Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Už nevíme, jak dál ....
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
LiVr
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2012 14:17
- Nahlásit

Chtěla bych se zeptat, jestli náhodou někdo taky nezažil se svým psem tohle: jedná se o maltézáčka. Před cca rokem zničehonic zhubnul 3 kg, takže váží teď stále 3 kg - je to kostřička potažená kůží. Přitom žere s chutí a více než westice. Za celou dobu jsme absolvovali cca 6x odběr krve s tím, že poslední byl minulý týden a posílalo se to na kliniku do Plzně - opět vše i RH faktor, ANA test negativní. 4x sono břicha a RTG hrudníku - vše bez nálezu. Když to začalo měl vysoké teploty - cca 43. Nasazeny antibiotika. Teplota klesla. Pak byl asi 3 týdny na kapačkách. Stav pořád stejný. Úplně atrofované svalstvo a polštářky na tlapkách měkké a jakoby oteklé. Čůrá a kaká normálně. Celý den proleží. Ven ho nosím. Na nožkách se nemůže udržet. Začervený není. Asi 14 dní ma Calopetku - vše s chutí olíže, ale výsledky nulové. Neprodělali jste někdo něco takového? Víc hlav víc ví. Díky.

Hani
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2012 15:33
- Nahlásit

A jak je maltézáček starý?

bilksa
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2012 15:39
- Nahlásit

LiVr
Jedna fenečka z mého odchovu nechtěla přibírat. Našli jí přerůstání mikroflóry ve střevech, hodně průjmovala. Myslím, že zkratka pro tuto nemoc je SIBO - dělali vám na to testy??

lamalucni
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2012 16:35
- Nahlásit

Takovéhle zhubnutí je většinou typické pro nádorové nebo zánětlivé onemocnění, ale nevidím jako moc pravděpodobné, že by s něčím takovým přežíval rok bez jakékoliv změny stavu. Navíc tohle všechno zřejmě už váš vet vyloučil... Zbývá snad jen nějaká hormonální porucha, i když na žádnou mi příznaky nesedí přesně, ale může to být něco atypického. Nevím, neviděla jsem výsledky krve a jiných vyšetření.

Kam chodíte na veterinu? Každopádně bych na vašem místě vzala od veta všechny výsledky, které za celý ten rok máte, a objednala se na některou velkou, dobře vybavenou kliniku s doktory mnoha specializací. VFU, Jaggy... nevím, odkud jste.

LiVr
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2012 17:40
- Nahlásit

Hani
Je mu 9 rokůbilksa

bilksa
On neprůjmuje - vše je ok - žere normál i vylučuje. I vzorky moči se braly.

lamalucni
Opravdu se to táhne takovou dobu. Nádory a záněty se vyloučily na sonu a RTG. Jo, jsem na zítra objednaná ještě na kliniku do Ovy. jsme od Nového Jičína. Jinak, pokud bych mohla - jsem schopna poslat na mejla výsledky testů. Mám je už u sebe.

Biluška
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2012 17:41
- Nahlásit

LiVr
Naše Oranice (ang.buldok) je taky příšerně vychrtlá. Celou dobu co ji mám (cca od dvou let, je z útulku). Žere megadávky větší než NO a pořád vypadá jak z Osvětimi. Nemá průjem, ale sere několikrát denně (5-7x). Normální bobky. Taky jsme pořád lítali po veterinách jak vzteklí, konečná diagnoza je "ztluštělé tenké střevo" (nebo možná ztenčelé tlusté, jsem si to nezapsala a od té doby si nemůžu vybavit jak to bylo správně ). Ale to asi nebude váš případ, pokud do těch tří let byl maltézák v pořádku . Čím krmíš? Ora lehce nabírá když krmíme masem (dávám jí čistě jen maso, bez příloh + ovoce a zeleninu jak se jí podaří vyžebrat a mě to upadne od stolu. ), naopak ještě víc hubne když najedem na granule.

LiVr
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2012 17:46
- Nahlásit

Biluška
Libuš, on žere normálně - mají buď Proplanky, BritCare nebo drůbeží maso s těstovinou. Ale neudrží se na nožkách - padá. Průjem nemá a kadí 1x denně.
Mi Rocky - NO - taky hubnul po granclích a jak jsem přešla na BARF, tak se zpravil a žil tak ještě 3 roky - musela jsem ho nechat uspat, když mu bylo 15.

andulicka
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2012 17:54
- Nahlásit

Testy na Borelku, Anaplazmu, Erlichie...byly? Infuzní terapie, čím a jak dlouho?

Biluška
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2012 18:31
- Nahlásit

LiVr
Orana právě taky žere, ale prostě nepřibírá. Ale to je fuck, u ní jde evidentně o vrozenou vadu což u tvého maltézáčka asi nebude. Bych zkusila nějakou tu kliniku jak už psala lamaluci.

Biluška
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2012 18:35
- Nahlásit

LiVr
Ještě mě napadlo - k tomu neudržení se na nohách. Stalo se mi u mladé šeltky (tehdy asi půlroční), že dostala těžký průjem. Nějaká infekce. Jinak byla v pohodě, neočekávala jsem nijak dramatický průběh, ale z ničeho nic jakoby ochrnula na zadní. Nepostavila se na ně. Letěli jsme na pohotovost a bylo to z vyčerpání. Vet mi vysvětloval, že se u těch malých pejsků prostě rychle vyčerpají všechny minerální látky a svaly přestanou fungovat. Nemůže být ten tvůj taky takhle vyčerpaný?

LiVr
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2012 09:44
- Nahlásit

Biluška
No on není unavený - má atrofované svalstvo. Postojí tam, kde ho postavím - k misce, na čůrání apod. Pak jednou za čas se "rozeběhne" k pelíšku, ale nevyleze na něho. Chjoooo... Uvidím, co dneska v té Ově .

Biluška
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2012 16:43
- Nahlásit

LiVr
Unavený není to správné slovo. U mých šeltek to bylo z toho, že se z organismu vyčerpaly všechny ty potřebné minerální látky co tam měli být pro fungování toho svalstva. Tak pak písni jak jste dopadli na té klinice.

stetisek123
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2012 21:05
- Nahlásit

LiVr
zajímvý, to mě zajímá, písni pak určitě, až se kněčemu dopracujete. Defacto by se to dalo definovat jao to, že nevyužije živiny z potravy. Buď jí to něco "užírá" (nádor, parazit) nebo je tam nějaká metabolická překážka. Jaké jsou třeba jaterní enzymy? Výkaly vypadaj jak, nemaj takovej jako mastnej film? Když dostane infuzi s iontama, zlepší se? Zkusila si krmit jen masem?
Řekla bych, že ta horečka signalizovala nějakou silnou infekci a ta něco poškodila...fakt zajímavý.
Držím palce

LiVr
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2012 10:00
- Nahlásit

Biluška
stetisek123
Tak máme za sebou nové rtg celého pejska, nové sono, odběry krve a cévkovou moč. Před vyšetřeníma si myslel, že se může jednat o tumorové onemocnění, ale tohle rtg a sona vyvrátily. Musí si k tomu přes víkend sednout a mám v pondělí zavolat. Nejspíš ještě udělá biopsii něčeho z kolele a stehna - má ta kolínka úplně povolená. Takže zatím závěr není, ale může se jednat o onemocnění svalů - začíná to na "M" - jsem si to v té záplavě info nezapamatovala. To prý může být dědičné (on je původem z množírny, ale já si ho od tama nebrala - jsem jeho druhý majitel), nebo selháním hormonální stability a imunity .

makrel
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2012 10:04
- Nahlásit

LiVr
a kde jste byli?

LiVr
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2012 10:06
- Nahlásit

makrel
U MVDr. Rašky

makrel
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2012 10:15
- Nahlásit

LiVr
aha, tak sním osobní zkušenost nemám. Snad to zjistí a nasadí něco co pomůže. Držím palce.

LiVr
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2012 10:21
- Nahlásit

makrel
Děkuju.... Určitě dám vědět.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2012 10:23
- Nahlásit

LiVr
To na "M" bude nejspíš myopatie - u maltézáčků jsem o dědičné myopatii ještě neslyšela, navíc na ni vůbec nesedí ten náhlý začátek s horečkami ani věk (běžně začíná plíživě, v několika měsících až roce). Snad nějaká vzácná autoimunita nebo neobvyklá hormonální porucha... těžko říct, je to opravdu hrozně podivné.

Držím palce, ať na to brzo přijdete a ať je pejskovi líp.

LiVr
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2012 10:29
- Nahlásit

lamalucni
No právě, ono se to táhne si 3/4 roku, ale zhubnul najednou během 1 měsíce .
Uvidíme v pondělí - dám sem vědět. Taky jsem už na nervy. Zbytek smečky - 5 holek jen chodí k jeho kanapíčku a kouknou na něho a jdou. Vědí, že k němu nesmí hopnout. Je to takové smutné.
Děkujeme za palečky.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2012 10:35
- Nahlásit

LiVr
Netrpěl u Vás v rodině někdo CFS (Syndromem chronické únavy)?

Biluška
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2012 11:19
- Nahlásit

Vlčáčková
že by to ten maltézák chytil jo? Nebo odkoukal příznaky a teď zdařile simuluje?

lamalucni
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2012 11:21 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit

Biluška
Nějaká infekce přenosná ze člověka na psa sice není moc pravděpodobná, ale v tomhle stadiu už stojí za to prověřit i hodně nepravděpodobné až šílené nápady - všechno obvyklé a běžné už se vyloučilo.

Biluška
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2012 11:23
- Nahlásit

lamalucni
CFS je infekční? To jsou mi novinky

lamalucni
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2012 11:25
- Nahlásit

Biluška
Jak je to s CFS, nikdo neví. Jedna z teorií je, že jde o chronickou infekci, možných "pachatelů" je asi 30.

Biluška
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2012 11:56
- Nahlásit

lamalucni
Jak je to s CFS, nikdo neví
Toho bych se přidržela . O teorii infekce jsem ještě neslyšela, znám pouze teorie o tom, že vzniká z nějakého záření vycházejícího z monitorů a televizí, z přepracování, z psychického vyčerpání....ale o infekci jsem fakt ještě neslyšela. Taky jsem neslyšela o tom, že by ji mělo zvíře. Jakékoliv. I když uznávám, že v tomto případě by se měli prověřit nepravděpodobné až šílené nápady tak CFS už je hodně za hranicí fantasmagorie

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2012 12:27 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

Biluška

O teorii infekce jsem ještě neslyšela,
jsem fakt ještě neslyšela
Taky jsem neslyšela o tom, že by ji mělo zvíře.
Tak si to nastuduj. Třeba zde: http://www.imunologie.cz/unavovy-syndrom.html Nebo zde: http://www.chronicky-unavovy-syndrom.cz/ Tady: http://www.imunologie.cz/Kniha%20Imunologie%2098.p df Plus zde i knihy: http://www.me-cfs.cz/view.php?cisloclanku=20041207 01
A zejména si všimni, jak moc se tomu věnuje IMUNOLOGIE, tedy nikoliv psychiatrie. Pročpak asi?

I když uznávám, že v tomto případě by se měli prověřit nepravděpodobné až šílené nápady tak CFS už je hodně za hranicí fantasmagorie
Jak to víš, když o CFS nic nevíš?

Pozn.: otázka je jen řečnická, nevybízím k dalšímu spamování nesmysly ve stylu "...jsem neslyšela, ale hahaha jsou to fantamagorie...".

Kromě toho se minimálně v té první knize z posledního odkazu dočteš o statisticky významném přenosu na domácí zvířata, který byl pozorován až z 50 %.

Biluška
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2012 12:59
- Nahlásit

Vlčáčková
no tak jsem si ty odkazy prolítla. Na jejich "studování" celkem seru, na to mám zajímavější věci. Sumasumárum - když je někdo unavený, otrávený životem, znuděný, nebo se mu nechce makat tak si hezky lípne nálepku chronické únavy a je z obliga. Není shnilý, je nemocný. Díky, na tohle mě neužije. Stejně jako mi nikdo nenakecá, že alkoholismus je nemoc. A tomu, že by to mohly "chytit" zvířata už vůbec nevěřím

stetisek123
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2012 13:21 - Změnil/a: stetisek123
- Nahlásit

jako i kdyby ten pes měl CFS, tak snad nebude v takovýmhle stavu, těsně před smrtí??? Nežral by jak nezavřenej aniž by netloustnul? Nebo i to se hodí do šuplíčku únavy?

LiVr
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2012 13:54
- Nahlásit

Tímto syndromem u nás nikdo nikdy netrpěl. Spíš naopak. Babičky i mamka s taťkou makali. Děda dřel jako najatý do 90-ti v lese. Anebo spíš neměli čas na to myslet na nějaký únavový syndrom. Tohle se mi nezdá. Uvidím, co mi řekne v pondělí. Přesně to napsala stetisek123

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání