| Autor |
Zpráva |
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2010 12:42 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
Hipík a Tonička a Rozinka
"nestahovat gatě, když brod je jěště v nedohlednu"
Jasně, máš pravdu. Vím, že jsem v tomhle asi tvrdá, ale já bych vždycky chtěla vědět pravdu, ať je jakákoliv. A když bude vědět, že tu ta možnost je, může se podle toho zařídit. Třeba může věnovat čas pejskovi na úkor jiných činností, ještě si užít pejska a udělat ho šťastnějším ke konci.
Psíček
Už zase s tím svým trollingem tady prudíš? A zrovna někoho, kdo má momentálně velmi nepříjemné období. Není ti to trapné? Jsi ty vůbec normální? A můžeš se zase pohoršit, že ti navádám, ubožáku.
|
Skoty
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2010 13:20
- Nahlásit
Ne nechceme pochatovat, ale podpořit radou nebo aspoň držením pěstí nekoho, kdo má pejska v problémech... On jen pocit, že je v tom někdo se mnou a chápe jak mi je, protože si tím prošel, je pomoc. A ne jen všechno kazit a dělat zle, jak se k tomu stavíš ty, Psíčku. Dej pokoj lidem, kteří o tvou radu-neradu fakt nestojí, pokud to dokážeš.
|
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2010 14:27 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Skoty
Vlčáčková
Ahoj, já myslím, že nemá cenu na Psíčkovi útoky reagovat... Podle mne mu jde jen o konflikt ze kterého patrně čerpá energii. Zažila jsem to zde už mnohokrát...
Jistě si přečetl už v úvodu, že Eva se psem byla u veterinářů, kteří diagnostikovali mozkovou příhodu, rozsah poškození může ukázet jen m. rezonance na kterou je již objednána.
Stejně tak psala, že jejímu psovi vet nasadili Karsivan, což je lék s podobným účinkem jako lidský Ergotop. B komplex je v tomto případě doporučen jako účinná podpůrná léčba - to asi došlo všem vyjma Psíčka.
Ten člověk chce urážet a provokovat, takže nějaká argumentace v tomto případě nemá cenu, sklouzne to jen k osobním urážkám a totálnímu zaplevelení dalšího tématu.
Je mi líto, že je to zrovna u Evy Black, která zde hledala podporu... Bohužel to tady takhle chodí , to je jeden z důvodů, proč tady moc často nejsem.
|
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2010 15:08 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Vlčáčková
Vím, že jsem v tomhle asi tvrdá, ale já bych vždycky chtěla vědět pravdu, ať je jakákoliv
Teď úplně nevím jakou pravdu máš na mysli. Že pes umře? No ano, ostatně to my všichni. A kdy? To se uvidí...
Při mozkové příhodě u psa, pokud není extrémního rozsahu, ti žádný veterinář neřekne jasnou prognózu. Mnoho psů se z toho dostane, u nějakého to vyjít nemusí. Takže nějaké "pravdy, ať je jakákoli" se v tomto případě nedobereš.
|
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2010 21:12 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
eva black
Ahoj Evi, až teď večer mě napadlo, u lidí s podezřením na krvácení do mozku aj., se dělá vyšetření CT (Počítačová tomografie).
Co jsem se tak letmo vygooglila, má ji veterina v Brandýse:
http://www.vetpark.cz/view.php?cisloclanku=2006061 602
Edit.: tak jsem se jěště koukla na nějaké lékařské strany a vyšetření magnetickou rezonancí, na kterou jste objednaný, se používá v těchto případech u lidí taky, a je patrně i šetrnější než CT.
Jak je pejskovi?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2010 21:28
- Nahlásit
Co jsem se tak letmo vygooglila, má ji veterina v Brandýse
CT i rezonanci maj i v Mimoni např.
http://www.veterinarniklinika-mimon.cz/cs/vybaveni /magneticka-rezonance/
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2010 21:43
- Nahlásit
eva black
Esli vám to pomůže tak můj starej pes přežil mozkové mrtvice tři po té první byl2roky fit druhá taky dobrý až u té třetí jsme ho poslali do psího nebe za psíma vílama páč pak už se opravdu trápil protože se do toho přidala stařecká epilepsie.
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2010 23:02
- Nahlásit
By mě zajímalo,v čem je vyšetření magnetickou rezonancí šetrnější než CT? Respektive v čem je CT nešetrné
|
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2010 23:31 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
staropramen
By mě zajímalo,v čem je vyšetření magnetickou rezonancí šetrnější než CT? Respektive v čem je CT nešetrné
no, já to načetla tady:
http://www.klinikazdravi.cz/clanky/ctvypocetni-tom ografie-a-mrmagneticka-resonance/
že MR "Nenese tedy žádná rizika způsobená zářením", narozdíl od CT.
Jinak o obojím vím akorát to, že se leze do tunelu
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2010 00:11
- Nahlásit
Teď úplně nevím jakou pravdu máš na mysli. Že pes umře? No ano, ostatně to my všichni. A kdy? To se uvidí...
A nojo, ty filosofko!!!
žádný veterinář neřekne jasnou prognózu.
No tak to Ti neřekne ani doktor u lidí.
to je jeden z důvodů, proč tady moc často nejsem.
Chodíš někam, kde je to lepší? Já chodím ještě sem: www.mija.estranky.cz - do návštěvky. Tam je dobrá parta, chovají se k sobě slušně a jen tak nežvaní, ale snaží se dostat pejsky z útulků.
|
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2010 00:38 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Vlčáčková
A nojo, ty filosofko!!!
A mám to...
No tak to Ti neřekne ani doktor u lidí.
Někdy jo, když je to buď úplná banalita nebo úplnej průser...
Jěště když se vrátím k tématu, vet. může bez m. rezonance vyloučit podle symptomů např. problémy se srdcem, otravu, epilepsii a já nevím co jěště...
Nepozná bez diagnostických přístrojů, jestli pes utrpěl mozkovou příhodu ani její rozsah nebo jestli je tam nádor.
I nám, když T. postihla pepka poprvé, vet. vysvětloval při vyšetření, proč to není to a ono, ale také řekl, že se jedná "nejspíš" o mozkovou příhodu. Další možností byl právě ten nádor, a to by ukázala MR nebo CT.
Dostali jsme léky, rady do života a čekali co bude. Ne, že bych nechtěla mít jistotu, co jí přesně je, jenže v Tončině případě by stejně jiná léčby než klidem a medikamenty nepřicházela v úvahu. Naštěstí se za pár dní začal Tončin stav pomalu zlepšovat. Těch prvních pár dní bylo hodně dlouhých...
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2010 00:43
- Nahlásit
My u Bekynky taky nevíme, jestli nemá nádor. Ale není jak to zjistit, než tou rezonancí. Ale vet. to nedoporučil. Že prý bychom to akorát věděli a co z prý z toho. V jejím věku by se s tím nic nedělalo a peníze by byly fuč. Když se nyní tváří, že jí nic moc nebolí, tak jí mám nechat v klidu odpočívat.
Akorát mi začala blinkat po jídle. Vždycky vyjede misku a žrala by dál, obchází všechny misky ostatních a hledá zbytky. Za čtvrt nebo půl hodiny začne chodit, kňuček, prosotě "otravovat" a pak se poblinká. Sežere to, poblinká se znova ... Jednou nebo vícekrát. Pak spokojeně zalehne a dělá šťastnýho psa.
Vet. že prý jí mám rozdělit jídlo na dvě části, aby to neměla naráz, že je to zátěž. No, nevím.
Ale taky si nedovedu představit, z čeho by to mohla mít.
|
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2010 00:47
- Nahlásit
Vlčáčková
Chodíš někam, kde je to lepší?
Ani moc ne, spíš nárazově někam zajdu - je to podle toho kolik mám práce, a tak. Takže většinou někde chvíli klevetím a pak třeba na pár měsíců zmizím...
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2010 00:50
- Nahlásit
Hm. Já jsem se tady zasekla, ale fakt je, že to bere dost času.
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2010 00:51
- Nahlásit
Ze záření bych si starosti nedělal,dávka kterou pes při vyšetření dostane není tak silná aby mu uškodila,jinak by se to přece nepoužívalo že,snad jedině kdyby na tom byl denně po několik měsíců ozařovanej
|
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2010 00:55
- Nahlásit
Vlčáčková
Vet. že prý jí mám rozdělit jídlo na dvě části, aby to neměla naráz, že je to zátěž.
Já dávám psům 2 x denně snad od jakživa. Jednak mi nějaký vet řekl, že je to šetrnější a druhak, když byl Hipík maličkej a musela jsem ráno odejít, byla jsem přesvědčená, že s nafutrovaným bříškem bude samotu snášet přeci jenom líp.
Možná je to opravdu tím, jak je teď oslabená zánětem a operací. V době rekoncalescence po operaci, jsem T. rozdělovala jídlo do 6 i více malých dávek.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2010 01:05
- Nahlásit
NO, ona už má po operaci pár měsíců. Ale už je prostě stará. Po té operaci tak "zestárla". Já mám zase strach, aby po najedení nepotřebovali na záchod. Protože oni hrozně moc po granulích pijí, ačkoliv jim vždycky granule zaliju vodou. Tak ještě společnými silami vypijí celou mističku cca 1,5 litru. Tak mám strach, aby se pak nestresovali a neuškodili si zase tím, že budou zadržovat moč.
|
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2010 01:07 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
staropramen
Ze záření bych si starosti nedělal,dávka kterou pes při vyšetření dostane není tak silná aby mu uškodila,jinak by se to přece nepoužívalo že,snad jedině kdyby na tom byl denně po několik měsíců ozařovanej
Já o tomhle vím houby. Když jsem si v souvislosti s tématem vzpoměla, že se dělá i CT, a hledala jsem, jaký je rozdíl CT a MR, našla jsem ten odkaz výše... Stránky vypadají a snad i jsou lékářské. Vyšetření rentgenovými paprsky v sobě jisté riziko nese a CT je na tomto principu, co jsem se tam dočetla. Jak velké to riziko je, neumím posoudit.
|
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2010 01:15 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Psíček
To prý zas není dobré vzhledem k možnému přetažení trávicího aparátu, který na tak časté zpracování potravy není stavěn.
Aha, no u nás to pomohlo, když psům bylo blbě po narkóze. Takhle často jsem podávala jídlo jen asi den dva, možná tři, po operaci, protože jinak zvraceli. Pak normálně 2 x denně.
|
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2010 01:30
- Nahlásit
Vlčáčková
NO, ona už má po operaci pár měsíců. Ale už je prostě stará. Po té operaci tak "zestárla".
Dej Bekyně čas, babušce... Jak už tady psala Renata, její první fenka se dávala po stejné operaci pár měsíců dokupy a to byla poměrně mladá dračice.
Já mám zase strach, aby po najedení nepotřebovali na záchod. Protože oni hrozně moc po granulích pijí, ačkoliv jim vždycky granule zaliju vodou. Tak ještě společnými silami vypijí celou mističku cca 1,5 litru. Tak mám strach, aby se pak nestresovali a neuškodili si zase tím, že budou zadržovat moč.
A nemůžeš s nimi jít cca za 1 hod. po jídle ven? Anebo dávat jiné jídlo než granule. Nejsem radikálním odpůrcem granulí, Hipík na nich vyrostl, teď je mu skoro 17 a je vzhledem ke svému věku v dobré kondici. Granule jsou ale těžší a možná by stálo za to, zkusit dávat Bekyně třeba maso s rýží.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2010 01:42 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
A nemůžeš s nimi jít cca za 1 hod. po jídle ven?
No, tak to fakt nemůžu. Jsem ráda, že ráno vylezu z pelechu v nějaké rozumnější hodině než před polednem. Dát ráno psům jídlo rozpuštěné ve vodě, nebo ohřáté z ledničky, nechat je najíst, počkat hodinu a jít ven ... Takto bych měla budína na 5 a ž 5:30, vstávala v 6 nejdřív, v 7:30 mohla vyrazit ven a v práci bych byla tak někdy v 9:30. No, to by mě za 4 dny zabilo. Trpím zvýšenou únavou a rána jsou fakt krušná.
Maso k rýži prý tak maximálně 20 % masa. To by Bekče moc nejelo a měla by brzy hlad. Asi už u granclí zůstaneme. Holky to jedí bez problémů a pěkně po nich prospívají.
|
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2010 02:07
- Nahlásit
Psíček
eva black
Pokud tedy nemáš nějakou spešl bio šunku, ale prostě standardní nějakou uzenou či dušenou uzeninu, tak když je pesovi zle a nevíš co, určitě mu jí nedávej místo jídla, můžeš mu tím klidně přihoršit.
S tímhle souhlasím. Lepší by bylo např. libové kuřecí maso... Ne že by plátek šunky jednou za čas psovi uškodil, ale když mu není dobře, vyhla bych se všem uzeninám, i těm tzv. dietním.
|
Baysha
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2010 09:20
- Nahlásit
Ad záření - CT je totéž co rentgen, jen větší dávka. Ublížit ani tak rozhodně nemůže, pouze zvýší riziko vzniku rakoviny o nějaké zlomky procenta.
MR nepoužívá záření, ale magnetické pole, které nemá žádné známé nežádoucí účinky. U psů je pokud vím ta nevýhoda, že se před vyšetřením musí z těla vyndat čip.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2010 08:12 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
My sme boli na MR v Jaggy, ale cip teda nevyberali... Pracovala som istu dobu s velmi silnym magnetom a jedine negativne ucinky, co som pozorovala u x ludi bolo, ze chlapi ak pracovali s magnetmi dlhodobo - vyskumnici, tak mavali potomkov len dievcata - prosim, nebrat to ako potvrdeny vyskum, ale naozaj sa to tak proste "prihodilo"
|
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2010 19:41
- Nahlásit
Psíček
Já vycházel z toho, že bylo napsáno, že nechce/nesní nic než šunku, tak aby ho náhodiu tou šunkou nefutrovali no
jj, já jsem to v prvním Evině textu přehlédla...
eva black
Evi, jak se pejskovi daří?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2010 10:05
- Nahlásit
Vlčáčková
Zkus změnit značku granulí, značku, ne jen recepturu. Mě tohle dělal jeden pes po jedné značce taky, se najedl a za hodinu to všechno vyhodil, nic mu nebylo, tvářil se hepy. Po žádných jiných granulích to nikdy nedělal, tak nevím, co bylo v těchto konkrétních pro něj tak strašného.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2010 10:19
- Nahlásit
Maya
Ano? Mám Chicopee, krmím tím leta a nikdy nic. Měla jsem nedávno ProPlan a teď nevím, jestli to taky párkrát nevyhodila. Vet. říkal, že jí mám dávat dvakrát, protože už jednou na ní může být moc. Když to udělám, tak je to v pohodě. Taky ale říkal, že ProPlan není tak kořeněný a je to pro ní lepší. Tak jsem ochutnala a zdají se mi obě žrádýlka stejné.
Každopádně děkuju za radu.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2010 10:26
- Nahlásit
Vlčáčková
Kořeněný snad nejsou žádný granule??
Jinak pokud to sní nadvakrát v pohodě, tak bych to asi neřešila, ono u starších psů je to asi přece jen jiný.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2010 11:08 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit
Psíček
kam se dává pro lidi již neprodejný koření?
Že by tam, kam se dává neprodejná sůl?
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2010 12:45
- Nahlásit
Maya
Kořeněný snad nejsou žádný granule??
Kořeněný a slaný některé granule údajně jsou. Prý proto, aby to psi rádi žrali a nechtěli jiné. O ochutnávání jsem už slyšela, tak jsem to zkusila. A víš co? Proplan a Chicopee chutnají skoro stejně - jako starý chleba (zhruba). Včetně téměř shodné konzistence. Trochu jiná příchuť byla, ale opravdu jen trochu. Žádná výrazně kořenější chuť Chicopee ani náhodou.
|