Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Otlačené lokty
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
dejtry
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2011 14:16
- Nahlásit

Ahoj všem, můj ovčoun má docela dost otlačené lokty a já nevím, co s tím mám dělat. Když mu dám něco měkkého (deku, matraci), aby na tom ležel, tak to zachvilku roztrhá. Prosím poraďte mi, dá se s tím něco dělat? Je na to třeba nějáká mastička nebo něco takového? Díky

pajda222
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2011 14:18
- Nahlásit

S tím nic nenaděláš, to maj přes léto všici velcí psi. Ale můžeš to mazat mastí ibuhepa, ta je na to dobrá, rychlejc se to hojí, ale stejně to bude mít.

Neysa
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2011 14:34
- Nahlásit

Da se to mazat taky kalciovou masti nebo cistou vazelinou.

pajda222
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2011 14:53
- Nahlásit

jj, vazelína je taky dobrá

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2011 14:56
- Nahlásit

dejtry

Na otlaky se nám nejlépe osvědčila jodová tinktura - ne Betadina, ale poťupat obyč. jód. tinkturou rovnou ze skleněné ampule.

Velkýmu psovi se dost často na jednom lokti vyvine z otlaku novotvar.
Kdysi jsem mu ho nechala i vyříznout, ale teď už je mu hodně let a nebudu ho zbytečně mordovat...
Pak nám jeden vet poradil jód a od tý doby máme klid. Když se mu tam začne něco tvořit, pár dní to 1-2x denně pokapu jódem a je klid.

Gwen a Dinulka
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2011 16:18
- Nahlásit

Taky máme tenhle problém, ale mě stačilo hodit na balkon kobereček, čuba ho přijala za vlastní a teď lehává téměř výhradně na něm a zatím máme klid. Teda ty mozoly tam má lehce furt, ale loni se jí tam dělaly takový hnisavý boláky, jak lehávala na betonu.

sice je to mimo téma, ale kdysi jsme se o Dustíkovi bavily, tak jen abys věděla, že už ho nemáme... zabalil to tejden před 18. narozkama

Eninka
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2011 17:43
- Nahlásit

dejtry
Mé ovčandě se ty otlaky dělají taky docela hodně a vet mi řekl, že je to normální a že s tím nic nenadělám, taky hlavně přes léto se to zvýrazní a dokud tam nemá nějaké boláčky či něco podobného tak to nijak extra ničím zmírnit nejde, já zkoušela taky calciovku, ale tu si hned slízala...

Člen
# Zasláno: 6 Čen 2011 19:27 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Gwen a Dinulka

Achjooooo, to je mi moc líto , pamatuju si ho, byl nádhernej . Není to dlouho, co jsem si na vás vzpoměla...
Nojo, to je život... ale užil si ho s váma krásnej, viď?

Tonička tady eště pořád je, sice víceméně ve svým světě, ale je. Některý dny to vypadá už blbě, ale zatím se drží... Nevím, kolik jí doopravdy je, něco přes 15..., tak jí řeknu, ať jí ani nenapadne někam chodit, když Dustík tady byl skoro do 18 .
Hipíkovi bylo letos 17 a zatím si to nepřipouští...

Ještě k otlakům

Zapoměla jsem napsat, že výbornou zkušenost mimo jodový tinktury máme s Alaptidem. Vet. mastí, k dostání bez receptu.
Používám ho i já na povrchový zranění, hodně urychluje hojení a na otlaky i jiný bolístky funguje výborně.

Gwen a Dinulka
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2011 19:32
- Nahlásit

No právě to si říkám, že si mrňous užil A tvým pejskům přeju ještě spoustu pěkných let.

Člen
# Zasláno: 6 Čen 2011 19:36
- Nahlásit

Gwen a Dinulka
děkuju

stetisek123
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2011 19:52
- Nahlásit

dejtry
a co se spíš zaměřit, aby tu deku, pelech, polštář, neškubal?
Koupila jsem si na For pets takovou placatou podložku, má tak 2 cm na výšku (měli i tlusčí) a je omyvatelná. Je tuhá a nenápadná.
ale jinak bych šla přes povel Nesmíš

Tinta76
# Zasláno: 7 Čen 2011 07:24
- Nahlásit

A nevíte někdo, co dělat, když otlaky (který máme běžně) přejdou až do ošklivý otevřený rány? Má to na jednom lokti. Zatim jsem to vyčistila betadinou, pak na to dala hemagel pro lepší hojení (ten je i na proleženiny) a zavázala, protože se o to prakticky nonstop opírá. Teď to měl přes noc odkrytý, zase jenom betadinou vyčištěný a nic moc teda ... Je to starej pes, kterej víceméně stále polehává a odpočívá ...

kachna_
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2011 09:07
- Nahlásit

Tinta76
dejtry
U nás se otlaky zhoršovaly s potravinovou alergií (těstoviny

pajda222
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2011 09:08
- Nahlásit

Tinta76
lepší, než betadina je hypermangan, více to jakoby vysuší a nezavazoval bych to, jen to asi 3x deně vypláchnout roztokem hypermanganu aby měl takovou tmavší růžovou barvu, né až fialovou, to by ho moc pálilo.

Tinta76
# Zasláno: 7 Čen 2011 09:12
- Nahlásit

kachna_
No já si myslím, že našemu psoj se to bebí udělalo, když lehával na dece, co má umělej povrch (asi silon, nebo co to je)

Tinta76
# Zasláno: 7 Čen 2011 09:14
- Nahlásit

pajda222
no jo, hypermangan! ... ten vysušuje, už mi tu byl doporučován ... vyzkouším ...!

Ketrin1
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2011 10:27
- Nahlásit

Tinta76
Mám labradory, dnes 11 - 5 - 3 roky, otlaky nemá nikdo, i když od jara do podzimu nejraději lehají na dlažbě, venku na té kamínkové vymývané, na dřevěných podlážkách ..., a mají běžné pelechy, žádné "protiotlakové" Vetbedy apod. Veteránka měla asi před 4 lety na loktech otlaky až do krve, v té době jsem (z jiných důvodů) přecházela z granulí na barf, otlaky zmizely, zarostly srstí a už se neopakovaly, totéž proběhlo i u nejstarší feny, která už je v psím nebi.
Tudíž bych se spíš zamyslela nad výživou

pajda222
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2011 10:40
- Nahlásit

Tinta76
já hypermanganem léčím úplně vše.
Betadina je taky dobrá, ale ten hypermangan mi přijde lepší. Kort když mám psy magory a každou chvilku přijdou s nějakou skobou.

Tinta76
# Zasláno: 7 Čen 2011 12:20
- Nahlásit

Ketrin1
Tudíž bych se spíš zamyslela nad výživou
No to jsem právě udělala a už půl roku jedeme barf Ale s tou dekou mě to napadlo, páč když čék lozí po kolenou po umělym koberci, tak si ty kolena slušně spálí ...
Může to ale určitě bejt i něčim jinym ... on navzdory tomu barfu nemá moc pěknou srst, což by s těma otlakama souviset mohlo. To by ale pak chtělo veta, no. Jsem potřebovala pořešit akutní stav.

pajda222
Snad ten hypermangan pomůže ...

Ketrin1
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2011 12:41
- Nahlásit

Tinta76
už půl roku jedeme barf
aha, tak to ne... ještě mě napadá, štítná žláza? - zvlášť když je starej a nemá moc pěknou srst.
Taky se mě vet při kožních projevech vždycky ptal, jestli jsem neprala pelechy v něčem jiným než obvykle.
Jinak ošetřovala jsem to taky hypermanganem a mazala aloe ale ona to stejně slízávala, takže to se asi moc nepočítá

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2011 12:47
- Nahlásit

pajda222
já hypermanganem léčím úplně vše.
jo jo a když to nepomůže, prohnat dvakrát kolem parku, nebo pustit do kotce netopýry
ale vážně - hypermangan je celkem účinnej, jen se to nesmí přehnat s koncentrací
na otlaky celekem úspěšně používáme dermazulen, je na heřmánkové bázy takže vysušuje a zároveň hojí
Tinta76
zkus něco přidat na srst, pořeš to u veterináře, celkem dobře fungujou lososový oleje, nebo třá mořská řasa sušená, dávali jsme i lněné semínko (povařit, nalít do žrádla i s tou vodou, nikdy jsme neměli problém, že by to nějaký pes nežral)

kachna_
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2011 12:54
- Nahlásit

Eldoguero
mořská řasa sušená
no, to jsem si myslela taky, pak mi dvakrát olysal pes den po podání mořské řasy, tak už to nezkouším (jako věřim veterináři, že to spíš byla ta alergie na hmyzí kousnutí, ale stejně s řasou radši krmim pulce )
Hodně se mi líbí ten biosil+, co doporučovala v léčebných bylinkách jana33, k lososovému oleji a lnu přidávám tip na pupálkový olej (to mám zase od Fifi)
dermazulen, je na heřmánkové bázy
není heřmánek taky dost alergizující?

Tinta76
# Zasláno: 7 Čen 2011 13:06 - Změnil/a: Tinta76
- Nahlásit

Ketrin1
Eldoguero
no tak nás ten vet asi nemine, no ... před třema rokama si pěkně užil se zádama, před rokem s kožníma problémama ... a jak mu je už 13 asi, tak jsem ho moc nechtěla vláčet po nějakých vyšetřeních ...
dávám mu pangamin (bifi s pupalkou a inulinem), ale zkusim ještě nějakej ten potravinovej doplněk (lososovej olej, lněný semínko nebo tak něco) ... a uvidíme ...

díky všem za rady!

pajda222
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2011 13:20
- Nahlásit

Eldoguero
a když nezabere vnějškem, naleju ho dovnitř. Akorát maj pak pesani růžový hovna.

bonc
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2011 13:21
- Nahlásit

Eldoguero
jo jo a když to nepomůže, prohnat dvakrát kolem parku, nebo pustit do kotce netopýry

andulicka
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2011 23:25
- Nahlásit

nastlat senem nebo slámou zní to divně, ale je to fajn...

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2011 23:33
- Nahlásit

kachna_
s mořskou řasou nemám žádný špatný zkušenosti, naopak, nemám tedy proč nedoporučit
není heřmánek taky dost alergizující?
no asi jako všechny hvězdnicovitý rostliny, ale taky celkem dost léčivej, osobně neznám psa, který by byl nějakým způsobem alergický na heřmáne, za to mraky psů, kterým v nějaký formě pomohl
Tinta76
hm, no ono už to taky asi hodně bude věkem, veterináře by to asi chtělo radši, aby se psovi ještě v dobrý víře naopak spíš nepřitížilo
pajda222
dobře jim tak, nemaj bejt votlačený
andulicka
nastlat senem nebo slámou zní to divně,
no nevím, proč by to mělo znít divně jen to seno bych opravdu raději nahradila slámou, za prvé nehřeje a za druhé nevysušuje, tak jako sláma

PetraK
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2011 23:48
- Nahlásit

Dotaz absolutního Neználka:

na ty otlačené lokty, které (podle představ, člověka který o tom nic neví jsou asi ??? narušený??? )pomůže to , že se to vysuší?? Jak je to možný? Začne se to pak tím vysušením líp hojit?

a ještě dotaz: dá se tomu u staréh psékuse, který víc leží, než se pohybuje nějak předejít? Teď se ptám jednak za stařičkýho pséka od sousedů (velikost tak józefpšík? jde ven vyvenčí se, obejde si svoje, ale hodně už leží, tak aby....) a taky až jednou bude třeba starej můj ohařoidní péf, tak co podnikat?

Fifi
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2011 00:06
- Nahlásit

PetraK
jsou asi ??? narušený???pomůže to , že se to vysuší?
asi jako ty... pomohlo by ti se vysusit? asi ne, vid. Vem si takovej mozol, co mas, treba kdyz ses zednik a denne si dany misto na dlani zpracovavas uderama do zdi (do zdi, ne do prstu.. ) - co udela chytry zednik po ociste? natre se indulonou.
Takze na obyc otlaky, taky sem je u psa zazila, mazat, mazat, mazat, udelat mekci lezeni, kdyz ho snese. Kdyz uz mas pak z otlaku ranu krvavou, je jasny, ze je treba necim zatahnout a vysusit. A Dorote se v otlaku na pravy hnate predni este obcas zanitil chlup, i v otlaku umela mit chlup. Takze boulicka hnisova, strilela ho velmi nebezpecne pri zmacknuti, ovsem vymackano a betadinou osetreno to bylo druhej den cajk.

Tinta76
# Zasláno: 8 Čen 2011 07:10
- Nahlásit

Toš jsme mu to večír vykoupali v KMnO4 a zatím nevím, má to suchý ... zavazovat mu to dneska teda nebudu a uvidíme co odpolko ...

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání