Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Co na lupy?
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
marťula
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2011 18:20
- Nahlásit

Ahoj všem,
mám štěndo černé labradorky a při vyčesávání má srst samé lupy, tzn. že z černého psa mám najednou takřka bílého...má tu prosím někdo zkušenosti s nějakým přípravkem pro kvalitní a lesklou srst bez lupů? Předem děkuji za Vaše odpovědi...

stetisek123
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2011 18:43
- Nahlásit

marťula
bych se spíš zamyslela, proč ty lupy má. Taky by to mohly být cheyletiella, zvlášť když je to tak výrazný.
Nebo stravou?
Problémy s kůží bývají také často kvůli vnitřním problémům.

Prostě jestli je to tak moc, šla bych k vetovi na seškrab a vyšetření. Šampon to jen překryje

Grin
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2011 18:44
- Nahlásit

marťula
S přípravky zkušenosti nemám, promiň, jenom jsem se chtěla zeptat jestli znáš jejich příčinu - pokud je totiž příčinou např. alergie, tak ti bohužel s lupy šampon nepomůže

Grin
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2011 18:58
- Nahlásit

stetisek123
zase jsme se jednou shodly ale jsi rychlejší než blesk

marťula
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2011 19:50
- Nahlásit

Aha, nenapadlo mě hledat příčinu...Normálně má srst pěknou, ty lupy vylezou opravdu jen při vyčesávání...takže myslíte, že by se na to měl podívat vet?
Stravou to podle mě není...začínali jsme s Royal Canin a nedávno jsme přešli na Arden Grange.
Jako úplně malé štěndo je neměla, až tak dejme tomu od 4. měsíce..
Myslela jsem, že by na to stačil nějaký olejíček nebo tak...ale podcenit to rozhodně nechci.

Fifi
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2011 20:10
- Nahlásit

marťula
Asi taky hodne zalezi na tom, cim vycesavas, jestli mas nejaky "ostrejsi" kartac, hrabicky, furminator - tak tam je to podle myho zcela bezny. Hrabnes do srsti, i do kuze, neco jako kdyby sis ty sama hrabala hrebenem do vlasu az na kuzi, a to by bylo, aby se nejaky lupy nevysypaly.
Ja cesu furminatorem rtw, lesk jak blesk, parkrat ji prohrabnu a halt tim cesanim se i kuze podrazdi a pusti neco svrchni vrstvy. Pak se oklepe, a zase je bezlupa.
Jestli nema jiny problem se srsti, krom chvile pri vycesavani a prospiva, neresila bych, kdyz tak pridej do krmeni pupalku dvouletou, at mas pocit, ze pro ni neco delas. A pro uplny klid duse jiste muzes navstivit veta.

marťula
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2011 20:33
- Nahlásit

Fifi
Právě že jsem předtím měla takový obyčejný jemný kartáč asi za 150 Kč a s tím jsem nevyčesala vůbec, ale vůbec nic...Ale jelikož holčička líná dle mého až nadměrně, tak jsem dnes koupila furminator a to je něco úplně jiného. Pravděpodobně to bude s těma lupama tak, jak píšeš Ty...
Přidávám do krmění každý den tablety obsahující zelenou řasu, ale zkusím i to, co píšeš Ty...a co třeba norkový olej, ten by nepomohl k ještě lepší srsti?

stetisek123
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2011 20:41
- Nahlásit

Fifi
Jestli nema jiny problem se srsti, krom chvile pri vycesavani a prospiva, neresila bych, kdyz tak pridej do krmeni pupalku dvouletou
Ale právě že ne, měla jsme dravčíka na štěňatech, byly pěkný lesklý,ale lupů při každým prohrnutí srsti kopa. Jsou z toho takový jakoby divně mastný ruce. Opravdu to na srsti nemusíš poznat.

marťula
hale, jestli to má opravdu moc, tak bych k vetovi zaskočila, pokud bude mít mikroskop, rovnou ti to může potvrdit, bo vyvrátit. A to čím krmíš: nezáleží na značce, můžeš mít nejlepší krmení na světě a 90 % psů po ně bude supr,ale těch deset bude mizernejch. Zamysli se, zda se kůže nezhoršila po tom přechodu na to druhý krmení. Já osobně bych si to ale napřed nechala vyvrátit u veta a pak třeba změnila značku.
Problémem s kůží můžou také být ventilovány různé autoimunitní nemoce typu alergií, štítné žlázy, Cushing a pod. Neříkám, že je to tvůj problém,ale pokud ti opravdu příjde, že černej pes je bílej,tak to nebude na šampon bo olejíček

Grin
Blesk je můj pomalejší brácha

Fifi
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2011 20:47
- Nahlásit

stetisek123
hale, jestli to má opravdu moc, tak bych k vetovi zaskočila, pokud bude mít mikroskop, rovnou ti to může potvrdit, bo vyvrátit
Jo, pro klid duse, to jsem psala.
Jinak je to po cesani ci trimovani bezny jev.

marťula
Ja jen rikam, ze i pes zdravy, s krasnou srsti, je po vycesani nejakou chvili lupinaty. Kor po vycesani furmikem. Navic stene prelinava - a vubec, pisni do zdejsiho profi retrievriho fora, tam ti reknou chovatele i cernych labiku, zda to je normalni, nebo co a jak poresit.

marťula
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2011 21:00
- Nahlásit

Díky moc za Vaše rady a názory...
stetisek123
víš, ona to má opravdu jen při tom česání a jinak má srst hezkou..Že to nebude stravou si myslím proto, že na granulích (a je zatím jedno, jestli to byl Royal nebo je to Arden) prospívá velmi dobře, o chuti k jídlu se myslím u tohoto plemene zmiňovat nemusím. Při přechodu na jinou značku zatím žádné změny nepozoruji, i když je pravda, že je to zatím asi jen 14 dní..
Fifi
Do retrieveřího fóra jsem zatím nepřispívala, protože jsem si říkala, že si nejdříve pročtu všechny příspěvky. Ale vzhledem k tomu, že jsem teprv někde na stránce 115 a je jich více než 500, tak to možná vzdám :-D Optám se tam na to, děkuju!

Grin
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2011 21:52
- Nahlásit

marťula
mmch, i nadměrný línání může být příznakem alergii nebo jiných vnitřních problémů.. já mám pesa alergika a v rvních měsících se to na kůži projevovalo prakticky jenom tím že hodně línal. Měl teda sklony se posrávat ale kožní problémy přišly až později.

Pakunobecny
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2011 23:52
- Nahlásit

Hele co sem našla http://www.krmivo-brit.cz/psi-veterinarni-poradna- dotaz/linani/1016

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2011 07:49 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

marťula

Jen podotek k olejům:

...a co třeba norkový olej

Norkový olej je jediný, který můj pes opravdu nesnese. Kdysi jsem ho koupila a dělal děsný scény, asi nechtěl smrdět jako myš .
Pupalkový nebo jěště lépe brutnákový olej se mi také osvědčil.
Má podobné vlastnosti jako rostlinný olej pupálkový, oproti němu však obsahuje dvojnásobné množství kyseliny gama-linolenové.

Jedné naší fence, která měla dost velké problémy se srstí i kůží pomohl Velcote, což je směs různých rostlinných olejů.

Člen
# Zasláno: 10 Lis 2011 08:06 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Pakunobecny

Článek o škodlivinách v mase farmových lososů. Sice starší, ale stojí podle mne za přečtení...

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2011 09:38 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit

Tak na běžný lupy stačí přidávat do granulí lžičku olivového oleje.
edit: a nebo dobrý je taky rybí tuk, koupí se v lékárně

stetisek123
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2011 10:50
- Nahlásit

mně teda nikdy žádnej pes po česání lupy neměl. Nemyslím si, že by to bylo normální. Ale nikdy jsem neměla černýho labrouše, jen jsem byla v úzkým kontaktu se světlým, ten teda taky nelupoval

marťula
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2011 12:52
- Nahlásit

Maya
Ten olivový olej vyzkouším..
stetisek123
Na světlým labroušovi by snad ani nebyly tolik vidět...ale na černým je to jako pěst na oko
Dají se ty oleje nebo ten přípravek sehnat v lékárně nebo musím na internetu?

Člen
# Zasláno: 10 Lis 2011 14:09
- Nahlásit

marťula

Ahoj, nejřív bych zkusila olivový, jak psala Maya. Nejlépe bio za studena lisovaný, tam jsou zachovány důležité složky. Za hodně dobrou cenu se dá pořídit v drogeriích DM, jestli máš možnost...

Pupalkový ol. koupíš celkem běžně v lékárně, Brutnákový asi spíš jen na netu, existuje víc výrobců, mám dobrou zkušenost s rostlinnými oleji např. od Nobilisu Tilia...
Mohli by jej ale mít i v prodejně se zdravou výživou.

Jinak pokud jsi z Prahy, veliký výběr různých stáčených olejů, ale i likérů, kořalek aj... mají TADY.
Vše můžeš okoštovat

kachna_
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2011 14:31
- Nahlásit

Vše můžeš okoštovat
ten volej bych asi neriskla
ale jinak při špatný finanční situaci jde přidávat i řepkovej olej

Člen
# Zasláno: 10 Lis 2011 14:39 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

kachna_
ten volej bych asi neriskla

Voni ti nenalejou celýho panáka... , ochutnávala jsem třeba olej z lískových oříšků a tak dobrej jinde neměli... ten mají opravdu lahodnej.
A těch dobrejch kořalek, co tam mají . S mou bývalou kolegyní jsme tam byly pečený vařený, abychom si udržely duševní rovnováhu...

Ty jsi dávala řepkový ol. + Biosil H, viď, nebo to pletu?

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2011 15:02
- Nahlásit

Hipík a Tonička a Rozinka..

A těch dobrejch kořalek, co tam mají

ahááá, takže... už vim, kde se sejdeme! tetkon už jenom kdy

Člen
# Zasláno: 10 Lis 2011 15:19
- Nahlásit

PetraK

Tam by se ti líbilo, "Stará hruška", "Vořechovice", různý whisky, hogofogo rum z Martinique... mňááááám Akorát, že před Vánocema je to tam příšerný, protože se tam nahrne spousta lidí a jsou tam děsný fronty . Tak to musíme stihnout před nebo po... Jdu ti napsat...

corgi
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2011 15:38
- Nahlásit

marťula
Omega 3 mastné kyseliny, biotin, zinek, vit. E, přídavek olejů, nepřehánět to s česáním (zvlášť furminátor je dost ostrý, netlačit!). Zvenčí lze pochopitelně taky promašťovat, ale jestli je srst pěkná, nevím proč. Měla jsem černou ovčandu s lupy, dostali jsme tenkrát (před 15 lety, to to letí...) sírový šampon.

kachna_
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2011 15:48
- Nahlásit

Ty jsi dávala řepkový ol. + Biosil H, viď, nebo to pletu?
ne-e, Biosil+, biosil H neměli, ale spokojenost maximální, je zajímavý, že bez toho oleje je ta účinnost Biosilu výrazně nižší. Já si totiž lámala hlavu, kde dělám chybu, že to nezabírá a před dvěma týdnama mi došlo, že nedávám olej a už se zlepšují.
marťula
Ten biosil mi doporučovala Janna33 právě od retrievrů.

marťula
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2011 16:19
- Nahlásit

kachna
Můžu tedy podle Tebe zkusit ten Biosil H a k tomu přidávat třeba ten olivový olej?
corgi
Nepřehánět to s česáním? Takže maximálně tak jednou týdně? Já právě chtěla častěji, abych z ní vyčesávala chlupy venku a místo zametání 5× denně bych v bytě zametala třeba jen 3×denně
Teď tedy nevím, ten šampon jsi myslela sírový nebo sýrový?
Ne, ne, z Prahy nejsem....ten brutnákový olej zkusím posehnat na netu..

Člen
# Zasláno: 10 Lis 2011 16:27
- Nahlásit

marťula

pardón, nejsem Kachnina tisková mluvčí , ale kvalitním olivovým olejem rozhodně nic zkazit nemůžeš...

Brutnákový olej bych si nechala v záloze, kdyby něco...

Pozn.: naposledy jsem Hipíkovi (17) a Toničce (16) dávala směs z olejů, které jsem měla doma: cca 80% lněného, 10% avokádového, 10% brutnákového + vit. E. Pomohlo jim to na srst hodně rychle.

corgi
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2011 15:30
- Nahlásit

marťula
Holt se člověk musí zbavit toho pocitu, že podlaha musí být bez chlupů - jinak leda naháče. Ten šampon byl opravdu sírový, nikoliv sýrový

petra b
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2011 23:51
- Nahlásit

Co se týče lupů, bývají časté během silného přelínávání, každopádně lesk a kvalitku dodá rychleji zpět podávání kapslí z pupalky dvouleté, což je dobré i jako prevence před počátkem línání, nutno ale užívat dlouhodobě, efekt je až tak po 2 měsících.

Phoebuska
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2011 14:47
- Nahlásit

Nedavno jsem resila stejny problem lupu. Uz jsem mela strach, ze budu muset skocit na vysetreni, pak jsem si od vas precetla par nazoru. Myslim si, ze to opravdu zpusobil furminator. Minule tydny jsem ji brala i nekolikrat za tyden( strasne linala, mela bych i svetr) Ale od minuleho tydne ji beru jen jednou a je to mnohem lepsi

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2011 18:04
- Nahlásit

Phoebuska
Minule tydny jsem ji brala i nekolikrat za tyden( strasne linala, mela bych i svetr
když pes líná a češeš ,jsou lupy skoro jistá věc..aspon já mám tu zkušenost

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání