Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Selhání ledvin
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Monty
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2012 20:40
- Nahlásit

Adiddaska
mě Monty nehubl, ba naopak než jsem to zjístila, tak mi přibral, ale po tom co jsme to zjístili a začal se léčit, tak hodně zhubl... myslím, že je to hodně individuální

Cesmina
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2012 22:17
- Nahlásit

http://www.boskovet.cz/tip-onemocneni_ledvin.html

Cesmina
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2012 22:27
- Nahlásit

Taky "máme strach" a taky jsme nechali u našeho nejstaršího psa dělat rozbory krve, ale to by muselo být velký štěstí, aby se člověk strefil do prvního stadia nemoci.
Náš veterinář nám to dokonce skoro rozmlouval - co po něm chceme, když máme na první pohled zdravého psa. No asi se na vesnici s takovým přístupem majitelů psů moc nesetkává, tak ho to překvapilo.

bonc
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2012 07:26
- Nahlásit

Gerda
teď jsem si vzpomněla že náš vet jí dělá v běžnym vyšetření bez říkání, Ovečkin měl vlastně v prvních krvích tu štítku trošku hnutou , teprve mi to docvaklo že na ní byl vyšetřen bez říkání. Takže je to zas vet od veta.

Cesmina
Náš veterinář nám to dokonce skoro rozmlouval - co po něm chceme, když máme na první pohled zdravého psa. No asi se na vesnici s takovým přístupem majitelů psů moc nesetkává, tak ho to překvapilo.

mam obdobnou zkušenost z vet kliniky - chtěla jsem udělat krve a oni byli děsně překvapení proooč?? Je tomu psu snad něco? A pak mi ideální výsledky četli děsně vítězoslavně, jako že "my jsme vám to říkali že je ten pes zdravej". Teď chodim jinam a tam mě maj od začátku ve škatulce "šílenec kterýmu se radši neodporuje"

Evey
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2012 07:50 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit

Příznaky selhání ledvin mohou být různorodé, co mě tak napadá... zvýšený/snížený příjem vody, hodně/málo moči, nechuť k jídlu, hubnutí, průjem, zvracení, zvláštní chuťě (odpadky, omítka apod.), krev v moči /stolici, špatná kvalita srsti, nahrbený postoj, zápach z tlamy, bledé sliznice, boláky na dásních, celková slabost, unavenost.
Ke krevním rozborům - výborný nástroj k diagnóze, žádám ho vždy, když se mi něco nezdá. Ale bavila jsem se o tom i s vetem, pravidelnými rozbory se tomu nedá zcela zamezit. Selhání může být chronické, postupné, trvá třeba i několik měsíců... anebo akutní, rychlé třeba do 3 dnů s fatálními následky. A navíc když se strefíte s načasováním rozborů třeba na začátek toho dlouhodobějšího selhání ledvin, nasadíte dietu, prodloužíte psovi třeba život o pár měsíců, ale většinou to stejně špatně dopadne. Tohle téma je ale opravdu moc komplikované, nechci Vám teď nasadit nějakého strašáka do hlavy. Záleží na mnoha faktorech - stáří psa, co je příčinou selhání - rakovina, genetika (bulteriéři, BSP, bígl, kokšpaněl ...), cysty, otrava, prochladnutí...

Dá se ještě testovat průběžně i doma testovacími proužky na moč, tam se dá zjistit třeba krev v moči, ale není to tak průkazné.

Yves
jinak rozbor mám za 200.. kdybych to měla dělat každej čtvrtrok, tak mě to myslím nezruinuje a za to, že včas odhalím nějakou chorobu na kterou pes může umřít, mi za to stojí.
Ale chodit se psem co 3 měsíce na odběry a stresovat ho? To taky není úplně ideální...

bonc
neni tam ani když děláš biochemku i krevní obraz? Musíš jí žádat ještě extra navíc?
Ano, rozbory na štítnou žlázu se nedělají většinou běžně.

Cesmina
Náš veterinář nám to dokonce skoro rozmlouval - co po něm chceme, když máme na první pohled zdravého psa. No asi se na vesnici s takovým přístupem majitelů psů moc nesetkává, tak ho to překvapilo. Já jsem na rozborech taky dělala z vlastní iniciativy, prostě se mi něco nezdálo... vet byl pak hodně překvapený, že vzhledem ke kondici psa by takové výsledky opravdu nepředpokládal.

Monty
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2012 08:01
- Nahlásit

Evey
já mám doma diabetické proužky, jde z nich něco poznat? Ledviny asi ne, ale cukr, co? Ikdyž htěla bych se vidět, jak to svým psům strkám pod břich, aby se na něj vyčůrali

Evey
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2012 09:00
- Nahlásit

Monty
já mám doma diabetické proužky, jde z nich něco poznat? Tak to nevím, co všechno testují? Jestli jen cukr, tak to stačit nebude.
psům strkám pod břich, aby se na něj vyčůrali Pod břicho strkám mističku a posléze papírek do ní.

Monty
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2012 09:35
- Nahlásit

Evey
cukr a aceton
pokusím se je najít na netu, ale jsou to prostě diabetické....

to je jedno co bych tam skrkala, stejně si myslím, že by se mi to nepovedlo . Mám westíky, takže mají příško nízko, myslím, že jak bych tam strčila ruku s něčím, tak by v ten moment přestali čůrat, aby se na mě nevyčůrali

Monty
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2012 09:37
- Nahlásit

jo, tak už jsem to našla:
DiaPHAN pro sebetestování (glukóza, ketony)

Yves
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2012 11:39
- Nahlásit

Evey
Ale chodit se psem co 3 měsíce na odběry a stresovat ho? To taky není úplně ideální...
to možná ne, na druhou stranu těch 5 minut trápení mi může přinést byť i měsíc navíc, ale to už je na věci pohledu. Navíc myslím, že můj pes není z těch, co by z toho byl špatnej ještě celej den, tomu se královsky uleví jen co vyjdeme z budovy a zajímají ho zas jen pesemesky
Samozřejmě netvrdím, že to budu dělat čtyřikrát ročně, osobně jsem spíš za "jednou ročně", ale jak jsem psala, nechám si poradit. Spíš jsem jen poukazovala na celkem zajímavou cenu a čekala jsem spíš, že někdo zareaguje kolik stojí rozbory u nich.

Evey
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2012 12:36
- Nahlásit

Monty
Mám westíky, takže mají příško nízko, myslím, že jak bych tam strčila ruku s něčím, tak by v ten moment přestali čůrat Tak si to někdy cvičně zkus, lepší je to tedy u fen, i malé plemeno tam má vždy nějakou rezervu ve vzdálenosti od země. Jen u tebe bude holt potřeba malá mistička.
jo, tak už jsem to našla:
DiaPHAN pro sebetestování (glukóza, ketony)
To ne lepší je spíš tohle: URL dělají se i třeba i na více ukazatelů URL, ale tady by bylo asi třeba to zkonzultovat s vetem jestli nemají psi specifické hodnoty, neb porovnávací tabulka s normálními výsledky je pro lidi...

Yves
Spíš jsem jen poukazovala na celkem zajímavou cenu a čekala jsem spíš, že někdo zareaguje kolik stojí rozbory u nich. Já za komplet rozbor (krevní obraz + biochemie) + štítná žláza dala 740 kč.
200 kč je nějak málo, vet má svou laboratoř?

Yves
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2012 13:49
- Nahlásit

Evey
je to možné, parazity mi říkala ještě než jsme odcházeli, tak je to možné..

bonc
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2012 14:50
- Nahlásit

Evey
já platim za komplet/jeden pes (k.obraz, biochemka i štítka) 570,-.
200,- je odběr a 370,- se platí laborce. U předcházejícího veta jsem platila 1000,- jen za biochemku a to měl vlastní laborku..

Biluška
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2012 17:47
- Nahlásit

bonc
200,- je odběr a 370,- se platí laborce. U předcházejícího veta jsem platila 1000,- jen za biochemku a to měl vlastní laborku..

Chceš nasrat? Já platím 112,- komplet za odběr, laborku a zatelefonování mi výsledků

Gerda
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2012 18:20
- Nahlásit

Evey
bonc
Já za komplet rozbor (krevní obraz + biochemie) + štítná žláza dala 740 kč.
Já dala za komplet 2092 Kč, potom za rentgen a sono bříška + EKG 1930 Kč a potom byl ještě jeden odběr na kontrolní T3 a T4 a od toho nemůžu najít papírek/účtenku. Nějak kolem litru to taky bylo.

Bibina
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2014 22:35
- Nahlásit

Mám desetiletou fenku malého jezevčíka. Když jsme s ní šli na předoperační kontrolu ohledně čištění zubů ultrazvukem, tak jsme zjistili, že má hodně špatné leviny a že jí to zatím, kvůli narkóze, nemohou dělat. Tak jsem nastoupila s dietou a také jsem si koupila bylinné kapky, které jsem dávla 3x denně do trošky vody a lžící jí to dávala. Celkem je ráda brala a když jse řekla "dáme kapičky" tak si sedla a čekala. Velmi to pomohlo a za tři neděle jsme byli pochváleni, rozbor ukázal, že ledviny se rapidně vylepšily a mohly se dělat ty zuby. Kapky mohu jen doporučit, nám se osvědčily:
EPAM 900 protizánětlivý a EPAM 24 ledvinový.

Janina946
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2014 12:00
- Nahlásit

Dobrý den, mohla bych se zaptat kolik kapek jste dávali? Nám (zlatému retrívrovi, 10 let) zjistili chronické selhání ledvin (kreatinin 230), nasadili jsme ledvinovou dietu, rybí olej, Ipakitine apod. a ráda bych to podpořila bylinkama... Jsem ochotna zkusit vše, co by jí pomohlo.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2014 18:58
- Nahlásit

Janina946
zkusit můžeš ještě tohle,ale je to drahý jako prase pro tak velkýho psa
http://www.veterinarni-diety.cz/renavast-dog/c-145 6/

Janina946
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2014 19:35
- Nahlásit

jj to jsem koukala, taky jsem nad tím přemýšlela, ale jak říkáš bylo by to drahý jako prase a nepracuju jako manager v ČEZu já pořád doufám, že to zvládnem, měla pyometru, následovala kastrace, pak hrozně velkou falešnou březost, pořád jsme byli u veta, neměla svůj klídek, tak pořád tak doufám, že je to tělo zblázněný a dáme to do kupy pomocí diety, bylinek apod. (vypadám jako optimista, ale brečela jsem dva dny... prostě jsem si řekla, že to musíme zvládnout!)

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2014 19:44 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit

Janina946
nepracuju jako manager v ČEZu
hele já už vůbec ne )) ale kupuju to od května,trošku mne to ruinuje..taky se to u nás posralo při hárání,ted je to celkem cajk,ale stojí to značně peněz,to jako jo.Měla jsem ještě kapky od p.Sychry,ale byl tu osobně a psa nějako měřil či co,tak asi nemá cenu psát co to bylo za kapky..dávej ještě lososák,ideálně ten drahej ,je kvalitnější,mám kronch

Janina946
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2014 20:59
- Nahlásit

lososák jí nešmakuje...máme mlsnou tlamišku, máme rybí olej bez příchutě.... jako je klidně možný, že na tom RenaVastu taky skončíme, neřikám 100% že ne, uvidíme jak dopadne kontrola za měsíc.... ale jako už si připadám jak blázen, sháním co se dá, všelijaká moudra, mám pocit že na internetu už nic jiného nehledám...

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání