| Autor |
Zpráva |
misak2
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2011 12:31
- Nahlásit
Dobrý den, když pejsek chytí klíště nebo když se škrábne, dezifikujete ta místa?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2011 12:34
- Nahlásit
misak2
jo, stejně jako nám to fest vydesinfikuju.
|
hally001
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2011 12:35
- Nahlásit
jen na velký rány dám "betadinu nebo višňák".....proti klíšťatům mají obojky, ale když nějaké "chytí" mimo "obojkovou" sezonu, tak jen vytrhnu-nevytáčím a...nic nedezinfikuju
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2011 12:37
- Nahlásit
misak2
po škrábuntí jo, u klíšťat jak kdy, někdy to místo už nenajdu, tak to kašlu, ale musím zaklepat, že klíšťata nemá vůbec, funguje nám pipeta.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2011 12:55
- Nahlásit
misak2
Nikdy nic nedezinfikuju, ani po klíštatech ani škrábance a pod., ani psům, ani kočkám, ani sobě. Si myslím, že ani doma dezinfekci nemám, tak leda polejt slivovicí.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2011 13:37
- Nahlásit
taky nedesinfikujeme, ani lidem ani zvireti. a to si myslim, ze ty zvirata sou odolnejsi nez my. Maximalne nejake vetsi rany, jako jsme meli na cumaku, to jo. ale klistata nebo nejake odreniny ne.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2011 13:39
- Nahlásit
misak2
nedezinfikuju, jen třeba hlubší rány ty i dezinfekcí proplachuju, běžné škrábance, nebo oděrky ne, ani po klíštěti ranku ne
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2011 13:43
- Nahlásit
Já ano, dezinfikuju po klíštěti a škrábance a úrazy jen ty hlubší
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2011 13:45
- Nahlásit
Maya
Nikdy nic nedezinfikuju, ani po klíštatech ani škrábance a pod., ani psům, ani kočkám, ani sobě. Si myslím, že ani doma dezinfekci nemám, tak leda polejt slivovicí.
myslím,že to máme naprosto stejně ))
|
Venta
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2011 13:49
- Nahlásit
Já nic nedezinfikuju, jen když je to něco hodně velkýho nebo hlulbokýho. To pak dám betadinu. Ale klíšťata ani škrábance ne.
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2011 13:56
- Nahlásit
makrel
klíšťata nemá vůbec, funguje nám pipeta.
simtě JAK, JAK TO DĚLÁŠ??? Jsem z těch hnusnej upírů nešťastná, po letech s frontlajnem a těžkou chemií jsem začala dávat pipetu, při druhý - 14. dní po nacamrání - jsem po 3 dnech v terénu vyndala 19 klíšťat. VYNDALA. O těch desítkách odchytanejch lezoucích ani nemluvě. A nebyl to ojedinělej extrém, není den bez klíštěte. Si ZOU-FÁM...
Čímž zodpovídám na zadanou otázku - ne, opravdu nedezinfikuju po těch desítkách klíšťat který za sezonu povytaham. Jinak nejčastěnším poraněním je rozdrásaný břícho od klacků a trní, který většinou objevim až jako strupy, takže taky no desinfekce.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2011 14:07
- Nahlásit
bonc
simtě JAK, JAK TO DĚLÁŠ??? Jsem z těch hnusnej upírů nešťastná, po letech s frontlajnem a těžkou chemií jsem začala dávat pipetu, při druhý - 14. dní po nacamrání - jsem po 3 dnech v terénu vyndala 19 klíšťat. VYNDALA. O těch desítkách odchytanejch lezoucích ani nemluvě. A nebyl to ojedinělej extrém, není den bez klíštěte. Si ZOU-FÁM..
nemaj jich tolik. Hele my jeli na Liberecko, pipety samozřejmě doma spokojeně odpočívaly. A výsledek? Jedno klíště za víkend!!! na jednom ze čtyř psů a doma dvě denně přes pipetu. Ale teď to nějak přešlo. klep klep klep. Hele, ale zkus vobyčejnej difusil nebo arpalit.
Desinfikuju jen velký zranění, jak svoje tak psí. Někde tu mám alfadinu a septonex z nějaký prošlý lékárničky. My zas nemáme tu slivovici. Mám plechovku památečního rumu a ten bych nerada otvírala. Dokonce už většinou ani nenecháváme šít, páč by nás ten nešikovnej ovčák asi zrujnoval.
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2011 14:12 - Změnil/a: bonc
- Nahlásit
kachna_
arpalid jsem právě používala loni, se stejnym výsledkem. Doma tak 1-2-3 klíšťata/denně, jak jsme vyjeli kamkoliv jinam, invaze. S pipetou jsem se naivně domnívala že budu mít klid... přitom bydlíme dost vysoko, dle výšky už jsme hory, fakt těch hajzlíků neni moc, ale co je, to bíblová natahá domu. Kocour a ovečkin jsou opipetěný velmi laxně a nenosej téměř nic.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2011 14:17
- Nahlásit
davidkova renata
Maya
I já, i já sestry především a nejraději pak užívám vnitřně
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2011 14:18
- Nahlásit
bonc
Kocour a ovečkin jsou opipetěný velmi laxně a nenosej téměř nic.
No jo, takže některý ani nemůžeš použít kvůlivá kocourovi.
Jo, my bebinku taky podezříváme z toho, že má někde tajnou pěstírnu. A to šeltička ani nerejdí v trávě
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2011 14:32
- Nahlásit
kachna_
No jo, takže některý ani nemůžeš použít kvůlivá kocourovi.
mno..... jsem arpalidem loni zdárně prolila celý osazenstvo, tj. i obě kočky a nikdo nic nenamítal až v zimě jsem se od Lucinkyatakdále dozvěděla jak je to pro kočky jedovatý... proto jsem taky šáhla po týhle drahý srandě, ale Bonici stejně budu muset nakonec tou chemií prolejt, tohle se nedá.
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2011 14:33
- Nahlásit
Jednou příšel soused, že jestli nemám nějakou desinfekci, že se mu poranil syn, tak jsem šel hledat a našel jsem akorát jednu z roku 1989, takže asi tak k používání desinfekce u nás.
Jo a tu slivovicu neplejtvat, ta je nejlepší vnitřně.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2011 14:42
- Nahlásit
bonc
Bob Martin. Ale i Frontline mi fugá tak, že za 3 roky měl 1 pes 2 klíště a od našich ani jedno.
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2011 14:48
- Nahlásit
makrel
Ale i Frontline mi fugá tak, že za 3 roky měl 1 pes 2 klíště
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2011 15:05
- Nahlásit
bonc
Mě stejně fachá Advantix už x let. Akorát teda letos mám podezření, že u nás klíšťata vychcípaly tak nějak komplexně, protože pipety jsem dávala tak březen/duben a furt nic, tahám tak 1 klíště za tejden ze všech psů a koček.
|
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2011 15:57
- Nahlásit
Po klíšťatech nedezinfikuju. Jinak ale různý dezinfekce na větší rány doma mám (Betadinu, Salicylový líh, Hypermangan), protože nejbližší veterinář je špatnej... Osvědčila se mi i Manuka a Tea Tree
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2011 16:09
- Nahlásit
Desinfikuju, když je po klíštěti boule. Leju na to betadinu, nebo to kápnu tea tree, nebo nějakou voňavku s lihem...prostě cokoli mám po ruce.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2011 16:14 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit
Dezinfikuju, po klíštěti teda rozhodně jo, žádná zvláštní námaha to přece není, tak proč nezmírnit riziko?
Edit: na klíšťata (a nic jiného) mám doporučenou jodovku ve spreji. Stříknu a je to ve vteřině hotové.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2011 16:17
- Nahlásit
A když už jsme i u témata člověka, tak se doporučuje před vyndáváním klíště zabít politím slivovicí (či jinou kořalkou). Takže účinný prostředek + dezinfekce v jednom.
Vnitřní užití poté to nevylučuje
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2011 16:21
- Nahlásit
Vero
Vnitřní užití poté to nevylučuje
Ufff, jsem si oddechla teda
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2011 16:34
- Nahlásit
Vero
se doporučuje před vyndáváním klíště zabít politím slivovicí
že bych psa koupala ve slivovici? to je vcelku drahej špás...
Maya
Mě stejně fachá Advantix už x let.
jako že fachá nebo nefachá? Potřebuju něco co ty mrchy konečně zabrzdí v bezpečný vzdálenosti od psa, tak jakože ÚČINNĚ!
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2011 16:40
- Nahlásit
bonc
e doporučuje před vyndáváním klíště zabít politím slivovicí
že bych psa koupala ve slivovici? to je vcelku drahej špás...
Né psa To by se chudák nepoděkoval, aspoň můj ten odér špatně nese.
Psovi na klíště štříknu trochu jódu.
Slivovici dávám na svoje klíště. A stačí fakt kapka , i když jsem napsala polít. Ono je to klíště celkem malinkatý.
Zásadní část tekutiny můžeš fakt dát radši do sebe.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2011 18:01
- Nahlásit
bonc
Teda je to OT, ale já jsem letos nevytáhla ještě ani jedno klíště co jsou psíci chránění. Používám obojky Scalibor. Cena mnohem mnohem lepší než u pipet a účinek luxusní.
ad desinfekce
Po klíšťatech nedesinfikuju, drobné škrábance a odřeniny taky ne. Když je něco hlubšího, tak používám Novikov.
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2011 23:01
- Nahlásit
pawLINka
co ty uši u Toma?
jinak po klíštěti nedezinfikuju, dokonce se mi stalo, že sem ho přetrhla, normoš to vyhnílo, jako třá tříska. Desinfikuju jen hluboký rány. Mám dost zkušeností se zapařeninama. Ty oholím a potřu roztokem hypermanganu, zatahne se a je to
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2011 08:11
- Nahlásit
bonc
Advantix nám fachá. Myšleno to bylo tak, že praxí ověřená účinnost je cca 3 měsíce kdy nemáme ani klíště, letos jsem je dala někdy koncem března nebo začátkem dubna, tudíž teď už má po účinnosti, což jiný roky znamenalo psiska obsypaný klíšťatama, což mě donutilo v červenci běžet koupit další várku, která pak už vydržela do zimy, zatímco letos prostě furt nic, klíšťata nějak nejsou nebo co, fakt nechápu, to se mi ještě nestalo, buď má ten Advantix nějakou extra prodlouženou účinnost a nebo fakt ty klíšťata u nás nejsou.
|