| Autor |
Zpráva |
SisiPetra
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2015 21:39
- Nahlásit
dobrý den
jsme 3 den po operaci a snášímeee to velmi dobře až překvapivě
1.den -ležení ... nejedla...
2.den - vstala ráno ještě nic moc večer už pomalinku ťapkala...a jedla
3. den - problém nebudu a nebudu čůrrat a nic dělat doma chci ven tak že nám nic jiného nezbylo vynešena před barák.... už došlapuje na všechny čtyři krásně dokonce si chtěla i hrát a nechápala pro čí je to zakazováno.... jeno blbé otočení hlavou byla na gauči a dole...vvynadáno málem mě kleplo jinak vážně hlíídám ale to se stalo a já z toho ještě teď šílím ....
jinak ránu si nelíže nekouše ani si jí prostě nevšimne tak že líímec zatím nemáme
zítra 15.11 je to 4 dny
měl někdo takovej průběh ? 23.jdeme na stehy.... d té doby by asi nebylo dobré ze sedačky a na sedačku jak dlouho to trvalo všecko vám ?
(je to malá čivava - závodí v agility doktor říkal že po operaci nebude mít žádné omezení)
|
impact
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2015 07:36
- Nahlásit
Po operaci luxace ji necháte skákat z gauče? Hustý. Neměla by mít šest týdnů absolutního klidu?
|
SisiPetra
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2015 11:42
- Nahlásit
já jsem psala že nechám? chustýýý to tam nevidím hmmm ... klid a klid ... to je rozdíl chtěla jsem vědět průběh u jiných psů hold je to sportovkyně neposedná ... ale dovolovat si to určitě nebude
|
impact
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2015 13:01
- Nahlásit
SisiPetra
Normálně přemýšlející člověk by psa zabezpečil, aby se to nestalo. Ohrádka, klec, přepravka a venku mít psa jen v případě, že je pouze pod dozorem. Divím se, že riskujete urvání a reoperaci, když máte psa na agi. To můžete taky rychle doběhat.
|
SisiPetra
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2015 14:00
- Nahlásit
jsem proti ohrádkám a podobně nemám žádný velký barák jen mini byt ono se to lehko radí ale stačí blbé otočení a stane se nedělám to cíleně jak si asi myslíte.... a aby koukala jak sedím na sedačce a ona v kleci no to ne to by jste byla schopna uděělat??? ptaa jsem se na to ještě jednou pana ddoktora jelikož jsem vážně stresující panička... odpověď ... nechtě jí volně pohybovat ona ví sama co si může na tu nohu dovolit samozřejmě zbytečně neprovokovat k honění a venku jen zásadně na vodítku na krátko a to my máme jinak bych jí ani nedovolilá hned se vyčůrá a jde se domů nevim co si představujete že s ní dělám a poslední věta veterináře HLAVNĚ JÍ NECHTĚ POHYBOVAT ABY NOHA NECHABLA jste sportovci ;) mylim že nic špatného jsem neudělala ano 2x jsem jí bohužel neuhlídala .... měli jste tutu operaci??????
|
worick
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2015 14:10
- Nahlásit
SisiPetra
neměli jsme totéž, my měli utržené vazy v koleni u 10letého malého voříška. Byl to taky pošuch běhavý, zahradní, byl zvyklý, že když jde někdo kolem, vypálí k plotu. Takže po operaci jsme ho několik dní měli doma v chodbě a hlídali, na zahradu jen pod dozorem a na vodítku. Po cca týdnu, kdy se mu ulevilo, už by doma nevydržel, takže jsme mu zahradili prostor 2x2m kolem boudy, kde neměl možnost někam se rozběhnout. Doktor nám také říkal: když bude chtít chodit, choďte s ním, líp se to všechno hojí. Jen nelítat, neskákat. Chodil a lítal pak úplně v pohodě, dožil se 17.
|
SisiPetra
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2015 14:19
- Nahlásit
worick
jsou to malí ďáblíci je to super slyšet já lítat nedoovolím ani skákat ze sedačky a na to byl 2x omyl ale ne že bych jí nechala bez dozoru spíš naopak cítím se jak na mateřský to je neběhej,pomalu,neskákej zůstaň teď už za ty 2 dny pochopila že má počkat a já jí nandám i sundám máme udělané i zabrany a já dovolenou
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2015 14:21
- Nahlásit
SisiPetra
a aby koukala jak sedím na sedačce a ona v kleci no to ne to by jste byla schopna uděělat
ANO jistě udělala, po tu nezbytně nutnou dobu která je potřeba aby právě nedošlo ani jednou k tomu, že v kritickou dobu se ohlédnu pes skočí něco si urve a musí znova pod kudlu...
neudělala ano 2x jsem jí bohužel neuhlídala
a už při tom prvním skoku se mohlo něco stát...
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2015 14:24
- Nahlásit
a jestli je to hyperaktivní zvíře tak tím spíš je potřeba těm skokům zamezit , protože čím lépe jí bude tím více bude mít tendenci skákat tím dřív se něco může stát...
ne operaci jsme neměli ale jsem pravděpodobně stejný preventista a tyran jako impact
|
SisiPetra
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2015 14:36
- Nahlásit
Fajka
ono se lehce mluví když tu situaci a operaci jen čtete něco jiného je pak realita taky jsem měla plnou pusu řečí a rad k někomu jinému před operací teď vím že zažít to je něco úplně jiného ty oči když pláčou a nechápou proč bych zrovna v takove situaci jí neměla mít u sebe a nedávat jí sílu to bych fakt nedala....brečela jsem za ní... ty oči když se po operaci počůrala do pelíšku a nevěděla proč jen nepohled říkal promin já za to nemůžu ach bože to bylo něco...každej den mi dlá radost a kord když vidím že je to lepší a lepší ona je i tak hodná že nemusí mít ani límec ... (ale tím nestvrzuji skoky)
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2015 14:41
- Nahlásit
SisiPetra
se lehce mluví když tu situaci a operaci jen čtete něco jiného je pak realita taky jsem měla plnou pusu řečí a rad k někomu jinému před operací teď vím že zažít to je něco úplně jiného
tak ale neměli jsme zrovna tuhle operaci ale jiné dvě velké, takže pooperační stavy z vlastní zkušenosti taky známe. Právě proto to píšu!
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2015 14:57
- Nahlásit
SisiPetra
civava nepotrebuje velkou klec/ohradku a mozna bych v ramci jistoty, ze vsechno bude OK poridila aspon nejakou tu malou klec nebo kenelku.
Mame doma 6tydnu po operaci fenu s kolenem, ne luxace ale vazy. Jak sme zjistili diagnozu, do klece sla okamzite, protoze je to hopskulka neposedna a radsi, at mesic v kuse breci, ze je v kleci nez jit na druhou operaci...
Na postel, pokud, tak jedine s voditkem, na kratko, aby z ni sama neneskocila.
Osobne bych opravdu peclive hlidala, at neskace, anebo pokud lze, stary krabice necim naplnit, matrace pod gauc, neco, aby na gauc mohla bez skakani snadno se tam dostat, ale u techto pooperacnich stavu se nejake kenelka nebo neco dost hodi, clovek pak necekane treba musi na postu a staci hodinku co neni doma a psa nemuze vzit s sebou a maler muze byt na svete. Muz to taky neuhlidal a tim, ze mame mini pokoj (13m2 je nase loznice, pc pracovna, i uloznej prostor od obleceni pres lozni pradlo po knihy, tak to tu mame taky ze je jen uzkej pruchod kolem postele ke dverim), tak byla hned na posteli, tak sem to taky nezvladla a vynadala mu. Jednou, kdyz se stane, tak to by mit nasledek nemelo, ale fakt bych hlidala. Protoze je fakt lepsi byt par tydnu extremne dusledna a prezit ty psi oci, nez si tech par tydnu zopakovat pri druhe operaci, protoze clovek neuhlidal...
U nas teda po operaci toho pretrzenyho krizovyho vazu v zadni noze byla den po operaci takova spava, do tydne uz normalne "akcni" a nebyt v kleci, tak se chova jak totalne zdravej pes. Omezeni pohybu ma 8tydnu do kontrolniho rentgenu jiste, pak pravdepodobne budou porad jen rizeny prochazky a dalsi omezeni pohybu mimo ne.
|
SisiPetra
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2015 15:30
- Nahlásit
takhle vypadáme teď ;)
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1020108256 5503213&set=pcb.10201082566703243&type=3&theater
jinak zabranu na gauč už má ;) tak že to jsem zajistila hned při problemu... do postele naučena neni tak že má svůj pelech a snáma nikdy nespala ;) a když jdeme pryč je v kuchyni kde vážně neni kam vaskočit žadné židle či lavice.... co by jí mohlo dráždit a má pižamo kdyby se náhodou nudila a chtěla si líznout ale ona stejně celou dobu prospí ... a máme dovolenou do vyndání stehu ;) jen zítra pojedeme na nákup ;)
|
SisiPetra
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2015 15:31
- Nahlásit
jinak máme mimo této operace za sebou kastraci a pak srážku s utem kde byla naštěstí jen natržená ťapička
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2015 15:33
- Nahlásit
SisiPetra
to ma celkem peknou jizvu teda. A je sikovna, ze to tak zvlada dobre
|
SisiPetra
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2015 16:07
- Nahlásit
cernej caj
já jsem právě z té operace měla děsnej strach když jsem to kolem slyšela a tak mě překvapil ten náš průběh... každej den krok dopředu ... taky jsem dlouho vybírala doktora ... tak že v žádném případě teď nechci aby se jí něco stalo je to moje miminko <3
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2015 17:15
- Nahlásit
tak to ja ani nemela strach z operace (i kdyz to taky) ale mnohem vetsi mam z te rekonvalescence...
urcite je dobry zatnout zuby, zvladnout, at je co nejvyssi sance, ze budete zase behat spolu agi
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2015 00:03 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
hrozny auto, klidne si naboura do psa ... beztak ze nebylo kastrovany ...
|
impact
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2015 06:10
- Nahlásit
Děvčico mám doma psy po operacích mnohokrát do roka. A taky mají přísně zakázáno skákat. Takže jsem schopná sklopit uši, nebýt přehnaně přecitlivělá a psy si prostě zabezpečit. Ohledně operace luxace patelly znám osobně dvě feny, které musely kvůli utržení na reoperaci a nedopadlo to dobře. Jedna je chromá dodnes.
Ono mít zkušenost s jedním pejskem je možná super a z naivity se to dá zlehčovat, nicméně praxe je prostě praxe. Ty si jenom prostě neuvědomuješ, jaký to může mít dopad a držím palec, aby ses toho raději ani nedočkala.
|
SisiPetra
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2015 09:50
- Nahlásit
váš názor můj názor a hlavní názor veterináře ;)
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2015 15:24 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
impact
Takže jsem schopná sklopit uši
video! video! video!
SisiPetra
váš názor můj názor a hlavní názor veterináře ;)
Miloši Zemane odhalil jsem Vás.
|
SisiPetra
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2015 15:43
- Nahlásit
impact
a jak se teda k těm pejskům chovali že tak dopadli jednou seskočili a skočili na sedačku nebo si dovolili chodit vůbec po bytě??????
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2015 16:04
- Nahlásit
jak by se k nim chovali?? Asi stejně, jako vy. Prostě jim někdy skočila psiska na postel. Nebo seskočila dolů. A nebo při klidném venčení jedinkrát zdrhla tryskem k plotu... Většinou ten čerstvě sešitý vaz, případně upravená patela vydrží. Bohužel, někdy nee - a musí se reoperovat.
Buďte ráda, že se nic nestalo. Mohlo. Nemuselo... Je lepší průšvihům předcházet. Nic víc
|
SisiPetra
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2015 16:18
- Nahlásit
Xerxová
jako já???? děláte si už srandu???
do postele nechodí má svůj pelech ze sedačky neskočila vážně první den ... venko mě vážně neutekla vyčůrá se a jdem domů a to jí aště poponášim a vybírám rovný trávník tak že jako ja???? aaaa ty jo nahlašte mě radši za týrání fakt!!!
když je někdo blbej a neumí pejska uhlídat ani venku tak kk tomu vážně nemám co říct to se ani nedivím co je to o proti jednomu malému nízkému skoku ze sedačky .... a myslím že ani nikdo z vás tu nejste dokonalé že????
|
impact
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2015 17:49 - Změnil/a: impact
- Nahlásit
SisiPetra
Já teda dokonalá nejsem, ale umím si přiznat chybu a umím poslechnout radu zkušenějších. Nejsem hysterická. A čtu důkladně komentáře, na které reaguji, abych neplácala hlouposti. To všechno se ještě musíš naučit milá zlatá.
|
SisiPetra
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2015 18:02
- Nahlásit
impact
nemusím musim jenom umřít...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2015 21:25
- Nahlásit
SisiPetra
no jasně, ještě můžeš zůstat tak skvělá a bez chyby jako jsi teď - dokud na to nedojedeš ty, nebo hůř nějaký tvoje zvíře.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2015 21:38
- Nahlásit
SisiPetra
To jsi na hlubokém omylu. V životě musíš spoustu věcí, ne jenom umřít.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2015 21:47
- Nahlásit
impact
V životě musíš spoustu věcí, ne jenom umřít
nemusíš jen některý věci, když je nebudeš dělat, povedou k tomu, že umřeš (třeba dýchání, přijímání potravy... )
|
impact
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2015 22:14
- Nahlásit
birma
Nebo chodit do práce, starat se o psy, platit hypotéku a podobně. :-P Já teda musím denně spoustu věcí. :-D
|