Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Zánět ledvin
Autor Zpráva
Nori
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2010 13:11
- Nahlásit

Ahojte, prosím o rady a tipy. U veta jsme byli, dostali jsme ATB Furon a Rilexine. Co brusinky? Mám doma Alfalfa v tabletách. Díky. V.

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2010 14:50 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Nori
Ahojte, prosím o rady a tipy. U veta jsme byli, dostali jsme ATB Furon a Rilexine.

Furon není antibiotikum, ale lidské diuretikum na odvodnění, možná ale v textu jen schází čárka mezi slovy...

Co brusinky? Mám doma Alfalfa v tabletách. Díky. V.
Brusinky v tabletách jsem (po konzultaci s vetkou) fence podávala při zánětu močáku. Bylo to počáteční stadium a pod vet. kontrolou jsem jí dávala jen brusinky a měla klidový režim, obešli jsme se tenkrát bez ATB.
Já sama jsem je při zánětu ledvin brala k jiným lékům a jako podpůrná léčba dobrý, nedám na ně dopustit...

Člen
# Zasláno: 8 Pro 2010 15:00
- Nahlásit

Nori

U lidí se k Furonu předepisuje k současnému užívání i Kalium Chloratum. Z důvodu, že odvodněním dochází k významnému úbytku Kalia, a tím mohou nastat vážné zdravotní komplikace. Předávkování Kaliem je ovšem také nebezpečné.

Nemám osobní zkušenost s podáváním Furonu psovi. Dávám to pouze ke zvážení, pro konzultaci s veterinářem.

jablunka
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2010 15:07
- Nahlásit

Nemám osobní zkušenost s podáváním Furonu psovi.
Miloušek ho měl taky,protože se díky nemocnýmu srdíčku hodně zavodňoval,ale člověk musí počítat s tím,že pejsek téměř pořád čůrá.

Člen
# Zasláno: 8 Pro 2010 15:17 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

jablunka
Miloušek ho měl taky,protože se díky nemocnýmu srdíčku hodně zavodňoval,ale člověk musí počítat s tím,že pejsek téměř pořád čůrá.

Já vím, že se Furon předepisuje i pejskům. Ale osobně jsem ho žádnému psovi jěště dávat nemusela, tak jsem ani nezjišťovala, zda a kolik by měl brát i Kalia Ch.

Mě vysvětloval lidský lékař, že K. Ch. mám cca po půl hodině po požití Furonu brát z důvodu, že úbytkem Kalia, stejně jako při jeho předávkování, může dojít, mimo jiné, k srdečnímu kolapsu.

Na sobě mám vyzkoušený, že když jsem si vzala Furon a vykašlala jsem se na Kalium, sice jsem splaskla, ale cítila se bez energie jako hadrovej panák, s Kaliem to bylo podstatně lepší... V extrémní formě může právě dojít i k srdečnímu kolapsu. Tak jsem to sem napsala ke zvážení.
V každém případě u Kalia Ch. se nedá říct, že "nepomůže - neublíží", je pouze na předpis a jeho dávkování musí určit lékař, případně veterinář.

staropramen
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2010 19:44 - Změnil/a: staropramen
- Nahlásit

Proč si se nezeptala veterináře na brusinky? Určitě má v ordinaci telefon

Fifi
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2010 20:56
- Nahlásit

staropramen
Pane, votevrete si Staropramena a fakt, jestli mate nekdy radu k veci, jako ty brusny kotouce (nerovna se brusinky), tak poradte, tohle neni uz ani k pousmani, radoby vtipny poznamky. A hodne zdravi Vasemu rtw, esli nakyho mate.

staropramen
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2010 21:43
- Nahlásit

Sem si nevšiml že tu ostatní řeší brusinky

Fifi
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2010 21:49
- Nahlásit

staropramen
brusinky ne, ale onemocneni ledvin u psu az kolaps ledvin jiz drive ano.
http://www.cz-pes.cz/diskuse/4_11571_0.html
Tak asi se pta zadavatelka na neco specifickeho, tudiz si zalozi tema. Nemuzu poradit, mlcim. Cimzto se zadavatelce omlouvam a uz mlcim.

staropramen
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2010 21:53
- Nahlásit

Jooo mlč ať nezakecáš můj dotaz:-D

kejtlin
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2010 21:58
- Nahlásit

Moje NO měla zánět ledvin, měla jen atb a klidový režim v teple, ale ledviny už vždy dle veta budou náchylnější k onemocnění takže na to pozor, aby neprochladly.

Nori
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2010 09:10
- Nahlásit

Tak k furonu mi vet Kalium nedal, ani o tom nemluvil. Bledé dásně má. Co to znamena?

Člen
# Zasláno: 9 Pro 2010 09:20
- Nahlásit

Nori

Ahoj , vůbec to nemyslím rejpavě, ale fakt by možná bylo dobré zavolat vetovi a zevrubně se na vše vyptat. Je normální, že člověka napadnou další otázky až když se vrátí z veteriny.

Také ne každý vet je "vysvětlovací" a je třeba z něj informace dost páčit... a taky může na něco zapomenout...
Já mám veterinu kousek od domu, kam už spoustu let chodím a pak jěště kamarádku vetku, která je z daleka, zato vždy kdykoli ochotná ke konzultaci po telefonu. Tak info od veterinářů kontroluji i takto křížem. Několikrát se mi stalo, že jedna nebo druhá strana mi něco zapoměla říct...

Nori
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2010 08:27
- Nahlásit

K Furonu se draslík bere jen při dlouhodobém užívání...

Člen
# Zasláno: 10 Pro 2010 12:43
- Nahlásit

Nori
K Furonu se draslík bere jen při dlouhodobém užívání...

Dík za info . Ptala ses taky na ty anemické sliznice?
Vím, že příčin může být víc, ale protože zánět ledvin mí psi neměli, neznám to v téhle souvislosti.

Nori
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2010 23:41
- Nahlásit

Na to sem se už neptala, ale jdeme příští týden na kontrolu, tak to zjistím.

Člen
# Zasláno: 12 Pro 2010 01:00
- Nahlásit

Nori

tak držím palce . Jěště k těm brusinkám, Toničce cca 11kg jsem dávala tyhle, 1 tbl denně:
http://www.swissherbal.cz/index.php?page=shop.prod uct_details&flypage=flypage.tpl&product_id=41&cate gory_id=7&option=com_virtuemart&Itemid=4&lang=cs&v mcchk=1&Itemid=4

Jak už jsem psala, bylo to při začínajícím zánětu močáku a po ujištění vetkou, že kdyby brusinky nazabraly, tak rozhodně neublíží.

Brusinky ale zabraly a nemusela dostávat jiné léky (což by samozřejmě v případě zánětu ledvin nešlo).
Dávala jsem je Toničce celý měsíc, aby se zánět zaléčil a nestal se chronickým.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání