Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Spolknutí moc velkého kusu masa
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
vlk
Člen
# Zasláno: 28 Led 2013 20:55
- Nahlásit

Fifi
ale masozravce neodradis,
...to asi nee.... já huš sem měla i salmonelu a sotva mi okřály hnidy, už jsem do masa ďobala zas.....

Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Led 2013 21:07
- Nahlásit

vlk
já huš sem měla i salmonelu a sotva mi okřály hnidy, už jsem do masa ďobala zas.....

No ja uz nedobu, bo mi zustaly naky ty veci na kloubech. Teda abych nekecala, takovej tatarak..

Walda
Člen
# Zasláno: 28 Led 2013 22:15
- Nahlásit

Vero

a to je prosímtě nějaká oficiální studie?

Je to z výcviku u pražských záchranářů. Takovýhle případy byly jedním z důvodů, proč se v roce 2011 změnilo evropský resuscitační doporučení.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 29 Led 2013 09:43
- Nahlásit

vlk
buď je v tobě taky kus vlka
hele to stopro..jednak je to moje velmi oblíbený zvíře(radši mám snad už jen vlkodlaky ) ) a dvanak dle indiánskýho horoskopu sem vlk,takže..
Fifi
To urcite, ale masozravce neodradis, dokud se s necim takovym nesetkaj.
njn..já sem bohužel dost imunní vůči něčemu kde hlavní roli hraje průjem,i by se mi nějaká menší salmonelka šikla aspon bych shodila nějaký to kilčo! navíc snad tudle byla salmoneloza hovnoza v kolínkách sim tě.. jako těstovin y myslim,tak to by čék nemoh už nic..

Vero
Člen
# Zasláno: 29 Led 2013 22:03
- Nahlásit

Walda
Takovýhle případy byly jedním z důvodů, proč se v roce 2011 změnilo evropský resuscitační doporučení.

To je legrační, už ani nevím, kdy naposled mě překvapila nějaká informace o lidech, a vida, pořád je co objevovat

Walda
Člen
# Zasláno: 29 Led 2013 23:12
- Nahlásit

Vero

pořád je co objevovat

Jo, a vlastně nejlepší je, jak takovou nehodu řešit:
Jsi s někým v kuchyni a on udělal tu blbost, kousnul do masa, to mu zaskočilo, přilepilo se mu v krku, nemůže dýchat, maso nejde ven. Co uděláš?

Fifi
Člen
# Zasláno: 29 Led 2013 23:20
- Nahlásit

Walda
a on udělal tu blbost, kousnul do masa, to mu zaskočilo, přilepilo se mu v krku, nemůže dýchat, maso nejde ven. Co uděláš?
Pujdu se psem ven?

Ne, ted vazne, jen tipnu - fakt netusim.
Lakalo by to nechat cloveka zapit vodou asi, coz mohl byt nesmysl, aby se este neutopil? Herda do zad, aby to vyplivnul ci nakej ten hmat chvat spesl? Nebo jak ja sem to intuitivne udelala cube - promnout krk, ale tam ma clovek zase tepny, kdyz blbe sahnes, pridusis este vic... sem zvedava na spravny reseni.

Fajka
Člen
# Zasláno: 29 Led 2013 23:50
- Nahlásit

Walda
udělal tu blbost, kousnul do masa, to mu zaskočilo, přilepilo se mu v krku, nemůže dýchat, maso nejde ven. Co uděláš
polechtám ho hluboko v krku, aby to vyzvracel?

Fifi
Pujdu se psem ven

Walda
Člen
# Zasláno: 30 Led 2013 00:32
- Nahlásit

Fifi

Herda do zad, aby to vyplivnul ci nakej ten hmat chvat spesl?

No, to by bylo jasný, předpokládám, že herda do zad, ani heimlichův manévr nefungujou. Psal jsem "maso nejde ven", právě to syrový maso se v dýchací trubici přilepí a nic s ním nehne.

Mělo by to být asi takhle:
- vykašleš se na to, že se dusí (to je to nejtěžší)
- položíš ho na zem, stejně za chvíli omdlí a zastaví se mu oběh
- zavoláš 155
- obložíš mu hlavu tím, co najdeš v mrazáku
- začneš mu masírovat srdce

Fifi
Člen
# Zasláno: 30 Led 2013 00:51
- Nahlásit

Walda
No jo, ted ctu to puvodni zadani, ze mu to zaskocilo (ja to furt brala, ze to ma sprajcly a prilepeny nekde v ty spravny trupce, v jicnu), no jak je to v dychaci trupce, to je jina. Diky za osvetu.

Este, ze kousky syrovyho masa nepojidam, ale vono se to muze hodit u cehokoliv.

Fajka
Člen
# Zasláno: 30 Led 2013 06:49
- Nahlásit

Fifi
No jo, ted ctu to puvodni zadani, ze mu to zaskocilo (ja to furt brala, ze to ma sprajcly a prilepeny nekde v ty spravny trupce, v jicnu), no jak je to v dychaci trupce, to je jina. Diky za osvetu
sem taky nějak nepostřehla že to má t v rubce dejchací já myslela v tý druhý

vykašleš se na to, že se dusí (to je to nejtěžší
eště mě napadlo že podle toho o koo se jedná bud zavolám 155 nebo mu to pomůžu uspíšit

fuj syrovy bych teda i tak do huby nevzala ..

Vero
Člen
# Zasláno: 30 Led 2013 09:41
- Nahlásit

Walda
Co uděláš?

Tracheotomii... přece nebudu čekat, až si odvaří mozek, než někdo dojede?

Walda
Člen
# Zasláno: 30 Led 2013 09:50
- Nahlásit

Vero

Tracheotomii...

Chci tě vidět, já nejsem doktor, já jsem laik. Aby si ho neodvařil, proto se obkládá hlava ledem a proto se zajišťuje oběh.

Jinak na MASH koukám taky, Malkehy je jinačí pašák

Vero
Člen
# Zasláno: 30 Led 2013 10:23
- Nahlásit

Walda
Chci tě vidět, já nejsem doktor, já jsem laik
Nejspíš bych se - samozřejmě - rozklepala jak osika a bylo by vyřešeno, já vim. Já jen dost doufám, že pokud nedejbože dostanu se svou alergií někdy žihadlo do pusy uprostřed lesů, tak se můj doprovod nerozklepe.....

Každopádně jak uvidím někoho polykat syrový maso, vyhodím ho okamžitě z kuchyně.

Vero
Člen
# Zasláno: 30 Led 2013 10:43 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

Týýjo, normálně mi vyvstává celehj hororovej obrázek:

neidentifikovaná návštěva (nikdo z mých blízkých by syrový maso nežral) leží v mdlobách na dlážce, hlavu obloženou různými balíčky od Falca a Vetamixu, a já nad ním s potem proudícím do výstřihu masíruju srdce a přemýšlím nad trachoškou brrrrrrrrrrrrr

Neříkali, jak dlouho to čék s tou masáží a obkladem vydrží bez nevratnýho poškození?

Walda
Člen
# Zasláno: 30 Led 2013 11:18
- Nahlásit

Vero

jak dlouho to čék s tou masáží a obkladem vydrží bez nevratnýho poškození?

To by člověk neměl vůbec řešit a jen pracovat, než přijedou záchranáři. Víc se dělat nedá.

Ale obecně by to mělo být zhruba tak, že kyslíku je v plicích asi na 10 minut podporovnaného oběhu (bez dýchání) a v případě chlazení hlavy asi tak na 20 minut.

Jo a ještě jedna praktická, co patří vyloženě sem.
Než přijedou záchranáři, ať někdo ODVEDE PSY! Záchranáři s nimi mají špatné zkušenosti a podle svého hesla "hrdinů jsou plný hřbitovy" se stáhnou zpátky do sanitky, než psi zmizí. Má to i své opodstatnění, hodně psů v takové situaci panikaří, hledají důvod, proč je páníčkovi najkednou takhle ouvej a opravdu mohou záchranáře napadnout.

Sám jsem to zažil, když jsem volal rychlou k infarktu. Dotyčný postižený skvěle reagoval na psy, tak jsem je u něj záměrně nechal, aby ho uklidňovali a odváděli pozornost od problému. Jsou na takové situace cvičení a vypjatou atmosféru v medicínském prostředí a pachu dobře znají. Tak jsem zapomněl chlupáče uklidit, a záchranáři, jak je uviděli, udělali čelem vzad a počkali si.

Nakonec to dopadlo dobře. Pak jsme to i probírali s panem Schwarzem, ředitelem pražský záchranky, a oni fakt záchranáři nemaj jinou možnost, víc je čoklínů, co při tom šílej než těch, co to znají.

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání