| Autor |
Zpráva |
Petra
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2005 13:23
- Nahlásit
on to určitě nemyslel že neodčervuje vůbec ale jen jednou za čas, ne každých půl roku jak tady někdo psal. Já odčervuji tak jednou za rok a bohatě to stačí. a u koček bych taky odčervovala častěji kuli těm myškám. hned každýho nenapadejte a neslovíčkařte, Myslím to v dobrém
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2005 13:23
- Nahlásit
Sali
to jsem taky slyšela, to prý můžeš normálně oslepnout
já už si stejně připadám jak z jiné planety, odčervuju psy, chodím s nima na cvičák, asi jsem mimozmšťan, lidi ,pomoc E.T. chce domů
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2005 13:27
- Nahlásit
Ebony
...nach Hause....nach Hause....
|
Bora
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2005 13:34
- Nahlásit
Což o to, psa odčervuju tak 3x ročně, ale kocoura to čeká každé 2 měsíce a myslím že tím nic nezkazím. Když jsem tuhle na veterině viděla ten koloběh, jak se ty paraziti v tělíčku množí - no fůůůůj! Chudák můj kocourek! Balení do deky ho o víkendu nemine!
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2005 13:45
- Nahlásit
Petra
ono jde hodně o to,jakou šanci mají zvířata se nakazit parazity,a jakou šanci má člověk to od nich chytit.
Jsou místa,kde preventivně odčervovat každý 3 měsíce je zcela na místě,rovnou natvrdo bez testů,a jsou místa,kde to stačí jednou do roka...je to prostě jen o promořenosti okolí a o znalosti cyklů jednotlivých parazitů....
|
handula
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2005 13:45
- Nahlásit
Anonyma nebudu komentovat, jen si při těchto diskusím vzpomenu na Lesánka, psa mé babičky. Nikdy nebyl u veterináře, nikdy nebyl očkován proti vzteklině, nikdy nedostal tabletku proti odčervení. Nikdy nedostal granule, nikdy neměl na sobě obojek, vodítko o koši ani nemluvě. Nikdy nebyl na cvičáku. Byl krmen chlebem s paštikou, a chodil si pro maso k místnímu řezníkovi (sám). Na silnici chodil vždy u pravé krajnice, nikdy ho nesrazilo auto. Byl většinu života hluchý. Zemřel letos v květnu a bylo mu 20let. Byl to fakt neuvěřitelnej pes.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2005 13:56
- Nahlásit
handula
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2005 13:57
- Nahlásit
Já jen, že je pár takových babiček a kupodivu všichni psi mají podobný osud.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2005 14:02
- Nahlásit
handula
Garfield
Kolik z tech takhle vedenych psu se nedozije ani jednoho roku? Dle mojich zkusenosti naprosta vetsina. Nektery jedinec, je dobre vybaven na preziti a ma proste stesti - dozije se pozehnaneho veku. O tom se potom mluvi ti ostatni nejak zapadnou.
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2005 14:18
- Nahlásit
Sali
já jsem jen reagovala na anonyma, já pro mé psy dělám co jim na očích vidím, štěńátka jsem odčervovala tak jak se má a snima i dospělé psy aby se navzájem nenakazili. Nechci vypadat jak blbec co se o své miláčky nestará, příště budu nlčet
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2005 14:18
- Nahlásit
Garfield
tak to máte štěstí, já jako děcko zažila 3 psy u babičky, kteří se nedožili ani pěti let
|
handula
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2005 14:20
- Nahlásit
Tchor
to je právě to. Nechtěla jsem tenhle případ dát jako šablonu, co dělat a nedělat - nechoďte se psem k veterináři, nechejte ho nějak přežít,krmte ho paštikama atd. bla bla bla. Spíš jen tak pro zajímavost, spíš jako vyjímku potrvzující pravidlo. Já osobně si život bez veterináře nedokážu představit, možná kdybych sama vetem byla, nevím kdo by mě uklidňoval, že to dávení přejde po antibiotikách, že ta rozřezaná packa bude v pořádku, že tu snědenou diefenbachii přežije., že ty sežraný střepy v případě potřeby vyndá....atd atd...atd. Jen je prostě zajímavý, jak někteří psi prostě tím životem proplouvají, bez nějakýho zvláštního zájmu svého majitele, prostě si tak nějak žijí, žerou když mají hlad, jdou si na vejlet, když se jim zachce, z nemocí se prostě nějak vylížou, přežijou 3 mrtvice (jako v případě Lesana) a život jde dál. A někdo jinej? Blbne polkne a udusí se.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2005 14:28
- Nahlásit
handula
Petra
všechno v pohodě,jde o statistiku,a,její skutečný aplikace...
Já coby doktor dokazuju plně pravidlo,že kovářova kobyla chodí bosa.....na dost věcí kašlu s nadhledem,že kdyby něco nějak to dokážu pořešit...a pak lítám vzteky po baráku a ve finále skáču do auta a jedu do Tesca do lékárny s receptovým bločkem,neb doma není ani pitomej betadin,natož antibiotikum...
|
VlastaK
|
# Zasláno: 12 Lis 2005 17:39
- Nahlásit
Bora
Doufám, že napíšeš, jak jste dopadli.
My byli na veterině včera, náš prcek měl průjem. Dostal štípavou injekci, tak docela vyváděl a pak počůral celou ordinaci
Jinak já si taky neumím představit, že bychom problémy nekonzultovali a neřešili s odborníky. Máme skvělého veterináře Dr.Hatinu z Uhříněvsi, který kdykoliv poradí po telefonu a následně pomůže v ordinaci.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2005 13:23
- Nahlásit
Včera ráno jsem při obvyklé kontrole právě vypuzených bobků zjistila, že dva ze tří mých psů jsou začervení, ač byli odčervováni před 2 měsíci. Zřejmě škrkavky dostali coby bonus při nedávné konzumaci nalezených vnitřností srnčí zvěře, v čemž jsem jim nestačila zabránit.
Přesvědčovala jsem je, ať se nažerou trávy, -viz zdejší páteční inovace -ať je nemusím trápit Drontalem, ale nějak to nepochopili. Takže se jelo do Hypernovy do lékárny.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2007 18:12 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Ja som v stvrtok odcervila psa. Mojim prekvapenim bolo ked som v sobotu rano nasla v jeho stolici asi 10cm mrtveho parazita. Nikdy som nevidela cervy vo vykaloch, predpokladam, ze to bola skrkavka, pasomnicu poznam. Kedy mam teraz odcervit? O dva tyzdne alebo tri? Aby som prerusila cyklus, ktory mohol zacat...
Takze do dvoch tyzdnov...
|