Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Nastydlé štěně
Autor Zpráva
Keira
Člen
# Zasláno: 2 Led 2013 17:17
- Nahlásit

Dobrý den,

chci se zeptat ohledně nastydnutého štěněte - resp. jako nastydlé se jeví.

Je to asi zhruba 4 dni zpátky, co jsem pozorovala, že štěně kašlalo - nebo jako by se dávilo, jakoby mělo třeba kus klacku v krku a chtělo ho vykašlat - to jsem tomu i zprvu přisuzovala. Ten den se to už neopakovalo. Druhý den se mi to stalo znovu, tak jsme říkali, že to ale vážně vypadá, jakoby chtěla něco vykašlat, protože během dne jsme to zas už nikdy nepozorovali.

Vždycky se takhle "kuckla" jen jednou denně, včera to bylo 2x ráno a večer, jednou když se rozběhla a trochu zadýchala se.

Dnes jsem přisla domu z prace, pes jako vzdy na me vybehl ze dveri, ale najednou se zastavila a ted nevim jak to popsat: Vzpomente si, kdyz jste nemocni a mate spoustu hlenu v krku a snazite se ho vykaslat, cititte, ze tam je, ale nechce se mu ven. Tak presne takhle stal nas pes asi na minutku a snazil se proste neco vykaslat nebo proste se jen vykaslat (hleny???)

Vcera jsem koukala, ze ji zacalo i tect z nosu, jen ale takova tekuta ryma.

Jinak je aktivni, beha, ji, chytaji ji "raply", proste uplne normalni, vesely stenatko.

Chci se s Vami poradit, zda (jak jsem cetla skoro vsude na internetu) myslite, ze je lepsi vyzkouset v lekarne koupit sirup pro deti a davt ji ho? Bojim se, aby se neco nepodcenilo - treba nejakej zapal plic - s tim mate nekdo zkusenosti, jak se projevuje?

Ne ze by se mi k vetovi nechtelo, ale zas letet tam "jen s rymickou" . . . .

Nemam s nemoci u psu zadne zkusenosti, tak budu vdecna za kazdou radu.

Jen prosim rovnou dopredu, prispevky typu: "zase nejakej neznalek" nebo neco podobnyho si nechte nekam jinam, tady se ptam na radu a ne na blby pripominky

Predem moc dekuju vsem za odpoved a preji supr vstup do noveho roku!

Keira
Člen
# Zasláno: 2 Led 2013 17:27
- Nahlásit

Jo a jeste jsem chtela rict, ale to nevim, zda s tim souvisi - od doby, co ji ta ryma zacala, tak ji zacalo smrdet z ust...jako chapu, ze psovi smrdi z pusy skoro normalne, ale ze dne na den? A jeste takovej smrad? Nemuze to byt tim hlenem, tim zanetem?

Jinak psovi jsou 4 mesice - a nejakej drobne k tomu a je to stafbul

corgi
Člen
# Zasláno: 2 Led 2013 17:28
- Nahlásit

Keira
Nejspíš další oběť psincového kašle, to současné počasí tomuhle neřádu prospívá. Takže klidový režim, jitrocelový sirup (ne nějaký dětský Nurofen nebo podobné), heřmánkový nebo lipový čajíček s medem, teplo, sucho. Pokud by se to horšilo a pejsek se dávil víc, hned k vetovi.

Keira
Člen
# Zasláno: 2 Led 2013 17:35
- Nahlásit

jo, o tom jsem taky četla!!! Ten psincový kasel, je to nejak hodne vazne? Upaluju do lekarny!!!!

Keira
Člen
# Zasláno: 2 Led 2013 17:36
- Nahlásit

dekuju moc, corgi!!! Uz se oblekam, v aute skoro sedim ... ten hermankovej caj - dam ji ho proste do misky s vodou,jo? Na cely den? Nebo jen aby se napila a pak zas dat vodu?

corgi
Člen
# Zasláno: 2 Led 2013 17:39
- Nahlásit

Keira
je to nejak hodne vazne?
U zdravého psa při normálním průběhu ne - ale není dobré to podceňovat.

hermankovej caj - dam ji ho proste do misky s vodou,jo
Já udělala vždycky silnější čaj, osladila medem, nabídla z hlubšího talířku - většinou ho vypili, chutná jim ten med

Tady je nějaké čtení

impact
Člen
# Zasláno: 2 Led 2013 17:51
- Nahlásit

Keira
Je to psincák.

Hlavně si dávej bacha, aby ti neublinkávala. Mohla by hrozit dehydratace. Jinak se dá psincák normálně doma přeléčit. Nejspíš ti na ni kýchl nějaký pes venku. Vyjma jitroceláku ještě dávám B-komplex, Celaskon, případně kup něco na podporu imunity. Je to taková psí viróza. Není nebezpečná, ale je nepříjemná. Teda nebezpečná, pokud je pod kontrolou a léčí se. Samozřejmě kdybys to nechala tak, tak nebezpečná je.

impact
Člen
# Zasláno: 2 Led 2013 17:53
- Nahlásit

Teď to řešila Eninka, tak si to projdi - http://www.cz-pes.cz/diskuse/4_12898_0.html . Jo a měli byste se do doléčení striktně vyhýbat psům. Je to vysoce infekční a je dobrý zvykem s infekčním psem mezi ostatní nechodit.

Eninka
Člen
# Zasláno: 2 Led 2013 18:33
- Nahlásit

Keira

ahojky, jak ti dala impact
odkaz na podobnou diskuzi, tak mně u jednoho psa pomohl jitrocelovej sirup s vitamínem C a druhé to nepomohlo, ta skončila na antibiotikách. První se začala po 2-3 dnech zlepšovat a druhá čímdál víc zhoršovat. Pokud se to bude zhoršovat, radši zajdi za vetem pro ATB. Pokud má pes třebas oslabenou imunitu, či něco podobnýho, nemusí to zvládnout bez léčby od veta, tak uvidíš ....já bych ale k tomu čaji přihodila ten sirup

mac1
Člen
# Zasláno: 2 Led 2013 19:23
- Nahlásit

já jen poznámku, že není normální, aby psovi smrdělo z tlamy , ale když má nějaký problém, tak se to právě stává

Keira
Člen
# Zasláno: 5 Led 2013 11:36
- Nahlásit

Ahojky,
všem moc děkuju za odpovědi, ten den, co jsme si tu psali jsem jela do lékarny pro ten sirup a ještě jsem koupila čaj i med..
Dneska je to už lepší a přesně jak psal mac1...taky mi přišel divnej ten smrad..a jak se to lepší i ten smrad odchází. Tak vážne to byly asi ty hleny.. Jinak čaj s medem ji vážně chutná Jen ten med je trošku projímavý,...on je teda i na malé děcko, tak to bude asi tím...

Jinak, mě teda připadá, jako bych měla v sobě vir stejný, co má náš pes. Jsem čilá a veselá ( ) i mám chuť k jídlu, nemám rýmu, ale pořád mě škrábe v krku a když zakašlám, cítím někde v krku hleny, které mi nejdou vykašlat. Začalo mi to snad den po tom, co jsem ji dala prvně ten sirup, tak nevím nevím, jestli tu na nás nepřeskakuje nějaká mrška...

Ještě jednou děkuju za odpovědi a přeji Vám všem lidný víkend!

Honzík
Člen
# Zasláno: 8 Led 2013 22:35
- Nahlásit

Keira
Nám pomohla homeopatika - http://svethomeopatie.cz/cs/718-homeopaticka-lecba -rymy-nasich-domacich-mazlicku a plerasan sirup. Když to opravdu začíná tak také sirupy - Mulerův s echinaceou nebo vit. C. Do malé injekční stříkačky a rovnou do tlamičky ... a ty homeopatika taky tak - trochu vody, kuličky a když se rozpustily tak do tlamičky ... Je toho teď hodně, ať jste fit ...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání