Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Chronický hlad - řešení?
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Dáška
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2013 19:02
- Nahlásit

Ahoj,
dneska mi ruply nervy a musím sem napsat. Hledám řešení, třeba mi pomůžete. Molís (14) trpí chronickým hladem. Začalo to po mrtvičce (v 9 letech) a je to čím dál horší. To, že sežere všecko, už dávno neřeším. Nejhorší je, že pořád kníká, aby dostala žrádlo. Bohužel byla párkrát na hlídání a tam jí to fungovalo. Takže už je to určitě rok, co doma žijeme takhle: ráno nás vzbudí kníkání až ječení - má hlad. Přijdu z práce, okamžitě ječení, dávám sváču - na doporučení veta žere třikrát denně, krmím syrovým plus hodně hodně moc zeleniny na zaplácnutí žaludku. Sežere a kníká dál. To vydrží cca do půl sedmé, kdy je večeře. Po večeři leži nebo pochoduje po kuchyni a kníká. Vydrží až do toho, než se jde spát. Spávala s náma, teď spí jinde, pač se to nedá.
Větší porce už jí dát nemůžu. Bohužel kníkání = jídlo nejde odbourat, zkoušela jsem několikrát, vydržela i čtyři hodiny, pak jsem jí to žrádlo dala, pač to se fakt nedalo. Okřikování absolutně nezabírá, nechápe, co dělá špatně. Blbě slyší, nevím, jestli tam může být taky příčina. Že bysme doma měli někde jídlo, kde ona o něm ví, neexistuje. Když vařím, kníká. Když ju zavřu jinde, kníká tam.
Přemýšlela sem o bachovkách nebo něčem, napadá vás něco? Vet mi řekl, že s tím nejde nic dělat, že po něm chcu kouzelnou pilulku
Ach jo, byla tam bezvadný pes a teď se s ní nedá domluvit. Ráda se učila nové věci, různé kousky a triky, teď si přede mě sedne a ječí, nevnímá nic, přitom vím, že povel zná a umí ho...
Kdyby měl někdo nějaký nápad, díky moc.

Fifi
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2013 19:12
- Nahlásit

Dáška
Tak ono ve stareckem veku, a kor po mrtvicce... Mohlo neco spatne v mozku sepnout, plus nejaky nauceny zlozvyky. Jestli knika i po nazrani, porucha halt nejaka neurologicka to klidne muze byt. A kor, kdyz spatne slysi, tak se de facto ani sama nemusi slyset, ze knika, mozna o tom ani sama vlastne nevi.
Bachovky nebo nejaky homeo jsou urcite dobra myslenka, ale nechala bych fenku predtim dukladne vysetrit, radny rozbor krve, i sono treba vzhledem k veku. A pak se poradit s nekym "od fochu", co by bylo nejlepsi.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2013 19:22
- Nahlásit

Dáška
Umím si představit, co je to za psycho. Asi jako u psů na kortikoidech... :-/ žrádlo, žrádlo, pak dlouho nic a pak žrádlo... a pak teprve možná někde vzadu hra, páneček a všechno ostatní... teda pokud není v dostřelu žádné žrádlo...

Ale i tak si myslím, že jí vůbec nepomáháš tím, že nakonec ve výsledku vždycky jejímu požadavku vyhovíš. Jinak řečeno, sice je to seniorka po mrtvičce s vážnými neurologickými problémy, to je bez debaty, ale i tak si myslím, že tě má v konečném důsledku docela omotanou kolem prstu...
(a ukamenujte mě...)

Fifi
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2013 19:28
- Nahlásit

lamalucni
ale i tak si myslím, že tě má v konečném důsledku docela omotanou kolem prstu...
Tak to bezesporu ma, asi jako kazdej starej pes svyho majitele. A ze clovek psimu starickovi udela, co na ocich vidi, taky proc by nemel? A proc hned kamenovat? Tezko tohle resit nejak "vychovne", kdyz muze byt fenka postizena po mrtvicce. Bud si dat spunty do usi, nebo zkusit ty bachovky a tak.

Dáška
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2013 19:29
- Nahlásit

Fifi
Jo, díky, vyšetření máme, děláme pravidelně vše, vzhledem k věku, preventivky, krev, sono, i rentgeny (srdce, plíce a páteř). Právě srdce se zlepšilo díky lékům, krev je vždy ok, páteř pořád ve stejném stavu, dýchání ok. Akorát do hlavy se jí nikdo nedíval, pač 20 tisíc za CT u 14ti letého psa, do toho už nepudem.
Řešili jsme to právě s vetem, říkal, že ona v tomto věku už nic jiného nemá, jen holt to žrádlo a že máme vydržet. Jenže je to už fakt na hlavu. Podle mě je to kombinace žravosti a debilního zlozvyku, co ji naučil děda, chudák pes má pořád hlad, kníkne a děda letí, piškotky, sejreček... Upevnil to za týden, co jsme byli na svatební cestě a je to v háji. Napadly mě ty bachovky právě nebo něco takového, že by ju to trošku zklidnilo, když už nažraná je. Nevím, no. Pro ni to musí být taky hrůza, pořád mít hlad nebo bůhví, co ona si myslí.

Dáška
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2013 19:33 - Změnil/a: Dáška
- Nahlásit

lamalucni
ale i tak si myslím, že tě má v konečném důsledku docela omotanou kolem prstu...
(a ukamenujte mě...)

Ale to víš, že má, je to můj první vysněný přes protesty rodičů v 15 pořízený naprosto milovaný pes Já to zkoušela, jenže ono ani nejde vychytat moment, kdy neječí, abych jí tu misku šoupla, zkoušela sem vydržet, až ztichne, ale tohle prostě u ní není reálné.
Jinak venku je akční, lítá jak drak, miluje potkávat jiné psy, vydrží 3 hodinovou prochajdu, akortá prostě ječí a ječí
Edit: venku neječí
Včera sem tu chodila se sluchátkama v uších a stejně sem ju slyšela

lamalucni
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2013 19:41
- Nahlásit

Dáška
ječí a ječí
Edit: venku neječí

mno a vo tom to je, si myslím

Fifi
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2013 19:43
- Nahlásit

Dáška
Já to zkoušela, jenže ono ani nejde vychytat moment, kdy neječí, abych jí tu misku šoupla, zkoušela sem vydržet, až ztichne, ale tohle prostě u ní není reálné.
A co ji naucit drzet neco v hube? To by pak mohla sklapnout. Pekne vymennej obchod, kdyz k tomu cuchnes, dostanes pamlsek, kdyz to vezmes do huby, dostanes pamlsku vic. Kdyz to podrzis a nebudes stekat, veelky hlazeni a mlsky. Nebo ji zabavit kebuli po mrtvicce umerne treba vyhledavanim pamlsku po byte, schovavat ji je cim dal zaludneji - kdyz tak rada spolupracovala. Jen napad.
+ ty bachovky a tak, dle toho, co kdo poradi.
Včera sem tu chodila se sluchátkama v uších a stejně sem ju slyšela
Promin, ale

Dáška
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2013 19:44 - Změnil/a: Dáška
- Nahlásit

lamalucni
Jakože už budem furt venku?

Venku neječí, když jsme v pohybu, když se zastavíme, tak joooo...
Tady je, potvora, a buďte rádi, že to není se zvukem

lamalucni
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2013 19:48
- Nahlásit

Dáška
neječí, když jsme v pohybu, když se zastavíme, tak joooo...
No tak bych si dala hodně záležet na tom, aby něco dostala jen v pohybu, když neječí
Jako chápu, že je to na prášky, totální psycho. Ale když ji minimálně čas od času odměníš, když ječí, tak to ve výsledku bude o to horší...

Dáška
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2013 19:52
- Nahlásit

Fifi
Pekne vymennej obchod, kdyz k tomu cuchnes, dostanes pamlsek, kdyz to vezmes do huby, dostanes pamlsku vic.
No můžu to zkusit, když se to povede, bude místo ječení běhat za mnou celý den s něčím v hubě a založím nové téma néé, moc to nevidím, zkoušela jsem ji naučit něco nového, ale nende, jak po ní začnu něco chtít, vypne a štěká a ječí a vůbec nevnímá. Myslím, že je to tím, že jsme dycky cvičili na pamlsky a ona prostě chceeeee zrát. Už ani neumí zůstat na místě, přitom odložení měla výborné. Je to, jako by vůbec neregistrovala.
Vyhledávání pamlsků po bytě děláme, ale to k ničemu nevede, pak pořád chodí, hledá a kňučí. Jako ona moc ráda něco dělá, ale přijde mi, že už toho není moc schopná. Viděla bych v tom i nějakou stařeckou demenci či tak něco. Ale dík za snahu, určo zkusím to držení aspoň.
Promin, ale
V poho

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2013 19:52 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

lamalucni
Jinak řečeno, sice je to seniorka po mrtvičce s vážnými neurologickými problémy, to je bez debaty, ale i tak si myslím, že tě má v konečném důsledku docela omotanou kolem prstu...
(a ukamenujte mě...)

Kamenovat tě nebudu, ale kdo nezažije, těžko může soudit. Něco jinýho je to u zvířete, kde je šance na celkové zlepšení a něco jinýho u starýho pejska, kde jsou velké změny v psychice vlivem mrtvice a stáří...

Dáška
Mě měla takhle na háku poslední rok života Tonička (umřela loni 1. 10., bylo jí asi 16 nebo 17...
Ten poslední rok, když nespala nebo nejedla, tak pochodovala a kvílela. Ve dne v noci... Protože byla skoro slepá a skoro hluchá, tak jsem v jakoukoli denní nebo noční hodinu vyletěla a šla jsem se podívat, jestli se někde nezasekla a je v pořádku.
Bylo to dost vyčerpávající, protože jsem se pořádně nevyspala, ale Tonka přes všechny neduhy až do poslední chvíle jevila radost ze života...

Výrazně nám, Toničce i mě, pomohly bachovky. Toničce, aby byla víc v klidu a pohodě i mě, abych na ní neházela svý emoce strachu a úzkosti a nerupaly mi nervy...

Dáška
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2013 19:56
- Nahlásit

lamalucni
No tak bych si dala hodně záležet na tom, aby něco dostala jen v pohybu, když neječí
Víš, co se stane? Přestane lítat kolem a bude nalepená na mě ječet, že chce eště

Holky já vím, že to vypadá, že mám na všeco výmluvy, ale ono to tak prostě je. Tím, že sem to vzdala a dostává žrádlo, i když ječí, už s tím asi nepohnu. Navíc mám ještě dva psy, ti jsou hodní, tak si říkám, nebudete kvůli Molince 4 hoďky hladovět a prostě jim to šoupnu. Vím, že je to chyba, ale to už bysme zblbli všeci.
Proto řeším spíš ty bachovky, že by to třeba pomohlo k tomu, aby si nějak uvědomila, že je nažraná nebo tak něco, nevím, no.
Kdo se vyzná v Bachovkách? Veterináři?

Dáška
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2013 19:59 - Změnil/a: Dáška
- Nahlásit

Hurááá, spřízněná duše
Koukám, že ty naše holky mají podobné osudy Prosím tě, a kdo ti ohledně bachovek radil? Na koho se mám obrátit? Děkuju.

Ona taky pochoduje nebo stojí a kouká do zdi a tak, ale to mi neva, když jí to vyhovuje.

A jak jí pomohly ty bachovky? Jako jak to na ni fungovalo?

Edit: díky, že ses ozvala, už jsi mě moc pomohla i v tématu o mrtvičce a člověk je rád, když ví, že v tom není sám. Holčička vím, že ti umřela, myslím, že jsem ti psala do tématu to byla bojovnice jak ďas!

Člen
# Zasláno: 22 Bře 2013 20:04
- Nahlásit

Dáška
Kdo se vyzná v Bachovkách? Veterináři?

Možná ti, kteří se věnují homeopatii, např. MVDr. Michal Jiřička...

Jinak na webu najdeš nejrůznější nabídky namíchání směsí. Tip ti nedám, já se rozhodla, že si je namíchám sama, tak jsem nakoupila knížky a jedu podle nich, pro vlastní potřebu. Pokud bys chtěla, zkusím namíchat na míru pro Molinku.

Dáška
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2013 20:07
- Nahlásit

Pokud bys chtěla, zkusím namíchat na míru pro Molinku.

To bys byla moc hodná! Myslím, že to bude hodně podobné, jako u Toničky. Co všechno potřebuješ k tomu vědět?

lamalucni
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2013 20:08 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit

Kamenovat tě nebudu, ale kdo nezažije, těžko může soudit. Něco jinýho je to u zvířete, kde je šance na celkové zlepšení a něco jinýho u starýho pejska, kde jsou velké změny v psychice vlivem mrtvice a stáří...
Ale já tohle chápu... věř mi, že jo. A vím, že je to děsně šíleně těžký. Akorát si myslím, že v případě, jako je fenka Dášky, by fakt pomohla absolutně 100% důslednost - a pomohla by ve výsledku i té fence... Ono je to jak (bez urážky, prosím) u závisláků na automaty. Stokrát nevyhrajou a po stoprvní jo. A tahle občasná výhra je to, co je nutí ve hře pokračovat... Ano, jsou to lidi, kteří maji v mozku primárně něco nenormálně přehozeného, a právě proto jsou z nich závislí hráči. Ale kdyby naprosto důsledně nevyhráli nikdy nic, tak se na to vybodnou... Ta občasná výhra je to, co udržuje jejich "úchylku" v chodu...
(asi to vysvětluju děsně blbě, neumím vyjádřit, co mám na mysli...)

Člen
# Zasláno: 22 Bře 2013 20:12 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Dáška
A jak jí pomohly ty bachovky? Jako jak to na ni fungovalo?

Byla víc v klidu, takže neměla tolik nutkání někde pochodovat a i intervaly kvílení nebyly tak častý. Nebyla jakoby pod sedativy, tak to nefunguje, ale byla prostě víc v pohodě.
Právě u Hipíka a Toničky, jak byli starý, tak u nich účinky byly hodně patrný...

Ono to není úplně jednoduchý, je celkem 38 esencí, takže je kolem toho dost vyptávání...

Dáška
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2013 20:15
- Nahlásit

lamalucni
Ale kdyby naprosto důsledně nevyhráli nikdy nic, tak se na to vybodnou... Ta občasná výhra je to, co udržuje jejich "úchylku" v chodu...
Já t rozumím, jak to myslíš. Jenže u Moldi se mi zdá, že ona už není ani moc schopná si přebrat, že ono něco už nefunguje, chápeš, jak to myslím, jí to prostě nedojde, neječím - nedostanu. Příklad - u veterináře nedostala nikdy nic, jen samé nepříjemné věci. NIKDY, NIKDY tam nedostala pamlsek. Brali jí krev, otáčeli na záda při sonu močáku, na bok na rentgenu. Sám hnus, bojí se tam chodit. A ona i tam pořád kníká a ječí, chápeš, jak to myslím? Prostě si jede ve svém módu ať se děje, co chce. Když budu čekat, až ztichne, nikdy se nedočkám, abych jí to žrádlo dala. Když někdy ztichne, stačí se pohnout o 10 cm a jede znova... Snad mi rozumíš.

Dáška
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2013 20:16
- Nahlásit

Mám, díky

Člen
# Zasláno: 22 Bře 2013 20:21 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

lamalucni

Cos napsala, sedí beze zbytku na Rózu, Žofku (foxku - tak na tu trojnásob) a i na Hipíka téměř do jeho posledního dne, ale u Toničky se stařeckou demencí a po několika mrtvicích to prostě bylo jinak. Ta už byla jednou nohou v jiným světě... jo, měla mě na dálkový ovládání a měla na mě páku, se kterou se nedalo výchovnou důsledností hnout... Ale to jen ten poslední rok. Jinak tu dobu, co byla u mne, to byla naprosto pohodová, statečná a báječná holka . Báječná byla furt, i když kvílela a já byla zralá na cvokaře...

lamalucni
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2013 20:26
- Nahlásit

Jasně, to už po netu těžko soudit, jak moc je či není fenka od Dášky mimo a jak moc je to řešitelné. Já vycházela z toho, že Dáška psala, že když čubina lítá po venku, tak neječí... ale jasně, že popis může hodně klamat.

Dáška
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2013 20:39
- Nahlásit

Báječná byla furt, i když kvílela a já byla zralá na cvokaře...
Přesně tak
lamalucni
že popis může hodně klamat.
To teda jo. Já někdy sama nevím, jak moc je vlastně mimo a jak moc je to cílená manipulativní aktivita, někdy to vypadá tak a někdy tak. Ti psi by měli umět aspoň psát, mluvit radši ne

lamalucni
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2013 20:50
- Nahlásit

Dáška
Já někdy sama nevím, jak moc je vlastně mimo a jak moc je to cílená manipulativní aktivita, někdy to vypadá tak a někdy tak.
Si myslím, že ta manipulace nemusí bejt vůbec cílená. Já jsem de facto narážela hlavně na ten stav, kdy je pes tak mimo, že už si vlastně ani neuvědomuje, že s tebou (či kýmkoliv) manipuluje, ale přesto je tomu tak...
... jestli to vysvětluju aspoň trošku srozumitelně...

Dáška
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2013 20:55 - Změnil/a: Dáška
- Nahlásit

lamalucni
Jooo takhle, už chápu, jak to myslíš. Beztak to tak taky bude, ale podle mě už tam není schopnost změny, pač kníká fakt pořád, viz veterinář.
No uvidím, co ty bachovky...

Edit: jinak díky moc!

pawLINka
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2013 21:05
- Nahlásit

Chjo, paní, to je mi líto...
Kníkání znám a žiju s ním... Je to těžký, ale recept na to, co s tím, bohužel nemám.

Dáška
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2013 21:16
- Nahlásit

pawLINka
Ahoj, paní, díky za účast. Proto mi byl Tomáš tak sympatickej! ale vy k tomu máte ještě bonus v podobě žoubků, to Molďa tu masí jen své poddané a stačí jí k tomu většinou jen zle koukat...

Atika
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2013 21:30
- Nahlásit

A když je to kníkání o žrádlo, neumlčela by ji nějaká žvejkací blbost, ne moc měkká, aby vydržela. Nevzala by to jako žrádlo? Mám taky starou labradorku - děsně žravou (ale ne po mrtvici, zatím ani nedementí a nekníká - vím že je to nesrovnatelné) a ta když dostane něco na žvejkání, tak to fakt bere jako žrádlo a hlodá jak o život klidně dvě hodiny v kuse.

Člen
# Zasláno: 22 Bře 2013 21:44 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

lamalucni
Si myslím, že ta manipulace nemusí bejt vůbec cílená.

Já myslím, že manipulace i v tomto případě cílená je. Manipulujou i novorozenci - řvou a dožadujou se pozornosti. Bleskově poberou, že "řvu - dostanu, co chci". Jenže mrňata rostou a pokud jsou zdravá, pochopí, že takhle to fungovat pořád nebude.
U starých a nemocných je to taky manipulace, jenže už s tím nic nenaděláš...
Hipík jako štěně, když chtěl být se mnou, a já byla v jiné místnosti, tak narážel prudce hlavou do zdi - taky manipulace a navíc páka jako prase... Ale i to se dalo a během pár měsíců se dostal skoro do normálu. U starejch pejsků (i lidí) je to jinak...

Fifi
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2013 21:59
- Nahlásit

U starejch pejsků (i lidí) je to jinak...
Presne tak.
Drzim palce, at namichany lektvar zabere.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání