Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Zanet usi (cizi teleso + alergie)
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Pes_Ben
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2019 16:07
- Nahlásit

Pejsek klepal usima a pri maknuti na prave ucho se i ohnal zubama.Byl jsem na veterine,vpravem zjisten zanet.Kapal jsem do obou usi Orilan,pri kontrole ustup zanetu,ale zjistena osina hodne hluboku v pravem uchu,pri vedomi nesla vyndat,pes dan do narkozy a vyndan osiny,dokapani kapek,pri kontrole oka.Po case opet klepal usima,zjisten zanet,kapani do obou Otopet Therapy Rifaximinum Colistin sulfas,pri kontrole bez bolesti,ale tykapky jsou oranzovy,takze neslo uplne s jistotou rict,jrstli oka,po case opet pes zacal klepat usima,tentokrat zanet uz v obou usich,kapano do obou Easotic Virbac,pri kontrole pak opet oka,ale casem opet zacal pes klepat usima.Pri kontrole zjisteno jen nejake podrazdeni uplne dole v uchu,byl delan vyter,pod mikroskopem nezjisteny zadne viry atd.,bylo mi receno'ze to muze byt i potravinova alergie.Dana tzv.vokendova terapie Virbac Epiotic a po aplikaci vycisteni usi vatickou.Zatim kapu,pes obcas usima klepne,cca 3-4 tydny budu kapat dva dny v tydnu jednou denne a pak na kontrolu.Granule mu davam holistecke Marph ruzne receptury na stridacku.Zjistil jsem,ze mu otec za mimi zady kupuje pamlsky Perfecto Dog Kaustreifen Ente & Truthahn,tak jestlinmuze byt problem tam.Ode me dostava za odmenu na vychazce detske piskoty.Pes ma i ritn otvor nejaky trochu opruzeny,taknevim,jestli to nejak souvisi.Jinak je pes vesely,hravy.Je to krizenec Zlatého retrivra,asi polovicno velikosti,nedavno mu bylo 10 let.

Diky!

Pes_Ben
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2019 17:00
- Nahlásit

Slozeni tech pamlsku:
maso a vyrobky zivocisneho puvodu (10% kachni,10% kruti),obiloviny,vedlejsi vyrobky vedlejsiho puvodu,oleje a tuky,mineralni latky.
Analyticke slozky:hruby protejn 30%,obsah tuku 8%,hruby popel 8%,hruba vlaknina 2%,vlhkost 21%.
Doplnkove latky/kg:nutrocni doplnkove latky:vitamin D3 200 I.E.,vitamin E 15 mg, biotin 20 mikrogramu.
Technilogicke doplnkove latky:konzervanty
Senzoricke doplnkove latky:barviva

Fifi
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2019 17:16
- Nahlásit

Dost pravdepodobne spolu "opruzeny ritni otvor" a problemy s usima souvisi. Nechte psovi vymacknout analni zlazky. Mam Vorecha, ktery ma analky velmi hluboke a tak co dva mesice mu je musi vet vyprazdnit. Taky jsme delali rozbor z usi, zadny zanet, v otoskopu ucho v pohode, ale pes si usiska drbal a drbal.
Krmim prirozene, pes ma pevny bobky, ale holt sam si zlazky pri kadeni nevymackne. A kdyz se mu zacnou plnit, zacne si drbat usi, hrudnik, tlamu, vypada to jak alergie, ale neni. Staci vymacknout analni zlazy (ja to neumim, navic pes je ma atypicke, takze vet to jisti) a do par dnu je od drbani klid.

Pes_Ben
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2019 12:20 - Změnil/a: Pes_Ben
- Nahlásit

Oka,diky,ten muj treba jednou,dvakrat za den ho vidim,jak trepne usima,jinak nic,usi,tlamu,trub si nedrbe,je veselej,hravej.
Zlazky mu vet preventivne vymack,ale odruzena rit ani tak nebyla,mel tam pouze zbytek zaschle stolice,kterou jsem mu sam uz pred tydnem umyl.
Pri kontrole prave ucho mirne podrazdeno.Mam vyplachovat nyni vzdy dva dny vyplach a dva dny pauza (predtim bylo dva dny vyplach a 5 dni pauza).Vysazeny ty "obilove"pamlsky a piskoty a Lososi granule od Marpu.Dnesnim dnem davam pamlsky a grancle dle prodavacky ze zverimexu,tj. jehneci mekke prouzky 100% jehneci a Mapes strivka.Zakazano otci mu kupovat a davat ty "obilovine" pamlsky z Kiku.Granule nasazeny Happy dog Natur Croq Jehneci.Tak uvidime.

Pes_Ben
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2019 17:26
- Nahlásit

Piskoty a grancle Marp (ruzne receptury) davame skoro celych 10 let co psa mame a doposud nebyl problem.Jedine ze by se u neceho zmenila receptura nebo je vylozene alergickej na lososa,ktereho ted dobira cca 18kg pytel.Ty "obilove pamlsky"z Kiku ani nevim,jak dlouho mu otec dava,ale moc dlouho ne a moc vabne to nevypada, masa tam v tom asi moc nebude, pokud jde o nejakou potravinovou alergii,tak bych to videl s nejvetsi pravdepodobnosti na ty pamlsky.
Pokud to delaj granule a nepomuze jejich zmena,tak jedine BARF,ale to pak nechci videt casove,jak co budu stihat v praci,doma,zahrada,pes,auto,atd...

Pes_Ben
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2019 11:31
- Nahlásit

Po tom Happy Dogo ma pes ne plne sracku,ale ritsi hovinko,nez pred tim,takze ten pytel pani ve zverimexu vomlatim vo hlavu a vratim se zpet k Mapr.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2019 13:44
- Nahlásit

zmena granuli/znacky/slozeni muze mit par dni nez se srovna...

happy dog nejsou nejak extra granule hromada balastu psenice atd... ja treba ted fene koupila belcando.

marp sou celkem kvalitni co do slozeni a happy dog granule plny psenice si nic nezadaj s tema pamlskama... to chce neco asi idealne bezobilnyho vyzkouset.

v kazdym pripade ridsi hovinko bych par dni po prechodu uplne nehrotila.

ve zverimexech jsou malo dostupny kvalitni granule, protozemarze, jako sou vyjimky, ale...

jehmeci s ryzi klidne ale treba na dogdog.cz si vybrat a pocist si neco jak vybrat granule...

nakonec moje fena nezere orijen, coz je spicka celkem a ji konkretne nesedi, takze to neni tak snadny.

ale urcite vzit bezobilny priste, psenice je nejvetsi alergen... s kuretem...

Pes_Ben
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2019 14:55 - Změnil/a: Pes_Ben
- Nahlásit

Oki,diky moc,dlouho jsem na foru nebyl,je to tu ted nejaky mrtvetsi koukam,mozna jen pres ty svatky se mi to zda.Pamatuju jeste Birmu a Cernej caj taky a nekdo sem psal do prispevku porad Ramstajn,to iz nevim kdo.

Jj,to mi tam pani ve zverimexu rikala,ze hlavne kureci,obiloviny,psenici ne,ale nechapu,proc mi pak proda Happy dog,kterej je podle vas plnej psenice.Tvrdila me,ze ty holisticky granule neexistujou,jen reklamni trik a ze je Mapr nesmysl,jenze treba u toho Mapru je denni davka co se tyce objemu mensi,nez u toho Happydogo,coz by spis znamenalo,ze ten Happy Dog je hursi,plnej lehke psenice.Pak je jrste doporucila Chicope a pak Platinum,tak snad rikala,ze stoji 1kg asi 270 Kc a ukazovala mi tu granuli,takova mekka,spis jako pamlsek,nez krehka granule,tak mozna zkusit vzit to nekde z Pucalky z netu treba za levneji nez v kamenem nebo treba zustat u osvedcenych Mapr s kterym nebyl doposud problem a jen nechat vysazene ty "obilove" pamlsky.
Na Barf mam i knizku uz nekolik let v knihovne,vcera jsem trochu prolistoval,ale az se zacne chodit do prace,to clo ek jede z prace,ve meste si zaridi par veci,dostane se domu,de se psem,neco doma udela,uvari sobe,naji se a dalsi veci a proste tata s mamou uz stary nemocny,ja taky litam se sebou po doktorech bez nejakyho vysledku,do toho obcas dva auta resit,zahradu, atd.a nedokazu si predstavit,ze jeste si necham posilat syrovy maso,to porcuju a delam k tomu prilohy atd,takze bych to chtel vyresit granulema i drazsima klidne,ale aby to casove a zdravotne pro Benika vse vychazelo oka

Pes_Ben
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2019 16:29 - Změnil/a: Pes_Ben
- Nahlásit

Happy Doga na 99% ve ctvrtek/patek vratim a objednam holistecky Marp jehneci a zakaz otci davat mu pamlsky Kiku.

Diky!

cernej caj
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2019 21:06
- Nahlásit

jako doporucit chicope to snad byval dobrej humus, platinky dobry, ale slanejsi, hodne se doporucuje spis jako pamslky.

no forum uz je mrtvy. je nas tu 5 co si chodime povidat, jinak je tu totalne mrtvo.

staci si najit na internetu slozeni happy dog lamb
a pro hodne psu to muze byt OK, ale pokud se resi MOZNA potravinova intolerance, tak nevim, zda je to idealni s takovejmahle granulema.

a napr. to belcando jehneci

staci si precist slozeni...

a samozrejme asi budou existovat drazsi a kvalitnejsi (ale napr. ja fene koupila ten orijen a nezere, nesedel) takze nejdrazsi nemusi byt nejlepsi ale opravdu bych se vyvarovala trochu te psenici a kukurici... pes s ni teda mit problem vubec nemusi... ale ...

dalsi fajn znacky treba acana... ale na tom dogdog se neda uplne sahnout vedle slozenim, samozrejme psovi nemusi sedet i tak... ale divam se i na slozeni chicope jehneci a teda byval to vetsi humus, ted je to... zajimavy, ze to slo dost k lepsimu

Pes_Ben
Člen
# Zasláno: 1 Led 2020 15:07 - Změnil/a: Pes_Ben
- Nahlásit

Dekuju,psal jsem dotaz na dogdog.cz jake by byly nejvhodnejsi,cekam na odpoved

Fousisko
Člen
# Zasláno: 3 Led 2020 08:01 - Změnil/a: Fousisko
- Nahlásit

Pes_Ben

BARF vůbec není tak složitý, jak to na první pohled vypadá. Já mám na tom svého posledního psa odmala a musím říci, že něco jako potravní alergie a zažívací problémy takřka neznáme. Jde jen o zvyk... Pokud si jen zvyknete jednou za čas si vše připravit dopředu do mrazáku, pak máte vystaráno a jen rozmrazujete den dopředu úhledné balíčky Dělají se i už hotové komplety, kde máte syrové maso, chrupavky i kosti a zeleninu už připravené v poměru, jak má být a stačí to opravdu jen rozmrazit a psovi trochu ohřát.
Jasně, že pokud je pes zvyklý na granule, musí se na BARF převést postupně a s citem, ale i starší pes si obvykle zvykne, jen to třeba někdy trvá déle a nesmí se hned začínat rovnou s kostmi...ty přidávat opatrně a nejprve rozhodně dobře pomleté...balíčky pro štěňata jsou v tomhle ohledu fajn pro ten začátek.
Samozřejmě Vám BARF nevnucuji, jen píši svou zkušenost, že to takový problém není i pro časově či jinak vytíženého člověka. Jak si na to člověk navykne, nedá to o moc víc práce, než jako nasypat granule do misky.

Jinak já třeba kupuji maso u Aničky Rožňové - Žufrik URL Maso vám dovezou až domů.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 3 Led 2020 19:48
- Nahlásit

Fousisko
jenze to nesouvisi asi az tak moc s barfem, jako s organismem...

nicmene nejak slozity to neni, jen se trochu naporcuje kdyz se kupuji vetsi kusy a i zelenina se uz da koupit susena, jen zalit, brambory, ryze...

nicmene proste neni to pro kazdyho

Pes_Ben
tak snad jiny granule pomuzou, pokud teda je to granulema, no...

Pes_Ben
Člen
# Zasláno: 3 Led 2020 20:18
- Nahlásit

U toho Platinum ze jsou slane je spatne v cem?V chuti pro pejska,ze mu nebudou chutnat?Nebo velka zizen po jidle?Nebo nejak zdravotne?Vratil jsem toho Happa doga,ale neslo vratit penize,pouze vymenit za jine zbozi,byl mi nabizen lepsi Happy dog sensitible bez obilovin,ale radeji jsem to vymenil za to Platinum jehneci a ryze.Dnes jsem mu to zmixoval pul na pul se zbytkem Marph losos,aby to nebyl hned takovej velkej prechod.Ty granule jsou takovy jako Masox do polivky,mekke i to stejne voni.Chutove dobre,vylizoval i misku a vypadal i spokojenejsi.Otec ma zakaz mu davat rano rohlik,jak mel ve zvyku,bohuzel se to resilo uz x-krat,ze mu nema davat rohlik,ale jak kdyz se hazi hrach na zed,tak ted snad uz pochopil,kdyz ma pes zdravotni potize,ze mu fakt rohlik davat nema.

Pokud by zabrali ty Platinky,bud bych u nich zustal,pokud by to slane nejak nevadilo anebo pak mam jeste radu od dogdog.cz na spesl granule,pamlsky a i granule pokapat lnenym olejem.

Diky!

Pes_Ben
Člen
# Zasláno: 13 Led 2020 19:52 - Změnil/a: Pes_Ben
- Nahlásit

Presel jsem na spesl granule z dogdog First Mate Pacific ocean fish senior a granule mirne pokapavam spesl lnenym olejem primo pro hafany.Platinky davam pouze uz jako pamlsky.Mam tu jeste balicek strivek a kralici usi,to take postupne pejskovi davam.Jinak ostatni veci vysazeny.Dnes na kontrole,bez nejakeho zlepseni,prave ucho o neco horsi,ale jinak v obou maz a podrazdeni.Usni bubenim pry oka a dal kdyby neco byl s uchem spatne,tak by pry pejsek i naklanel hlavu,coz nedela,pouze obcas uchem klepne.

Ted budeme proplachovat 2 dny jednou denne Virbac Epiotic (nebo co v te lahvicce je,doktorka tam neco michala nejake dve veci primo v ordinaci) a 2 dny jednou denne zase Otodine.

Neumi
Člen
# Zasláno: 13 Led 2020 20:40
- Nahlásit

nebudu se rozepisovat, jen - můj pes má v podstatě celoživotní problémy s ušima - v září mu v rámci narkózy uši vypláchli, vyčistili a aplikovali tohle:
https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-inf ormation/osurnia-epar-product-information_cs.pdf

po týdnu druhá aplikace a po měsící v rámci kontroly třetí - doteď je klid (a jestli jsem to zakřikla, tak si nafackuju)

Fifi
Člen
# Zasláno: 13 Led 2020 20:47
- Nahlásit

Pes_Ben
Chudak pejsek, furt ho usiska trapi? Divny, ze se nic nezlepsilo.
Napada me - co mu nechat udelat takovou geronti dukladnejsi prohlidku? Myslim tim radnej rozbor krve, jestli nejsou nektery hodnoty zvyseny/snizeny.
Otodine je dobrej, pouzivam u Vorecha.
K tem granulim - fura psu ma krom obilovin alergii na kureci slozku. Jedno, zda tam je uvedeno kureci maso nebo jen kureci tuk, psiska se drbou. Ty novy spesl, cos objednal, FM Pacific ocean senior obsahuje kureci tuk. Ve slozeni se pise:
kuřecí tuk konzervovaný vitamínem E - kuřecí tuk bez bílkovin poskytuje bezpečný a zdravý zdroj tuku, nezhoršuje alergie
Tomu moc neverim. A nerozumim tomu, jak muze byt kureci tuk bez bilkovin? - treba mi to nekdo vysvetli, pro me se zivocisny tuk vaze vzdy s nejakymi bilkovinami.
Co zkusit najit vyslovene bezkureci granule, kde ani ten tuk nebude? Kdyz na prirozenou stravu nemas cas nebo podminky.

Pes_Ben
Člen
# Zasláno: 13 Led 2020 22:01
- Nahlásit

Oki,diky,jestl by tedy nebyl leps zustat u tech Platinum jehneci s ryzi?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Led 2020 06:31
- Nahlásit

tak hromada lidi platinkama krmi dlouhodobe tak pokud to psu sedi...
vic soli vadi stejne jako lidem, ale obcas prostridat nevadi, snad teda se problem najde a kapicky trochu zaberou...

moc soli - vic piti, pokud neni piti, muze se hromadit v organismu, neni to dobry, spis se mu proste muze zvysit ziznivost, ale obcas pytel proc ne. ja platibky mam radsi na pamlsky hezky voni a psi to maj radi.

fifi
s tim tukem to je dost zajimavy, to by me nenapadlo hlidat lureci tuk v jehnecim treba

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Led 2020 06:33
- Nahlásit

tim chci rict, ze muze trosku vic pit na slanejsich granulich, coz nevadi, pokud jinak nema problemy treba s ledvinama, problem je pri nedostatku vody a naslednym usazovanim nevyplavenych soli z tela.

takze klidne platinkama krm, pokud mu budou sedet. ja su s tim vyjadrovanim na telwdonu obzvlast ma zabiti

Pes_Ben
Člen
# Zasláno: 16 Led 2020 20:04
- Nahlásit

V pravem mel pri kntrole maz i mirne podrazdeni a v levem pouze mirne podrazdeni.Pri tech vyplasich z toho praveho se vyplachnou treba dve az tri casti toho mazu treba 2 mm prumer toho mazu a obcas se stane,ze v tom pravem ho to zaboli pri cisten vatickou.V levem je pri cisteni cisto a bez bolesti.Tak nevim,ze by pouhy maz zpusoboval bolest a proto by obcas klepal usima?Vzdyt ja kdyz si vycistim usi vatickou,tak tam taky budu mit maz a nic me neboli a hlavou neklepu.A mirne podrazdeni?Treba je to normalni stav,vzdyt zdravemu pejskovi do ucha nikdo nekouka,treba ma i zdravy pes uvnitr ucha trochu jinak zbarvene ucho a je to oka.

Cela vec zasla s tou osinou,bolesti,zanet.Usi uz nesmrdi,zanet vylecen,zbylo pouze mirne podrazdeni a maz.Kdyz mu v narkoze osinu vyndavali,tak i v narkoze se osival a citil to.Cokdyz mu nejak poskodili to prave uchu a proto ta bolest a trepe jim a proto nepomahaj vyplachy ani zmena stravy a doktor se zameruje porad jen na spodek ucha,kde ten problem an neni,proto o nem an nevi a neco z uchem je trochu vejs anebo ma treba jeste jednu osinu uplne dole zabalenou do toho mazu,ktery se tak kvuli tomu vic tvori.

Pes_Ben
Člen
# Zasláno: 16 Led 2020 20:29
- Nahlásit

Anebo tema usima trepe uz jen proto,ze mu tam porad neco kapu a neco tam vzdy asi zustane a to se snazi pejsek dostat ven.Kdyz me ve vode natece voda do ucha,tak taky budu klepat usima a pritom bdu mit usi zdrave.Nejradsi bych jeste tyden pro jistoru prokapaval usi a pak se na to vykaslal,nechal jen at uz First Mate nebo Platinky a zakaz piskotu,rohliku atd.,treba po dalsim tydnu pejsek vsechen zbytek kapek vyklepe a bude oka.Jako tohle je sileny,kolik kapek uz se vybralo a pejsek je veselej,hravej,beha za mickem,skace,vrti ocasem i v cekarne na veterine.Abych mu nakonec jeste vic neublizoval,bez pomahal.Ale zas ta obcasna bolest v tom pravem uchu,treba je jen Benik citlivka a zas tak moc to treba neboli,jen je mu to neprijemne.Kdyby ho to nejak hodne bolelo,tak by se i ohnal zubama jak pri te osine nebo pri mu vymackavali zlazky na prdelce,tak me 5krat stisknul zubama ruku,ale ted pri tom cisteni vatickou se treba 1x za tyden tak zatvari,ze ho to asi boli,vic nic.Na krev to uplne nechci,oni mu tam muzou najit kdovico a davat m na to leky a ani to s tim nemusi souviset,pak se zacnou projevovat vedlejsi ucinky lecby nejakyma lekama a to je cesta do pekel,znam zvlastni zkusenosti s lidskymi lekari.

Pes_Ben
Člen
# Zasláno: 16 Led 2020 20:55 - Změnil/a: Pes_Ben
- Nahlásit

Viz treba u lidi pri ryme kapani kapek dlouhodobe zpusobuje chronicky vznik rymy a podrazdeni,treba ja to mel pred x lety v nose uplne do krve od kapani beznych kapek (ne ty s morskou vodou),trochu jsem patral na internetu a docetl jsem se o tom chronckem vzniku pri castem dlouhodobem kapani.Vsechny kapky jsem vysadil a zacal pouze proplachovat konvickpu se slanou vodou a za nejakou dobu uplne oka bez rymy a bez krve.

Ono dnes malokterej doktor rekne, neberte ty leky,kapky atd.,protoze prijde o pacienta.A hlavne kdyz uz jednou prijdu do ordinace,tak lekar dela to,za o je placenej,tedy leci podle toho,co ho naucili na skole a z praxe,ale je na me,jestli to takhle resit chci anebo to vyhodnotim jinak a nebudu pejska po doktorech vic trapit.

Pes_Ben
Člen
# Zasláno: 16 Led 2020 21:07 - Změnil/a: Pes_Ben
- Nahlásit

Ono nikde neni prece psano,ze samotne podrazdeni nemuzou zpusobovat samotne kapky,vzdyt prece i lide maji alergii na ruzne leky.Ted jak se zaclo kapat castejs,tak i tim uchem me prijde,ze castejs klepe.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 20 Led 2020 13:14
- Nahlásit

je pravda ze ta neustala majipulace muze trochu zhorsovat no snad se k tomu nekdo vyjadri zkusenejsi protoze se mi libi jak nad tim premyslis a su sama zvedava, co na to holky

Pes_Ben
Člen
# Zasláno: 26 Led 2020 08:44 - Změnil/a: Pes_Ben
- Nahlásit

Tyden uz nic nekapu,usi nesmrdi,takze zanet by se tam asi znovu tvorit nemel,ale jinak obcas treba jednou,dvakrat denne go vidim,jak uchem trepne,hlavne kdyz vyleze zrovna z boudy,kde spal,tak mozna si jen lezel na uchu a pak s nim trepne,kdyz se dotknu ucha,tak ho nic neboli.Mozna tim uchem takhle obcas trepnul cely zivot a neprikladal jsem tomu vahu,az kdyz oak trepal castejs a ohanej se zubama,tak se to zaclo resit a prislo se na zanet a osinu.Ikdyz kdyby klepal cely zivot,tak bych si toho hned vsimnul.Veselej,hravej je porad.

Ty Platinky po tech vic pije a udajne jak jsou vlhci,stavnatejsi,tak je nutno pri konzervaci pouzit vic chemie,tak to si clovek pak stejne nevybere.Jedine jesre zkusit FM ale bez kureciho tuku atd.

Nebo ten lnenej olej jeste zkusit vysadit,treba je tam nejaka slotka,co mu vadi.

Davat psa znova do narkozy a nechat mu protahovat usi,to se mi uplne nechce,spis to necham jeste tak mesic,jestli se to po vysazen kapek samo nezklidni,tyden je kratka doba,ikdyz nejake zlepseni uz by mohlo byt znat no.

Pes_Ben
Člen
# Zasláno: 26 Led 2020 14:40
- Nahlásit

Nevim jestl zkusit Jaggy Praha,pac tohle asi mistni veterinar v Lounech nevyresi

Pes_Ben
Člen
# Zasláno: 26 Led 2020 15:56
- Nahlásit

Jeste zkusi jednu vec,kdyz m koukam do usi,tak u krizence zlat.retrivra ma ty chlupy hunaty a zarostli az do usi a prave trepne usima,jenom kdyz mu ty chlupy odhrnu a koukam tak,ze ho to asi lochta,tak zkusim vystrihat opatrnechlupy zevnitr usi

Pes_Ben
Člen
# Zasláno: 26 Led 2020 18:05
- Nahlásit

Po vystrihani klepal usima snad 20krat behem minuty,takze to na 99% bylo tim,tak snad uz bude klid kdyztak mu to vemem jeste dukladnejs po obvodu usi,kdyby jeste klepal,jak ma ty jeho usiska sklopeny chlupaty,tak tam ta jeho chlupatice zluta jde akorat dovnitr ucha.Strihat se musi dost opatrne,abych ho nuzkama nepichnul,porad hladir a chvalit,ze je hodnej,aby sebou moc nehazel a Platinky za odmenu

Pes_Ben
Člen
# Zasláno: 28 Led 2020 20:56
- Nahlásit

Trochu to asi pomohlo,jeste jsm dnes dukladnejs ostrihal to prerostly co by mhlo lechtat v uchu ,tak snad ro uz bude dobry.Pri tom strihan jsem ho ted strihal sam,nikdo mi ho nedrzel a pes vrtel ocasem,tak nevim,kdyby mel nejakou bolest v uchu,tak by to tak v poklidu asi neprobhalo,tak snad hu simrali jen y prerostle chlupy okolo usi a v uchu .Ale jinak totalne zmena jidelnicku,tj.vysazen rohliku,piskotu a obcas mu nasii davali i neco od stolu.Dan jinych granuli,Platicky uz temer dobrane,nchal jsem jen uz jako pamlsky.Nyni davam FM a lneny olej.Po techle zmenach pes zacal lest do talire,coz predtim nikdy nedelal.Driv mohl bejt na taliri maso a nevsim se toho,ted tam byl snad zbytek brambor nebo rejze nebo uz nvim co a vlez do talire a venku zacal zrat i hovinka,coz predtim taky nedelal,tak nevim,co si mam o tom myslet.Po vysazen vsch tech veci se musela zvysit krmna davka,ale zarazi me,ze se 17kg psovi s uz v 10 letech s nizsi aktivitou dava davka pro 23 kg psa s vyssi aktivitou.Jo melo by se to brat orientacne,ja jsem taky hubenej a snim toho kolikrat kvanta,zebto snad an neni mozny.Nejak rozhozenej ten pes me z tech zmen prijde,chudacek asi an poradne nevi,co se s nm deje a proc mu ty vsechny procedury delam.Ono i to stari asi uz trochu zacina na nem byt znat.Tak snad se to nejak srovna.

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání