Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Červená krev (?) ve stolici
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Fifi
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2015 15:18
- Nahlásit

ssshhhhh
Takže 3 odběry ob den? Nebo raděj 5 denně?
Asi ideal si zavolat na veterinu, tam ti to reknou presne. Na netu se neco pise, ale lepsi se optat naprimo.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2015 16:42
- Nahlásit

Fifi
ok

No teď zas čtu, že kdyby to byly polypy mělo by se to co nejdřív odstranit, aby se to nezměnilo v raka, achjo, to zas budu ve stresu, že jsme něco zanedbali, doprčic už, já chci zdravý psy. Ať klidně neposlouchaj, ale ať jsou zdravý...

kokoi
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2015 16:10
- Nahlásit

Naše čuba - roční minibulterier, má teď stejný problém. Světlá krev na povrchu hovínka. Někdy je kus výkalu čistý a zbytek růžový, různě se to mění. Konzistence je normální, dostává většinou vařenou stravu občas se dorazí trochou granulí. Chování je úplně normální, je živá a veselá. Trvá to už asi týden. Veterinář jí dělal rektální vyšetření pohmatem, nenašel nic. Prý asi poškození střeva klackem. Hodně je kouše a pak bohužel i někdy polyká, párkrát z ní v minulosti vylezla rovnou dřevěná briketa. Prý se to ale rychle hojí. Antibiotika žádné nenavrhl. Zatím se mi ale nezdá, že by to mělo zlepšující tendenci.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2015 17:08
- Nahlásit

kokoi
Tak my už to řešíme od prosince, veškeré vyšetření hovínek negativní. Teď už to má i druhá čuba, co se týče stravy zkusili jsme leccos a efekt žádnej.
Zítra jdeme k odborníkovi a pak zřejmě na tu kolonoskopii.

Chce to hlavně vyšetřit, zda nemá fenka kokcidie nebo giardie.
To my bohužel nemáme, takže musíme pátrat dál...

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2015 17:26
- Nahlásit

ssshhhhh
Ja nevim,ale pokud to maji obe fenky,pripada mi jako malo pravdepodobne,aby to bylo neco zhoubneho,tedy pokud nejsou pribuzne. Ja jakozto medicinsky skeptik bych se asi na kolonoskopii vyprdla. Jak zacnou doktori do nekoho vrtat,vetsinou neco "lecit" zacnou. Aneb :"Jdi k lekari,nemoc se uz najde" doktor neni od toho,aby hledal zdravi, ale nemoc.Mam s tim sama letite zkusenosti,kdybych jim vzdy dg nerekla sama dle vlastni intuice,lecili by me na uplne neco jineho

corgi
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2015 17:32
- Nahlásit

kokoi
Nechte vyšetřit trus na giardie

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2015 17:34
- Nahlásit

sicluceatlux
tedy pokud nejsou pribuzne
tak neměly by být... Ale pánbu ví

kdybych jim vzdy dg nerekla sama dle vlastni intuice,lecili by me na uplne neco jineho
tak o tom mi vyprávěj, to znám až moc dobře

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2015 17:38
- Nahlásit

ssshhhhh
Nevim,jak jsou na tom psi s nespecifickymi strevnimi zanety,jako ulcerozni kolitida nebo Crohnova nemoc,ale to by taky tezko mely obe.........jen premyslim

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2015 17:38
- Nahlásit

corgi
a kokcidie taky, nebejvá to tak častý, ale může bejt.
Bůh ví, jestli jsme na to nedojeli, měly je určo tak rok než to veta vůbec napadlo...
A taky jim to mohlo permanentně poškodit to střevo...

corgi
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2015 17:42
- Nahlásit

ssshhhhh
nebejvá to tak častý, ale může bejt
Teď mě tak napadlo, když štěnda odčervuju Procoxem, jestli i dospěláka, pokud teda někdo "preventivně" odčervuje, jde odčervit tímhle. Ono to vyjde draho, ale je to šetrné a vezme to právě i kokcidie...

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2015 10:30 - Změnil/a: ssshhhhh
- Nahlásit

Tak jsem tu
Včera jsme byli v AAVet u pana doktora Alexy. Naprosto úžasnej člověk, takže pokud někdo budete mít potíž s psím GIT nebo plícema, můžu jen doporučit.
Holky prohmatal, vyšetřil, vytáhnul si z nich bobek (a rovnou i s krví), vyptal se na spoustu věcí.
Diagnoza je chronická proktitida, doporučení zvýšit podíl vlákniny v čerstvé stravě.
Maso schválil, kosti taky, jen musíme přidat nějakou vlákninu.
Říkal, že tlustý střevo je lehce opuchlé, ale bez jakýchkoliv změn, žádný polypy, hemoroidy ani nádor.
Že to může být způsobeno tím jak byly hodně zaparazitovaný, ale spíš mají střevo podrážděný z příliš tuhého bobku.
Omastit nepomůže, musíme do nich narvat nějakou zeleninu, ovoce nebo luštěniny.
Nicméně, že takhle tuhej bobek by pes se zánětem střeva nebyl schopnej ani vykadit a pes zvyklej na grancle by skončil ucpanej a na průplachu.
A to zrovna ten bobik nebyl nejtužší co mivaj.
Pokud nemaj problémy, bolesti při vyprazdňování, což nemaj, tak je to prý naprosto v pořádku, že takhle dobře živený psy dlouho neviděl. Vyžraný, krásná srst, prostě zažívání funkční.
Chce to jen dopravit do střeva víc vody a ta se tam prý začne přesouvat pokud přidáme vlákninu.
Jinak prohmatal jim to vevnitř důkladně, větší se to snad i líbilo.
Dostali jsme ATB, ale říkal, že by je snad ani nedával, že prostě by přidal tu vlákninu a pokud se něco nezhorší tak by tomu nevěnoval pozornost. že zřejmě když vychází tužší bobek, praskne v tlustým střevě nějaká cévka a z toho ta krev.
Tak mě teda uklidnil, že to není nic vážného.
Na kolonoskopii říkal, že to teda fakt není.
Ani jsme tam nenechali moc peněz, musím říct, že naprostá spokojenost, jak s přístupem, profesionalitou, schopností doktora vysvětlit věci laikovi a v neposledním s cenou.

Ju a ještě říkal, že granule a nějaký konzervy ani výživový doplňky ať nedáváme vůbec, to jen tak na okraj pro potěšení krmičů syrovým masem.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2015 10:43
- Nahlásit

ssshhhhh
tyjo, malo vlakniny se projevi krvi v bobku?

tak skvely, ze neni nutny nic invazivniho a vyresite to upravou jidelnicku a jeste takovej doktor je bonus

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2015 10:44
- Nahlásit

cernej caj
tak jsem pochopila, že to množství krve a frekvence výskytu je podle něj zanedbatelná. Fakt byl skvělej, hlavně ho zajímalo kdy, jak kaděj a tak.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2015 10:46
- Nahlásit

Mno a teď můžeme pořídit toho třetího

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2015 10:54
- Nahlásit

ssshhhhh
tak to jste dopadli skvěle
cernej caj
no já to pochopila, že málo vlákniny = moc tvrdej bobek = krev ze střeva

corgi
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2015 10:56
- Nahlásit

ssshhhhh
Bomba zpráva

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2015 10:57
- Nahlásit

Maya
že málo vlákniny = moc tvrdej bobek = krev ze střeva
juju taktak

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2015 11:14
- Nahlásit

ssshhhhh
Gratuluji k výsledku a skutečnému odborníkovi ! To by mohlo spravit i Psyllium, ne ?

worick
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2015 11:24 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

ssshhhhh
celé jsem to sledovala a říkala si, že když to mají obě, bude to určitě nějaká ,,blbina". Tak to je paráda, že se to potvrdilo Zrovna onehdá jsem náhodou čumla na berňákův bobek(protože kadil na 4x) a měl na něm taky trochu hlenu a krev, na ostatních třech kouscích nic. Tak jsem si vzpomněla na vás a taky na to, že dostal navíc k běžné dávce velkou kost...a neřešila jsem Ani nevím, ony ti zeleninu nežerou? Jestli krmíš jen syrovým, tak co zkusit povařit jen tu zeleninu a přimíchat ji k tomu? Tedy jestli to nevypadá tak, že jim hodíš třeba krůtí krk a hotovo. Já jak ovařuju, tak to všechno sekám(krájím) na kousky, takže přisypat do hrnce i nastrouhanou či na kostičky nasekanou zeleninu není problém - je z toho pak mišmaš, jako když vaří pejsek s kočičkou ale kluci to žerou v pohodě, ta zelenina navíc chytne vůni toho masa, takže vůbec nevybírají

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2015 11:32
- Nahlásit

Maya
jj tak sem to myslela ale ze me prekvapuje ze malo vlakniny na to muze mit vliv touto cestou

sicluceatlux
taky me napadlo treba co by rekli na neco takovyho ve strave

Fajka
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2015 11:39
- Nahlásit

ssshhhhh
Mno a teď můžeme pořídit toho třetího
dneska od vás samá dobrá zpráva !

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2015 11:42
- Nahlásit

cernej caj
Psyllium dávám a v pohodě Známé pejskovi upravilo zažívání také

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2015 11:43
- Nahlásit

Málo vlákniny udělá tuhý bobek a sliznice střeva je ,jednoduše řečeno, od toho bobku prostě odřená do krve

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2015 12:01
- Nahlásit

ssshhhhh

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2015 12:03
- Nahlásit

Super, to jsou bezva zprávy!
S doktorem Alexou mám taky jen ty nejlepší zkušenosti, hrozně fajn člověk a odborník na svém místě. Ani jsem nevěděla, že je masokrmič

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2015 13:53
- Nahlásit

worick
Tedy jestli to nevypadá tak, že jim hodíš třeba krůtí krk a hotovo
Tak přesně tak to dělám heh... Mno nechtějí zeleninku nechtějí, ale včera jsme uvařili rýži, malinko strouhaný mrkve a omastili olivovym olejem a jak to v nich zmizelo
Navíc můžu zkusit přimíchat něco i do mletýho masa třeba.
sicluceatlux
To by mohlo spravit i Psyllium, ne ?
Já se ptala a prý samozřejmě, jen říkal, že by byla škoda, když je krmím přirozenou stravou do nich cpát jakýkoliv prášek, že se mám vynasnažit do nich narvat něco přirozenýho.
aňoňouma
Hele byl fakt úžasnej, nevím teda, zda sám krmí masem, ale jednoznačně nebyl proti, ba naopak. Což se taky jen tak nevidí, většina vetů vidí v syrovým problém.

Všem dík za podporu, koupila jsem nějaký rajčátko, tak to večer zkusíme, zda si dají s omaštěnou čočkou. Pak samozřejmě nějaký hovězí žebírko na obíračku na zahradu

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2015 14:12
- Nahlásit

ssshhhhh
jj, olej je i v mym pripade vselek na neco co fena nezere (zeleninka, kelpa a tak)

prodava se to asi i ve forme prasku, tak treba pro jistotu obcas zasypat

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2015 14:15
- Nahlásit

cernej caj
tak treba pro jistotu obcas zasypat
je asi pro jistotu zasypu vápnem a hlínou potvory jedny, já že si dám vyvětrat na zápraží vložky do bot... hmmmm... no co, asi se jim na něco důležitýho hodily...

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2015 14:18
- Nahlásit

ssshhhhh
Psyllium jsem vygůůůglila, že je cituji : " rozemleté osemení jitrocele indického" Není to chemie Ale pokud budou žrát dobrovolně zeleninu, tak super Ještě je dobrý kokosový olej- ten dávám při vaření do psí rýže. Také působí blahodárně na zažívání.

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2015 14:20
- Nahlásit

ssshhhhh
Jejda čočku bych nedoporučovala. Pokud jsou střeva podrážděná, tak ne. Nejlepší zatím kořenová zelenina povařená. (Nám syrová projde psem takřka v nezměněné podobě )

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání