Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Spolknutí moc velkého kusu masa
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Smoothy
Člen
# Zasláno: 26 Led 2013 18:19
- Nahlásit

Ahoj všichni,
chtěla jsem se zeptat, jestli máte zkušenosti s tím, že by vám pejsek najednou spolkl obrovský kus masa. V mém případě nebyl tak velký, ale pejska mám celkem malého, takže se začal dusit a já se mu snažila "pomoct" aby to dostal ven.. Asi jsem mu pomohla naopak a za chvíli to ustalo. Chvíli mi coural po pokoji s takovým tím "staženým břichem". Jednou se vyzvracel - jen žaludeční šťávy, ale od té doby je pokoj. Chová se normálně a nevypadá to, že by ho něco bolelo (připadá mi že má trochu větší bříško, ale to asi bude tou mojí vyděšeností ). I tak se ale bojím, jestli se to v žaludku dostatečně rozloží a v pohodě to vyjde, nebo jestli to může způsobit nějáký problém?

Děkuju předem za jakékoliv rady .

Fifi
Člen
# Zasláno: 26 Led 2013 18:27
- Nahlásit

Smoothy
Jop, mam takovych zkusenosti povicero.
Fena spolkla kousek burtu - nebyl to obr kus, ale udelala polk, ani nekousala. Cubis je drobnejsi , sprcnul se ji ten kousek v krku, motala se, i fijalovej jazyk mela. Na dohmatnuti to zevnitr nebylo, takze jsem ji masirovala krcek jak huse. Taky mela stazeny bricho, hrkalo ji na bliti - po chvili sly stavy ven, burt v zaludku zustal.
Tak psa jen hlidej, jestli se nenafukuje, jiste bude v pohode, u nas pomohlo pak i fenu trosku popohnat venku, krkla si a bylo to.
Naucila jsem se dusledne krajet tyhle veci na mensi kousky. Krmim jinak prirozene a tak problem neni - poradi si s pulkou kurete, flakotou masa apod, ale to poctive kouse.

vlk
Člen
# Zasláno: 26 Led 2013 18:38
- Nahlásit

Smoothy
Mě čtyřkilová tříměsíční šiba polkla celé kuřecí křídlo.... asi prošlo v pohodě, neb ani nezvracela a další den naprosto normální hromádka..... ale znovu už to nikdy neudělala.....když uloví a následně spolkne nějakého hlodavce, většinou ho blinkne až po půl dni částečně natráveného.....

Fifi
Člen
# Zasláno: 26 Led 2013 18:50
- Nahlásit

vlk
Mne se Dorota malem zadusila na skeletu kurecim, hltna pitoma, tahala sem ji to z krku. U ni jsem musela temer na mm presne dodrzovat velikost masa syrovyho, neb kdyz se ji to zdalo maly, polkla najednou. Kdyz to bylo vetsi, aspon to natrikrat skousla.

vlk
Člen
# Zasláno: 26 Led 2013 18:55
- Nahlásit

Fifi
jo přesně, u nás sousto taky musí bejt spíš větší...

corgi
Člen
# Zasláno: 26 Led 2013 19:05
- Nahlásit

Tak u nás probíhá "polykání mečů" naprosto pravidelně. Snědení čtvrtky kuřete vcelku trvá asi 4 vteřiny a dalo by se popsat jako "hlt-kous-kous-kous-polk". Naštěstí zatím vždycky všechno prošlo do žaludku bez problémů, ale bez dozoru bych je takové kusy jíst nenechala. Když vím, že bude krmit drahá půlka, raději všechno nasekám na kousky

Fifi
Člen
# Zasláno: 26 Led 2013 19:11
- Nahlásit

corgi
Mladsi rtw je taky jak srotovacka, skelet ji pulim, trikrat kousne a polk. Bezne kadi kosti kridelni vcelku, neposkozeny, jen krasne zaludkem srovnany - ma ho halt i se strevama namakanej odmala a nic ji jen tak nerozhodi. Ale tukam na hlavu, jeden nikdy nevi.

Walda
Člen
# Zasláno: 26 Led 2013 23:01
- Nahlásit

Mimochodem, podle záchranářů je zaskočení syrovýho masa nejběžnější příčinou dušení - kupodivu i u lidí.

Jebloň
Člen
# Zasláno: 26 Led 2013 23:22
- Nahlásit

Smoothy
Dva z mých psů to málem stálo život.Jednoho v úctyhodném věku(Fifi,myslím Milouška),kdy prostě hltal jak zběsilý a nesměl dostat větší kousek masa.Jedinkrát jsem to neodhadla a musela jsem to z něj vydolovat,jinak by jsme ani k vetovi dojet nestihli.
Druhému se to povedlo ještě u chovatelky a protože v té době to byl ještě pidižvík,stačilo mu k tomu kuřecí srdce....zachránila ho pohotová reakce chovatelky,i když to odnesl zlomenou čelistí.
Ale zase můžu srovnávat s velkými psy....pokud to polknou,většinou se ani nepozvrací a že zojové opravdu občas polykají kuřecí křídla a kousky masa bez jediného kousnutí.

Vero
Člen
# Zasláno: 28 Led 2013 11:13
- Nahlásit

Walda
askočení syrovýho masa nejběžnější příčinou dušení - kupodivu i u lidí.

že by lidi tak často jedli syrový maso?

danajasa
Člen
# Zasláno: 28 Led 2013 12:03
- Nahlásit

Verože by lidi tak často jedli syrový maso? Hele bifteky naprosto chápu a pokud je studije dlouhodobá tak něco málo přes pětmil let kus mamuta tě udusí často a hnedle A to nepočítám vánoční kapry

Saita
Člen
# Zasláno: 28 Led 2013 15:21
- Nahlásit

Tak to moje fena nepotřebuje ani ty velké kusy. Jí pravidelně zaskakuje zrnko rýže. Pak se dusí, navaluje pěnu atd. atd.

corgi
Člen
# Zasláno: 28 Led 2013 17:21
- Nahlásit

Vero
Co třeba chudák Saudek? Šest let je "vegetable" jenom kvůli stejku...

Saita
pravidelně zaskakuje zrnko rýže
Takovýho jsem měla dědečka. Jakmile byla rejže, vždycky se u stolu hrozně dusil. Nejhorší byla Parboiled Mimochodem, psům se dává většinou rozvařená na srajdu, pak nemůže zaskočit zrnko

Walda
Člen
# Zasláno: 28 Led 2013 17:38
- Nahlásit

Vero

No, je to překvapivý, ale jo. Respektive, ne že by ho přímo jedli, ale přinesou domů flákotu a když jí krájej a je pěkná, tak se neudržej az furiantství do ní kousnou. A je to.

Vero
Člen
# Zasláno: 28 Led 2013 17:56
- Nahlásit

Walda
o, je to překvapivý, ale jo. Respektive, ne že by ho přímo jedli, ale přinesou domů flákotu a když jí krájej a je pěkná, tak se neudržej az furiantství do ní kousnou. A je to.

a to je prosímtě nějaká oficiální studie?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 28 Led 2013 17:56
- Nahlásit

Walda
az furiantství do ní kousnou

ty vado...Naši furianti..rázem to celý dostává úpa jinej rozměr

Vero
Člen
# Zasláno: 28 Led 2013 18:11
- Nahlásit

corgi
Co třeba chudák Saudek?
já si neumím představit, že by to bylo tak častý, aby z toho ještě stihlo vylézt procentuálně nejčastější dušení... ale možný je všecko, jasně, lidi jsou úchylové já bych teda v životě bych nekousla do syrovýho masa, i když je někdy fakt hodně lákavý, jak ho chystám zvířatům.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 28 Led 2013 18:22
- Nahlásit

Vero
bych teda v životě bych nekousla do syrovýho masa
tak já tatarák teda jo a taky užírám sekanou než jí šoupnu do tróby..ovšem to jest pomleto tak snad...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 28 Led 2013 19:43
- Nahlásit

já miluju syrový maso a když si koupím kuřecí prsní řízky, tak minimálně v počtu tří kusů... abych jeden mohla sežrat syrovej a druhý dva udělám pro nás s mužem k večeři ale já si nemůžu pomoct, to tak krásně voní a láká... sakra, zbýhaj se mi sliny

Vero
Člen
# Zasláno: 28 Led 2013 19:59 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

davidkova renata
cernej caj

a jak to chutná? to syrový maso

edit- nepiště ať si to zkusím, to nikdy ale jsem zvědavá, jak si to představit...

vlk
Člen
# Zasláno: 28 Led 2013 20:00
- Nahlásit

taky miluju syrový maso.... ale u vlků je to asi normální...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 28 Led 2013 20:06
- Nahlásit

Vero
tak to nevim, je to jemnoucky chutove (kureci), mnam

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 28 Led 2013 20:07
- Nahlásit

Vero
jako kuřecí řízek bych nepozřela ani nic takovýho tak to nevim,ale tatarák či sekaná sou už normálně ochucený,sekaná chutná jako sekaná akorát neni upečená a tatarák je klasika,no..a eště žeru syrový játrový knedlíčky ale taky už ochucený ,jen neuvařený eště..

vlk
Člen
# Zasláno: 28 Led 2013 20:09
- Nahlásit

davidkova renata
....koukám, že máme hooodně stejný chutě..... buď je v tobě taky kus vlka, nebo je to u dam v našem věku normální.....

cernej caj
Člen
# Zasláno: 28 Led 2013 20:17
- Nahlásit

davidkova renatavlk
sekaná, to je mor. To sem byla schopná mamince při míchání užrat tak půlku než to šlo do trouby sekaná je podle mě úplně škoda péct

Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Led 2013 20:42
- Nahlásit

cernej caj
sekaná, to je mor.
Doslova. Tak jen si zobejte syrovou sekacku, snad se nepotkate se stejnou kamoskou, jako ja kdysi.

Vero
Člen
# Zasláno: 28 Led 2013 20:44
- Nahlásit

vlk
normální.
já jsem do této chvíle vážně myslela, že normální je jíst zásadně až tepelně zpracovaný maso

Vero
Člen
# Zasláno: 28 Led 2013 20:46
- Nahlásit

Fifi
snad se nepotkate
myslím, že by těch odkazů mohlo bejt docela i víc, v této souvislosti

Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Led 2013 20:53
- Nahlásit

Vero
myslím, že by těch odkazů mohlo bejt docela i víc, v této souvislosti
To urcite, ale masozravce neodradis, dokud se s necim takovym nesetkaj.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 28 Led 2013 20:53
- Nahlásit

Fifi
jojo, z toho mam trochu obavy, ze salmonel a podobnejch veci - proto jen stridme techto lahudek vybranych

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání