| Autor |
Zpráva |
MORIE
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2008 13:24
- Nahlásit
To nikdo nic nezná?
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2008 13:31
- Nahlásit
MORIE
nám se to bez zánětu plnilo co měsíc,i 14 dní..jak kdy...zkusili jsme výplachy ATB mačkat a nemačkat...
kosti na žlázky prej nepomůžou...prevenci nevím...ale jinak je šancí víc...můžeš se naučit žlázky mačkat sama..anebo odstranit...
Já mám čubinu od 17 prosince bez žlázek a doufám že to bude OK
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2008 13:49 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit
MORIE
nas mal v lete zanet analok, liecili sme ho ABT injekciami a vyplachmi vacsiu cast jesene (som tu o tom aj pisala: http://www.cz-pes.cz/diskuse/4_6691_0.html ).
Odvtedy mam hruzu, ze sa to bude opakovat.
Podla nasej skusenosti, kosti ako prevencia nefunguju
sarax
boli ste na operacii?
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2008 13:51
- Nahlásit
Bela
mě to že nefungujou řekl vet...
ATB nám nepomohly
operaci máme za sebou...
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2008 14:03
- Nahlásit
saraxATB nám nepomohly
nam pomohly, ale klop, klop, klop...
ako ste po tej operacii? vraj sa to velmi zle hoji a je tam riziko poskodenia zvieraca...
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2008 14:43
- Nahlásit
Bela
a je tam riziko poskodenia zvieraca..
no ten řez do svěrače nezasahuje..a je to 3 týdny a kousek a už chodíme na obrany a tak..zaklepu že zatím v pohodě..uvidíme
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2008 15:26
- Nahlásit
sarax
tak to teda drzim moc palce
|
Alis15
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2009 12:00
- Nahlásit
Prosím Vás poraďte mi..
Našemu pejskovi se začali tvořit okolo zadečku takové boule, které mu praskali a vytékala z nich taková tmavá hustá krev.. Byli jsme u veterinářky, ale ta nám řekla, že je pejsek už starý (14 let) a že na to má věk, že se s tím prakticky nedá nic dělat.. Teď tam má jednu velkou ale o to větší.. Teď už to prakticky má pořád otevřené.. Nepříjemně to "voní".. Prosím poraďte co s tím.. (
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2009 13:20
- Nahlásit
Nejlépe zajít za jiným veterinářem. Tipla bych to na zanícené anální žlázky a následné vytvoření píštělů. Léčba je sice zdlouhavá, ale léčit to určitě jde.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 22:08
- Nahlásit
ahoj, jeden pes mi děsně smrdí pořád! Byli jsme na mačkání žlázek, měl je plný, ale i potom tak týden hrozně smrděl. Pak chvíli nesmrděl a už zas smrdí. Nevím, jestli jsou to ty žlázky a nebo jestli je to z koupání v rybníce (koupe se teď v létě každej den skoro) druhej pes se koupe taky, ale nesmrdí (nebo aspoň ne tolik), po návratu z procházky je opláchnu čistou vodou, když byli v rybníku. Je normální, aby se žlázky plnily třeba co 14 dnů?? dík za rady a tipy
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 22:12
- Nahlásit
zuzanarosakova
Je normální, aby se žlázky plnily třeba co 14 dnů?? dík za rady a tipy
normální to není, ale jsou psi, co jsou na to citliví, třeba můj čivavák má to samý, nebo měl 4 roky jsem jen vymačkávala stále dokola, jednou tam měl i píštěl-když jsem to nechala 3 týdny, ale pak se to upravilo samo a ted´ mačkáme jednou za několik měsíců
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 22:14
- Nahlásit
zuzanarosakova
na dálku těžko říct, ale já mám celé období koupání v bazénu, t.j. od jara do zimy u své BŠO to samé. Vet. vymačkal žlázky atd atd, ale "smrdí" pořád stejně..Už dávno vím proč, nemáme plné žlázky, je to jednoduchý, další dvě fenky se koupu denně úplně stejně anic, ale BŠO smrdí..ale jen v období koupání se, od podzimu do jara není vůběc cítit. BŠO má podsadu, AUO a BOC nemají...ta podsada nevyschne tak, jak normální srst a tudíž je pořád cítiti jak se říká "mokrým psem", i když je z povrchu suchá. Co máš za psa, má celoročně podsadu v srsti?
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 22:15
- Nahlásit
zuzanarosakova
já to nazvala blbě, není cítit mokrým psem, ale spíš hovnama, to je ta podsada, která nikdy optimálně nevyschne na rozdíl od srsti
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2011 18:42
- Nahlásit
Eninka
mě ten smrad připomíná jakoby smradlavý zpocený nohy, možná i trochu hovna...jinak mám dva GR, ale ten druhej nesmrdí nebo ne tolik. Taky jsem myslela na tu podsadu, ale když on smrdí jen v okolí zadku, třeba u krku nebo na bříšku vůbec. Jedině kdy nesmrděl bylo, když jsme ho koupali šamponem a pak jsem ho fenovala na výstavu....
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2011 18:50
- Nahlásit
zuzanarosakova
hele zejtra ti ho vočuchám,ale fakt sázim na tu koupačku,to je děs,vopravdu a začne přesně dycky stejně.. úplně na konci psa na zádech jak začíná ocas..pak postupně celý záda a boky a tak..kámoška má vyvoněnýho blizárda..přesněji měla )) ,už bleje jen jde okolo,též z koupání.jediný co pomáhá je prostě absence koupání..cca po 14 a více dnech pes začne vyčichat,pokud tam ovšem nehoupne znova.Trochu lepší to je,když jí hned po vykoupání prostě vytřu sacím hadrem co to jde..to mi tu někdo poradil a je to o kousek lepší,ona byla normoš i celá zapařená,páč schne neuvěřitelně dlouho a dycky sebou flákla mokrá na trávu na slunko a to je prej nejhorší.To tvý prase je tuty mokrý imrvére páč vleze úpa všude jak jsem posledně zahlídla na fotce.-))
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2011 19:01
- Nahlásit
zuzanarosakova
jestli to ho davídková očuchá, tak to určo pozná, ale fakt věřím té podsadě, mně ta moje v tom koupacím období smrdí tak děsně, že bys padla. Jo a na bříšku podsada není a u krku to lépe prosychá, my taky smrdíme spíš v zadní části těla, stačí čichnout do srsti a jestli to ucítíš i jinde, než úplně kolem žlázek, je to stopro tím koupáním. Ještě by to mohl být zánět v pochvě, ale to je min. pravděpodobnost, to se mi kdysi u fenečky stalo taky a byla hodně cítit, ale ty máš myslím psa tak to se tě netýká...
|
Baysha
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2011 20:05
- Nahlásit
zuzanarosakova
já ti nevím, esli je nejlepší nápad ho doma znovu spláchnout, i když čistou vodou - se zbytečně znovu namočí a pak si předpokládám jde lehnout, takže se zapaří... bych spíš zkusila čoklida na místě činu usušit ručníkem (kámoška má ňákej supr sací psí ručník, zkusím pohledat), pak vyschnout na vzduchu a doma už nechat bejt...
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2011 20:05
- Nahlásit
Eninka
davidkova renata
ok, beru, že je to teda z koupání. Ale proč ten druhej nesmrdíííííí???? koupe se uplně stejně! Je teda fakt, že když Kokyna vytřu, tak je to lepší trošek no..je to fakt děs, smrad, že by člověk pad
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2011 20:06
- Nahlásit
Baysha
kámoška má ňákej supr sací psí ručník, zkusím pohledat
super super, to by bodlo
|
Baysha
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2011 20:25
- Nahlásit
myslím, že je to tohle: http://www.zoohit.cz/shop/psi/pece_strojky/rucniky /124502
ale nejsu si úplně jistá, eště se jí optám...
|
Kavalírka
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2011 19:59
- Nahlásit
Ahoj
mám problém s fenkou KKCHŠ. Už asi týden se pořád olizuje, jakože fakt hodně a taky jií oblast kolem řitního otvoru natekla. Mohly by to být anální žlázky? Nesáňkuje, ale pořád se oblizuje, co chvila... a má to teda nateklý... jo a fenka už hárala před pár týdny
no zítra každopádně jedeme k vetovi ať se na ni koukne a musíme ještě vytrhnout zoubek, co nám zůstal po přezubování...
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2011 00:06
- Nahlásit
Kavalírka
no uvidíš co řekne vet, moje fenka, když měla píštěl v análkách tak měla jednu stranu okolo análního otvoru nateklou a zarudlou nic moc, no.
|
petra b
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2011 12:35
- Nahlásit
Od kterého věku začli mít Vaši pejsci problémy s anál. váčky? Je vůbec šance, že se věc nepřehoupne do chronického problému?
|
belinda
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2011 12:49
- Nahlásit
tady je celkem zajímavý článek o análních váčcích
http://www.veterina-info.cz/odborne-clanky/analni- vacky-a-homeopatie-265.html?PHPSESSID=d551b9d441fc 201a48345ff73b1788dc
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2011 12:56
- Nahlásit
petra b
zhruba od jednoho roku - váčky má na svoji velikost prý hodně malé
|
romcca
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2011 23:13
- Nahlásit
My si domů přivezli v 8 týdnech štěně a když jsme s ním šli poprvé na veterinu na přeočkování (já nevím, po třech týdnech, po měsíci už si přesně nepamatuji), smrděl jak rasův pytel a na veterině koukali, že už tak malej má plné žlázky. Mačkali mu je tam do jeho dvou let, docela často, jezdili jsme tam co dva až dva a půl měsíce. Jednou se nám tam nechtělo jet a zašli jsme za sousedem - je veterinář. Pes měl zánět žlázek a poprvé jsme viděli, že se žlázky dají vyprázdnit zevnitř (normálně prst do zadku).
A prý se u větších plemen mačkaj právě takto, aby se to udělalo správně a pořádně.
Nevím. Zánět mu vyléčil, chodíme na žlázky jen k němu, a frekvence se kupodivu snižuje. Letos jsme u něj byli jenom 3x ! a pokud nebude problém, tak koncem ledna tam pro jistotu zaběhneme. Psovi byly nedávno 3 roky.
Takže asi i záleží, jak se žlázky mačkají. Mám podezření, že špatným zásahem se to právě může zhoršit.
|
Vinn
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2016 17:27
- Nahlásit
Dobrý den, chtěl bych se podělit o poznatek s problémem zánětu análních žláz, můj pes kříženec salašnický s labradorem měl problém s análními žlázami. Byli jsme párkrát u vet., žlázky vždy vyčistil a bylo po, jenže čím byl starší, bylo to problematičtější (byl agresivní). Granule jsem kupoval na rady veterináře, ale výsledek byl stále stejný. Jednoho dne se mi do ruky dostaly Schindele's minerály (prášek), které jsem používal ke zkvalitnění mého života, tak mě napadlo, že to vyzkouším i na mém psovi, a co se nestalo, po týdnu se přestal okusovat a rány se celkem rychle zahojily, i přes vysazení minerálů vydržel cca dva roky úplně bez jakýchkoliv projevů, teď se opět začal okusovat, nasadil jsem minerály a během pár dní se to opět zahojilo. Sice to není levná záležitost, ale pomáhají.
|