| Autor |
Zpráva |
Kkatka1
|
# Zasláno: 25 Zář 2005 17:29
- Nahlásit
Vcera jsme dali pejsanovi tabletu na odcerveni, dnes nezere, je sklesly a ma horky cenich. Myslite, ze to ma souvislost s tou tabletkou ?
|
haha
|
# Zasláno: 25 Zář 2005 17:33
- Nahlásit
myslím že jo, mrkni se na předchozí , odčervení jsme tu nedávno probírali
|
haha
|
# Zasláno: 25 Zář 2005 17:39
- Nahlásit
je to v tom štěňata a stěnátka- štěně nám nežere ,bohužel nejsem tak zdatná v počítačich abych ti tu adresu tady zadala
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2005 17:58
- Nahlásit
http://www.cz-pes.cz/bb-diskuse-index.php?action=vthread&forum=3&topic =1088&page=1
ku koncu stranky to zacina o tom odcervovani
|
Anonymní
|
# Zasláno: 10 Lis 2005 14:19
- Nahlásit
Chtěla bych se zeptat, zda neznáte nějaké "chutné" odčervovací tablety pro kočku. Nemůžu do kocoura už 14 dní dostat žádný odčervovací prášek. nepomáhá zasrtčení teblekty do kusu masa, syrečků nebo čehokoli jiného. Před týdnem mně celkem hezky poškrábal, do tlamy mu prášek nedostanu. Odčervení v tekuté formě také nežere. Neporadíte jak na něj? Díky všem za nápad
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 14:51
- Nahlásit
Anonymní
naše bývalá kočka dělala totéž a řešili jsme to nakonec tak, že jeden držel kočku a druhý vpravoval prášek do krku.....nic jiného nepomohlo...
|
Bora
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 15:15
- Nahlásit
Tak to nevidím dobrě. Kocoura mi asi nikdo nepodrží. Leda bych ho nacpala do tlamy psovi a dala povel Drrrž! Ne, ale teď vážně, kocourovi jsou 3 roky a doteď jsem ho vždy nějak ošidila, ale teď už mně fakt nic nenapadá. Klidně bude hladovět 3 dny a bude na mně vyčítavě koukat. Problém je totiž ten, že když prášek rozlámu na malé dílky a nacpu třeba do drůbežích srdíček, tak v okamžiku, kdy kocour kousne do prášku, tak odmítne cokoli dalšího sežrat a ta tabletka se musí podávat najednou. Takže fakt nevím.
Nahoře jsem se zapomněla nalogovat. Bora
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 15:25
- Nahlásit
a co třeba prášek rozemlít či rozmačkat na jemný prášek a zamíchat mu to do jídla? Nevím sice, jestli to nemá výraznou chuť (nechutnala jsem to :tongue , ale třeba kocourovi pomůže, že nekousne do žádného kousku prášku. Chtělo by mu to dát do nějaké hodně voňavé (jestli žere třeba tvarůžky) a oblíbené mňamky. Třeba se to podaří
|
Anonymní
|
# Zasláno: 10 Lis 2005 15:26
- Nahlásit
Bora
a nešlo by ten prášek nadrtit a do něčeho zamíchat, aby se ta chuť rozmělnila?
já takhle drtila a míchala do jogurtu antibiotika našemu psovi
|
Bora
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 15:37
- Nahlásit
Poslední 2 prášky skončili rozdrcené v oblíbené kočičí konzervě. a kocour radeji 3 dny hladověl. Právě že drtit to nejde, ono to má asi nějakou zvláštní chuť a jemu to vyloženě nevoní. Lízne si, zjistí o co jde a jde od toho.
Pes sežere cokoli, toho vždycky ošidím, ale kocourek nee.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 10 Lis 2005 15:46
- Nahlásit
Bora
pak jedině, že by mu to dali na veterině
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 15:46
- Nahlásit
Bora
Takhle jsem se snažila psisku vnutit Alavis, nejdřív dobrovolně, pak do krku, pak rozmělnit a do něčeho voňavýho... Nic nic nic... Taky radši bude hladovět...
Co zajít na veterinu? Ať doktor dělá, co umí...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 10 Lis 2005 15:50
- Nahlásit
Jandulo, ono to má více háčků. Kocour nesnáší jízdu autem a celkem rychle se dostává do šoku, na veterině se to ještě stupňuje. I náš vet. mi řekl, že tahle vystresované zvíře už dlouho neviděl (na jaře jsme byli očkovat), že mu hrozí uhynutí na následky šoku. Příští jaro si zvu veta na očkování domů.
|
Bora
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 15:51
- Nahlásit
To jsem byla zase já. Nějak mi to zlobí. bora
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 15:56
- Nahlásit
Bora
Tak to je síla... Někoho silnýho na pomoc doma nemáš??? Já nevím, kočky jsem nikdy neměla, ale pro dva lidi si myslím by to mohlo být zvládnutelný, vzít si rukavice, kocoura přidržet a druhý mu bude zpát do tlaminy ten prášek...
Jinak mě fakt nic nenapadá...
|
Bora
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 15:58
- Nahlásit
asi mi nezbyde nic jinýho než ho zabalit do deky tak že mu bude koukat jen hlava a pak do něj ten prášek nacpat. Jen se bojím abych mu neublížila, až to do něj budu cpát ... ?!
|
VlastaK
|
# Zasláno: 10 Lis 2005 16:27
- Nahlásit
Bora
Nevím, odkud jsi, ale v Praze jsou i veti, kteří zajedou k tobě domů. Moje známá mi říkala, že i pro kočky jsou odčervovací pasty, třeba je to snesitelnější, než tableta.
|
Bora
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 16:36
- Nahlásit
VlastaK
Díky, jsem z Prahy. Pokud kocoura nezvládnu sama, tak veta asi budu muset zkusit. Jen se mi ho nechce vozit domů každé 2 měsíce.
PS: Pasty (flubenol a ještě jednu pastu v injekci) jsem taky zkoušela - v tvarohu i v jogurtu. Do tlamy mu to nenacpu, fluše to všude kolem.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 10 Lis 2005 17:52
- Nahlásit
Bora
co nějakýho kámoše, odolného vůči bolesti aby ti pomohl? nejlépe studenta veteriny?
nebo by aspoň vet mohl poradit nějaký hmat?
|
Lea
|
# Zasláno: 10 Lis 2005 17:56
- Nahlásit
Jedna paní kocoura vždycky nacpe do pytle na bačkory, takový ten na stahovací šňůrku, tu utáhne kolem krku a kocour je bezmocný, a pak mu pěkně nacpe tabletku do krčku
|
Anonymní
|
# Zasláno: 10 Lis 2005 18:00
- Nahlásit
Lea
no to nevím, lepší bude ta deka, aby to měl pevně ovinuté kolem těla, když to bude mít volné, tak bude bojovat a mohl by si zatrhnout drápek
|
Anonymní
|
# Zasláno: 10 Lis 2005 20:04
- Nahlásit
My dáváme naší kočce Vitaminthe který zamícháme do krmení a sní to bez problémů.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 11 Lis 2005 10:33
- Nahlásit
Odčervování je nepřirozené, kdo odčervuje tygra nebo vlka??? A každý nepřirozený zásah vyvolá (nebo může vyvolat) nepřirozenou reakci. Pes má mít přístup do přírody (alespoň vycházky) - pak často požírá trávu, - výhonky a listy tráv, ty ho pak dráždí ke zvracení a vyzvrací různé parazity. To je přirozené, chovatel se často děsí, když pes žere trávu a děsí se ještě víc, když ji zvrací, ale je to pro psa naopak přirozené a pozitivní, určitě lepší, než odčervovací tablety. Odčervovat se má jen v případě zjištěných problémů, jsem zastánce neodčervovat preventivně každý půlrok - to je jen (zbytečná) zátěž vaší peněženky - třeba u 70 kg hafana. My jsme naše psy odčervovali jen jako štěňata a pak jen výjimečně občas.
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2005 11:05
- Nahlásit
já taky odčervuji je jednou za čas, a ještě jsem nemněla problém, Kocoura jsme odčervovali zabaleného do deky a šlo to dobře zkus to.
|
Bora
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2005 12:31
- Nahlásit
Anonymní
Nevím jestli je odčervení nepřirozené, a nevím jak to chodí u vás doma. Můj kocour loví myši a celkem často si na nich i pochutná, takže skrkavky občas bývají problém. Jako logické mi přijde zvíře tohoto cizopasníka zbavit. Vám ne??????
Lea
ten způsob s tím pytlem znám, ale upravený - balení do deky mi přijde vhodnější, deka je totiž tlustější a kocour by v ní měl opravdu omezenou možnost pohybu, navíc toho mého divocha bych do pytle asi dost těžko dostala.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2005 12:42
- Nahlásit
Anonymní
No jestli takhle "odčervujete" chovnou fenu, tak to teda nazdarbazar. Chudáci štěňata plná škrkavek. T
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2005 13:09
- Nahlásit
Ketrin
a on ještě napíše, že je to zbytečná zátěž peněženky to je dobrý, já tedy na psech nešetřím( a to mě jedno odčervení stojí 1400,- pro všechny psy), nehledě na to, že bych chtěla vidět, jak se pes škrkavek zbaví požíráním trávy.......
dopadnou jak moje první koupené štěně NO, který mi doma po odběru od chovatele, vyblilo půl kyble škrkavek.......
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2005 13:15
- Nahlásit
Ebony
Ketrin
bože to je ale idiot...ten dotyčnej vypatlanej anonym...fakt....
Milý anonyme,přeju ti,abys v životě nikdy a nikdy nemusel potřebovat žádné výdobytky moderní nepřirozené medicíny,které jako jediné by ti umožnily prožít život jinak než ti ho příroda a a v ni se vyskytující náhody nachystaly...tedy přežít....a tam počítám jakoukoli banální operaci,třeba slepák,jhakýkoli jiný porod než per vias naturales,jakákoli antibiotika,o RZ a ARO medicíně se ani bavit nemusíme....
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2005 13:16
- Nahlásit
Ebony
...a škrgafky se rozlezou...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2005 13:17
- Nahlásit
...a třeba přežít bez výdobytků moderní medicíny s parazitární cystou v mozku nebo v oku,z cystou získanou zaparazitěním se od těch přírodních pejsků,co jsou jinak naprosto v pořádku........
|