| Autor |
Zpráva |
Ibulienka
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2015 23:25
- Nahlásit
Dobry vecer.
Vcera (30.7.2015) o 10:00 sme podstupili sterilizaciu- kastraciu. Vsetko podla slov veterinara prebehlo v poeiadku. Dali nam aj golier keby si to lizala alebo v noci kedy by sme ju neustrazili avsak zatial ju v pohode zvladame bez goliera. Tabletky uzivame polovicku raz denne, presne ako nam bolo povedane Avsak velmi sa nepohybuje, lebo ju to privelmi boli, skuci ked sa pohne. Ako ste boli na tom vy s vasimi fenkami? Tiez tak skucali?
Vcera cely den bola taka velmi otapena, nechcela vodu, papat nic, len lezala a spala, vobec sa nezaujimala o okolity svet. Dnes uz sa zaujimala, vnimala ked niekto prisiel, odisiel, vodu sme jej najskor davali len pomocou striekacky, lebo odmietala pit, no teraz na vecer uz pekne pila z misky. Aj papat uz chcela, tak sme jej dali trosku. Vsetko vsak po leziacky, lebo ju to privelmi boli.
Chcem sa spytat vas, ktori mate fenky, ze ako reagovali, co robili, co ste davali papat a kedy boli iz v natolkom poriadku, ze ste mohli ist aj na 10 minutovu prechadzku. Nechcem jej ublizit, nejakym prudkym pohybom alebo niecim, preto sa chcem popytat
Dakujem vopred za akekolvek info
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2015 08:27
- Nahlásit
No, upřímně, zdá se mi, že ji to bolí víc, než je normální. Buď je to taková citlivka, nebo je malá dávka analgetik, nebo je něco špatně. Já být vámi radši zavolám veterináři, který operoval, a popíšu mu to.
Z vlastní zkušenosti - ten den, kdy byla sterilizace, samozřejmě žádná sláva, zvracela i vodu, prostě následky narkózy. Druhý den už jsme ale šli čůrat po svých, normálně pila, měla chuť k jídlu. Mám pocit, že už 3 dny po zákroku nám chtěla skákat na gauč - prostě už byla "normální". Měli jsme tedy inhalační narkózu, takže "lepší" pro tělo.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2015 12:07 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
Ibulienka
Párkrát už jsem pokastrační stav viděl, souhlasím s corgi.
Když se fenka pořádně probere z narkózy, což může trvat dva dny (záleží to na tom, jaká byla narkóza, jestli dostala budící injekci, nebo se budila sama a tak) tak by jí nic nemělo bolet. Rozhodně mi žádná nebědovala. To je divné.
Chodit se má začít co nejdřív, takže my se snažíme chodit rovnou při probouzení.
Opět, jak píše corgi, asi třetí den po zákroku už začnou řádit, je třeba je trochu krotit, ale na procházky je možné chodit normálně. Náš vet radí: dávkovat analgetika podle toho, jak se chovají - když začnou moc brzo moc řádit, tak trochu ubrat analgetik a ono se jim tím dostane zpětné vazby, že se mají trochu krotit. Na noc se pak zase může přidat, aby se dobře vyspaly.
Kontrolujte barvu pysků - když by byly světlé, anemické, tak utíkejte k vetovi, protože by to znamenalo, že někde uvnitř povolil steh a krvácí. To je nebezpečí prvních dnů, pak se vytvoří sraženiny a vnitřní krvácení už tolik nehrozí.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2015 14:01
- Nahlásit
Walda
Kontrolujte barvu pysků - když by byly světlé, anemické, tak utíkejte k vetovi, protože by to znamenalo, že někde uvnitř povolil steh a krvácí.
Myslíš? Při kastraci? Nám když povolí vnitřní steh, tak se udělá maximálně kýla. O nějakém masívním krvácení vetka nikdy nemluvila. To se vevnitř všechno "připaluje", ne? Teď nevím, jak se tomu říká veterinárně. To se schválně optám vetky.
Ibulienka
Zkušenost s asi stovkou kastrovaných fen - některá to prostě nese hůř a jiná lépe. Některé jsou ukňourané třeba čtyři pět dní, nežerou, nechtějí pít, jsou bolestivé. Jiné večer vyskočí z přepravky, jakmile zacinkají misky. Zažila jsem i velmi zlé stavy.. Ale nikdy to nebylo nic život ohrožujícího. Maximálně jsem přidala analgetika o fenku víc s citem pečovala a za pár dní to bylo dobré.
Jak jste na tom teď?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2015 14:15
- Nahlásit
Stejná zkušenost jako corgi a Walda
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2015 14:15
- Nahlásit
impact
No, já zas tolik kastrovaných fen neviděla, ale kamarádčini rodiče přišli o fenku desátý (!) den po kastraci kvůli "něčemu povolenému uvnitř" - pustili jí na zahradu a ona zřejmě hlídala u plotu, skákala atd. Když viděli, že je jí zle, rychle dojeli k vetovi, ale už to nebylo nic platné...
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2015 14:34 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
Ibulienka
to je v poho, jak uz odsud jiste vite, kastrace je proste zanedbatelny zakrok, delame to psum kdykoliv nas napadne, proc taky ne ....vubec bych se nepozastavoval nad nejakymi priznaky, urcite rychle pominou a kdyz ne v utulku je urcite jinych pejsku dost a dost a daji vam je velmi radi, stejne tam prekazeji
|
impact
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2015 15:49
- Nahlásit
corgi
zřejmě hlídala u plotu, skákala
To je tak dobrý na vysypání střev na trávník..
Škoda, že nevíš přesně oč. Zajímalo by mě to.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2015 18:39
- Nahlásit
impact
Myslíš? Při kastraci?
Ten odstavec o vnitřním krvácení, to jsem reprodukoval varování od našeho veta, sám jsem to naštěstí taky nikdy neviděl.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2015 19:26
- Nahlásit
Ibulienka
Někteří veterináři ani analgetika na doma nedávají. Já si vždycky řeknu, nemá cenu fenku trápit. Některé jsou citlivky, jiné drsňačky. Ale to asi teď nevíš a nemá smysl něco zanedbat. Takže návštěva veterináře určitě neuškodí, jela bych tam hned. Někdy má fenka ve střevech prdíky, ty jí bolí a tak vykazuje bolestivost, kterou přisoudíš zákroku. Jedna moje fenka se po kastraci už nikdy pořádně nesebrala. Ovšem to byla kastrace při pyometře, nicméně ta nebyla nijak moc rozvinutá. Přitom tahle fenka právě patřila mezi drsňačky, co nefňukají.
Bohužel ty fenky mají tak rozličné reakce a může se stát x věcí, že asi nejlepší je jít k veterináři. Kdyby to nepomohlo, tak pro jistotu ještě k jinému.
|
Ibulienka
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2015 21:17
- Nahlásit
VlčáčkováWaldaimpactcorgi
Dakujem vam, uvidime co a ako bude do pondelka, keby stale zle tak urcite ideme k veterinarovi a pochodim aj vsetkych po meste! Dakujem, za pomoc.
Dnes sme uz aj papali aj vodu pili sami, vycikali sme sa aj vykakali vonku pekne. Vonku, led ju voditkom tak jemne potiahnem tak pekne niekedy lraca, ona je taka citlivka, taka prehnane citliva, s jej psychykou to porobilo riadnu sarapatu, ale dufam, ze uz to bide len lepsie a lepsie.!
Dakujem este raz.
zbrnd nemienim sa s tebou hadat, svoj nazor si uz vyjadril v inej mojej teme, takze....
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2015 09:02
- Nahlásit
ohužel ty fenky mají tak rozličné reakce a může se stát x věcí, že asi nejlepší je jít k veterináři. Kdyby to nepomohlo, tak pro jistotu ještě k jinému
Ale prd, je to zcela banální zákrok. To dá a když ne, dalších psů je dost a dost.
Ibulienka
to porobilo riadnu sarapatu, ale dufam, ze uz to bide len lepsie a lepsie.!
tak samozrejme, ze bude jen dobre a navic jakmile neuvidis zadne priznaky, je jasny, ze je vse v poradku, nic skrytyho tam nemuze byt...proste je to obycejna kastrace...my lidi mame rpavo kastrovat nas majetek jak se nam zachce a je na tech psech, aby se s tim srovnali, kdyz se nesrovnaji, poridime si jiny, je z ceho vybirat, takze je to v poho a cool
nemienim sa s tebou hadat,
to je super, usetris si nervy
svoj nazor si uz vyjadril v inej mojej teme, takze...
zapomnela jsi dopsat vetu
|
Ibulienka
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2015 15:34
- Nahlásit
zbrnd
Nevyjadrujem sa radsej! Proste ja som za kastraciu-sterilizaciu ty nie! Je to vec majitela, ja ziadam o rady nie o kritiku! Proste pis si co chces lde chces zabrdaj ak ti to robi dobre. Ja som nikdy nepovedala, ze si kupim ineho psa, takze neviem, co to tu pleties. Vetu som dokoncila len tak pre info
A este bola by som rada, keby sa zapajas do diskusii, ktore poznas, je pekne od teba, ze chces vsade prispiet, nemam nic proti tomu ale aspon keby bolo k teme. Ja ziadam o pomoc, nejake informacie od tych, ktori MAJU!!!!! strilizovanu FENKU!!!! Nechcem ziadne radnpy od takych ako si ty.
Takze dakujem, viac sa s tebou nebudem bavit na tieto temy, mozno niekedy v buducnosti prispejes niecim uzitocnym pre mna a hlavne pomozes a nebudes robit zly vzduch 👏
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2015 17:02
- Nahlásit
Ibulienka
Nevyjadrujem sa radsej!
jakoze tech 8 radku sveho textu se nevyjadrujes? )) tak to jooo
Proste ja som za kastraciu-sterilizaciu ty nie!
a uz jsi teda kastrovana? a tvi blizci?
Je to vec majitela,
vsak jasne a ty jsi majitel jo?
ja ziadam o rady nie o kritiku!
to ti nikdo nerozporuje
roste pis si co chces lde chces zabrdaj ak ti to robi dobre
si piš
a som nikdy nepovedala, ze si kupim ineho psa, takze neviem, co to tu pleties.
ja taky nepovedal, ze ty si povedala totok
Vetu som dokoncila len tak pre info
jasny dokoncila jsi ji "takze...."
nemienim sa s tebou hadat, svoj nazor si uz vyjadril v inej mojej teme, takze....
toz musim se doucit jeste slovencinu, bo nektera slovenska ukonceni vet zjevne nechapu
A este bola by som rada, keby sa zapajas do diskusii, ktore poznas, je pekne od teba, ze chces vsade prispiet, nemam nic proti tomu ale aspon keby bolo k teme
ja by sem rad tolik veci to si ani neumis predstavit
Ja ziadam o pomoc, nejake informacie od tych, ktori MAJU!!!!! strilizovanu FENKU!!!! Nechcem ziadne radnpy od takych ako si ty
ty jo a jak vis kdo tady ma a nema sterilizovanou fenku
---
fakt nechces moje rady? hele mela by sis to rozmyslet, protoze by mi to mohlo prijit lito a treba bych mohl zacit PLAKAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Takze dakujem, viac sa s tebou nebudem bavit na tieto temy, mozno niekedy v buducnosti prispejes niecim uzitocnym pre mna a hlavne pomozes a nebudes robit zly vzduch
To je fajn, ze se se mnou nebudes bavit, aspon si tu budu moci v klidu psat PRAVDU!!!!!!!!!!!
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2015 22:41
- Nahlásit
zbrnd
aspon si tu budu moci v klidu psat PRAVDU!!!!!!!!!!!
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2015 21:46
- Nahlásit
A ja si myslel, ze z tech stalych me tu nikdo nemuze uz prekvapit
|
Ibulienka
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2015 07:17
- Nahlásit
zbrnd
Tvoje nazory, tvoje rozhodnutia Ja sa nestaram, ty si rob, co chces, ja si budem robit, to, co chcem ja a ty ma neodradis sprostostami, ktore vypisujes!
Skoncila som s tebou komunikaciu, prosim neprispievaj do niecoho, do coho sa nevyznas. Ked si za sterilizaciu-kastraciu neni, tak napis, ze si za to neni a hotovo! Kazdy si spravi to co chce sam, nebude pocuvat niekoho ineho a hlavne pripecene rady!
|
Ibulienka
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2015 07:37
- Nahlásit
zbrnd
Este som ti chcela nieco vysvetlit, pokial tomu nerozumies!
U nas, led si vezmes psika z utulku musis!!!! Musis!! ho dat kastrovat alebo sterilizovat. Podpisujes adopcnu zmluvu, v ktprej sa zaviazes, ze ta kastracia, sterilizacia bude vykonana. Ked nie tak pridu, psa vezmu a uz mozes darmo lutovat, ze aky som bol sprosty, nechcel som psovy ublizit. Teraz mu ublozis voac ked ti ho vezmu, led si si ho vychoval a zrazu ho !at nebudes! A toto ja nechcem! Dalo mi dost namahy vychovat ju podla seba, aby posluchala na slovo. Denne s nou pracujem, chodime vom, chybalo by mi to. Ona by mi chybala. Tiez som hovorila, ze lastracia-sterilizacia nie, je to voci psovi zlocin, no led nam z utulku telefonovaly, ze o mesiac pridu na kontrolu, samozrejme ze sa ma zmocnil strach, ze som si nevedala pomoct a preto som ju dala sterilizovat. Teraz uz mame navstevu utulku za sebou, nevzali nam ju, lebo sme ju stihli nacas vysterilizovat. Takze, nemysli si, ze som to spravila dobrovolne. Avsak po dlhsej velmi dobrej a odbornej komunikacie s nasim najlepsim veterinarom ktory tu v okoli je, ktpremu naozaj doverujem, lebo ma specifikaciu na gynekolokiu, cize tychto operacii spravil neskutocne vela som zistila aka je takto operacia pre fenku najma vyhodna. Tebe by sa tiez nepacilo, keby mas vsetko "prislusenstvo" hormony sa v tebe buria, tvoje prirodzene pudy su ti vsak odoprete.... Naco potom takto trapit psika, fenku??! Predis tym u feniek rakovine, predlzuje to zivot. Jedine v starobe jej moze unikat moc, ale staroba je staroba a to by jej mozno unikal aj tak.... Takze ja som sa rozhodla spravne. Najskor som tomu neverila, teraz vsak verim.
Nebudem sa tu s tebou o tom hadat, nechcem skriepky, nie som ten konfliktny typ. Mozno ty ano, mozno sa rad do niekoho navazas, kludne... Mne to neprekaza, mam ta na haku presne ako mas na haku ty mna.
Kludne vyjadruj svoje nazory, mne sa pacut alebo ostatnym nemusia. Staci, ze ty vies, co je spravne Ty jediny ako majitel, ny vsetci koname za seba za svkjich psov najlepsie akk vieme. Ci sa to inym paci alebo nie, je ich vec. My robime za seba!
Ja sa tymto risdim, ty sa riadis mozno niecim inym.... Mna do toho nic, takze
Ukoncime nezmyselne hadky, my dvaja sa nikdy nezhodneme, to musis uznat, preto ta prosim aby sme sa nadalej nehadali, neribili tu vymenu nazorov, tvoj nazor poznam, ty poznas ten moj, dufam, ze som ti aspon trochu objasnila podmienky, za akych som to vykonala......
KONIEC!
|
impact
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2015 08:24
- Nahlásit
Ibulienka
Dokud býdeš psát, bude ti odpovídat. Zdrndu nezastavíš žádným,konec ani prosím tě. Jediná cesta je ignoraze jeho příspěvků. )))
zbrnd
Sorry. :-P
|
Ibulienka
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2015 09:23
- Nahlásit
impact
Mne nevadi ked pise, mne vadi ked pise o niecom, do coho sa prilis teda vobec nevyzna. Ziadala som rady, od tych, ktory maju sterilizovane fenky, nie od neho, ktory nema sterilizovanu fenku alebo neviem, ci vobec fenku ma. Kludne nech vyjadry svoj nazor, som rada, ze si ho obhajuje, len nech furt nezabrda a neuraza.
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2015 09:47
- Nahlásit
Mne nevadi ked pise, mne vadi ked pise o niecom, do coho sa prilis teda vobec nevyzna. Ziadala som rady, od tych, ktory maju sterilizovane fenky, nie od neho, ktory nema sterilizovanu fenku
Jak víš, že o tom nic neví? A jak víš, že majitelé vykastrovaných fen jsou odborníci veterináři-gynekologové? To bychom a například všichni majitelé psů byli odborníci na výživu, výchovu, výcvik.....Myslíš, že to tak opravdu je?
U nas, led si vezmes psika z utulku musis!!!! Musis!! ho dat kastrovat alebo sterilizovat. Podpisujes adopcnu zmluvu, v ktprej sa zaviazes, ze ta kastracia, sterilizacia bude vykonana
vaše zákony neznám. U nás to klidně podepíšu a nic nevykonám, protože toto ustanovení je v rozporu se zákonem na ochranu zvířat proti týrání.
Tebe by sa tiez nepacilo, keby mas vsetko "prislusenstvo" hormony sa v tebe buria, tvoje prirodzene pudy su ti vsak odoprete.... Naco potom takto trapit psika, fenku??!
Tohle už jsi psala jednou tuším v souvislosti se samci a je to tvůj velký omyl - v přírodě je normální, že se nerozmnožují všichni rozmnožování schopní jedinci. Ani psy, krom abnormálních jedinců, ty hormony a pudy vytrvale nemlátí a nepřivádí je k šílenství "že nemůžou". Naopak, pes,který nikdy nekryl, je v pohodě, pokud začne krýt, tak teprve pak to s ním začne mlátit. Krycího psa mám. Nesrovnávej s lidskou sexualitou.
aka je takto operacia pre fenku najma vyhodna
tak na tomhle se tuším zatím neshodl z odborníků nikdo. U kastrace nikdy nevíš,jaké následky skutečně bude mít,a psychické změny mnoho majitelů ani nepozná, respektive si možná i něčeho všimnou, ale do souvislosti s kastrací to už nedají. A kastrace je akt nezvratný.
Proste ja som za kastraciu-sterilizaciu ty nie! Je to vec majitela
tak v první řadě je to snad věc toho zvířete, ne?
|
Ibulienka
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2015 12:56
- Nahlásit
Neumi
Opat sa s tebou hadat? Nie dakujem! Super, vajadrila si nazor, ako hovorim je to vec majitela, co spravi tomu psovi je to predsa jeho pes! Ty rob to co chces ty, ja robim co chcem ja.
Dakujem.
Ziadam o rady, tych ktori si tym obdobim po sterilizacii presli takze.. Ty si to zjavnen neni tak dakujem za prispevok
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2015 13:31
- Nahlásit
impact
Sorry. :-P
za co se omlouváš? šáák ona si prostě nemůže pomocz ona musí ) takže su klidné, sranda bude
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2015 13:35
- Nahlásit
Ibulienka
Tvoje nazory, tvoje rozhodnutia
tyjoo tys tak moudra, tohle by si zaslouzilo aspon nobelofku
Ja sa nestaram,
šaak jo, to je vidět, že se nestaráš
ty si rob, co chces,
fakt jo? heeej ty si zlatooo, to je kůůůl jak cyp
ja si budem robit,
jasne, navic si to urob kedy chces, je to tvoje volba! jednoznacne!
to, co chcem ja a ty ma neodradis sprostostami, ktore vypisujes!
to se asi pletes, ja pisi same chytre veci
Skoncila som s tebou komunikaciu,
ja vim, uz nejmin trikrat
prosim neprispievaj do niecoho, do coho sa nevyznas
to ani nejde, ja se vyznam ve fsem
. Ked si za sterilizaciu-kastraciu neni, tak napis, ze si za to neni a hotovo! Kazdy si spravi to co chce sam, nebude pocuvat niekoho ineho a hlavne pripecene rady!
hele odkud mas ten koks? vypada to jako kvalita docela, prosim, prozrad!
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2015 13:50
- Nahlásit
Ibulienka
Este som ti chcela nieco vysvetlit,
jasne, ale zcela vyjimecne a naposledy, protoze uz jsi se mnou preci nejmene 4x skoncila komunikáciu
pokial tomu nerozumies!
ja rozumim uplne fsemu
U nas, led si vezmes psika z utulku musis!!!! Musis!! ho dat kastrovat alebo sterilizovat.
musis akorat umrit, to je vsude stejne
Podpisujes adopcnu zmluvu, v ktprej sa zaviazes, ze ta kastracia, sterilizacia bude vykonana.
cimz podepisujes ze se umyslne dopustis tresteho cinu, ale to neva
Ked nie tak pridu, psa vezmu a uz mozes darmo lutovat, ze aky som bol sprosty, nechcel som psovy ublizit. Teraz mu ublozis voac ked ti ho vezmu, led si si ho vychoval a zrazu ho !at nebudes!
no hej a eště ti rozparů k tomu bruch a vyhryznu vajecniky
A toto ja nechcem!
fakt ne? proc?
Dalo mi dost namahy vychovat ju podla seba, aby posluchala na slovo.
jo ty si ji uz vychovala? ahaa
Denne s nou pracujem, chodime vom, chybalo by mi to. Ona by mi chybala. Tiez som hovorila, ze lastracia-sterilizacia nie, je to voci psovi zlocin, no led nam z utulku telefonovaly, ze o mesiac pridu na kontrolu, samozrejme ze sa ma zmocnil strach, ze som si nevedala pomoct a preto som ju dala sterilizovat.
dojemne
Teraz uz mame navstevu utulku za sebou, nevzali nam ju, lebo sme ju stihli nacas vysterilizovat. Takze, nemysli si, ze som to spravila dobrovolne.
ja vim, ze te nutili
Avsak po dlhsej velmi dobrej a odbornej komunikacie s nasim najlepsim veterinarom ktory tu v okoli je, ktpremu naozaj doverujem, lebo ma specifikaciu na gynekolokiu, cize tychto operacii spravil neskutocne vela som zistila aka je takto operacia pre fenku najma vyhodna.
velice vyhodna .... nech ji uriznout hlavu, nebude si moc privodit otres mozku
Tebe by sa tiez nepacilo, keby mas vsetko "prislusenstvo" hormony sa v tebe buria, tvoje prirodzene pudy su ti vsak odoprete.... Naco potom takto trapit psika, fenku??!
Aha, takze nekastrovany pes je trapeny.
hele ja bych zas nechal popravovat blbe lidi, aby se netrapili kuli sve hlouposti, co si o tom myslis?
Pr.edis tym u feniek rakovine, predlzuje to zivot
to vis ze jo , ale musis ji nechat lizat omitku, aby nahodou nedostala zanet prostaty ne?
Jedine v starobe jej moze unikat moc, ale staroba je staroba a to by jej mozno unikal aj tak.... Takze ja som sa rozhodla spravne. Najskor som tomu neverila, teraz vsak verim.
Tak to je super, jak tomu veris TY tak vo tom zadna
Nebudem sa tu s tebou o tom hadat, nechcem skriepky, nie som ten konfliktny typ.
ja taky ne, po komunikaci s tebpou je mi navic jasny, ze kastrace nekterych samic je svetu opravdu velkym prinosem, pokud se udela vcas
Mozno ty ano, mozno sa rad do niekoho navazas, kludne...
JJ ja ano, ale jednou na to doplatim, buh me potresta.
Mne to neprekaza, mam ta na haku presne ako mas na haku ty mna.Ja Te nemam na haku ja te obdivuji.
Kludne vyjadruj svoje nazory, mne sa pacut alebo ostatnym nemusia.
Musi se vam vsem libit, jinak to povim mamce.
Staci, ze ty vies, co je spravne Ty jediny ako majitel, ny vsetci koname za seba za svkjich psov najlepsie akk vieme. Ci sa to inym paci alebo nie, je ich vec. My robime za seba!
No ale v jednote je sila nie?
Ja sa tymto risdim, ty sa riadis mozno niecim inym.... Mna do toho nic, takze
Takze
Ukoncime nezmyselne hadky,
Ja se nehadam, ja se te snazim osvitit
my dvaja sa nikdy nezhodneme,
to nevies, nikdy nehovor nikdy, to jsem chytry co?
to musis uznat, preto ta prosim aby sme sa nadalej nehadali,
to nevim teda, me hadani tuze bavi, jsem totiz dement
neribili tu vymenu nazorov, tvoj nazor poznam, ty poznas ten moj, dufam, ze som ti aspon trochu objasnila podmienky, za akych som to vykonala......
a jaky je tvuj nazor?
KONIEC!
neee prosiiim neeee
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2015 13:53
- Nahlásit
Neumi
))))) zkus na ni stekat, treba to zabere
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2015 13:57
- Nahlásit
Neumi
tak na tomhle se tuším zatím neshodl z odborníků nikdo.
akoto???
Ibulienka sa na tom shodla s Ibulienkou. To ti nestačí takový důkaz?
|
Ibulienka
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2015 14:26
- Nahlásit
Este raz dakujem VSETKYM, co do tejto diskusie prispeli Mojej fenke je uz uplne super, pobehuje, ma radost zo zivota. Uz ju nic neboli, vsetko je v naprostom poriadku. Dnes sme boli vybrat stichy, takze dakujem tym, ktori prispievali k teme
dAKUJEM!
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2015 14:36
- Nahlásit
Ibulienka
Este raz dakujem VSETKYM, co do tejto diskusie prispeli
Neni zac, rado se stalo.
Mojej fenke je uz uplne super,
DOufam, ze to mas od ni pisemne, aby si jednou nemohla treba na policii stezovat, ze ji dobre nebylo. Radej si to nechej i notarsky overit.
|
Ibulienka
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2015 14:41
- Nahlásit
zbrnd
Som poctene, za taku uzasne bozsku radu, dakujem ti z celeho srdca za psvietenie!
|