| Autor |
Zpráva |
enri
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2012 22:48
- Nahlásit
Máte někdo zkušenost s hematomem na uchu? Jde o ucho nekupírované dobrmanní, hematom o velikosti cca 1x2 cm. Vstřebá se sám nebo tomu lze nějak pomoci. Nebo je nutný vet?
|
moll
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2012 07:14
- Nahlásit
enri
pes (55kg) měl plandavé ucho celé napuchlé, tlusté a měkké od nahromaděné krve - vstřebalo se to po asi tak týdnu samo, pomáhala jsem tomu mazáním betadinovou mastí. taky jsem slyšela, že to někdo řeší operací a vyčistěním, ale nedovedu si představit jak by se to plandavé ucho zavázalo a hojilo----
|
agáta12
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2012 10:44
- Nahlásit
enri
je lepší to říznout a vyčistit a nechat volně.
Při tom taky řešit pravděpodobný zánět zvukovodu . Takže vet .
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2012 11:35
- Nahlásit
My jsme hematom vytahovali jehlou a něco nám tam stříkli proti krvácení, pokud se řízne stojatý ucho, tak už se většinou nepostavý. Což u NO je docela nehezký. Ale u plandavýho je to asi jedno. A jak psáno výše, otohematom jde vždy ruku v ruce se zánětem, pokud není třeba poúrazový.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2012 12:26
- Nahlásit
Potvrzuju Ebony, moje NO měla hematom+zánět, hrozně bolestivý. Zánět jsme řešili, ovšem vet neřešil ten hematom, něčím jsme to tenkrát mazali, že se to prý vstřebá. Jo, vstřebalo, ale feně se ucho zkroutilo do patvaru, který zatvrdnul, a ucho jí nadosmrti zůstalo pokroucené a poloklopené...
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2012 12:28 - Změnil/a: corgi
- Nahlásit
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2012 13:09
- Nahlásit
se omlouvám za to "nepostaví!"
corgi
nám spadlo ucho i po operaci
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2012 13:59
- Nahlásit
hematom v uchu měl můj pit , kdysi dávno, veterinář to vypustil a prošil knoflíkama, protože měl uši kupírovaný a malý, tak mu to ucho neznetvořilo,měl u toho i zánět zvukovodu. Ale jinak zůstává ucho u NO zkroucené-znám dva co ho měli, nebo asi i jakékoliv ucho stojací.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2012 15:05
- Nahlásit
kejtlin
právě proto jsme u druhý feny to ucho jen vypouštěli jehlou a má ho stojací, a to těch hematomů a zánětů měla asi pět, než se zjistilo, že je alergická na granule, respektive na obiloviny, proto se jí to pořád vracelo. Co je na mase, tak neměla žádnej.
|
enri
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2012 15:25
- Nahlásit
Tu "měkkou bouličku" má pes na uchu teprve od včera. Zjistit jde pouze prohmatem. Že je to hematom jsem si tipla já. Zánět v uchu nemá a bolestivý to též není. Ani se to nezvětšuje. Má to přibližně v polovině ucha, přez půlku tetování, tak zrovna o nějakou deformaci ucha taky nestojím
|
Yves
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2012 11:22
- Nahlásit
teď už se nás to taky týká, akorát si říkám, jakou to má tedy spojistost s tím zánětem? měli jsme zánět před 14 dny, který jsme léčili kapkami Otospectrine, dostal 4 protizánětlivé injekce a ještě antibiotika které dobral před týdnem, teď nevím název, ale ucho bylo v pořádku. A v sobotu se mu tam udělala taková kapsička, nejdřív to vypadalo jako otok ale jen na části ucha, když jsem pročetla diskuze, tak už mi to bylo jasné a pelášila jsem dnes ráno k vetovi.. a ten doporučil operaci, prošití, dlahu a několik protizánětlivých injekcí.. ach jo snad to bude ok..
doktor říkal že to může být i z toho, jak se drbe zadní hodou, tak se drbne víc a v horní části holt cévka praskne a už to je.. že nebude ucho stát nám nevadí, hlavně aby byl v pořádku a už ho nic netrápilo
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2012 12:24
- Nahlásit
Yves
většinou to bývá tím, jak pes klepe hlavou, tak mu popraskají žilky v uchu, když nerupne zrovna ta největší a boltec se zalije krví...
|
Yves
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2012 14:58
- Nahlásit
Pumpa
no hlavou a ušima tříská neuvěřitelně, když se mu občas připletu rukou pod plachťáky, pěkně to mlátí, takže nic není nemožné..
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2012 15:05
- Nahlásit
Taky sme to měli u nekup.píta opakovaně po vypuštění jehlou se to zas nalilo zpátky trošku pomáhalo ledovat,ale žádná sláva.Sešití knoflíkama z každé strany coby imitace malé dlahy mi taky byla razena myslela sem si něco o praštěné vetce,ale ucho se opravdu znetvořilo chrupavka pak byla pokroucená doživotně, takže pokud by ti nabízeli pár stehů,zvážila bych to,páč v tom pokrouceným se to dost pařilo a občas hnisalo
|
Yves
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2012 16:01
- Nahlásit
už jsme objednaní na zítra, nejde mi o nějaký pokroucení, ale aby se mu to nevracelo a pokud to má ze zánětu ucha, tak doléčit pořádně.. říkali prošít, dát do dlahy a pár injekcí na zánět a bude dobrej. někdy člověku nezbývá než věřit a doufat..
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2012 17:20
- Nahlásit
Můj starej bosík to měl snad 6x a nikdy ne ze zánětu. Jak klepal hlavou, tak mu tam praskla žilka a bylo to. Řešila jsem to vždy tak, že jsem cca týden počkala a když se to nezmenšovalo, vytahli jsme to stříkačkou. Pak se to sice vždy zase nalilo, ale bylo to menší a za pár dní se to vstřebalo. Taky mi nabízeli prošití a vidím, že jsem správně odmítala... Vetka mi říkala, že když se to nechá dlouho nalitý, tak vevnitř něco naroste nebo co, už si to přesně nepamatuju, ale představovala jsem si to tak, že mu tam narostou nějaký další cévy nebo co ))) A je fakt, že má uši takový tuhý, jakoby tu chrupavku má zbytnělou, ale přitom ucho má normální tvar, nijak se nedeformovalo.
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2012 19:08
- Nahlásit
Měli jsme na jednom uchu - operovali jsme. Když se udělal na druhém uchu, sháněla jsem co s tím, protože pejskovi je 10 a do další narkozy se mi nechtělo. Začala jsem podávat Ascorutin, vybrali jsme 2 celá balení a hematom se vstřebal
|
Yves
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2012 20:19
- Nahlásit
ten ascorutin normálně pro lidi? mám ho doma a užívám když mi začne crčet krev z nosu.
jinak my jsme se vrátili z operace.. takhle vypadá naše ucho po sešití, je tam dren
http://resize.like.cz/images/90_178_79_61_5-06-12- 08-18-47_1338920327ucho.jpg
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2012 13:53
- Nahlásit
Já vlastně dávala asi 2x psovi Aescin (pro lidi, normálně v lékárně bez předpisu), když měl otok na noze po operaci a hodně rychle se to vstřebalo, tak by to určitě šlo i na to ucho.
|
andulicka
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2012 16:50
- Nahlásit
krásně zoperované :-D Pochval veterináře, kdo to tak prcizně dělá? A nemyslím ironicky...opravdu je to velmi pěkné...
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2012 14:24
- Nahlásit
jj, ascorutin pro lidi
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2012 14:25
- Nahlásit
Tu první operaci nám aky dělali pomocí knoflíků a uchzo se nádherně zhojilo - není na něm ani památky po nějakém pokroucení
|
Yves
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2012 19:11
- Nahlásit
andulicka
dr. Šírová, Choceň. myslím, že je vůbec dost precizní a vstřícná a sdílná, a navíc mi sympatická - jako první mi nerozmlouvala maso
|
fidalka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2012 15:04
- Nahlásit
Od včerejška se nás to už týká taky při tom zánět jsme měli už před měsícem.. včera hematom vytažen jehlou a dnes je opět o něco menší zpět tak se rozhoduju, jestli podstoupit další punkci nebo zkusit nasadit ten ascorutin.. nefritt prosím jaké bylo dávkování na jak velkého psa? Děkuji
|
Auroriita
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2013 20:29
- Nahlásit
nefritt
Vážený!Četla jsem Váš příspěvek o použití Ascorutinu při hematomu u psa.Mohl byste mi sdělit dávkování?
Děkuji.S pozdravem Lebedová
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2013 22:00
- Nahlásit
Mamčin starý pes má hematom na uchu. Cca jako pinpongáč.
U veterináře byly, zánět v uchu se nenašel. Po vypuštění se znova nalil krví. Stane se něco, když se to jenom bude mazat heparoidem a nebude se to pravidelně vypouštět?
To, že by se jí zkrabatilo ucho, by problém nebyl.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2013 22:01
- Nahlásit
díky za radu
|
fidalka
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2013 22:30
- Nahlásit
kachna_
Heparoid je v pohodě, já jsem naposledy vypouštěla asi 3x a nakonec jsem jenom mazala a hematom se vstřebal sám. Jinak Ascorutin nám pomohl, ale když byl hematom v počátečním stádiu (cca velikost 2 hrášků) a dávala jsem tušim 1 tabletu 2x denně.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2013 08:26
- Nahlásit
kachna_
I obyč. vitamín C - on vlastně Ascorutin je hlavně vitamín C
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2013 09:12
- Nahlásit
corgi fidalka
no a vadí, když to nebude nechávat vypustit, nevíte? Ono nende o peníze, ale Mamča nemá řidičák a Mili má omezenou hybnost, takže ty cesty jsou pro ní celkem zátěž.
A jestli jediný následek je křivé ucho, tak by celkem nebylo co řešit
|