| Autor |
Zpráva |
kerink
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 00:56
- Nahlásit
Muj problem trva už 6 let takzvana klinyka s 5 doktorama :jedna se o krajske město, nepoznala co je memu psu.Měla opuchly zadek,a boule kolem analnich žlazek.Věhlasní doktoři (5) ji strkalo prsty do analu: jako by si nepsaly vyšetřeni na počitači a každymu dělalo dobře ji vyšetřit.??Prostě pejsek při tom hrozně vyvaděl "je to 10 Kg fenka pudla s kniračem.Takže ji nepředepsaly antibiotyka na zanět a ji to bolestivě vyhnisalo a zasahlo to i svěrač takže pes muže pouze tekutou stravu.To je proto že svěreč se ji neotevře jak by měl a ona se nemuže vykalet což je pro všechny ( lidi ) velice frustrujicí.Pes je na pozadí velice citlivy ( ani se mu nedivím) takže mu to nemačkame a maz vychazí z několika pištělu. Takže co mame dělat aby se ji to zlepšilo ??? PS:jestli si myslite že jsem psa zanedbal tak to neni pravda už mě stal 20 000 několika doktorum bych odebral osvědčení. Děkuji
|
JanaK
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 07:26
- Nahlásit
kerink
Tak to je síla, takhle zmrzačit psa, to bych ani nevěřila. V každém případě bych měnila veterináře.
Přeji mu brzké uzdravení!!!
P.S. nám automaticky po vymačkání předepsal už 2x vet antibiotika(Biseptol) a vždy se to na čas uklidnilo.
|
kerink
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2005 15:44
- Nahlásit
Dík za odpověd jinak jsme veterinaře samozřejmě změnily( mam pocit že oni jsou nepostižitelní ) Pes se take nikdy neuzdraví ale už jsme se s tim naučily žít. Po změně doktora dostala 11 injekcí ( pro pozbuzeni organismu,antibiotyka atd. ), no a zanět ji zmizel ale ty píštěly ji zustaly.Aspon mam dobry pocit že jsem ji prodloužil život ted ji bude 10 let
|
Hvezdicka555
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2006 22:07
- Nahlásit
..ahoj Všem, čtu Vaše příspěvky a je mi z toho smutno...!!! Mám ovčandu (asi 8 let), je v pravidelné vet. péči, díky jejím mnoha nemocem,... a stejně vetr. zanedbali, co jen mohli. Anál. žlázy jsem jí nechávala čistit každé dva měsíce, jakož i trvale nemocné ucho. Stejně nebyli schopní poznat nástup píštělí a zabránit(viz. několikeré ošetření vykousaných zad...do živa..!!!!), tomuto nevyléčitelnému onemocnění...hroznému..!!!..kdo má zkušenosti, ví....o čem mluvím..
Před několika lety jí totálně zmatlali kastarci, je inkontinentní..!!!
Mohla bych psát elaboráty na odresu veterinářů...., ale jak se jedná o vypsání účtu.....to jim to pálí, lépe než kde jakému ekonomovi.
Jistě nejsou všichni stejní, ale já s mojí psí holkou máme smůlu.
Ale vlastně jsem se chtěla zeptat, jestli nemáte někdo zkušenosti s léčbou právě píštělí, nemohu uvěřit a rozchodit informaci od vet., že nelze vyléčit..!!!!!!!!!
To je síla, tolik platíme za léčbu našich psích kamarádů a obracíme se do řad "lidu"..., ale víc hlav, víc se dá dohromady...
.....ahojky a dík...
|
Janysek
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2006 00:07
- Nahlásit
Je to smutné,co tady čtu o utrpení pejsků a neschopných veterinářích.Taky jsme měli problémy s análními žlázkami u mojí feny,a starší vet mi řekl,že jí to nejde vymačkat,že při tom trpí bolestí.Že má ty žlázky dost velké a navrhl jejich vyříznutí.Je to už dost let dozadu,ale můžu to doporučit.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 30 Led 2006 11:59
- Nahlásit
ahoj, chtěla bych se taky podělit o zážitek s mojí jorkou. Má necelý dva roky a před časem začala sáňkovat, ale tak moc, že si hodně odřela prcinku. Navštívili jsme veta a anální žlázky byly naprosto vpořádku. Po delším přemýšlení jsem tomu přišla na kloub. Začali jsme ji totiž stříhat a pod ocáskem holit strokem na krátko. Vím určitě, že jsem ji neporanila. Prostě to byl pro ni nezvyk a asi ji tam dost foukalo ( dřív měla srst dlouhou až skoro na zem a tím pádem to bylo chráněný ). Ostříhaná je už dva měsíce a sáňkuje pořád. Nevíte jestli si na to zvykne ?
|
Anonymní
|
# Zasláno: 30 Led 2006 12:19
- Nahlásit
anonymní- když píšeš ostříhala.......já měla hafíky,kterému jsem musela přestat stříhat strojkem pacinky, vždy si to vylizoval a měl pak ošklivé boláky......podle mě některý pes nesnese mít to ono místo tak vyholené..........když si prvně vyholíš podpaží atd,taky se můžeš udrbat.....což příště v těch místech ponechat chlupy delší a vzít je jen nůžkama? ne na "ježka"......
|
Anonymní
|
# Zasláno: 30 Led 2006 16:23
- Nahlásit
Také už poměrně dlouho uvažuji nad tím, že své feňuli nechám vyříznout anální žlázky. Vymačkáváme je pravidelně bez nějakých větších obtíží, ale mám pocit, že to musíme dělat stále častěji. Zatím s nimy nemá nějaké větší problémy, ale když je tu možnost je odtranit, tak proč ne? Prý je ta operace poměrně malá a navíc prý ty žlázky pak psovi vůbec nějak nechybí. Nemůžete sem prosím někdo, kdo s tím má zkušenost napsat, jak moc veliký je to zákrok, jaká musí pak být pooperační péče a nějaké další dojmy. Díky.
|
Janysek
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2006 11:49
- Nahlásit
Už jsem sem příspěvek posílala,ale ztratil se.Tak tedy:Zákrok to není velký,dělá se v narkóze.Pes má pak na každé straně 2-3 stehy,záleží,jak má žlázky dlouhé.Fena,když se probrala,sáňkovala po dvoře a na zahradě tak zuřivě,že se jí podařilo stehy si vytrhat.Ale hojilo se to dobře,dávala jsem jí na to odvar z heřmánku jako obklad.
|
Mavela2
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2006 12:30
- Nahlásit
Hvezdicka555
Máme psa už11 let neustále mu praskal anál a dělali se mu píštěle,ty jsme mazali veterinární mastí ALAPTID,dobře se zhojil,ale opakovaně praskal, ale na operaci stejně musel, je 14 dnů po operaci a snad už to bude jen dobré.Měl 4 stehy a kromě narkozy,kterou snáší špatně to byla pohoda.Našli jsme skvělé veterináře se kterými jsme tohle všechno absolvovali,jinak nevím jak by to dopadlo.
|
Hanka20
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 13:49
- Nahlásit
Když můj pes potřebuje vyčistit žlázky, tak to na něm poznám tak, že si olizuje prdelku častěji než normálně a občas knikne, protože ho začnou svědit. Osobně to taky neumím, tak vždycky zaběhnem k vetovi.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 20:44
- Nahlásit
Nevíte někdo, jestli může být příznakem ucpaných žlázek taky to, že pes má ocas jakoby v prodloužení páteře rovně a dolů se mu ohýbá až dál od těla? Jinak mi "nesáňkuje" ani se nijak extrémně nelíže. Začal to dělat až dneska, jsme na horách se spoustou dětí, které ho samozřejmě za ocas tahaly, takže mě napadly buď ty žlázky, nebo že mu děti něco provedly.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 20:51
- Nahlásit
Mel
Ja bych rekla, ze prostydnul a odnesla to pater... nebo ledviny.. nechte pejsu aspon den v teple a uvidite, jestli to bude delat i dal..
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 20:59
- Nahlásit
Fifi
Dík za rychlou odpověď. Dneska ani moc venku nebyl, ale je fakt, že je takovej skleslej.... jenže těžko říct, jestli mu něco je, nebo je tak hotovej z těch dětí.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 21:06
- Nahlásit
Mel
Nejsem vet, ale parkrat uz mi feny venku prostydly, nebo stacilo troska pruvanu, kdyz byly mokry z venku.. A byly sklesly, smutny, proste mely heksnsus..
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 09:45
- Nahlásit
tady psala nejaka pisatelka s tim, ze pes ani paty den po operaci analnich zlazek neudrzi stolici, doufam, ze se to spravilo
http://ifauna.cz/diskuse/vypis.php?thema=208431&o= 7#208431
|
kerink
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2006 19:03
- Nahlásit
Mavela2 Ahoj čet jsem tvojí odpověd zajimalo by mě kde ti tu operaci dělaly.S mojím psem je to už hodně špatné.Díky
|
kerink
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2006 19:12
- Nahlásit
Hvezdicka555Ta moje holka už má prasklou celou pravou stranu ocasu a stale chodim k vetovi a nelepší se ji to tak už nevím......
|
aren
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2006 19:15
- Nahlásit
kerink
Teď jsem si to četla, je mi to moc líto, co provedli s Tvým pejskem. Jestli se Mavela2 neozve (nevídám ji tady), napiš, odkud jsi, já myslím, že Ti tady někdo doporučí veta, který poradí dobře.
|
kerink
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2006 11:19
- Nahlásit
aren Ahoj jsem z Liberce a toto zanedbání se podařilo doktorum z Vet.kliniky v Růžodole.
|
Mavela2
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2006 18:04
- Nahlásit
kerink
Ahoj,tu operaci dělali dva skvělý veterináři v Třebíči,máš to sem hodně daleko,ale jestli budeš chtít pošlu kontakt,pes je teď v pohodě.
|
kerink
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2006 09:22
- Nahlásit
Mavela2 Ahoj pošli mě ten kontakt ať má ten můj pes aspoň nějakou naději na zlepšení.Díky Jestli nechceš sem tak mě pošli meil na adresu kerink@seznam.cz
|
aren
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2006 10:32
- Nahlásit
kerink
Jé, to mám radost, že jste se našli. Moc držím palce. Pak sem prosím napiš, jak jste dopadli.
|
kerink
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2006 22:07
- Nahlásit
Tak kontakt jsem dostal ale pes je lepší "mavela" mě poradila ALAPTID a pes si i začal hrát tak jsme to zatim zavladli.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2006 22:10 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
kerink
Tak to mám radost. Hodně jsem na vás myslela. Držím palce, ať se z toho pejsek dostane.
|
kerink
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2006 21:29
- Nahlásit
Tak se to asi s mým psem blíží ke konci......jak jsem už před tím psal tak má šílený problémy s analníma žlázama,kolem ocasu má na levé straně jednu velkou prasklinu do masa a nad ocasem 2 a pod ním skoro u "buchty" další píštěl.Z toho všeho ji toho dost sekretu vyteká.Chodím s ní už asi dva roky pravidelně k Vetovi ale ten už sám neví co s tím,prý má poškozenou imunitu dávám ji vše možné od vitamínů ale je to marnost.Operace nejde protože to zasáhlo i svěrač. Takže fakt nevím ale co vím jistě že se ji to pomalu zhoršuje ikdyž bere různá antibiotika. Proto prosím skuste popřemejšlet a třeba poradit co se vám osvědčilo nebo jste slyšeli od svých babiček.Diky z radu....Roman a pes Kerina
|
Dante
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2006 23:29
- Nahlásit
Myslím si, že ve Vašem případě se nejedná jen o rupturu análních váčků. U NO to bývá autoimunitní onemocnění, které je třeba dlouhodobě léčit kortikoidy nebo léky jim podobnými - ale je to bohužel dost drahé. Operace většinou nemá smysl. Nedá se to však říct na 100 %, je třeba psa klinicky vyšetřit. Vím, že se tímto problémem zabývá Dr. Roman Husník na Veterinární a farmaceutické univerzitě v Brně (Interní oddělení Kliniky chorob psů a koček). Nevím, jak bude v práci teď přes svátky, ale zkuste si tam zavolat a domluvit se. Hodně štěstí.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 24 Pro 2006 20:13
- Nahlásit
Dante
U psů se nedělají stomie?Asi by to majitelé neuměli ošetřovat, že?
|
aren
Člen |
# Zasláno: 24 Pro 2006 20:26
- Nahlásit
kerink
To je mi líto..
Snad vám pomůžou v tom Brně, doufám a držím palce.
|
MORIE
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2008 08:16
- Nahlásit
Mojí fence jsou 3 roky. Zpočátku jsme chodili na vymačkání an. žlázek cca každýho 3/4 roku (samozřejmě po projevení prvních příznaků). Naposledy jsme byli loni v prosinci a včera se opět projevili příznaky plných žlázek. Nikdy tam neměla zánět, vždy jsme přišli včas. Je to možný, že by se jí to již za tak krátkou dobu zaplnilo? Má z veta dost stresy, tak tam nechci jezdit každou chvíli.
Stravu dostává pořád stejnou, občas i kosti, ale moc to nepomáhá. Máte někdo nějakej babskej recept na prevenci zaplnění žlázek? Co když se jí budou pořád tak často zaplňovat? Dá se s tím třeba chirurgicky něco dělat?
|