| Autor |
Zpráva |
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2014 15:20
- Nahlásit
Tak jsem tu zas. Už cca dva týdny má fena (zas ta samá) krev v hovínku. Je to červený, obalený v hlenu a nerozpouští se to ani dnes ve sněhu, jestli tím, že je to v tom hlenu... Začínám už pochybovat, že je to krev, ale co jinýho? Je to vždy tak centimetr jasně červený, obvykle tvaru jako červík, vždy v hlenu.
Tak jsme byli na veterině a že krmíme maso a kosti, že to může být poškozený střevo z kostí. 10dní kosti nedostala, žrala granule, začal trošku průjem, krev tak ob den. Začala hrozně často čůrat, tak jsme granule zas raděj vysadili. Včera už jsem to nevydržela a dostala syrový hovězí, tam tu kost tak nemůže rozkousat.
Výsledky krve jsou ok, moč ok, hovínko bylo na rozboru, chemie i paraziti negativní.
Tak už fakt nevím, vet hrozí po Novym roce odběrem střevní sliznice (což znamená narkózu) a mluvil něco o cytologii a markerech
Fenka žere, pije, běhá úplně normálně. Nehubne, to spíš naopak.
Jsem z toho fakt už na palici, tahle čuba to jsme pořád na veterině.
Uvítám jakýkoliv poznatek, co by to mohlo být, případně co by jste dělali vy.
Případně ohledně krmení, já prostě mám k těm granulím nedůvěru, ale zas jí dávat kosti, ač je miluje, kdyby to mělo způsobovat potíže se mi nechce. A jenom maso co není na kosti to nežere, ani s přílohou. To jí musím zamíchat do konzervy a to zas pak má srágoru.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2014 17:25
- Nahlásit
Ještě přidám link jak tak nějak to vypadá. Hned to první hovínko. Jinak obvykle jsme vždy měli (a druhá fena stále má buď č.3 a č. 5) http://dogsdinner2.webs.com/poopypics.htm
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2014 18:13
- Nahlásit
ssshhhhh
A atb jste zkoušeli? Něco podobného mívá kámošky pes a je to zánět střeva, má na to vždycky atb a za pár dní má pokoj, měl to už víckrát, prej někteří psi na to takhle trpí.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2014 18:54
- Nahlásit
Přece nemůže dávat pořád ATB, jakmile se objeví krev v hovínku To je děsný.
ssshhhhh
Giardie dělali?
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2014 18:55
- Nahlásit
ssshhhhh
to jsme pořád na veterině
A neměla teď nějaká ATB?
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2014 19:21 - Změnil/a: ssshhhhh
- Nahlásit
Maya corgi
Giardie dělali a negativní. ATB měla zhruba před měsícem po zákroku, když jí vyndavali ten melanom, co nakonec naštěstí nebyl melanom.
Já už fakt nevím. Děsím se toho odběru sliznice, ale jestli je to nutný, pro případnou diagnozu, ať už rakovinu nebo tu nějaké to chronické zánětlivé onemocnění střeva. Maya Něco podobného mívá kámošky pes a je to zánět střeva
Na to mám taky podezření... Chjo... Ale furt lepší než rak. I když tyhle opakovaný záněty, se pak taky léčej kortikoidama ne?
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2014 19:24
- Nahlásit
Já už se fakt vokotim, nejprve opakovaný záněty v očích, pak v uších, pak začalo to kulhání, pak ten naštěstí benigní útvar a teď krev v hovínku, mě už hrabe.
Pes dva a půl roku starej a jsme pořád na veterině.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2014 20:19
- Nahlásit
ssshhhhh
Zkusila bych dalsi sber dlouhodobejsi hovnousu na giardie i jiny odolny mrchy. A imunitu celkove nejak podporit?
Strevo muze byt oslabeny i po mesici od atb. Podobny hlen kolem h.vna (krasne tema na dnesni vecer ) miva jedna cuba, ktera je popelnice a ukusovala si potaji kusy hracky.
Nenechala bych se dotlacit do nejaky narkozy a biopsie, zkonzultovala bych s dalsima odbornikama.
Plus asi to krmeni hlavne nejak podumat, pokud je cuba masarka, proc prejit hned na granule? co treba vydrzet tyden varit klasiku dietu, libovy maso s/ci bez ryze a mrkvi? A pridavat pak postupne a jednotlive druhy masa/vnitrnosti/priloh/zeleniny. Kosti muzes nahradit mekkyma skeletama kurecima casem.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2015 09:48
- Nahlásit
Já bych radila v podstatě totéž, co říká Fifi - střeva uklidnit, takže dietka, přidat případně byliny na podporu střev a hlavně probiotika a prebiotika. Měla vůbec nějakou probio kúru po těch ATB?
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2015 10:00
- Nahlásit
corgi
Měla vůbec nějakou probio kúru po těch ATB?
Ne. To jsme asi zanedbali
A jaká jsou nejlepší? Koukala jsem, je jich na trhu tolik... Florentero, Protexin, Probican, Stomax atd... Co zvolit?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2015 11:25
- Nahlásit
ssshhhhh
jogurty a vlastně veškeré kysané mléčné výrobky
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2015 13:55
- Nahlásit
ssshhhhh
Dala bych aspoň Probican, doplnit selským jogurtem, Hylakem, červenou řepou, banánem, bylinami "na střeva" (třeba Phytovet Digestive)
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2015 17:35
- Nahlásit
ssshhhhh
I když tyhle opakovaný záněty, se pak taky léčej kortikoidama ne?
To nevím, možná záleží jak často. Tenhle pes, co ho znám, to má tak jednou za rok za dva a měl vždycky jen atb. Příznaky jak popisuješ, průjem, krev, hlen.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2015 12:21
- Nahlásit
ssshhhhh
případně co by jste dělali vy A co pro začátek vařená dieta z kuřete, rýže a mrkve ?
|
zizkovaj
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2015 12:21
- Nahlásit
Ahoj,
všechny příznaky mohou spolu souviset. Pokud má ten samý pes opakované záněty očí, uší i předpoklad zánětu střev, je zapotřebí brát v úvahu i možnost potravinové alergie. Nejčastějšími potravními alergeny jsou kuřecí a hovězí maso. U mého prvního pejska to bylo několik let pátrání a mnoho dnů protrpěných na veterině. Naše příznaky - záněty očí, smradlavé uši a pak záněty uší, vyšší stupeň drbání a záněty střev s neustálým výronem krve do stolice a pak už i zvracení krve. Ale samozřejmě to může být cokoliv. U mého dalšího štěněte jsem zaznamenala při nějakém nachlazení asi 14 dnů vždy trochu hlenu s nepatrnou příměsí krve. Ale bylo to jen malinko a byla to jen nějaká psí chřipka. Nic víc.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2015 18:58
- Nahlásit
Nasadili jsme Probican, nějaké "živé" jogurty, zvýšili podíl masa oproti kostem a vyřadili kuře.
Banán, řepu a jakýkoliv ovoce nebo zeleninu nežere, problém je i s rýži, i ten jogurt chce hodně přemlouvání. A tepelně upravené maso taky nevezme do huby... Ach jo, pěkně jsme to rozmazlili.
Ale k věci, 3x kakání OK, bez krve, dnes jedno s trochou červenýho a pak deset minut na to zas jedno normální, dobré.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2015 16:39
- Nahlásit
Tak máme zásadní objev, dnes to poprvé měla v hovínku i druhá fena, při obou kakáních, takže zřejmě opravdu něco infekčního, zítra jedem na veterinu a zřejmě necháme udělat znovu rozbor hovínka, ale po delším sběru.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2015 17:58
- Nahlásit
ssshhhhh
no tak miniálně tím Probicanem a jogurtama se nic nezakazí
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2015 18:09
- Nahlásit
Jestli to má i druhá, já bych to fakt tipla na ty giardie. Jestli jste sbírali na koprolku hovínka 3 dny, klidně bych to prodloužila a sbírala delší dobu.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2015 18:13
- Nahlásit
Maya
Taky myslím...
corgi
Asi jo, teda celkem se mi ulevilo, tím, že to mají obě, že to teda snad není nějaký idiopatický zánět střeva nebo rakovina.
Druhá to měla dnes poprvý, kontroluju oběma už delší dobu.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2015 08:04
- Nahlásit
Tak jsem tu zas. Po skoro měsíci úplně bez krve, jí tam mají najednou obě feny.
Divný je, že fakt nehubnou. Což by (aspoň lidi řikaj) ty giardie způsobovali.
Hovno bylo na rozboru jen od jedný, jak už jsem psala.
Vet furt, že to mají z kostí, že jim to dráždí střevo a blabla, což se mi teda moc nezdá, kosti koušou skoro do mrtě.
Takže, dáme kakání znovu na rozbor, tentokrát od obou. 3 dny, nebo déle sbírat? Dá se třeba i týden? A vždy třeba jen tu "podezřelou" část hovínka? Dík
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2015 08:46
- Nahlásit
Divný je, že fakt nehubnou. Což by (aspoň lidi řikaj) ty giardie způsobovali
Můj pes ne. A měl giardie ale krev ve stolici ne. Pro giardie je pověstná "poslední kapka" (stolice nejdřív normální, pak řídká a zakončí to kapka).
3 dny, nebo déle sbírat? Dá se třeba i týden
sběr 5 dnů ob den, neboli 3 odběry.
Vet furt, že to mají z kostí
to je dost pravděpodobné
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2015 10:39 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
ssshhhhh
Vet furt, že to mají z kostí, že jim to dráždí střevo a blabla
hele mamčina fenka nemůže syrovou stravu, zvrací a vůbec to netráví.
(já tím jako nechci ani naznačit, že to je tvůj problém, naopak Milče kvalitní syrová strava asi docela prodloužila život, spíš jen, že to je těžce individuální)
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2015 11:35
- Nahlásit
Neumikachna_
No ale ony ty kosti žerou už 2 roky a začalo to až nedávno...
Ta krev bývá nejen na povrchu, ale i jako uvnitř, když kadí a bobek se "rozlomí" při kadění tak je to pak i v tom místě rozlomení. Jinak spíš na povrchu v hlenu.
Jinak zvracení nemáme a jak jsem psala 2 roky nebyla potíž s kostma žádná. Na týden jsme je vysadili, začal průjem a krev tak jako tak, tak fakt už nevím. Přitom kosti žerou syrové a ztrávené jsou myslím dobře, žádné kousky nebo tak.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2015 12:57
- Nahlásit
Jak tak koukám, měli jsme 14dní pokoj a je to tam zas. Takže odebíráme, příští týden odvezem na rozbor a pokud to bude zas negativní, tak ten další týden narkóza a odběr sliznice. Už si to nelajsnu nevyšetřit důkladně, dnes tam bylo tý krve dost, celý bobek obalen hlenem a spousta krvavých kusů v tom hlenu. Ach jo. Tak nám držte palce, nejraděj bych byla, kdyby to byl nějakej parazit.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2015 13:25
- Nahlásit
ssshhhhh
tak ten další týden narkóza a odběr sliznice
Chjo, a co predtim nechat udelat jeste jednou radnou biochemii krve? Nez se fakt do psu bude kuchat, prece jen jste meli odber nekdy vloni. Paradoxne fakt preju jen ty parazity. A palce drzim.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2015 13:31
- Nahlásit
Fifi
Dík, máš recht, asi ju, takže hovínko, krev a páč se obávám, že se nic nenajde, až potom odběr sliznice. Kde ve výsledku doufám, doufám, že se taky nic nenajde. Protože rakovina by byl fakt průser, no on takovej chronickej zánět střeva taky nic moc.
Vet říkal, že ten zákrok není nijak drastickej, dělaj to prdkou, tak snad nebude třeba žádná zásadní rekonvalescence.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2015 13:52
- Nahlásit
ssshhhhh
měli jsme 14dní pokoj a je to tam zas.
No a maji to zase obe feny? O rakovi nedumej, pockej si na vysledky poctivyho sberu hovnousu, na vysledky krve.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2015 14:04
- Nahlásit
Fifi
Zatím jsem to objevila jen u jedný, ale zato pořádně. Druhá, ač žere to samý má ten bobek úplně jinej. Ale několikrát to tam dříve měla.
Takže 3 odběry ob den? Nebo raděj 5 denně?
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2015 14:09
- Nahlásit
Teď jsem četla, že krom raka nebo zánětlivýho střeva můžou a často mívají psi polypy v oné oblasti, ten popis by mi celkem seděl, no stejně doufám v parazita.
|