Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Hodně pije a hodně močí, ale ledviny jsou v pořádku
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2014 13:09
- Nahlásit

pysklatko

ještě mě napadlo, vzpomněla jsem si na případ ohaře, tak před šesti lety?? ten se počůrával hodně, nakonec se přišlo že to nějak způsobovaly hormony a plus v tom hrál roli prý i špatně přeléčený zánět močáku. Ale ty hormony v tom nějakým způsobem roli hrály. Tak se zkusit poptat tímhle směrem ještě??
Plus se zamyslet na tou jeho psychikou, když u rodičů to nedělá. Rozebrat co tomu předcházelo, jaký má režim /aktivita, spolupráce s majitelem a tak./

pysklatko
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2014 13:25
- Nahlásit

PetraK

No včera jsme byli opět na urologii na VFU v Brně. A už zde padl i možný problém hormonální. Takže i tímhle směrem se možná bude ubírat naše pátrání.

Co se týče té psychiky, tak nad tím přemýšlím už opravdu hodně dlouho. Měli jsme pár "zaručených" příčin (háravky, rekonstrukce bytu..), ale pak se vždycky časem objevila i situace která tuto příčinu vyloučila. Dokonce si denně zapisuju kolik toho vypije a jeden čas jsem si k tomu spala i co ten den dělal, co se stalo mimořádného a tak.

Teď mám jako horkého kandidáta ten náš byt. Prostě asi nemá rád život v bytě a je z toho ve stresu, který si takto kompenzuje. Ale s tím bohužel nevím co dělat. Ven chodí maximum času co máme. Zpátky k našim už to nejde, už bydlí taky ve městě.

Prostě bych potřebovala někoho kdo by nejlépe přišel k nám domů, kouknul na byt, na psa. Probrali bychom všechny věci a třeba by mi řekl....tohle a tohle děláte blbě, tohle a tohle by mu mohlo pomoct a tak no.

PetraK
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2014 13:56
- Nahlásit

pysklatko

Může být, že je to tím bytem, těžko říct - soudě jen na dálku, laicky a podle popisu. No a, jaký má režim. Venku? co děláte, je ten pes fakt zaměstnaný, kdyby přišel domů hezky unavený z pracování, bude rád, že s seboui buchne a spí.
a doma pak s ním ještě taky popracovat - nějaký hry, učení se něčeho nového, různé triky.... sednout si k televizi místo na gauč k němu na zem a mudlat, aby věděl, že i když v novém, že pořád je váš a má vaši pozornost. Nějaký výlety do nového prostředí, s kámošema psíma....

pysklatko
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2014 15:08
- Nahlásit

No ono už to tak v novém není. Už tu s námi bydlí 2,5 roku Ale v tomhle máš určitě pravdu, že jsem ho tady začala víc zanedbávat, než když ještě byl u našich. Táta s ním sice chodil jen na venčení. Ale já jsem s ním chodila třeba na celý den do lesa, chodili jsme na cvičák a tak. A teď už tohle neděláme. V podstatě se jen tak couráme po městě a házíme a nosíme klacky. Doma si s ním hraju a nové blbosti ho učím pořád, ale rozhodně mnohem míň intenzivně než dřív. A psích kamošů moc nemáme Takže tohle je věc, na které bych měla zapracovat!

PetraK
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2014 15:44
- Nahlásit

pysklatko

já vím, že ono času moc není. Nějak obecně ubývá, vidím to u sebe, ale zkusila bych to. I venku bych ho učila nový věci, aby se těšil z vaší spolupráce, to co umí, to ho moc nezaměstná. házení balonku taky ne i když i to je pochopitelně fajn. Co zkusit něco třeba stopování- však to nemusí být na profi úrovni, my si s mým psem taky jen hráli na stopaře. Doma můžete dělat psa bombaře-hledat nějaký konkrétní předmět. A tak. Myslím, že v takových případech-když je zdravotně v pořádku - neuškodí psa více zaměstnat.
Uvidíte co řeknou na ty hormony. Držím palce.-

Nicky
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2014 17:27
- Nahlásit

Pořád jste na té akaně?
Zeptala bych se zde: firstmate.cz/cz/index.php?id=zaslani-dotazu&np=Zad ejte%20dotaz%20do%20poradny...&menu=menu5]
Tím nic nezkazíš.
Pokud budete přecházet od akany, tak velice, velice opatrně!

pysklatko
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2014 09:00
- Nahlásit

Nee už jsme na vet. dietě RC Low Fat, protože k tomu všemu má ještě problémy se slinivkou. A tyhle granule jsou první na které se opravdu vrhá a žere je vždy a rád. Zkoušela jsem se vrátit k Acaně a vrátil se opět průjem. Takže na těchto granulích už asi zůstaneme.

Mathea
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2014 12:11
- Nahlásit

pysklatko

Ahoj, s problemem bohuzel neporadim Jen koukam, ze je taky na Low Fat, nevim, kde je kupujes a jestli tenhle prispevek nebude uplne zbytecnej Ja objednavam na zoofast.cz, nejlepsi cena, kterou se mi podarilo najit, dovoz zdarma a sleva 1-3%. 3% nastalo pote, co mas soucet objednavek vyssi nez 6000Kc. Beru tam ty pytle 1+1.

Moje cuba je na nich skoro pul roku prave kvuli slinivce a je ok. Moc drzim palce, at je Charlie fit a prijdete na to, kde je problem a jak ho resit.

pysklatko
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2014 13:13
- Nahlásit

Mathea
Díky za tip O Zoofastu vím, ale beru je z PetHome.cz. Cena je stejná a mám je kousek od baráku, takže se pro granule vždycky stavíme autem, když jedem okolo.

pysklatko
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2015 13:10
- Nahlásit

Ozývám se po delší době. Vypadá to, že jsme přišli na příčinu nadměrného pití a močení u Charlieho. Nemoc se jmenuje centrální diabetes insipidus. Příčina je někde v mezimozku v hypothalamu, který netvoří dostatek vazopresinu (aditueritického hormonu). Tento hormon je zodpovědný za zahušťování moči. Protože to u Charlieho není vrozené, začalo to v jeho 5 letech, může to být nádor a nebo úraz (o kterém nevím).
Léčba je pouze dodáváním syntetické formy tohoto hormonu. Tato látka se jmenuje desmopressin a je obsažena v léku s názvem Minirin. Bez pomoci pojišťovny, je to celkem drahý lék, bohužel. Charlie ho zatím užívá 12 dní. Teď začneme postupně snižovat dávku, až se dostaneme na nejnižší možnou a tu bude muset brát do konce života. Nebo do té doby, dokud na ten lék budu mít peníze

Takže nám držte palce A přeji šťastný a hlavně zdravý hafany.

Fanynka
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2015 21:11
- Nahlásit

Přečetla jsem si celou debatu o problému Charlieho. Máme úplně stejné přiznaky u 6-leté fenky YT. Na konci října byla na kastraci (prevence). Zároveň jí byl odstraněn nádorek na mléčné žláze. Zákrok i rekonvalescenci zvládla bez problému. Byla jí však zjištěna abnormálně nízká hladina bílých krvinek (hodnota 4,2, kdy nejnižší mez je 6). Tak cca do 10 dnů po operaci jí byla aplikována kůra 3 injekcí - kontrolním vyšetření krve zjištěna hodnota 4,4 - malé přiblížení k nejnižší hodnotě. Minulý týden jsem si všimla, že začala abnormálně pít a zároveň močit. Vyšetření moče a krve vyloučila cukrovku i ledviny. V neděli jdeme na další vyšetření ..

zbrnd
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2015 18:01
- Nahlásit

To je správný, že se o ni tak hezky staráte. Co ji třeba preventivně nechat odebrat močový měchýř? Už nikdy by neměla s močovým měchýřem problém. Prevence je prostě super!

Fanynka
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2015 21:55
- Nahlásit

Reakce trochu primitivní a hnusná....po zkušenostech s předchozí fenečkou, která měla ošklivý zánět dělohy a k tomu nádor na mléčných žlázách, jsme se raději rozhodli pro kastraci nynější fenky..dlouho jsme před zákrokem zvažovali, zda jej nechat provést....ale po předchozí zkušenosti jsme nechtěli znovu zažít to hrůzu, když nám fenka "odcházela" před očima....

cernej caj
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2015 07:48
- Nahlásit

Fanynka
tak podle zbrnda je tyrani uz ta kastrace, takze asi z jeho hlediska uz je to jedno, co se odebere, kdyz se s tim zacalo

jinak drzim palce, at se na vysetreni neco ukaze, at muzete nasadit vhodnou lecbu a fenka je zas ok

zbrnd
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2015 08:05 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

Fanynka:
Primitivní a hnusné je vaše chování. To co popisujete nyní, to jen potvrzuje.
Prostě Vy jste znovu nechtěli zažít, vy jste se na to znovu nechtěli koukat .. už z tohoto vyjádření jasně plyne, že jde o to, co jste chtěli vy a ne o to zvíře.

cernej caj:
slovo tyrani fakt neni mou domenou...jeho pouzivani patri do repertoaru zejmena vlhce se dojimajicich psochranarek
hezky vikend cajiku

preventivni kastrace jen tak bez smysluplnych duvod povazuji za mrzaceni...lide, kteri to delaji by meli zvazit nejakou formu bezbolestne sebevrazdy, aby se jim nestalo, ze jednou budou umirat v bolestech

cernej caj
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2015 09:29 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit

zbrnd
ok, mrzaceni psa, jeli to tak lepší - a jak tak dočítám tvůj příspěvek, tak jo, mrzačení.

a jinak i lidi si nechávají vzít části těla třeba kvůli rakovině, než aby zemřeli mladí, případně měli dlouhý boj s chemoterapií a stejně pak podlehlo po letech oslabení... já to vnímám tak, že lepší zmrzačit a žít jen mírně omezenej život, než mít bolesti a jen přežívat a čekat až to přijde...

zbrnd
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2015 03:18 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

já to vnímám tak, že lepší zmrzačit a žít jen mírně omezenej život, než mít bolesti a jen přežívat a čekat až to přijde...
To ale nepopisuješ onu "prevenci".
Teda pokud nemyslíš těmi lidmi třeba paní komisařku OSN
Bo ta si teda nechala na procento přesně vyčíslit šanci na chorobu, kterou nemáme pořádně probádanou, procento nejsme schopni reálně vyčíslit a ani ji neumíme moc léčit...nicméně pro ni asi za zásluhy v tom OSN to vyčíslili přesně, tak se nechala teda zmrzačit ovšem můj názor je, že v jejím případě to zas až tak velké zmrzačení nebylo neb na je mnohem větší mrzák podotýkám znovu je to můj osobní názor díky absenci mozku.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2015 19:49
- Nahlásit

zbrnd
tak zrovna tu nadory na mlecny zlaze sou docela casty u psu, a pokud by ta sance byla 25% tak proc ne.

no u tehle pani sem to zrovna nemyslela, protoze tam podle me slo hodne o kalkul, slavu, a za castku, u ktere si ani nevsimla ze ji zmizla z uctu ma novy...

zbrnd
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2015 15:33
- Nahlásit

Proc ne?
Treba proto, ze to ze to procento nejsme schopni relevantne urcit? A to ani pro alternativu kastrace ani pro alternativu nekastrace.
Treba proto, ze je to zas hlavne jen kseft?
Treba proto, ze ani nezname vsechny mozny nasledky, ktery tim muzeme zpusobit?
Proc chces urezavat kus psa, kdyz nevis de facto proc a s jakymi nasledky?
Kdyz mu odrezes aspon 3 nohy, nejspis ho neprejede auto, nepokouse jinej pes, vyeliminujes problemy bud s DKK nebo DLK a spoustu dalsiho. Proc maji tvi psi tedy nohy? Amputaci bys preci predesla spouste potencionalnich problemu. Maji je tedy jen proto, ze se to tak neresi kdezto tou kastraci se to resi bezne nebo jaky je fakticky rozdil? Ja myslim, ze logicky jedine ten, ze argumenty, ktere davam ja pro amputaci nohou jsou mnohem mene zpochybnitelne nez ty pro kastraci jakozto cistou prevenci.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2015 15:35
- Nahlásit

Hlavne mi nepis ze pes bez nohou se nemuze hybat, kastrovany pes se zas nemuze rozmnozovat coz patri taky k zakladnim potrebam zivocicha.

Fanynka
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2016 16:39
- Nahlásit

Takže vše je jinak, časté močení a pití způsobily granule, které měly být hypoalergenní, a které nám doporučila veterinářka. Ze vzorku vyjmuté dělohy po kastraci bylo zjištěno, že právě ta byla příčinou abnormálně nízké hladiny bílých krvinek, které mají v těle funkci "ničitele" zánětů. Nový krevní rozbor vykazoval měsíc od měsíce po kastraci zvyšující se hladinu bílých krvinek, které se již nyní dostaly na normální hladinu. Takže nakonec vyšetření krve při kastraci nás upozornilo, že se s fenkou něco nedobrého děje. Nejsem příznivcem preventivních zákroků, ale tento nám fenku zachránil....

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 23 Čec 2016 19:56
- Nahlásit

Fanynka
Prima, že to nebylo nic horšího.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 23 Čec 2016 23:31
- Nahlásit

Fanynka
Takze prvni preventivne vykastrovana, pak jste ji zabijeli nevedome granulema na radu veta. Co ji teda useknout hlavu? Nejspis uz se ji pak nikdy nestane nic spatneho?

Ja vim zase primitivni a hnusna reakce tak to uz psat nemusite, radeji napiste, jak se Vam jevi muj tip.

Zdenek Bílí
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2016 23:58
- Nahlásit

i já se chci s vámi podělit o moje zkušenosti s perfektním produktem. Pokud někdo řešíte nemoc vašeho miláčka tak hodně zajímavé jsou produkty zde www.zdravypejsek.cz. Hodně mám a hlavně našemu Barymu pomohli s játry. Prostě chronická hepatitida (zánět jater) a náš pan veterinář nám už nedával moc velkou žádnou šanci. Tak jsem to zkusil objednat Komplexní veterinární přípravek na revitalizaci jater a do kombinace Komplexní veterinární přípravek doplňující léčbu rakoviny . A po měsíci užívání naskočily úplně jiné hodnoty a ty jsou v pořádku. Zatím sice stále bojujeme ,ale myslím že to nejhorší máme za sebou .Náš pan veterinář je sám s toho paf a hodně se zajímal co jsem našemu Barymu dával. Upřímně mají 13 registrovaných produktů a co je super vše je přírodní a mícháno jako pro lidi .Pokud máte se zvířátky zdravotní problémy jukněte se na to na zdravém pejskovi stojí to za to zkusit a cenově je také dostupné.(lepší složení než třeba Prosím pana admin nemažte to. Toto není žádná reklama opravdu si to přečtěte, stojí to za to a at se každý rozhodne sám ,ale je to určitá poslední pomoc a šance když už jako já nevíte kam se obrátit.

Zdenda

zbrnd
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2016 14:00
- Nahlásit

To, co pise zdenda nekupujte, psi umiraji v hroznych bolestech

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání