| Autor |
Zpráva |
Eninka
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2014 20:15
- Nahlásit
Ahoj děcka, chci se zeptat - vím, že nemáte věšteckou kouli, ale známá paní má leonbergra, pes tak měsíc přestal žrát, je mu vysloveně špatně, zvrací (nezávisle kdy jedl), zvrací jen šťávy, protože vpodstatě nic nesní, krev je vpořádku, slinivka apod. taky, podle sona má zesílenou stěnu žaludku. Vyšetření žaludku kamerou prý nejde, že pes je natolik zesláblý, že to nejde vykonat. Vím, že existuje vyšetření, kdy člověk spolkne takový čip s kamerou a ten nasnímá průběh celým trávicím traktem a je to neinvazivní. Existuje něco takového i pro zvířata? Setkali jste se s tím? Nemáte někdo zkušenost u svých psů, když jim takto bylo zle a na nic moc se nepřišlo, čím to nakonec bylo?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2014 20:33
- Nahlásit
Eninka,
hele zkušenost nemám, ale - má známá šanci se psem zkusit Jaggynu? Jsou drazí, ale... taky docela dobří, třeba by něco odhalili?
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2014 20:37
- Nahlásit
PetraK
paradoxně tam začali. Byla tam nějaká mladá slečna, která udělala sono atd, a prý tomu moc nerozumí (něco v tom smyslu jim řekli), tak tam museli znovu na nové vyšetření, zatím se nic nenašlo, byli i jinde a zatím nic. Pes měl ATB a všelijaké léky, různé emulze na zklidnění a prostě žádná změna. Jinak zkraje zvracel bílou pěnu a teď už jenom šťávy, trávu žere, to je jasný, pak se hned vyzvrací.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2014 20:39
- Nahlásit
Eninka
To nevím, ale první vyšetření hned po krvi, když mi pes hodně blil a zvracel krev, byl kontrastní rtg žaludku. Prý se tím dají zjistit zase jiné potíže než sonem (my to dělali protože jsem měla strach z žaludečních vředů). Ale je pravda, že to pes musí udržet kontratní látku a není jí zrovna málo (zas by ale měla mít zklidňující efekt).
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2014 20:46
- Nahlásit
Překyselený žaludek?
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2014 20:51
- Nahlásit
zbrnd
Překyselený žaludek?
na to právě taky bere nějaké ty emulze, a podle mě by s tímto žral, ale on prostě nic, chodí na kapačky kvůli dehydrataci, protože asi i méně pije (ale to nevím).
birma
mám dojem že RTG dělali a že tam našli tu zesílenou žaludeční stěnu.
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2014 21:21
- Nahlásit
Eninka
To je tezke resit tu na foru,kdyz nevi veterinari,kteri psa vysetrili,co my tu zmuzeme-muze to byt cokoli,cizi teleso v travicim traktu,otrava,bakterielni zanet.Zapatrat po cem to zacalo.to,ze je ted zesilena stena zaludku neznamena ze je to pricina-to je spis sekundarne dusledek toho zvraceni.Prujem nema? Chce to centralne zastavit to zvraceni.U lidi se dava čipek Torecan,ale urcite na to dostal nejakou injekci.
Nezral varene kosti nebo chrupavky? Ty to muzou udelat.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2014 21:31
- Nahlásit
sicluceatlux
kosti určitě ne, to mu vůbec nedávají, žere granule a teďka vařené - dieta, po kousíčkách a to má podle mě tak 70-80 kg, musí to být hrozný, tak velikej pes a tak trošičku žrádla. Já vím, že na fóru není ordinace, ale přece jenom moje myšlenka byla původně na tu kameru, co se polkne, jestli to existuje i pro vyšetření psa.
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2014 21:38
- Nahlásit
Eninka
Bezné to neni ani u lidí,bezne se dela endoskopické vysetreni.Pochybuji,ze se to dela u psu,majitele by to asi nezaplatili,bude to určite velmi nákladné vyšetreni. Navíc pokud zvrací,stejne by to nespolkl.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2014 21:48
- Nahlásit
sicluceatlux
to mě vůbec nenapadlo, že by to ani nemusel polknout
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2014 21:52
- Nahlásit
Eninka
U takoveho vysetreni je potreba spoluprace pacienta.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2014 21:53
- Nahlásit
sicluceatluxU takoveho vysetreni je potreba spoluprace pacienta.
to u homeopatik taky a presto funguji u psu tak vyborne
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2014 22:01
- Nahlásit
zbrnd
u homeopatik taky a presto funguji u psu tak vyborne
já teda homeo nepoužívám, jen jednou v životěm a jaksi jsem asi nepochopila jejich působení v těle, na základě čeho ta "informace" funguje. Kdysi jsem si utrhla vazy na noze a chtěli mě ve špitále okamžitě operovat, ale já tam prohlásila, že než narkózu, tak tam skočím z okna a oni mi "nasadili" konzervativní léčbu (protože jinej pacient jim vyhrožoval na ortopedii tím stejným jako já a fakt jim tam vyskočil z okna), no a já kromě konzumace 3000 (fakt tisíc) kusů Wobenzymu a ortézy a berlí brala ještě nějaký homeopatika a vůbec jsem nechápala, čím anebo jak to vlastně funguje.
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2014 08:20
- Nahlásit
Eninka
Aneb jak by řekli cimrmaniaci : "Táhni a srůstej"
Teda divím se, že místo konzervativní léčby nenasadili svěrací kazajku
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2014 14:48
- Nahlásit
Eninkahomeopatika a vůbec jsem nechápala, čím anebo jak to vlastně funguje.
Nooo podobně jako třeba modlitba
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2014 17:52
- Nahlásit
sicluceatlux
že místo konzervativní léčby nenasadili svěrací kazajku
taky jsem se divila, já mám fobii z narkózy, nikdy jsem žádnou neměla a nemám to v plánu ani nadále, dokud nepůjde o život. Ten skok z okna jsem jim řekla jen tak a bylo mi divný, že to šlo najednou řešit i jinak a až následně jsem se dozvěděla to o jiném pacientovi a skoku ze strachu z narkózy
zbrnd
podobně jako třeba modlitba
aha
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2014 20:35
- Nahlásit
zbrnd
Ta homeopatika chapu u lidi,jako placebo efekt,ano tedy víra tvá te uzdraví.Jen jsem nepochopila,jak to pusobi u zvirat.Jedna pejskarka tim vylecila psovi bradavici na zadech,na kterou nic nezabira.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2014 23:33
- Nahlásit
sicluceatlux
Ono to neni jiste, jak to vlastne pusobi.
Ta pejskarka to ma nejak podlozene, ze to vylecila zrovna tim nebo je to proste o tom, ze v dobe, kdy mu to davala, se to ztratilo?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2014 23:34 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
Eninka
A co třeba CDS/MMS? Prý to léčí "všechno" ... a narozdíl od homeopatik je k tomu podáván i logický a srozumitelný výklad o mechanismu, kterým to funguje.
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2014 10:39
- Nahlásit
K homeopatikům můžu dodat jednu krásnou větu, kterou jsem kdesi četla:
If water has a memory, then homeopathy is full of shit.
(česky to tak nevyzní, ale zhruba takhle: Pokud má voda paměť, tak homeopatie jsou samá h***a)
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2014 10:41
- Nahlásit
To je na mne moc složitý, prosím vysvětlit.
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2014 10:48
- Nahlásit
zbrnd
Naopak, je to jednoduché. Každá voda se někdy v minulosti potkala s h***em. Takže pokud má voda paměť, jak tvrdí homeopati, tak si pamatuje nejen tu "účinnou látku" homeopatického přípravku, ale i to h***o, které potkala předtím. A jelikož podle pravidel homeopatie platí, že čím víc je "účinná látka" zředěná, tím je homeopatikum účinnější, tak hlavní "účinnou látkou" každého homeopatického přípravku je h***o. Homeopaticky zředěné, pochopitelně
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2014 11:25
- Nahlásit
...aha tak ten předpoklad, že každá voda se v minulosti potkala s H, mne fakt nenapadl, jsem prostě pomalejší, dík za vysvětlení
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2014 12:01
- Nahlásit
Eninka
já jsem si včera četla nějakej článek o torzi a tam psali i o chronický torzi, která se projevuje zvracením a tak. Tak jenom přidávám jako další zcela laický tip.
zbrnd
MMS
možná neni úplně blbej nápad, páč to tlumí bolest a léčí zánět, ale to se dá taky podávat injekčně?
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2014 12:03
- Nahlásit
zbrnd
co třeba CDS/MMS? Prý to léčí "všechno" ...
co to je?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2014 13:50
- Nahlásit
Eninka
tož googluj, já o tom moc nevím, nebudu dávat odkaz nikam, googluj a udělej si obrázek sama.
https://www.google.cz/?gfe_rd=cr&ei=UcGJU8zULsyb_w byr4CwBg#q=cds%2Fmms
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2014 13:58
- Nahlásit
zbrnd
googluj, já o tom moc nevím
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2014 14:29 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
Eninka
přeci jen jeden konkrétní link dám a to proto, že je tam myslím poměrně srozumitelně během asi 40 minut videa odprezentováno, o co má v případě CDS jít...netvrdím, že to tak je, že tomu věřím, že to funguje ani nic podobného, nevím, ale ve spojitosti s tímhle jsem zatím nenarazil na lidi, kteří jen plácají a plácají při prezentaci, aniž by to mělo hlavu a patu, aniž by to bylo relevantní. Možná není, ale ve srovnání s mými znalostmi a představami je. Zase to je dost málo neb nemám vzdělání v oblasti..
https://www.youtube.com/watch?v=puWpAVZ1HN4
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2014 14:46
- Nahlásit
zbrnd
jé, díky, kouknu
|
worick
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2014 16:07
- Nahlásit
zbrnd
co třeba CDS/MMS? Prý to léčí "všechno" - už je to nějakou dobu, co jsem o tom četla, jde o tu sodu? Nemám teď čas to studovat...Jenom k tomu dodám, že kdyby to bylo jó tak zázračné, jak se prezentuje, tak by kolem asi ti lidi na rakovinu neumírali, ne? A to nemyslím nějakého souseda, co neví, ani co je internet, natožpak tohle, ale myslím, např. Steva Jobse a mnohé další, kteří se k tomuhle dostali asi mnohem dříve, než my tady. Vím, že kdybych měla raka, měl ho můj pes, zkusím snad i to h...o, ale nevěřím, bohužel...
|