| Autor |
Zpráva |
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2012 10:17
- Nahlásit
Ahoj, máte někdo zkušenosti s léčbou kmenovými buňkami? konkrétně se mi jedná o léčbu artrozy. Můžete někdo z vlastní nebo sprostředkované zkušenosti doporučit odborníka, který to dělá? díky moc
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2012 10:25
- Nahlásit
Adiddaska
před nedávnem byl v tuším PPČ článek o léčbě kmenovými buňkami vč. zmínky o retrievrovi, který léčbu podstoupil a s jakým výsledkem a kde byla operace provedena.
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2012 10:28
- Nahlásit
PetraK
jj, na základě toho jsem se o to začala zajímat, bylo to v Heřmanově městci - nebo to tam tak bylo aspoň psáno, ale tam mi řekli, že u nich to nebylo, že oni dělají jen koně. Dělá to udajně hodně vetů, tak mě zajímalo, jestli někdo nemá s někakým konkrétním zkušenost.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2012 10:30
- Nahlásit
Adiddaska
tak zkus Jagynu v Brně nebo v Praze. tam by zkušenosti mohli mít.
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2012 10:55
- Nahlásit
PetraK
tam jsem se na to ptala už před nějakou dobou a nedělali to. Ale třeba už to dělaji, zkusim se zeptat
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2012 11:04
- Nahlásit
Adiddaska
tumáš
http://www.veterinapac.cz/novinky.html
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2012 11:09
- Nahlásit
davidkova renata
dikes
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2012 11:10
- Nahlásit
Adiddaska
zprostředkovanou zkušenost s tím mám u koní i u člověka, pokud to teda bylo přesně to samý, bylo to do kotníku krz nedorostlou chrupavku. U těch koní to byl myslim mvdr Šindelář.
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2012 11:18
- Nahlásit
Gerda
a efekt dobrej? jakože pomohlo to? Já mám zkušenost zprostředkovanou jen u člověka a tam to pomohlo.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2012 11:27
- Nahlásit
Adiddaska
Jak to tak vychází finančně?
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2012 11:29
- Nahlásit
Adiddaska
právě u toho člověka to pomohlo absolutně, je to holka, co dělá závodně aerobik, takže teď už zase normálně bez potíží závodí, u toho koně to pomohlo, ale vzpomněla jsem si, že to byl natrženej zádovej sval, že to nebyl kloub...ještě jí zavolám, protože se šindelářem dělaj furt, jestli touhle věcí poléčili i nějakýho artrotika. Neni to vyloučený, koní maj hodně ))
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2012 11:34
- Nahlásit
Maya
asi 20l.itrů?
http://hobby.idnes.cz/prevratny-zpusob-lecby-psa-t rpiciho-artrozou-vyleci-kmenove-bunky-11p-/hobby-m azlicci.aspx?c=A111107_161027_hobby-mazlicci_mce
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2012 11:56
- Nahlásit
davidkova renata
Dík, docela pálka.
Tak jsem si to trochu vygúglila, informace teda poněkud rozporuplné, no u lidí je k tomu zdarma liposukce, takže jestli to proplácí pojišťovna, tak zdarma způsob jak zhubnout.
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2012 11:59
- Nahlásit
Maya
Dík, docela pálka
to je ta levnější varianta kde je úspěšnost cca 80%, pak je ještě jiná varianta nějaká přesnější či co,ta je za 50litrů a tam je úspěšnost 99%.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2012 12:01
- Nahlásit
davidkova renata
dvacet litů jedna nohy,nebo 4?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2012 12:05
- Nahlásit
žanda
netušim
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2012 12:18
- Nahlásit
žanda
podle mě je to prostě za celou tu operaci, ikdyž to mi přijde málo,když se musí pes minimálně 2x uspat..jednou mu vezmou ty buňky z kostní dřeně a pak aplikujou do těch noh..nebo do jedný a začne se to léčit i na dalších tim růstem....nevim.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2012 12:37
- Nahlásit
Sízra Milanová
No a zkušenosti s tím skoro žádný, píšou, že se to dělá jen 5 let, takže nikdo neví, jak dlouho to vydrží.
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2012 13:11
- Nahlásit
Maya
jj, dělá se to cca 5 let, za 5 let nebyly prej žádný nežádoucí účinky, žádný zhoršení, žádný odmítavý reakce organizmu atd atd. Je pravda, že jsou dvě metody prej, jedna levnější cca 25 tisíc mononukleární buňky, odběr z kostní dřeně, aplikace hned do kloubu, úspěšnost= rapidní zlepšení cca v 80% případů. Druhá možnost, odběr z kostní dřěně, výroba čisté kultury mezenchymatických buněk (nebo tak něco ) aplikace cca po 14ti dnech, uspěšnost okolo 98%, cena 50 tisíc.
mně právě zajímá, jestli někdo nezná někoho, kdo to podstoupil. myslim pes. U lidí jsem zatím slyšela jen dobré ohlasy, viz jak píše gerda..
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2012 13:14
- Nahlásit
ta cena je cena pro firmu, která ty buňky kultivuje, k tomu se ještě připočte práce veta. tak by to mohlo být možná za všechny nohy, protože on prostě dá 4 injekce místo jedné a v laboratoři nevim jak to je, jestli musej těch buněk vypěstovat o tolik víc, že by to pak stálo dvakrát tolik, to nevim
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2012 13:16
- Nahlásit
Sízra Milanová
nebo do jedný a začne se to léčit i na dalších tim růstem....nevim.
ne to se musí aplikovat do toho místa, to ti nikde jinde růst nezačne, to neni rak
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2012 13:31
- Nahlásit
Adiddaska
Ono moc lidí, kteří by tohle zaplatili psovi, asi moc nebude. Zkus se pozeptat ještě na jiných forech.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2012 13:35
- Nahlásit
Maya
myslim, že jedna ta injekce sama o sobě stojí bůra, pokud teda mluvim o tom samym, co vy...ještě se nemůžu dovolat tý známý, co to aplikovala koňmo.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2012 14:30
- Nahlásit
tak to by nakonec bylo lacinější, než klasická operace i když laparoskopicky.....za bůra mě to příjde dost málo ale......tedy na jednu tlapu...
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2012 14:43
- Nahlásit
žanda
když mluvim jenom o tý aerobičce holce, zákrok byl velice šetrnej, je jasný, že delší dobu nemohla na tu nohu šlápnout, protože ta chrupka dorůstala a nesměla se poškodit, ale nikde nic rozvrtanýho, nikde žádný jizvy, který by dělaly bordel při hojení, byly to prostě jenom injekce a pak teda asi měsíc nebo dva berle. Ovšem při tý klasický metodě, kdy by jí brali štěpy z kolene a operativně je "roubovali" na kotník, by měl krom problémů s kotníkem ještě problém s kolenem, rozbombardovaná po celý noze, ty berle by měla stejně a možná i dýl. Takže pokud tohle funguje, mělo by to pro pacienty bejt skoro až zázračný.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2012 15:11
- Nahlásit
Gerda
já s artritidou mám jedinou zkušenost a to psí.......na mě ještě nedošlo,ale už určitě číhá za rohem-
psa jsem měla operovaného laparoskopicky, a díry nebyl skoro vidět. On se blbě hojí, tak že jsme měli delší rehabilitaci,ale jiní hafani bylo ready podstatně dříve. Operace proběhla rychle, pes byl tentýž den doma, protože tam moc "plakal".....a zbytečně se stresoval.......tak jsme to domluvili na propustku. doma pak byl ok.....
co se probral z narkozy, byl schopnej se jít vyčůrat, po operaci mi do auta došel sám......
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2012 15:16
- Nahlásit
Gerda
Já to právě četla taky, že 6 týdnů se na to nemá stoupat. Ale to bylo na stránkách o lidech, si nedovedu představit jak to zařídit u psů. Ta cena by teda nebyla tak špatná, pokud by pes nepotřeboval zprovoznit všechny 4.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2012 15:23
- Nahlásit
Tak teď jsem s tou ženštinou mluvila, která má tu koňskou zkušenost. Pravděpodobně jde o jinou metodu léčby, léčbu krevní plazmou. Byl to skutečně mvdr Šindelář, odebral koňovi krev, nějak nějakým způsobem z ní "vymixoval" plazmu, tu potom zpětně vstříkával injekčně zpět do kloubu nebo svalu, který se začal velmi hbitě hojit. Natržený sval zádový byl v cajku v řádu týdnů (myslim že měsíc to byl), kůň s artrotickym kloubem do 14 dnů chodil a je to teď rok a půl od zákroku a noha je úplně v cajku. Řikala taky, že injekcí s plazmou bylo víc, ale všechny vzešly z toho jednoho krevního odběru. U holky aerobičky to bylo stejně, z jednoho odběru víc injekcí, do kloubu, kterýmu prokazatelně dorostla chrupavka. U ní to ale byly ty dva měsíce na berlích. Pokud byste chtěli o tom vědět víc, potom fakt na Šindeláře, ve středu někam odjíždí na týden, je to jen do středy.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2012 16:08
- Nahlásit
Gerda
Šindelář z Mrače?
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2012 16:42
- Nahlásit
Maya
je jich víc? Tak to nevim, jestli z Mrače, pokud je mrač v okolí jesenice nebo jílového, pak ano.
|