Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / řidší stolice
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
BarbaraBii
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2012 09:16 - Změnil/a: BarbaraBii
- Nahlásit

Dobrý den,

První dva dny měla Lady průjem ( 8 týdnu staré štěně), ale teď má stále řidší stolici a dokonce u zadečku měla kapičku světlé krve. Když se snaží vytlačit tak "pochoduje" zhrbená a tlačí. Bojíme se ať to není něco vážného, máme ještě počkat pokud se to neobjeví znovu či spěchat k veterináři? Na internetu jsem se dočetla, že štěňata mají citlivý trávicí trakt a může se to stát i po změně žrádla. Dáváme jí žrát ovesné vločky s trochou granulí (acana) ať vylepšíme ten průjem.
Chování se nijak nezměnilo je hravá a pěkný ďáblík.

Jinak u chovatelky byla zvyklá mít přísun žrádla celý den. Ze začátku jsme s tím hodně bojovali ať vůbec něco sežere, ale už se postupně zlepšujeme.

kachna_
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2012 09:27
- Nahlásit

BarbaraBii
u mláďat obecně je průjem docela problém, já bych radši za veterinářem zašla, nicméně pokud vim, tak ta krev může (to je docela důležité slovíčko) být tím, jak se usilovně snaží kadit a někde kolem konečníku praskne nějaká vlasová žilka.
Průjem jsem odjakživa řešila rýžovou kaší, později s kuřetem

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2012 09:32 - Změnil/a: Sízra Milanová
- Nahlásit

BarbaraBii

určitě bych šla k veterináři, dlouhodobý průjem může být pro štěně nebezpečný. Myslim že ta změna krmení viz chovatel( což je teda nejhorší způsob krmení podle mě dát psovi misku na celý den a´t sní co chce je jeden z faktorů proč má průjem, jinak nechápu vločky do granulí, granule by měli mít už všechno potřebný zvláště pak sacharidy..někdy až moc a přidávat mu vločky mi přijde zbytečný. Jinak pokud vet nic nezjistí, vyzkoušela bych krmit masem, hodně psům se na tom upraví trávení.

PetraK
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2012 09:39
- Nahlásit

BarbaraBii.

taky bych zašla za veterinářem + dieta z rýže - rozvařené úplně moc, dávat častěji a po malých dávkách. Před tím než bych přidávala to vařené kuře bych ještě udělala mezikrok a dávala tu rýži s doměkka uvařenou mrkví, pak přidat to kuře. A důležité je dávat opravdu častěji než obvykle a po těch malých dávkách. Taky bych hlídala aby mělo štěně hodně přísun tekutin.

BarbaraBii
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2012 09:41
- Nahlásit

Sízra Milanová
nechtěla nám nic žrát. Snažíme se totiž najet na denní režim a bylo nám doporučeno dávat ovesné vločky (kvůli průjmu) a přidávat trochu granulí (ať si na ně zvykne). Klasický řidký průjem trval zhruba den a půl. (přivezli jsme si jí v pátek večer). Teď má řidší stolici.

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2012 10:02
- Nahlásit

BarbaraBii
nechtěla nám nic žrát

Takhle to měla ségra...vzala si dvě štěňata 4měsíční,štěňata byla v kotci spolu nonstop plná miska,jeden jedl pořád,druhý vůbec. Je dobře že jste to ihned začali měnit, protože když má pes pořád plnou misku, tak nemáte vůbec kontrolu nad tím co vlastně sní a taky pravidlený krmení má vliv na váš vztah. Jinak silný průjem pokud by byl,šla bych k vetovi hned...pokud má jen řidší stolici a pak zase normální řešila bych to tou rýží apod.

BarbaraBii
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2012 10:06
- Nahlásit

Sízra Milanová
přesně takhle to měla i ona. Jakýsi kotec s miskou granulí. Chovatelka přišla z práce a dala jim maso s těstovinami atd..
Počkáme na dalšího hovňouse a uvidíme, zatím nasadíme dietu.

corgi
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2012 10:10
- Nahlásit

BarbaraBii
Teda, ta chovatelka mi připomíná tu mojí - "strava" co zrovna napadne a do ruky padne. Proboha, neřešte teď nějaké zvykání na granule, řešte průjem. Ten se odjakživa řeší neslanou do mrtě rozvařenou rýží - nejdřív samotnou, postupně s úpravou stolice přidat suché vařené kuřecí prso nebo podobné lehké maso. U malého štěnda je průjem nebezpečný, takže i vet není od věci, pokud ovšem nechce chudáka ještě "spravit" napíchnutím antibiotik - i bez nich má teď mikroflora ve střívkách štěnda co dělat. Z domácí lékárničky zkuste Smectu, ne celý sáček, jen půl rozmíchat v 1dcl a zkusit lžíci dát, za půl dne druhou. Banán. Nic dalšího, hlavně ne granule...

BarbaraBii
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2012 10:27
- Nahlásit

corgi

dobře, jdu vařit rýži. Je možné podávat i živočišné uhlí ? Jestli ne půjdu koupit smectu.

jindra 22
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2012 10:46
- Nahlásit

BarbaraBii

Co řešíš? Utíkej k veterináři. U tak malýho štěníka to není sranda. Váhání by sis mohla později vyčítat.

Eninka
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2012 10:49
- Nahlásit

BarbaraBii

co když není dostatečně odčervenej od chovatele

worick
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2012 10:54 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

BarbaraBii
Nevím proč vločky?? Není to králík... Hodně psů je alergických na obiloviny, tak bych rozhodně k těm granulím, už další nepřidávala...Černé uhlí každopádně můžete...nebo tu Smectu. A rýži - jak všichni radili

Eninka
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2012 11:03
- Nahlásit

worick

Hodně psů je alergických na obiloviny

například můj, jedna je alergická na obiloviny, tak musíme krmit Hill´sem dietou d/d a jak jsem přešla na tuhle dietu, přestala druhá průjmovat (BŠO), takže i v tomto může bejt zakopanej pes

BarbaraBii
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2012 11:09
- Nahlásit

Eninka
3x odčervená , minulé úterý čipovaná a očkovaná.
jindra 22
byli jsme vencit a hovnous malej a vypadal tak do zelena a zase ta krev dame na obed ryzi a utikame k vetovi

Eninka
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2012 11:12
- Nahlásit

BarbaraBii

vypadal tak do zelena a zase ta krev

tak to fakt běž k vetovi radši

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2012 11:59
- Nahlásit

vet nemusí dám antibio, může dát intestinální dietu, dietní grancle a třeba injekci...nám to pomohlo

jindra 22
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2012 12:13
- Nahlásit

BarbaraBii
dame na obed ryzi a utikame k vetovi

Já bych mu dal místo rýže tabletku živočišného uhlí a každopádně utíkal k vetovi. Držím palce ať to není něco vážnějšího.

worick
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2012 07:53
- Nahlásit

Eninka
tak musíme krmit Hill´sem dietou d/d - ty jsou pokud vím, děsně drahé A nemůžeš zkusit nějaké bezobilné granule? Třeba naše Canin Caviar mají proso, Acana má tuším brambory, někdo psal od Trainer taky tuším bez obilí...akorát nevím, jestli u těchto, nebudeš nakonec na stejné ceně A BARF? Já jsem po neustálém průjmování a změnách granulí přešla na BARF + ten Canine(granule jsou k snídani, ale je to jen tak symbolicky ) Teda 5-10minut nechám povařit - syrové to nechtěli Od té doby jsme prakticky bez průjmu, vyjímečně, třeba když něčím přes den přilepším (Pribiňáka dostávají po návratu z většího výletu )

Eninka
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2012 09:48
- Nahlásit

worick

ty jsou pokud vím, děsně drahé

ani nemluv, 2000 Kč stojí pytel 12 kg a mám jej tak na 2 - 3 týdny, krmím s tím všechny tři. Kdybych nedávala i jiný jídlo, tak by vydržel tak max dva týdny. Prvních pět let jsem krmila masem, denně jsem vařila kopu masa + zelenina, rýže, těstoviny a tak. Eninka, která má tu potravní alergii právě moc nejí maso, spíš jedla ty přílohy a tak se to projevilo. A Bára (BŠO) pořád průjmovala, ale fakt skoro furt a jak jsme s vetem zkoušeli ty granule, které budou "sedět" a našli ten Hill´s tak i BŠO přestala okamžitě průjmovat (teda měla spíš řídnou stolici, nebyly to vyloženě průjmy), ale třeba nevydržela s tím přes noc např. Už ani nevím, který granule jsme "testovali", ale nic jinýho, než ten Hill´s nechtěly ani žrát, prostě buď tohle, nebo nic.

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2012 10:03
- Nahlásit

worick

Já jsem po neustálém průjmování a změnách granulí přešla na BARF + ten Canine(granule jsou k snídani, ale je to jen tak symbolicky ) Teda 5-10minut nechám povařit - syrové to nechtěli Od té doby jsme prakticky bez průjmu,
worick

pardon, že se pletu do rozhovoru , ale zaujalo mě že krmíš jak masem,tak granclema, zase někdo řikal, že se to nemá střídat, ale já to právě taky tak dělám, že občas jsou granule, ikdyž ve většině maso a žádný průjem nic,všechno v pohodě...ale pořád si nejsem jistá, jestli je to v dobře...a proč se vlastně povídá, že se to nesmí střídat, nevíš?

Eninka
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2012 10:12
- Nahlásit

Sízra Milanová

a proč se vlastně povídá, že se to nesmí střídat, nevíš?

já jsem tohle taky slyšela víckrát, i od veta, ale taky přesně nevím proč, jen tak okrajově že se údajně zatěžuje trávicí systém.

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2012 10:33
- Nahlásit

Eninka
já jsem tohle taky slyšela víckrát, i od veta, ale taky přesně nevím proč, jen tak okrajově že se údajně zatěžuje trávicí systém.

aha,aha..no právě že logicky mi přišlo že pestřejší strava bude lepší, ale možná ne,nevim právě

corgi
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2012 14:08
- Nahlásit

Sízra Milanová
No, ani ne tak střídat jako by se to nemělo podávat obojí najednou, to pak je zátěž. Popelnice zvyklá na barfování snídani složenou z granulí stráví v pohodě.

JitkaH
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2012 21:11
- Nahlásit

Eninka
Kde ten Hills kupuješ, asi u veta, že jo? Taky jsme jej dříve kupovali za 2 tisíce. Na e-shopu Svět zvířátek ho máš za 14 stovek, to je dost podstatný rozdíl. Mají to tam sice psané jako akční cenu, ale kupuju za ni už asi rok, nemění se. Předpis od veterináře nechtějí, doprava zdarma, takže fakt dost ušetříš a když koupíš 2 x 12 kg, tak ještě víc. Jak říkám, nakupuji tam už asi rok, bezproblémově, akorát musíš počítat s delší dobou dodání cca týden.

jindra 22
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2012 23:25
- Nahlásit

Eninka
Eninka, která má tu potravní alergii

Já jsem měl tenhle problém s haskounem v jeho sedmi letech. Najednou se začal drbat. Mysleli jsme že má blechy, ale ne. Drbal se furt, až si vydrbal na některých místech lysiny. Začal divně smrdět. Valili jsme k vetovi. Prohlédl jej pořádně a byli jsme v šoku. Vyrážky na kůži skoro po celém těle. Dělali mu stěry. Zjistili potravní alergii. Měl jsem o něj hrozný strach vzhledem k nepříznivým informacím na netu. Že se toho obvykle pes nezbaví a končívá to eutanazií. Brečel jsem nad ním. Sedmiletý pes. Konečky uší měl olysalé, jak potkan... Vyholili mu celou prdel a začala pokusná léčba, která kupodivu zabrala. Alergie zmizela a já jej od té doby krmil jen granulemi co obsahují jehněčí maso a rýži. Hovězí měl přísně zakázáno. Pejsek se dožil ve zdraví skoro třinácti let, ta hnusná alergie už se mu nikdy neopakovala a zemřel na něco úplně jiného...

worick
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2012 00:26
- Nahlásit

corgi
No, ani ne tak střídat jako by se to nemělo podávat obojí najednou, to pak je zátěž. Popelnice zvyklá na barfování snídani složenou z granulí stráví v pohodě. - no.... mi to nakonec máme i najednou - k snídaní jsou granule a jako mlska je kousek syrových vepřových žeber Jak píšeš - myslím si, že žaludek zvyklý trávit nejen granule, ale prostě pestrou stravu - tomu je nakonec jedno, co tráví
Sízra Milanová
ovšem doporučovat bych se to nikomu neodvážila, nemám to ověřené na svých psech - až čas ukáže, kolik a v jakovém zdraví se kluci dožijou. Jenom na starém ,,skorošpici" Alfovi - ten jedl celý život prakticky cokoliv, co rodině přišlo pod ruku, snad kromě syrového masa, to se nedávalo: vařené z polívky společně se zbytky od oběda, zbytky čehokoliv včetně cukroví, granule pochybného charakteru - když nezbylo nic od obědanebo třeba jen kus salámu, uvařená krupice...Masa jako takového - to opravdu moc neměl (ostatně - to ani my ne ) většinou jen v neděli a v pondělí

kachna_
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2012 01:02
- Nahlásit

jindra 22
začala pokusná léčba, která kupodivu zabrala
můžeš to prosím rozvést? Dík

jindra 22
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2012 07:52
- Nahlásit

kachna_

Prostě doktor vyzkoušel pár vodiček a sračiček, na vyholeném místě. Když to zabralo, natíral jsem pak s tím celého hafíka. A samozřejmě dieta. Zabralo to. Olysalá místa i "potkaní" uši časem zarostly znovu srstí, pes se přestal drbat a přestal smrdět. Až do smrti pak dostával jen granule jehněčí s rýží. Už se mu to zaplaťpánbůh nikdy neopakovalo.

Eninka
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2012 08:51
- Nahlásit

JitkaH

Já jsem přesně co píšeš udělala, objednala jsem si za podobnou cenu taky 2 x 12 kg Hillśu v e-shopu a to u jedné nejmenované, velmi známé společnosti. Granule byly menší, jiná barva (údajně to je tím, že jsou vyrobeny v Německu hahá) a alergie okamžitě opět na scéně. Trvalo cca tři týdny, než to ustalo a od tý doby nevěřím absolutně e-shopům. Okamžitě mi vrátili peníze a granule nechtěli ani zpátky (chtěla jsem je nechat testovat a to prý ať nedělám, že to zjistí sami co je špatně - opět hahá). Když jsem se po tom tak trochu pídila, tak některé e-shopy a nejen ty balej do pytlů v tom horším případě marketovky za stovku a v tom lepším je pro ně vyrábí bůhvíkdo. Ale netvrdím, že všechny, ale našla jsem lidi se stejnou zkušeností a i obchodníky, kteří berou třeba z velkoobchodu a přišli na to jejich zákazníci.

Eninka
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2012 08:56
- Nahlásit

jindra 22

Eninka byla taky vylísalá a škrábala se non stop a to takovým způsobem, že to bylo neúnosný. Ze začátku musela brát hormony, aby to vůbec trochu ustalo a aspoň se vyspala. Naštěstí jí sedl hned ten Hill´s a od tý doby je klid. Když dávám semtam maso, uvařím trochu žaludky, srdíčka anebo hovězí, tak vpoho (hovězí pouze syrové). Jo a anglická slanina, to taky může, kupuju to proto, že i z některejch žižliků se škrábala, jediný co nedrážděj je čistě sušený maso - nejlépe kačena.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání