Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Po kastraci odmítá granule
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2013 16:00
- Nahlásit

ErzebethB
mňam

PetraK
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2013 16:01
- Nahlásit

ErzebethB

nevím, my se doma smějeme, že já ani nemůžu mít psa nežravce

Majduskabb
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2013 19:57
- Nahlásit

No tak samozřejmě pro mě není problém bobánkovi nachystat něco čerstvého a dobrého. Kdyby bylo po mým, tak BARFujeme už víc jak dva roky. Ale dost lidí mi říkalo:"Neblbni, nepředělávej psa, kterej byl tolik let na granulích."
Samozřejmě vím, že nikdy pro něj granule nebudou takovou plnohodnotnou stravou, jako je čerstvé masíčko, zelenina a přílohy. Ale zatím to fakt u nás vypadá na to vyvařování, moc se mu do těch granulí nechce. Dnes dobral ATB tak uvidíme. Pomalu už se připravuju na to, že na staré kolena fakt začneme vyvařovat, počítat atd.

birma
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2013 21:05
- Nahlásit

Majduskabb
vyvařovat
nevyvařuj, dávej mu to syrový (až se mu spraví zažívání samozřejmě)
počítat
nemusíš, teda jen jednou si spočti přibližnou denní dávku a pak přidávej nebo ubírej podle kondice psa. Rozhodně nemusíš nic denně počítat nebo vážit

Majduskabb
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2013 22:07
- Nahlásit

birma
právě nevím jak to napočítat, aby bylo všeho akorát

birma
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2013 22:35
- Nahlásit

Majduskabb
aby bylo všeho akorát
hele krmení neni raketový inženýrství
prostě dám maso (zpočátku jenom jeden druh masa maximálně přílohou, ať si střeva zvyknou), občas přihodim kost (já to teda dělám denně, ale neni nutný - drůbeží skelety, krky, biskupy), pokud cítím tu potřebu, tak sem tam přidám zeleninu nebo ovoce, občas zakápnu lososákem nebo jinym olejem, občas přihodim vajíčko, můžu někdy přidat mořskou řasu (já dávám, protože nedávám zeleninu). Střídám svalovinu s vnitřnostma nebo je míchám dohromady (žaludky a srdce nejsou čisté vnitřnosti, je to spíš taky sval) a občas dám neprané dršťky (hlavně když nedávám zeleninu a psi to milujou, jen je třeba důkladně větrat ), teď jsem někde viděla i neprané kachní žaludky, to taky nebude špatné
U staršího psa dává dost lidí třeba ostropestřec (na játra), pupalku nebo další doplňky. Osobně si myslim, že doplňky nejsou vždycky úplně nutné, prostě když mám pocit, že psovi může něco chybět, tak se po něčem takovém poohlédnu. Já dávám tu řasu, pivovarské kvasnice - pro zlepšení apetitu a tak vůbec a hydrolizovaný kolagen - nevím, čí byl pes první roky krmen a určitě to nebyla žádná sláva, navíc je dost hyperaktiv, tak pro můj dobrý pocit, že pro jeho klouby něco dělám a pak nějaké bylinky na regeneraci - ty mi zbyly po předchozím psu, kde jsem hledala cokoliv, co by mu mohlo trochu pomoct, normálně bych je nekupovala. Ale nedávám denně, když mám mletinu, tak to přimíchám a když mám kusovky, tak nic, takže třeba 5 dní nic, 2 dny něco jo, pak zas pár dní nic.
A to je celá ta věda
Řídím se tím, jak pes vypadá a jak mu chutná

a výsledek (i když u něj udělal dost i psychický stav)
pes po příchodu z útulku
¨
a minulej tejden:

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2013 22:50
- Nahlásit

Majduskabb
Zkuste do začátku ty směsi třeba z masoksezrani, nebo podobných webu, do začátku sahni po dietní masu - kuře, králík, krůtí.... Doporučuji koupit i ty drstky s repou, pro psy je to bomba a dostaneš to do něj namíchane s ostatníma smesma, my to doma tak děláme, pac kuřecí a králičí ji moc nejde.

Mimochodem, I přesto že krmíme syrovym občas stejně uvařím těstoviny s hráškem, mrkví a nakonec k tomu cca na minutku hodim odrazky z přípravy našeho jídla a problem žádný.

Jinak pokud budete přecházet, začněte pomalu... Nejdřív vařeným masem, postupně snizuj cas vaření až na nulu, kdy už to vyměnis za ty směsi.

Píšu jako cunik, datluju to z telefonu....

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2013 22:51
- Nahlásit

birma
Ten je krásný

birma
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2013 23:01
- Nahlásit

ErzebethB
Zkuste do začátku ty směsi třeba z masoksezrani, nebo podobných webu
prosimtě vždyť to neni nutný. Pes neni všežravec, fakt nemusí mít denně zeleninu a kupovat směs ve který je neznámej podíl masa ku zelenině je přinejmenším vyhazování peněz. Zvlášť, když je možný, že z tý zeleniny si toho pes zas tak moc nevezme a je to tam trochu jako balast pro psy, co jim to chutná.

kachna_
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2013 08:16
- Nahlásit

Majduskabb
Vyhýbala bych se kopřivám, myslím, že právě i té řepě (nějak mi to utkvělo v paměti, že řepa má nějaké takovéhle negativum), něco takového i se špenátem, že tyhle tři potraviny nejsou ideální.
Já bych dávala jako přílohy hlavě zelí, čínské zelí, třeba i pampeliškové listy a u staršího pejska bych ty přílohy dávala. ErzebethB má pravdu, u staršího pejska asi bude potřeba hodně postupný přechod, třeba mamča přecházela na syrovou stravu u šestiletého psa a než začal žrát všechnu zeleninu, trvalo to dva roky (a pozitivní zdravotní efekt byl ten, že se jí podařilo udržet pejska alergika pět let sice s mírnými projevy alergie, ale bez kortikoidů, doktoři mamče vůbec nevěřili, že nějakou alergii řeší ).

Neumi
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2013 08:52
- Nahlásit

Červená řepa je naopak doporučována jako ideální vláknina pro psa (samozřejmě nejen) a obsahují ji i mnohé grancle, problém by způsobila při konzumaci velkého množství (tuším 500ml šťávy z červené řepy - viz poradna Bonoda).

kachna_
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2013 09:19
- Nahlásit

Neumi
jo, to je možný, že je to takhle, dík za upřesnění. A už jsem našla, co proti ní bylo za stížnost, vyšší obsah kys. šťavelové

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2013 09:24
- Nahlásit

Majduskabb
Ale dost lidí mi říkalo:"Neblbni, nepředělávej psa, kterej byl tolik let na granulích."

na to kašli, ta fenka, kterou mám přešla naprosto v pohodě, hned a taky se hned dostavil výsledek - jednak je to vidět na srsti, je vitální /ale tak to má náturou/ a druhak, když k nám přišla měla dost potíže s vyměšováním, teď? Pohodička, tráví všechno dobře , včetně kostí.

Pomalu už se připravuju na to, že na staré kolena fakt začneme vyvařovat, počítat atd.

šikovná, šikovná, dostane piškůtek , neboj se toho, dopřej mu to.

opravdu to není nějaká věda a taky bych se přikláněla k tomu syrovému, vařením už se ty hodnoty zase ztrácí. S přechodem na syrové bych začala o víkendu, abyste měli možnost- kdyby mu to dělalo nějakou potíž, jít s ním častěji ven. U nás to proběhlo opravdu v pohodě, začala jsem svalovinou - tuším, že hovězím srdcem. Původně jsem to chtěla dělat taky pomalu, ale nějak nebylo potřeba, problém žádný, takže jsem to udělala naráz. Maso střídám, jak psala birma - svalovina, svalovina s kostí, vnitřnosti /neprané držťky, játra - tam opatrně, některým psům může způsobit průjem, takže vyzkoušet třeba v kombinaci se skelety a dát zpočátku menší množství, ledvinky, drůbeží žaludky, pajšl a tak. Jo a pozor na slezinu, tak je projímává jak sviň, tu nedávám já vůbec/. Masa dávám cca 2% z váhy psa. Pes váží necelých třicet kilo, dostává cca 500 g masa (když byl mladší dostával opravdu ty dvě procenta, takže 600 g na den, ale teď jsem trochu ubrala, aby nenabíral), fenka má tak 24 kg, dostává 400 - 500 g (ona dobře spaluje-překvapivě dobře, na to jak je stará a že do útulku přišla obézní). Oba psi jsou každý den zapřažení, takže výdej energie mají dost. Krmím ráno a večer, takže jim tu dávku rozdělím že ráno mají míň tak těch 200 g a odpoledne víc. Zeleninu dávám v podstatě každý den (když mají neprané držtičky, tak ne). Někdy dávám směs, prostě nastrouhám třeba mrkev, tu řepu, celer, prostě co mám doma, někdy dávám jen třeba zelí, pek. zelí. Prostě jak je čas a co je při ruce. Tu zeleninu dávám proto, že jsou oba nenažranci, takže jako vycpávku, aby mě neumlátili miskama, že mají málo

kachna_

proč se vyhýbat řepě a kopřivám? Obojí dávám, ne furt, ale dávám a kopřiva je hodně všemocný bejlí. Proč ne?

birma
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2013 09:28
- Nahlásit

PetraK
Masa dávám cca 2% z váhy psa. Pes váží necelých třicet kilo, dostává cca 500 g masa (když byl mladší dostával opravdu ty dvě procenta, takže 600 g na den, ale teď jsem trochu ubrala, aby nenabíral), fenka má tak 24 kg, dostává 400 - 500 g (ona dobře spaluje-překvapivě dobře, na to jak je stará a že do útulku přišla obézní)
čirá závist, Adam s 28 kilama má 750 - 1000 g + pamlsky (vařený maso) tak 250 g denně

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2013 09:51 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

birma

no jo, tak vono se to musí prostě indivindi, Blandíra taky překvapuje, páč je mnohem menší a má v podstatě to stejný skorem co Ešus, a pamlsků má víc než on.

jak jsi sem dávala ty srovnávací fotky tak jsem si taky koukla na ty naše:

Blanice přišlá:

a Blanice dnešní

nemůžu srovnat ve stejné pozici jako ty, neb dnes ten pes již vůbec neleží , jen když ho svážu

birma
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2013 10:11
- Nahlásit

PetraK
neb dnes ten pes již vůbec neleží , jen když ho svážu
můj pes sice leží, ale zas nejde vypustit na poli na volno, si nevybereš (resp. vybereš a máš to lepší ty )

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2013 10:17
- Nahlásit

birma
e zas nejde vypustit na poli na volno, si nevybereš

však ono to půjde časem, neboj. oba jste ušli obrovskej kus cesty a my proti vám máme velkej náskok ( v plemen, povazei a věku )

birma
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2013 10:21
- Nahlásit

PetraK
oba jste ušli obrovskej kus cesty a my proti vám máme velkej náskok
tak o tom se rozhodně nepřu

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2013 10:24
- Nahlásit

birma
tak o tom se rozhodně nepřu
ještě aby. Víš vy máte na řešení tolik věcí, že tohle holt musí počkat. ale dočkáš se, neboj,, jsem si tím jistá.

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání