit zivot,ikdyz vbec nevim,jak to budu zvladat.Rozhodne nechci davat kosti,kdyz uz ma stare zuby a uplne nepotrebuju resit nejakou vzpricenou kost nekde v travicim traktu (uz jsem zazil u jednoho sveho psa).Neco co nejjednodussiho pro me a zaroven vhodneho pro Bena lepsi nez granule.
|
Pes_Ben
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2020 23:12 - Změnil/a: Pes_Ben
- Nahlásit
Chudak pes
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2020 07:57
- Nahlásit
pokud resis jen stravu, jinak se v tom ztracim, tak asi kosti neni nutny, nwco si o tom pocti, poloz dotaz kdontim krmi, ale kosti davat nemusis, maso, vnitrnosti, ostatni veci... pro psa kosti kdyz je nikdy nezral a je starej muzou mit taky fatalni dusledky protoze se odnaucili je travit.
jinak se ztracim v tom co.mu je, ale.snad jeste budete kit spolu par pekbekch let, slepej pes si taky zvykne nebo blbe vidouci
|
Pes_Ben
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2020 19:57
- Nahlásit
Sel jsem za vetem s tim,ze mu pomuze,da masticku treba a za tyden bude oka,jenze co ctu na netu,tak demodex lecitelnej je hodne zdlouhave,mesic atb,injekce,neco na podporu imunity atd. a vysledek stejne zadny.Trochu me mrzi,ze vet neni schopny rict narovinu,ze vyleceni je temer nemozny ne-li uplne nemozny s dost velkejma vedlejsima ucinkama,ktery celkove zhorsuji kvalitu zivota psa,na tech lekach sileny,usi neustale klepal,skrabal,bolest,zada vykousany na snad 8 mistech do krve.Pes zkleslej.Na tlame take ale pouze mirne zhorseni o cem vet rikal,ze asi bude,no dobre.Vysadil jsem ty ATB,ani se nedobrala tydenn davka,usi se zklidnili,pomohlo i kapani,zada uz temer oka,mazal se ten Tenasin a decka na zada,aby se nevykousaval.Huba zadne zlepseni,ale neni to bolestive a pes po vysazeni ozil,veselej,nic ho neboli.Resil jsem to i s panem ze zverimexu,co ma x NO na cvicaku,ten mi to potvrdil,ze se to moc lecit neda a i Bena videl,rikal,ze jestli je ten pes takgle veselej,tak to vubec nemam resit,coz si taky myslim.Hold starej pes,ktery pistupne se bude zhorsovat,tak jako stary ludi,taky zacnou plesatet,spatne videt atd.,ale jeste tu klidne 3-4 roky na tom svete bude.Muj predchozi pes byl ty posledni 2-3 roky slepej,hluchej,srst mel slezlou,celkove skleslej,ke konci uz i na nohy nemohl,bez zivora,alw jeste ty 2-3 roky vydrzel a Ben ma do tohodle stavu jeste hodne daleko,takze slezlou srst nehodlam resit,ja budu v 70 letech taky plesatej a to neznamena,ze zacnu litat po doktorech a resit,at mi na tu hlavu daj neco,at mam vlasy.
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2020 18:16
- Nahlásit
jelikož se v tom také ztrácím, tak reaguji pouze na výskyt slova demodex v textu - jako účinné se jeví tablety Bravecto
|