Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Už nevíme, jak dál ....
<< . 1 . 2 . 3 .
Autor Zpráva
Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2012 22:52
- Nahlásit

Biluška
Ti nerozumím Essi narážíš na něco odvedle

voe,že essina vždycky píše co tou debatou sledujem a kdo z toho bé mít radost,tak jsem si na to vzpomněla

danajasa
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2012 22:59
- Nahlásit

Sízra Milanovávždycky píše co tou debatou sledujem a kdo z toho bé mít radost,Kolemdoucí dycinky kolemdoucí okolo těch se točí celej svět a občas vychýlí i zemskou osu jak dou hromadně okolo tak nahnou zeměkouli

Eire
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2012 12:31
- Nahlásit

LiVr

Koukla bych na borelku,může spouštět atrofii svalů,slabost,obnažování nervů...

Co se týká chronické únavy,depresí,zajímavé čtení je tady... http://zapper.revoluce-v-leceni-nemoci.cz/ing-hana -blahova prostě vše souvisí se vším.Jen valná většina doktorů nacpe x druhů ATB,a pak antidepresiva a hotovson...

belinda
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2012 13:05
- Nahlásit

Eire
Celkem hrozivé čtení, já vždycky razila myšlenku, že přehnaná hygiena je taky škodlivá, teď už si tím nejsem tak jistá.Nejhorší je, že pokud si nědo něčím takovým prochází tak je označen jako simulant, kterému se nechce dělat.V práci se už dva měsíce léčí dívčina z depresí a naštěstí neslyší názor kolektivu, protože by se její stav asi rapidně zhoršil.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2012 13:24
- Nahlásit

Eire
Tedy zrovna tenhle článek bych úplně za bernou minci nebrala. Kdyby se běžně ve tkáních vyskytovali makroskopičtí paraziti, tak by o tom doktoři museli něco vědět, hlavně patologové, kteří vzorků tkáně prohlédnou pod mikroskopem denně desítky. A třeba uváděný roup by byl opravdu hooodně nepřehlédnutelný vzhledem k tomu, že je (odhadem) nejmíň tisíckrát větší, než buňky okolních tkání - pro srovnání si představ, že si zemědělec při kontrole rostlinek vzcházejícího obilí nevšimne, že mu na celém poli hromadně parkují autobusy. Jestli jsem to dobře pochopila, paní inženýrka parazity nachází při "testování" nějakým nespecifikovaným přístrojem Salvia, který snímá něco jako "energetické vlnění" tkání - jiným slovem proutkařina v moderním pojetí. Nemám nic proti alternativní medicíně, ale tohle je jen šarlatánství.

A souvislost parazitů s alergiemi a autoimunitami je podle všeho přesně opačná, než paní inženýrka uvádí - dokonce autoimunitní choroby střeva (ulcerózní kolitida a Crohnova nemoc) se dnes už úspěšně léčí podáváním živých hlístic. http://www.osel.cz/index.php?clanek=1567 (to je už starší článek, ale moc pěkně napsaný)
http://kmb.prf.jcu.cz/userfiles/media/file/lukes-r eflex-leden-2012.pdf

Eire
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2012 14:20
- Nahlásit

lamalucni

Já ti nic nenutím,nemám zájem...
O odbornosti dnešních doktorů,operaterů,patologů mám svůj názor,bohužel osobními zkušenostmi podložený a to sice ,že 90% zmíněných jsou nebezpeční diletanti a dileři jedů. Samo,že larvální stadia parazitů nenaleznou,ani je nehledají...Mám však štěstí na dva kamarády lékaře,kteří jsou nakloněni i nemedicínským metodám...proto můžu tvrdit,to co tvrdím.

A pouštění žilou za pomoci pijavic je známé po staletí,jenže dnes s tím co konzumujeme,jaká léčiva ,maso ,zeleninu,vodu...to mají paraziti lehčí.

Jestli jsem to dobře pochopila, paní inženýrka parazity nachází při "testování" nějakým nespecifikovaným přístrojem Salvia, který snímá něco jako "energetické vlnění" tkání - jiným slovem proutkařina v moderním pojetí. Nemám nic proti alternativní medicíně, ale tohle je jen šarlatánství.

Proutkařina je snad jen jedna ,ne?A šarlatánství??Co to je?Vše co neuzná spolek Sysifos?A co je sono,rentgen,mamograf,který klidně může způsobit aktivaci rakoviny?

worick
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2012 14:33
- Nahlásit

Eire
přiznám se, že jsem přečetla jen kousek a stačilo mi...Doktor Jonáš svého času, pokud pamatuju, vystupoval jako léčitel(asi stále, jen ho už není vidět v každém nablblém časopise) - paní, co článek napsala není žádná doktorka, ale Ing...nevím čeho. Tohle mi opravdu jako šarlatánství připadne

lamalucni
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2012 14:38
- Nahlásit

Eire
Jasně že larvální stadia parazitů primárně patologové nehledají - ale že by si z desetitisíců patologů na světě ANI JEDINÝ nikdy pod mikroskopem nevšiml něčeho, co je (i v larválním stadiu) mnohonásobně větší, než okolní buňky? I kdyby byli všichni patologové úplně pitomí, je to nesmírně nepravděpodobné - přehlédnout jde bakterii nebo kvasinku, mnohobuněčného parazita opravdu těžko. Stejně jako doma pod stolem třeba přehlídneš mravence, když je přímo nehledáš, ale ne nosorožce. Pár desítek mikroskopických preparátů jsem už viděla a trošku vím, o čem je řeč.
A jak vůbec paní inženýrka zjistila, že to, co jí ten její přístroj ukazuje, jsou paraziti a ne třeba držková od oběda - jinak řečeno, podle čeho údaje z přístroje interpretuje?

Pijavice se používají v "oficiální" medicíně, stejně jako třeba hlístice nebo larvy much. Takže nevím, co jsi tím přesně chtěla říct... stejně jako s tím rentgenem, nechápu myšlenku.

A znovu říkám, nejsem proti alternativním metodám obecně. Akupunktura, bylinky, klidně i zaříkávání - proč ne. Ale tohle je jen způsob, jak lidi vyděsit nechutnou představou klubek červů, aby z nich následně vytáhli co nejvíc peněz.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2012 14:39
- Nahlásit

worick
Mám dojem, že p Jonáš je sice doktor, ale psychiatr. Takže k parazitům či interním nemocem má celkem dost daleko. Přijde mi to, jako by astronom dělal horoskopy. S Jonášovou metodou jsem se osobně setkala, nepomohlo to naprosto ani v nejmenším. K vodičkám se nesmělo s mobilem a byly drahé jak pes. Pán, který je aplikoval vč. vyšetření jakousi blíže nespecifikovanou krabičkou prodával i knížky a sám měl střední vzdělání zcela od věci k medicíně. Hulil jak fabrika. Takže na mě to taky dobrý dojem nedělá.

worick
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2012 15:10 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Vlčáčková
Jonáš je psychiatr....jo, máš pravdu, už se mi to vybavuje Asi to byla dobrá průprava na to, dělat z lidí blbce ne?
Odskočímléčitelům nevěřím, i když jsem jednoho kdysi dávno navštívila a.....od té doby bylo po potížích. Sice se prezentoval jako léčitel, co kolem lidí tancuje s virgulí ale byl to spíše chiropraktik. Polupal mi nechutně se zádama a potíže byli pryč. Narozdíl od léčitelství, věřím celkem tomu, že většina potíží je od páteře a utlačených nervů...což byl tehdy asi i můj problém (měla jsem šílené a v jednom kuse, záněty močových cest)

Vero
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2012 15:35
- Nahlásit

LiVr

tohle bude možná i nějaké vzácné onemocnění....
prověřit boreliozu, jak někdo píše... mohlo by to být i něco autoimunitního...
Nějakého hodně zkušeného diagnostika i nezvyklých věcí by to chtělo, pokud někdo takový je.

Biluška

Ještě že nejsi doktor, to bys asi patřila k těm, co jim dojde, že pacient vážně nebyl jen lenoch a simulant, nemaje nic zlomenýho a nejsa postřelenej, teprv až když jim umře. Je jich dodnes dost.
To, že ti bezradně přišili nevhodně diagnózu, neznamená, že ta nemoc neexistuje. Ani to, že o tom píše Vlčáčková, neznamená, že ta nemoc neexistuje

Já osobně bych byla dávno mrtvá, kdybych měla žít v tvém tempu a výkonu (nebo takovým, jak to podáváš, já tomu věřím a klobouk dolů). Takže ty seš mimozemšťan, né měřítko něčeho

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2012 16:05
- Nahlásit

worick
Odskočímléčitelům nevěřím, i když jsem jednoho kdysi dávno navštívila a.....od té doby bylo po potížích.
Byla jsem taky a nepomohlo. Toho mi tehdy doporučil můj kamarádek, ktrý je fyzik a kritické myšlení je mu vlastní. Vozil tam v zoufalství syna, kterého už doktoři neléčili, že to prostě už neumí líp. Tenhle léčitel mu vyvolával záchvaty s tím, že ho přitom léčí. Kamarád ho tam poprvé už nechtěl dál vozit, protože si ho odsud musel skoro doslova odnést - dospělého syna něco přes 30 let. Nakonec, když neměl co ztratit, tam jezdil i dál. Syn se z toho dostal. Měl pohybovou epilepsii. No ale u mě teda nic, no.

worick
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2012 17:09
- Nahlásit

Vero
tohle bude možná i nějaké vzácné onemocnění....
prověřit boreliozu, jak někdo píše... mohlo by to být i něco autoimunitního...
Nějakého hodně zkušeného diagnostika i nezvyklých věcí by to chtělo, pokud někdo takový je.

Asi tak. A nebo se nakonec zjistí, že to vyvolala nějaká úplná banalita. Ale chtělo by to fakt někoho zkušeného...

LiVr
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2012 17:56
- Nahlásit

Vero
worick
Právě, že tahle klinika mi byla doporučena. Zítra v poledne budu vědět, co dál. Určitě sem dám vědět. Díky moc.

stetisek123
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2012 18:54
- Nahlásit

lamalucni
Lamo, prosím tě, z tvého vystupování usuzuju, že máš blízko k medicíně, ať už vet či humální. Je to tak? Dost toho víš, tak mě to trklo

stetisek123
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2012 18:55
- Nahlásit

LiVr
tak jo, sem napjatá, jestli něco najdou

lamalucni
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2012 19:19
- Nahlásit

stetisek123
Jen trochu - pět let medicíny kdysi dávno, od té doby se tomu profesně nevěnuju, jen se trošku zajímám a čtu si pro ukrácení dlouhých chvil různé věci odborné i méně odborné (převážně anglicky), v poslední době hlavně ve vztahu k výživě psů, veterinární medicíně a spol. Rozhodně ale nejsem žádný odborník, jen nadšený amatér

LiVr
snad se to konečně nějak rozčísne, chudě malé...

andulicka
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2012 23:30
- Nahlásit

myastenia gravis ta je na M a není nic moc

Biluška
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2012 07:14
- Nahlásit

andulicka
myastenia gravis
Ta je vrozená, ne? By se těžko projevila až v devíti letech, nebo kolik tomu psovi je. Si myslím.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2012 07:59
- Nahlásit

Biluška
Ne, není vrozená, respektive jen velice vzácně. Je to autoimunitní onemocnění, získané kdykoliv v průběku života. Ale taky na ni příznaky tak úplně nesedí... hlavně ta atrofie svalů.

Ta vrozená choroba, co máš na mysli, je myopatie.

Biluška
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2012 11:43
- Nahlásit

lamalucni
Ta vrozená choroba, co máš na mysli, je myopatie.
ne ne, myslela jsem mystenii gravis. Jeden kamarád ji má, ale má ji od dětství, určitě byla diagnostikovaná ještě dřív než začal chodit do školky, tak to mě asi zmátlo.

LiVr
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2012 12:18
- Nahlásit

Co dál budu vědět zítra po 18-té. Všechno poslali ještě ke konzultaci na veterinu do Brna . Zítra se taky dozvím, jestli se bude dělat biopsie kloubního pouzdra, stehenního svalu a svalu žvýkacího . Ach jooo.... je mi nanic.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2012 14:59
- Nahlásit

LiVr
Ach jo, to je naprd, že se to furt tak táhne Ale zase lepší, že konzultují, než aby dělali mistry světa a narvali vám naslepo tuny drahých prášků...
Držím palce!

stetisek123
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2012 15:17
- Nahlásit

lamalucni
Aho, díky. Proč jen 5 let, žes to nedotáhla. TO je škoda přeci?

PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2012 15:47
- Nahlásit

LiVr

tak tady v tichosti držím palce,

stetisek123
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2012 12:32
- Nahlásit

PetraK
taky čekám, jak to dopadne

stetisek123
Člen
# Zasláno: 29 Úno 2012 19:25
- Nahlásit

LiVr

Tak už něco víte?

worick
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2012 07:27
- Nahlásit

LiVr
Co dál budu vědět zítra po 18-té. Všechno poslali ještě ke konzultaci na veterinu do Brna... - tak jak dopadla ta vyšetření?? Nahlížím, nahlížím a nic

worick
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2012 07:18
- Nahlásit

víte někdo, jak to dopadlo?

stetisek123
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2012 19:38
- Nahlásit

Nikdo se neozývá...tak snad to není špatný znamení. Přesto bych se třeba i časem ráda dověděla, co to bylo. Takovej jako profesní zájem

<< . 1 . 2 . 3 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání