| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2013 22:33
- Nahlásit
Dáška
musí to být hrozný, člověk svýho psího kámoše miluje, ale zároveň ho to dohání pomalu k šílenství. ale ty bachovky jak píšou holky by třebas pomoci mohly -kolegyně používala na syna - na zklidnění a prý to zabralo. Tak moc držím palce.
|
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2013 00:46 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
lamalucni
Měla jsem doma nedávno asi měsíc na hlídání psa Ferdu, taky 14 let. Ferda je na tom fyzicky i psychicky docela dobře. Až na to, že je to rozmazlenej, a tím pádem někdy protivnej hajzlík.
Přes svůj věk Ferda během jednoho dne pochopil, že vynucování si pozornosti a hlavně jídla kvílením a šťoucháním u mě nepochodí. Dala jsem mu to najevo naprosto v klidu, přátelsky a v pohodě, pak už jen stačilo mu to párkrát připomenout. Tak jsme tady i s holkama měsíc v klidu a míru vegetovali... (Teda až do posledního dne, kdy Žofka kousla Ferdu do zadku a ten jí pak zvalchoval, ale to je zas jiná historka... ).
Píšu to proto, že je opravdu rozdíl mezi relativně zdravým starým psem a starým psem, který např. prodělal mrtvičku.
Molinku neznám, a podle popisu Dášky je možný, že je malinko rozcapenej jedináček, jenže pokud se k tomu přidalo nutkavý chování atd. zapříčiněný mozkovou příhodou, tak podle mé zkušenosti s Toničkou, s tím důsledná výchova nehne, protože ten pejsek je prostě v tu chvíli "mimo"... A ty můžeš buď trpět, někam ho zavřít, ládovat sedativama... Nebo prostě mu zacpat pusu žvancem a hledat nějaké jiné řešení...
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2013 10:36
- Nahlásit
Atika
A když je to kníkání o žrádlo, neumlčela by ji nějaká žvejkací blbost, ne moc měkká, aby vydržela. Nevzala by to jako žrádlo?
Nene, musí to být žrádlo, jinak nezájem. Jako třeba u morkové kosti vydrží i hodinu a je klid, ale pak ječí dál a ještě intenzivněji, pač přece dostala žrádlo navíc a chce ještěěě... Ošidit to nejde, jak to nejde sežrat, nezájem
Hele jo, je to rozcapenej jedináček, stala se jím po té mrtvičce, dojeli jsme k vetovi, dozvěděli jsme se, že to vypadá velice, velice špatně, druhý den jsme přijeli a vet se divil, že žije. Víš, jak jsem byla šťastná, že žere? Bylo to jediný, o co měla zájem i v těch dnech, všichni jsme si mysleli, že umře, tak proč jí nedopřát a tam to asi vzniklo, pomalinku, nenápdně a ten můj dědány, ten to dorazil Akurát že teď už to jaksi nejde řešit přístupem možným u zdravýho psa, no.
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2013 11:01
- Nahlásit
Máš to v mailu, díky moc
PetraK
Děkuju, snad to zabere! Zatím to vypadá nadějně, jakože dělané na naše pako, tak jak to Hipíková zkoumá
|
Atika
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2013 18:42
- Nahlásit
Dáška
Nene, musí to být žrádlo, jinak nezájem. Jako třeba u morkové kosti vydrží i hodinu a je klid, ale pak ječí dál a ještě intenzivněji, pač přece dostala žrádlo navíc a chce ještěěě... Ošidit to nejde, jak to nejde sežrat, nezájem
No však já nemyslela nějakou žvejkací hračku co není k jídlu, ale třeba nějakou hovězí šlachu - nakonec ji sežere, takže k jídlu je, ale trvá jí to třeba dvě hodiny a nic moc jí to nedá (kaloricky), ale dá to práci to rozžvejkat a je u toho ticho. Ne jako samospásný řešení, spíš na oddechnutí od celodenního kvílení. A u morkovky si ještě vyčistí zuby. A třeba časem trochu zaberou ty bachovky.
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2013 19:38
- Nahlásit
Atika
Aha. No to děláme, jenže to není řešení, jenom taková chviková spása... uvidíme, uvidíme
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2013 20:49
- Nahlásit
Ty vole, musím být sprostá, dneska jsme zatím 3 krát kápli 4 kapky míchaných bachovek, 1x 2 kapky krizovek a ten pes leží přesně 0.5 metru ode mně, já chroupu brambůrky ve velkým a ten pes leží a kouká nebo podřimuje. A je potichu !!!!
Nechápu
Doufám, že si to tu paní Hipíková přečte, jestli to není náhoda, postavím si doma její oltář.
No, zítra peču a bude tu návštěva, to bude zatěžkávací zkouška...
Edit: pes odešel do kuchyně spát
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2013 21:07
- Nahlásit
Dáška
pes odešel do kuchyně spát
A je potichu
No tak to je parada ale!!! Snad to fakt zabere, zatezkavaci zkouska ukaze!
A samoze vivat Hipikova, michatelka lektvarova!
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2013 21:14
- Nahlásit
Fifi Díky
Hipíková je Saxana, Harry Pótr nebo kdo
|
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2013 10:47 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Dáška
postavím si doma její oltář
... jěžišmarjááá, nestraš...
A je Molinka jinak v pořádku? Je vyloučená možnost, že by ležela klidně proto, že se necítí dobře?
... Ale to bys jistě poznala, ...jenom zvažuji jiný možnosti..
Držím moc palce...
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2013 12:03
- Nahlásit
Je vyloučená možnost, že by ležela klidně proto, že se necítí dobře?
Ne, je v cajku, dneska jsme byli venku a čoveče sme se zastavili a zase ticho... v tichu čekala na pamlsek, jen koukala... Nádhera!
Akurát při příchodu domů teda při starém, v autě taky zpívala (pač kníkal i Čenda, blbeček ), ale fakt vidím, že je to lepší (ťuk ťuk). Děláme oběd a pospává, takže změny jsou!
Držím moc palce...
Díky moc! Pošli pak fotku, ať můžu stavět ten oltář
|
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2013 12:40 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Dáška
Pošli pak fotku, ať můžu stavět ten oltář
... sem snad nějaký zlatý tele, resp. zlatá kráva, nebo co??? , neblbni...
Mám opravdu velkou radost, podle tvýho popisu vše nasvědčuje tomu, že kapky zafungovaly... Je ale možný, že aby se Molinčin stav srovnal víc, bude to chtít trochu delší dobu. Uvidíme...
Pokud budou jakékoli změny, budu ráda za zpětnou vazbu, buď sem anebo do mailu, jak se ti bude chtít... Případně bychom mohly třeba po nějakém čase i trochu upravit složení směsi na míru...
Přejem s buchtičkama krásný Velikonoce...
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2013 13:58
- Nahlásit
Přejem s buchtičkama krásný Velikonoce...
Díky, my vám taky!!
|
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2013 22:58 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Snad se Dáška nebude zlobit, dám sem výňatek z dnešního mailu týkající se Molinky a bachovek. Říkala jsem si, že by to mohlo právě kvůli těm bachovkám zajímat víc lidí...
...kapeme, kapeme... máme lepší dny a horší dny, jak kdy. Někdy je celý den v pohodě (to znamená, že ječí jen těsně před jídlem a před vychajdou) a někdy ječí více, to ale kapnem krizovky a je to lepší....
...Jinak kapky super, kdyby nebyly, tak už bysme byli všichni v blázinci! Už proleží více dne, nepochoduje tak moc, to je taky pro ni úleva. Když tu byla návštěva, tak nechápali, protože celou dobu ležela vedle stolu a spala se ptali, co jsme jí dali byla "nadopovaná" krizovkama a super...
...Kapem teda 3krát denně 4 kapky, snažíme se ve stejnou dobu.
Zkoušeli jsme 4krát denně 3 kapky, ale to nefungovalo! Zajímavé, že?...
...Asi by bylo dobrý směs na míru trošku pozměnit a přidat tam některou z esencí, která je obsažená v Krizovkách...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2013 00:14
- Nahlásit
Tak to je parada, ze to funga.
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2013 21:56
- Nahlásit