Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Mořská řasa - zkušenosti?
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
impact
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 12:29
- Nahlásit

Dáváte někdo psovi mořskou řasu?

Potřebuju dodávat červenému psovi a aby se jí dobarvila co nejlíp maska na tlamě.

Nějaké tipy a zkušenosti? Jako dávat? Díky moc!

Fifi
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 12:34
- Nahlásit

Ja davala Roboran pro barevny psy a drobek to pomohlo. Taky muzes zkusit dotovat klasickou mrkvi nastrouhanou zakapnutou olejem - ale to je pes od psa, jeden po tom zrezne a druhy ani prd.

kachna_
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 12:35
- Nahlásit

impact
já si myslim, že mám dobrý zkušenosti s mrkví a červenou řepou. Řasu jsem nezkoušela.
Nicméně, řasou,mrkví ani tou řepou nic nezkazíš. Jen teda nesmíš čekat zázraky, páč je to jen výživovej doplněk a ymprítink pigmentace v buňkách to prostě nezmění

impact
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 12:41
- Nahlásit

Tak mrkev a červená řepa je běžná součást krmné dávky. Mrkev skoro denně a řepa min. jednou týdně. Roboran bych jí mohla dávat, ale zase když bere Mulťák a Chondro od Giomu, tož ať toho nemá nějako moc.

Monty
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 12:52
- Nahlásit

impact
já dávám řasu caninu kvůli pigmentace nosu (Monty má hnědý) už od léta a zatím bez výsledku

kachna_
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 12:53
- Nahlásit

impact
ona i ta mořská řasa je celkem vitamíno-minerální bomba a já bych s ní kdyžtak nahradila nějaký ten multi-vitamín, minerál.

corgi
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 13:38
- Nahlásit

impact
Už se to dobarvování párkrát probíralo v "Krmení klas. stravou" - já mám to štěstí, že mi pes doslova červená před očima, stačí dávat mrkev. Jinak kromě mrkve, řepy, řasy pomůže např. i špenát! Tedy ne jen červené a oranžové věci, ale i tmavě zelené. Roboran pro barevné psy jsem vyhrála na nějaké akci, dávám ho od podzimu a pes není oranžovej, ale místama skoro rudej.

Ale jak píše Fifi, je to individuální...

kachna_
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 13:47
- Nahlásit

corgi
pes není oranžovej, ale místama skoro rudej.
ale sluší mu to.

Blbý je, že je to na hlavě, jinak bych ti poradila polejvat před výstavou kopřivovým čajem. Jsem si tak dlouhá léta barvila vlasy na rezato . Ale to se, bráno do detailů, asi ani nesmí.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 14:08
- Nahlásit

kachna_
vlasy polivany koprivovym cajem dostanou rezatej nadech??? pls nejaky detailnejsi navod, asi zacnu chodit v lete na koprivy

impact
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 14:27
- Nahlásit

Holky, moc se omlovám, asi jsem to blbě podala.
Potřebuju, aby se jí dobarvila ČERNÁ maska na tlamě.

Biluška
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 14:29
- Nahlásit

impact
černí psi jsou ještě zlejší než červení . Pak tě nejenom pokouše, ale i sežere . A my se s ti s Makrel vůbec nebudeme smát

corgi
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 14:35
- Nahlásit

impact
No nevím, jestli si teď někoho nerozlítím, ale kamarádka taky řešila dobarvení černý masky, dávala x různých doplňků a nakonec jí nejvíc pomohla kosmetika - konkrétně Iv San Bernard, sama to používá v salónu a mně tím opravdu výrazně pomohla, měli jsme totálně suchou srst. Konkrétně na tu masku použila nějaké pigmenty - není to barva jako třeba na vlasy, jenom to "vytahuje" přirozenou barvu chlupu. Jinými slovy, když na bílýho psa omylem kápneš červenou, tak nezčervená, jen budou mít chlupy žlutej nádech. Já si nechala "obarvit" psa před mezinárodkou a byl úžasnej. "Barvila" i NOčko před klubovkou a prej majitel nevěřil, že je to jeho pes. Tož tak, a teď můžem diskutovat o tom, jak moc to je nebo není košer

kachna_
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 14:37
- Nahlásit

cernej caj
sakra já to teď nenajdu. ten čaj se neoplachuje a jak na těch vlasech ulpí, tak prostě trošku změněj barvu. Mám takovou divně kaštanovou barvu a šedivý vlasy od dvaceti let no a trošku to funguje, při pravidelnym užívání. Navíc to zkvalitní i ty vlasy, takže jsou lesklejší.
Omluva impact za OT , vim jak to nemáš ráda.
impact
netušim, jak na černou barvu.

kachna_
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 14:41 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

corgi
Já si nechala "obarvit" psa před mezinárodkou a byl úžasne
a prej že roboran
teď můžem diskutovat o tom, jak moc to je nebo není košer
no, veřejně bych to o sobě nenapsala, edit: ani kdybych černýmu psovi dokreslila dva černý chlupy (on ten původní příměr nedával smysl) a fakt bych tu pasáž o tobě, být tebou, pro jistotu smazala.

corgi
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 14:48
- Nahlásit

kachna_
a prej že roboran
No pozor, to "obarvení" vydrží asi tak čtyři dny, takže Roboran rozhodně
fakt bych tu pasáž o tobě, být tebou, pro jistotu smazala
Kdybych ho barvila barvou, tak prosim. Mimochodem, používání pudrů je už taky nějaký ten pátek zakázáno a jak to vypadá kolem kruhů, to víme myslím všichni. Takovýho napudrovanýho kdybys opláchla, poteče z něj zákonitě barva. Z mýho psa nic ani téct nemůže, protože to opravdu není barva
Kdyby byl zájem, tu je popis: http://monty.eshop-zdarma.cz/index.php?s=product&i d=118

kachna_
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 15:10 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

corgi
no, pro mě už to tupírování a lakování psů, je divný..., ale máš mě vidět ppřed králíkovýstavou, když odstraňuju "ojedinělé bílé chloupky" (povolená úprava), takže kritizovat moc nemám právo.
Tý jo, že by to o těch barvících schopnostech kopřivy byla pověra? Já to nikde nemůžu najít

corgi
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 15:19
- Nahlásit

kachna_
králíkovýstavou
To jako fakt jezdíš s králíkama? My jsme čerství odběratelé časopisu Chovatel - přítel si naivně myslel, že se tam dozví něco praktického pro náš budoucí "velkochov" a ono je to tam samá králičí výstava! A to teda fakt není prča, taková výstava králíků. Vzteká se nad každým novým číslem, které nám přijde do schránky, a nadává, že už je to "jako ty zatracený psi"

kachna_
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 15:26 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

corgi
To jako fakt jezdíš s králíkama?
áno, a kdyžtak jsem asi i schopná poradit, nebo najít kontakt, ale asi v jiném tématu, nebo na nás Impact pošle toho rýžbejka

danajasa
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 19:41
- Nahlásit

impact
Řasu dávám každý jaro a podzim při výměně srsti rezavé pálení je fakt rezavější do barvy veverky ináč bylo do žluta po řase leší moc.Ovšem bacha na tu mrkef a ještě měd po té psy co maj bejt krtkově černý na slunci září do rezava nemám páru proč,ale už mi to říkalo dost lidí a mě to jeden rok zachvátilo psa taky-ve stínu černej na slunci zrzavá potvora.

impact
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 19:59
- Nahlásit

Tak ona má být červená, tže mrkef mi vůbec neva. Spíš ta černá tlamka. Pořád všude čtu, jak lidi dávaj mořskou řasu an dobarvení pigmentu a když potřebuju poradit, tak všicí mlčí..

Krom paní Kachny a paní Corgi.

corgi
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 20:01
- Nahlásit

kachna_
nebo na nás Impact pošle toho rýžbejka
Není třeba, my stejně nebudeme s králíkama výstavit, stačí čokl Ale kdyby to náhodou toho mýho chytlo, tak vím, na koho se obrátit...

corgi
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 20:02
- Nahlásit

impact
Krom paní Kachny a paní Corgi.
Já prej vůbec moc kecám. Ale tady jsem v dobrý společnosti....

danajasa
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 20:08
- Nahlásit

impact
mrkef mi vůbec neva
No po mrkfi prej přechodně zvoranžoví i lidský batolata,na špenát bachy abyste neměla zas štěně ted to dávali v televizi (což takle dát si špenát)

Fifi
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 20:22
- Nahlásit

impact
Spíš ta černá tlamka.
kachna_
ymprítink pigmentace v buňkách to prostě nezmění

Co k tomu dodat? kachna to rekla - masku cernou u zvirete , co ma dano, to ma dano. Jestli ji stene nemelo tmavou uz pri odberu, tezko nahonis nejakyma pripravkama. Tim padem se omlouvam za radu s Roboranem H.
le zase když bere Mulťák a Chondro od Giomu, tož ať toho nemá nějako moc.
No i tohle, mi prijde dost. Ale kazdyho vec.

impact
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 20:33
- Nahlásit

corgi

danajasa
Po mrkfi zvoranžoví každej.. Se doporučuje na zvýraznění opálení, ne?

Fifi
Má ji tmavou, ale mohla by mít tmavší..

A proč ti přijde multivitamín a chondro dost? Přijde mi vcelku jedno, jestli multivitamín nebo roboran. A kůru chondra taktéž. Běžná záležitost.

impact
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 20:35
- Nahlásit

No, i když je fakt, že jsem nad tím přemýšlela dneska. Jackové totiž musí mít dobarvený spodní víčka, aby to byli jako jackové. A když se narodí štěně bez dobravenýho, což je dcl často, tak se do něj rve řasa, aby se víčko dobarvilo. Jsou ale psi, který jí dostávaj, ale víčko se stejně nedobarví.. Tak jsem si říkala, kde kdo vzal, že mořská řasa vlastně lepší pigment. Asi si to budu muset zkusit někde najít.

Monty
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 20:40
- Nahlásit

impact
tady je to napsáno : http://www.veterinarnipece.cz/canina-morska-rasa-3 571.html

impact
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 20:42
- Nahlásit

Monty
Áha. Jsem z toho jelen. Asi to prostě vyzkouším a bude to.

Monty
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 20:43
- Nahlásit

impact
vyzkoušej, byla tady o tom kdysi i diskuse a lidi psali, že to pomohlo... nám nějak ne

Fifi
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 20:47
- Nahlásit

impact
Má ji tmavou, ale mohla by mít tmavší..
Co sem, znala treba terviky, tak ty meli fakt tmavy tlamicky. A stejne vysvetlaj, jak rostou, tam je to zalezitost genetiky, dle myho. Mas foto matky ci otce psiho, v utlem veku? Staci se na ne podivat, a budes vedet, ze ti neztmavne, ba naopak.

A proč ti přijde multivitamín a chondro dost? Přijde mi vcelku jedno, jestli multivitamín nebo roboran. A kůru chondra taktéž. Běžná záležitost.
Tak ja nevim, ja si krmim po svym, pestrou prirodni stravou, nevidim duvod neco prilis dotovat. Natoz chondra steneti, ikdyz sem jiz cetla, ze to je bezna zalezitost, tak to nechapu.
Ale jak sem psala, kazdyho vec. Ten Roboran H jsem davala pred 5 lety perdelce, jen pred vystavou, abych mela dobry pocit, asi spise ja sama. A diky tomu se mi i zdalo, ze ma zrzavejsi hnaty a tak, ale u perdelu to je zase o uprave, kterou ja ovladam jen amatersky pro svou potrebu.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání