Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Faleška - léčby, homeopatiky, bylinami atd.
Autor Zpráva
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2010 13:19
- Nahlásit

Ahoj,
fenka mé kamarádky má falešku. Dášence (fence) teče mléko z cecíků (nejsou nijak nateklé) a je trochu rozhozená psychicky.

Kamarádka nechce fence podávat hormonální léčiva. Po předchozích zkušenostech s homeopatiky by raději volila tuto nebo jinou léčbu přírodními prostředky, kde není takové riziko negativních vedlejších účinků.

Znáte dobrého vet. homeopata v Praze?

Prosím o napsání vašich zkušeností a tipů, jak fenečce ulevit, díky

impact
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2010 13:35
- Nahlásit

Přidat práce a ubrat bílkovin.. Toť má rada. Nikdy do žádné feny při falešce nic nervu. Jen musí makat, všude chodit se mnou, aby neměla čas vymýšlet a z krmné dávky vyhodit co nejvíce masa. Jednou jsme vlastně použili octanovou mast, ale bůh ví, kde se válí teď. Stejně si to akorát olizovala.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2010 13:42
- Nahlásit

Znáte dobrého vet. homeopata v Praze?
Mvdr.Jiřička,bejvá i v Praze,gerda ti dá foun

Člen
# Zasláno: 4 Lis 2010 13:47
- Nahlásit

davidkova renata
impact

dík

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2010 13:59 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit

hele eště teda jak tak čtu,neni to žádnej brutál co jsem měla třá s bejvalou čubou,tam to skončilo 2krát dokonce na kudle..tyhle mírný projevy bych neřešila stejně jako impakt,prostě jí nedat šanci se v tom nimrat a hňápat,zaměstnat palici a hlavně neject v pocitu,že "vona chudinka má falešku".Náně obvykle naložim 2krát tolik,ideálně akční aktivity ,což nevi esi u kámošky čuby jde,ale žádný psychický rozhozy jí teda rozhodně netrpim.Dále bych dodala sebrat doma všechny hračky,zejména ty pískací,prostě vše co může čubě imitovat ty štěnata a tahat to po bytě nebo zastýlat do pelechu.Dále bych krom žrádla omezila i příjem vody,ovšem v rozumný míře,ne že čokl zdechne na dehydrátaci,prostě aby nelemtal jen tak což některý psi dělaj..si žere grancle, je to blbý.Dále úpa vynechat mlíčný výrobky

Dále samosebou může zaject na Vysočinu za RD,který toto a cokoli jiného pochopitelně řeší za "mírný poplatek" pomocí tacháčů

žanda
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2010 14:07
- Nahlásit

V nějakým starším čísle- myslím že světě psů- byly tyhle homeo články od MVdr Mullerové -byl tam i na falešku a rady jaký na to homeo brát..........ale v hlavě to nemám, neboť nemám fenku......

Biluška
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2010 14:10
- Nahlásit

davidkova renata
.Dále bych dodala sebrat doma všechny hračky,zejména ty pískací,prostě vše co může čubě imitovat ty štěnata
Gozéra, nemaje čehokoliv jiného, adoptovala hrnec, ze kterého normálně žrala . Dost mě to nasíralo, páč pokaždé když jsem šla krmit jsem musela vlézt do boudy, vyhrabat kastrol z hromady slámy kde byl "kojen" a vynést ho na světlo boží To vše za neustálého Gozérčina řevu, skákání mi na záda a snahy kastrol opět zahrabat

žanda
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2010 14:14
- Nahlásit

třeba to bude článek pro tvé účely zajímavej...

http://www.ifauna.cz/clanek/psi/falesna-brezost-a- homeopatie/4514/

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2010 14:14
- Nahlásit

http://www.cz-pes.cz/diskuse/4_6781_0.html
Biluška
Gozéra, nemaje čehokoliv jiného, adoptovala hrnec, ze kterého normálně žrala

tak to týdle fáze se to u nás nedostalo bo ten prádelnák by asik stejně f paneláku nikde neukryla))

baruska
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2010 21:44
- Nahlásit

Falešná březost - homeo. Pulsatilla + ubrat z krmné dávky, přidat pohyb
Pulsatilla - upravuje náladu, knučení, vztek
Lac Caninum - zastavuje tvorbu mléka
Phytolacca - na naběhlé cecíky, při teplotě
Já podávám feně hned na začátku hárání přípravek Gynex k vůli zánětu dělohy, od doby co podávám nemá fenka falešku ani záněty dělohy

Člen
# Zasláno: 4 Lis 2010 23:54
- Nahlásit

Díííky moc všem za rady, Dášenka je dcera mojí Rozinky, tak to prožívám dost osobně

jana33
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2010 10:53
- Nahlásit

Biluška
U nás byl za štěně i kámen, šlupka od ořechu atd.. Nejvíc srala ostatní psy,když od nich požadovala,ať se s jejím štěkanátkem taky muckaj

Biluška
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2010 12:41
- Nahlásit

jana33
Nejvíc srala ostatní psy,když od nich požadovala,ať se s jejím štěkanátkem taky muckaj
Tak naši se nesměli ke kastrólu ani přiblížit, aby ho neohrozili .
Ještě lepší byla Puma, ta adoptovala takového šíleného dinosaura co dělal hrozný zvuky, fakt hrozný. A jelikož jako svůj jediný právoplatný pelech uznává naši postel tak ho logicky porodila a odkojila tam Prekérky nastávaly většinou v noci. Třá Mášenek se otočil, zalehl přitom dinosaura, ten vydal svůj troubivý zvuk, Puma zešílela, rozhrabala celou postel, kousla Mášenka do nohy a zachránila zalehnutého dinosaura . Pak už na nás vrčela preventivně kdykoliv se někdo pohnul . Pochopitelně ho s sebou nosila ven. Takže kousla kuči-kuči pošťačku, která se chtěla podívat co to "ten klášný pejšek neše, no ty ši nešeš hlačičku ven". Taky sejmula popeláře (ti se nedívali, ale nebezpečně se přiblížili na cca padesát metrů) a sousedovic návštěvu (přiblížili se když Pumice odložila dinosaura na obrubník, aby se mohla vyčůrat).
Jsem ráda, že tohle životní období je už za námi

jana33
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2010 14:22
- Nahlásit

Biluška
Tak to mi měli lepší variantu, jen dost otravnou - furt chtěla plesnnivou šlupku nebo kámen obdivovat, když se jí zdálo,že nejsme dostatečně nadšený,tak ho nám i ostatním psům házela na hlavu,prostě magor ale je fakt,že to platilo jen u domácího osazenstva, cizí se k ní nesměl přiblížit na sto metrů,to nasadila hned emerickej úsměv

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání