Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Po kastraci odmítá granule
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Majduskabb
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2013 12:28
- Nahlásit

Dobrý den, obracím se na vás už celá zoufalá, snad se tu najde někdo, kdo si prošel něčím podobným. Ve středu 16.10. jsme kastrovali ze zdravotních důvodů našeho 11 letého GR. Od té doby prostě odmítá granule, plive mi je zpátky do misky. Vetka nám přechod na BARF nedoporučuje kvůli ledvinám. Krmili jsme Calibrou, zkoušela jsem mu dát vzorek N&D. První dojem dobrý, po chvíli mu opět přestaly chutnat a začal je plivat zpátky. Jakmile mu nabídnu konzervu, tak ji bezproblémů sežere, to samé kousek syrového masa, nebo pamlsek, co jde cítit masem. Psí piškoty taky začal plivat Tak mi poraďte, co s ním mám dělat?

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2013 12:38
- Nahlásit

Majduskabb
No asi měl po kastraci atb ne? To dost rozhodí zažívání a od kastrace je to chvilku, bych mu nějakou dobu podstrojovala než se srovná.

Fifi
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2013 12:43
- Nahlásit

Majduskabb
Vetka nám přechod na BARF nedoporučuje kvůli ledvinám.
On ma nejak spatny ledviny?
A jak pise Maya, antb dovedou se psem zatocit, i leky na bolest jsou pro organismus zaber - vyvaruj, podstrojuj, at do nej neco dostanes. Klidne zacni s ryzi a kurecim, postupne vic druhu masa. Kdyz mu granule nejedou, vybodni se na ne.

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2013 12:58
- Nahlásit

Fifi
On ma nejak spatny ledviny
tipuju to Hooodně bílkovin poškozuje ledvinyyyyy

lamalucni
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2013 14:37
- Nahlásit

Majduskabb

Ohledně stravy bych se obrátila na veta, který stravě rozumí. Vaše vetka je nejspíš dobrá na jiné věci, ale podle tohoto výroku je jasně vidět, že o krmení psů nemá ani páru. Prakticky jakákoliv dieta, která existuje v granulované podobě, se dá sestavit i z čerstvých surovin - v granulích není nic "nadpozemského", je to to samé maso a přílohy, akorát usušené, slisované, upečené při vysoké teplotě a zpravidla i "obohacené" o spoustu chemie a konzervantů.
Taky bych začala normálně dietkou - libové kuřecí nebo krůtí s trochou vařené rýže, brambor, mrkve, dýně nebo podobné šetřící přílohy.

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2013 15:57
- Nahlásit

Tuhle hlášku veta taky moc nechápu... a je to tak trochu blbina....

Náš pes by radši chcípnul hlady, než by žral granule a tak jsme taky přešli na barf a pes si chrochtá - za pár týdnů je vidět obrovská změna - nejen že v ní vždycky zmizí kompletní denní dávka ale řekla bych, že je pozornější vůči cvičení a nežere mi venku kde jakej bordel - možná je to jen má doměnka, ale na cvičáku mi reaguje o 100% líp, než když jsem do ní rvala granulky s kapsičkama/konzervama/paštikama, jen abych do ní něco dostala. Navíc se jí perfektně upravilo i zažívání (pravidelnost a hutnost ) je prokazatelně lepší, než po nějakých granulích (a to přesto, že jsme krmili TOTWEM, Artemis a EssentialFood) A ještě další zjištění - po granulích mi chlastala jak prokoplá, po syrovém tak nějak normálně...
Ale jak říkám, nemám to podložené, je to jen mé pozorování.

Majduskabb
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2013 17:57
- Nahlásit

Všem mockrát děkuju za názory, samozřejmě, že pejska hlady nenechávám, dostává konzervy, dělala jsem mu kuřecí žaludky s mrkví - tu teda důkladně přebral, všechna mrkev zůstala v misce, ale maso bylo vybrané. Přesně z toho důvodu mám strach krmit BARFem, není na zeleninu zvyklý a nechce mi ju jíst.
Podle vetky máme ledviny tak na hraně, prý odpovídají věku, ale neměli bychom to přehánět s masem, že koncentrace moči byla šílená, ale krev vyšla dobře. Ještě dnes večer a zítra ráno má ATB, pak už ne. Uvidím, buď se srovná, nebo zkusíme nějakou dobu dietku. Případně oslovím ještě jiného veta.

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2013 18:21
- Nahlásit

Majduskabb
Přesně z toho důvodu mám strach krmit BARFem, není na zeleninu zvyklý a nechce mi ju jíst.
Záleží i na tom, jaká zelenina....Mrkev obecně není moc velký favorit skoro nikde, co se tak bavím s lidma...bohužel je ale jedna z nejúživanějších ..... zkus třeba masoksezrani.cz, tam prodávají různé směsi, které jen rozmrazíš na pokojovou teplotu a podáváš... Naší bestii nejvíc jedou neprané dršťky s řepou, ale je to teda smrad, že by jich padlo deset, ale výživová hodnota je obrovská... Případně doporučuji ten krůtí komplet, je krásně navoněný bylinkami, nebo čím a je to ňamina... )

Jen jestli si vetka nemyslí, že mu maso přisolujete ;oD

birma
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2013 18:57
- Nahlásit

Majduskabb
Přesně z toho důvodu mám strach krmit BARFem, není na zeleninu zvyklý a nechce mi ju jíst.
tak mu jí nedávej a máš to vyřešený

Majduskabb
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2013 21:00
- Nahlásit

ErzebethB
Vetka je seznámená s tím, že jsme granuláři, maso dostává spíš tím stylem, že něco upadne, nebo panička připraví něco na přilepšenou. Ale teď jste mi tady teda nasadili pěknýho červíka do hlavy s těma ledvinama...

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2013 10:37
- Nahlásit

Majduskabb

Asi je to blbost, co plácnu ale proč vetka nedoporučuje maso, když má teď granule a z nich teda "špatné" ledviny? Právě nechápu tu souvislost s masem?
Jo a jestli nepije málo? Na granule se má pít víc, jsou moc suché na rozdíl od masa.

PetraK
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2013 10:43 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Majduskabb

mám tři měsíce fenku z útulku, doma krmím masem, takže i jí jsem na maso převedla. Zpočátku tu zeleninu taky nebrala, ale stačí jí lehce, lehounce ovařit ve vodě, lehce tam kápnout oleje. Zvykne si, dneska nejen že vymetá misku i když je zelenina syrová, nastrouhaná /jej většíkousky nechá, ty dojede můj první pes/, ale už si dává i samostatný kousky třeba právě té mrvke. včera si prvně dala samostatnej kousek syrovýho celeru, když jsem vařila, zatímco syrový květák jí ještě nejede.

Vero
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2013 10:46
- Nahlásit

ale stačí jí lehce, lehounce ovařit ve vodě, lehce tam kápnout oleje

jo, a nebo zamatlat v jogurtu.

Majduskabb

není čehose bát, pokud má mít pes míň bílkovin, tak to sestavíš tak, že dáš míň masa, víc přílohy, vlákniny.

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2013 12:07
- Nahlásit

Majduskabb
Granule jsou a v jakékoli cenové relaci stále "sajrajt" které psí tělo zatěžuje daleko víc, než přirozená strava, ať už syrová nebo vařená.... někde jsem četla a určitě to tu někdo i upřesní, že granule se tráví cca 24 hodin a klasická strava okolo 12hod, už jen tohle naznačuje, co je prirozenější a méně zatěžuje organismus. A pokud jim nešmakuje zeleninka, tak jak psaly holky - jogurtík, smetánku (s tou pozor je tučná a někteří psi jí nezvládnou strávit.... moje je popelnice a největším favoritem je zakysaná smetana... do misky se zeleninou sem tam dám čajovou lžičku a může se utlouct) případně lososový olej, který dodá zase jiné vitamíny a minerály než vepřové, kuřecí apod.

PetraK
syrový květák jí ještě nejede.
Ani se jí nedivím, květák je dobrej akorát smaženej nebo jako mozeček, ale syrovej? brr

Neumi
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2013 12:33
- Nahlásit

Pár poznámek ohledně ledvin (od vetů) :
- podstatná je kvalita bílkovin a jejich stravitelnost, ne to procento, pro psa jsou samozřejmě dobré živočišné bílkoviny, nikoliv rostlinné (tedy maso)
- granule coby suché krmivo jsou pro ledviny zátěží (pokud pes nepije dostatečně), navíc proteiny v granulích jsou v různé míře živočišné x rostlinné
- mrkev je součástí ledvinové diety (nemám u sebe, ale byla tam čistá svalovina teď nevím jaké druhy masa, brambory, vajíčka, máslo....)
- údajně jsou otazníky ohledně horní hranice močoviny a kreatininu u velkých plemen psů (že by měla být výše), navíc hodnoty v krvi výrazně kolísají - pro potvrzení problému by muselo být odběrů více

Asi bych spíš zkusila krmit barfem nebo vařenou a pak zkusit znovu krev

PetraK
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2013 13:05 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

ErzebethB

Ani se jí nedivím, květák je dobrej akorát smaženej nebo jako mozeček, ale syrovej? brr

s Ešusem se s tebou budem hádat ale je pravda, že Ešus je koza - mimo jiný. Miluje stát u linky, když připravuju misky a čekat až mu dám ukusovat líst pekinskýho zelí, zelí, nebo kapusty ,mrkev miluje, ostatně veškerou zeleninu miluje.

Neumi
myslím, že dobře sepsáno

PetraK
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2013 13:09
- Nahlásit

já teď vytáhnu tuhle jednu větu, kterou Majduskabb napsala

nebo panička připraví něco na přilepšenou.

a není pochopitelně jediná, kdo jí napíše, nebo vysloví.

Udivuje mě, že když si lidé jsou vědomi, že normálním masem psu PŘILEPŠUJÍ, nedochází jím, že podvědomě zcela jasně věcí, že ty sušený bobky jsou brak a dál ten brak v podobě sušených bobků psu dávají. Nevadí jim, že vůbec netuší CO v tom sušeným bobku je, co svému milovanému příteli dávají . že to lidem nevadí?

Vero
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2013 13:13
- Nahlásit

PetraK
s Ešusem se s tebou budem hádat
a můj kocourek bude hlasitě přizvukovat

a není pochopitelně jediná, kdo jí napíše, nebo vysloví.
já jsem si ji jen pomyslela.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2013 13:15
- Nahlásit

PetraK
nebo panička připraví něco na přilepšenou

))))))) ale je to ták jednoduché

PetraK
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2013 13:54 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Vero
ude hlasitě přizvukovat
ví co je dobrý

Lucie Kratochvílová
ale je to ták jednoduché

jo jo, nasypat bobek je jednoduchý, ale lidi si neuvědomují, že fláknout maso do misky a přidat k tomu zeleninu, ovoce, není o nic složitější. Sami sobě by to lidi nedali, ale psu jo. Svému nejlepšímu příteli jaké to paradoxy.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2013 15:19
- Nahlásit

PetraKvčera si prvně dala samostatnej kousek syrovýho celeru
brrrrr, to mě děsí, to se jí?

jo jo, nasypat bobek je jednoduchý

Tak tak, zrovna si to včera večer říkám, že musím koupit ráno maso aby bylo, že tyhle starosti granulokrmiči nemají.

Když ono mají lidi stále iluzi, že v těch granulích je nějakej "zázrak", něco, co jinde není a co pes nutně potřebuje pro zdravý život. :/

PetraK
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2013 15:25
- Nahlásit

ssshhhhh

to mě děsí, to se jí?

na ja, stejně jako strouhaná řípa, brokolice, petržel prej mńam.

že musím koupit ráno maso aby bylo, že tyhle starosti granulokrmiči nemají.

to pravda nemaj, ale pak taky nemaj ten pohled na spokojenýho čokla, kterej si narve pupek flákotou, nebo ohlodává syrovou kost. Vidím na Blanidůře, jak se jí krásně leskne srst od té doby, co přešla na maso. Hrozně ráda se dívám, jak se volové ládujou a pak si oba cíděj misku.

stále iluzi, že v těch granulích je nějakej "zázrak"

nemůžou žít v iluzi, když pak psu přilepšujou tím masem přeci, sami to říkají ať nahlas, nebo takhle napsaný, schválně si toho všímej. je to čistě jen o pohodlnosti. když zapnu mozek musí mi z toho kurník vyjít, že rozhodně bude mít vyšší hodnotu surovina jakkoliv nezpracovaná (natož tak, jak ty sušené bobky), než něco co prošlo tak příšerným procesem. Když zapnu mozek musí mi dojít, že vitaminy a stopové prvky, které jsou tam DODÁVÁNY (páč ten proces nepřežijou) těžko ve své umělosti budou mít takovou kvalitu jako něco, co vyprodukovala příroda sama........ ale bobek je bobek, stačí ho jen nasypat a pak objednávat habakůůůk potravinových doplňků pro psa

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2013 15:32 - Změnil/a: ssshhhhh
- Nahlásit

PetraK

No jestli tím "přilepšením" nemyslejí jen jako chuťové přilepšení.

Hele pamatuju, když jsem taky měla představu, že psi musí žrát psí žrádlo, že je to pro ně to nej, tenkrát to bylo dost zažitý, po revoluci, veterináři nám to vnucovali jako zázrak a probodávali pohledem každýho kdo by dal psovi kus masa nedej bože syrovýho. A v tom žije spousta lidí dodnes, občas mě rovnou někteří majitelé řeknou, že pes kosti nesmí a že jsem hrozně nezodpovědná panička, že v tom syrovým je samej parazit a sakra co že to jsem za člověka, když nekrmím kaninem nebo eukanubou, že snad nemám svýho psa ráda. U některých marně vysvětlovat, že je vše právě naopak.

PetraK
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2013 15:35
- Nahlásit

ssshhhhh
emyslejí jen jako chuťové přilepšení.

a tak to je celkem fuck jak to přilepšení myslejí. podstatou věci je, že jsou si tím pádem v podvědomí vědomi toho, že králičí bobek není zn. ideál. Sami by to nejedli. Sami by nejedli furtumfurt to stejný, celej život a pak se divijou, že jim to pes nechce žrát a měněj značky zleva doprava. Nedojde jim, že je asi něco podivně, že má-li pes zažívací potíže, že aji ten granulovací veterinář po hladovce doporučí co?? Dietku z kuřecího masíčka, rýže a mrkvičky. proč asi? No protože pro rozjezd toho žaludku a střev je to to nejideálnější, áále darmo mluvit máš pravdu, marně vysvětlovat u některých.

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2013 15:43
- Nahlásit

PetraK
A jsi si jistá, že máš doma psa a ne morče, nebo veverku?

ssshhhhh
Když ono mají lidi stále iluzi, že v těch granulích je nějakej "zázrak", něco, co jinde není a co pes nutně potřebuje pro zdravý život. :/
K tomuhle řeknu svou zkušenost.... BARFu jsem se bála, jelikož je to takový velký otazník - co v jakém množství dát, aby pes měl všechno... v granulích člověk předpokládá, že je vše, co by pes potřeboval (minerály, vitamíny, ....) kdežto u toho barfu si člověk říká co všechno by v té misce mělo být, aby měl vše? Toho jsem se já bála asi nejvíc... nakonec jsem našla ty barfovací směsy, které mi dost pomohli se odpíchnout.... ))

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2013 15:46
- Nahlásit

PetraK
Hrozně ráda se dívám, jak se volové ládujou a pak si oba cíděj misku.
Jo jo, to mě taky těší, když okolo mě skáče jak hopskulka, že bude papáníčko a misku bych následně mohla rovnou uklidit, jak je vysmíčená

ssshhhhh
A v tom žije spousta lidí dodnes, občas mě rovnou někteří majitelé řeknou, že pes kosti nesmí a že jsem hrozně nezodpovědná panička, že v tom syrovým je samej parazit a sakra co že to jsem za člověka, když nekrmím kaninem nebo eukanubou, že snad nemám svýho psa ráda. U některých marně vysvětlovat, že je vše právě naopak.
Jo jo, když jsem řekla našim, že krmíme syrovým tak mě skoro sežral, jestli jsem normální...

PetraK
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2013 15:48
- Nahlásit

ErzebethB
A jsi si jistá, že máš doma psa a ne morče, nebo veverku

on je kříženec psa, kozy, kočky, prasete a dřevorubce

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2013 15:50 - Změnil/a: ErzebethB
- Nahlásit

PetraK
tak to já mám doma asi britskou královnu... ta do té huby nevezme jen tak něco.... x)

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2013 15:54 - Změnil/a: ErzebethB
- Nahlásit

Majduskabb
Pro inspiraci: [imgs]https://scontent-a-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos- ash3/1381577_535468316530093_1116892951_n.jpg[/img ]

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2013 15:55
- Nahlásit

https://scontent-a-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/1 381577_535468316530093_1116892951_n.jpg

nějak mi to zase nejde poslat :/

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání