| Autor |
Zpráva |
Gypsy
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2010 17:58
- Nahlásit
Mám ročního pejska aljašského malamuta, který má trochu vytočená zápěstí na předních tlapkách. Chovatelka mi poradila, že mu mám dávat vápník s fosforem. Když jsem se na to ptala na veterině, tam mi zase řekli, že vápník dávat nemám a doporučili mi krmiva RC, Hills a Purina. Máte někdo pododobnou zkušenost a je možné, že se ty tlapky ještě spraví?
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2010 19:38
- Nahlásit
Gypsy
Možné to je, že se spraví, ale že by zrovna po jmenovaných krmivech.... Čím krmíte teď?
|
Gypsy
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2010 19:40
- Nahlásit
Doteď jsme krmili Trainerem, ale ten nám přestal žrát, tak jsme přešli na Fitmin, ten mu aspoň chutná. Gypsy totiž potřebuje přibrat, každý mi říká, že je moc hubený.
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2010 19:45
- Nahlásit
mam taky divny pocit, ze veterinari poznaju len tri znacky krmiv a tie su pre nich totalna modla...
Trainer a Fitmin su krmiva strednej triedy, ak su financne prostriedky, investovala by som do niecoho kvalitnejsieho...
Myslim ze tato diskusia o granuliach by mohla byt prinosna...
http://www.cz-pes.cz/diskuse/4_10213_0.html
urobte si kavu a pohodlie, je to dlhe citanie v kazdom pripade kaslite na RC, Hills a Purinu... Je to predrazene krmivo, ktore podobne ako Pedigree vraza viac prachov do reklamy ako do kvality...
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2010 19:52
- Nahlásit
A po jiných granulích než po fitminu se to snad spraví? ..jo a jak poznám že má pes vytočená zápěstí? A čím je to způsobený
|
Gypsy
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2010 19:58
- Nahlásit
staropramen
Byli jsme na svodu štěňat a chovatelka mi potom psala, že je to asi tím, že moc rychle vyrostl a že to tam měla ještě asi další 2 štěňata. Je to vidět hlavně když sedí nebo v klidu stojí, to má spodní část tlapek do stran.
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2010 20:12
- Nahlásit
Gypsy
to má můj pes taky.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2010 20:17
- Nahlásit
Gypsy
Ono nekdy to postavenich hrudnich koncetin - ze jakoby trosku vytocena packa - byva tez otazkou genetiky. Pokud nema proslapy, pochybuju, ze to krmenim srovnas. Odkazy na jiny granulovy forum bylo zmineno vyse.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2010 20:25
- Nahlásit
Gypsy
Takže spíš zápěstí vtočená než vytočená Každopádně ani jedna ze značek granulí, které tu byly zmíněny, takovému jedinci nezajistí dostatečný přísun všeho, co potřebuje. Pokud u něj šlo o překotný růst, půjde to snad ještě trochu upravit změnou na kvalitnější stravu.
|
Gypsy
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2010 21:46
- Nahlásit
Fifi
A jak poznám, že má pes prošlapy?
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2010 22:14
- Nahlásit
Gypsy
Když pes stojí s předníma nohama kolmo k podložce, tlapa je zavřená, prsty klenuté. Při prošlapu se tlapa prošlapává, jakoby propadá, prsty jdou od sebe, rozevírají se, nadprstí je měkké, přední noha při pohledu ze strany není rovná, v zápěstí se ohýbá.
|
enri
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2010 23:14
- Nahlásit
Gypsy
Prošlapy nemá
|
Kaccka
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2010 22:48
- Nahlásit
Muj pes obcas taky vytaci (nebo vtaci??) tlapky. Proste je stavi jako clovek - spicky od sebe Na vystave nam to jednou taky vytkli. Bylo mi receno, ze je to tim, ze ma uzsi hrudnik, potrebuje jeste zesilit a nasvalit a melo by se to spravit.
|
inu
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2010 08:36
- Nahlásit
myslíte něco takovýho:
|
Gypsy
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2010 15:37
- Nahlásit
inu
Takhle nějak to vypadá.
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2010 15:50
- Nahlásit
Gypsy
tak takhle to máme taky, obávám se, že to krmením nespravíte. u nás je to teda dáno dysplazií loktů, ale může to být dáno i šířkou hrudníku, nasazením nohou apod, což teda krmením nevím, jak ovlivnit.
|
Gypsy
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2010 15:57
- Nahlásit
PeKrato
To je pravda, také jsem se dočetla, že to může být tím, že má úzký hrudník a potřeboval by se nasvalit. To je ale také těžké, když nechce pořádně žrát.
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2010 16:01
- Nahlásit
Gypsy
nasvalení ale nemusí mít nic společného se žrádlem Potažmo přijímat živiny na svaly musí, ale zásadnější je tam pohyb. takže pokud chcete nasvalit hrudník, choďte se psem pravidelně plavat, nechejte ho tahat pneumatiku, zkrátka nechejte svaly pracovat. ze žrádla se nenasvalí jen tak sám od sebe (teda pokud to nemá ve vínku geneticky)
|
inu
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2010 16:15
- Nahlásit
Gypsy
Dysplazku jsem nezjišťovala, ale je fakt, že to má odmala:
...
každopádně jsem nepozorovala jinej než estetickej problém. Když utíká, klade ty nohy více méně rovně, když sedí, je to hrůza, je jak Quasimodo: vytočená zápěstí, kolena vbočuje dovnitř a na zádech se mu dělá parádní hrb.
Jestli se to dá spravit nasvalením nemůžu říct, zatím na tom (neúspěšně) pracujeme, ale celkem o tom pochybuju. Čímž tě nechci strašit nebo tak, pouze hodnotím svého psa
|
Gypsy
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2010 21:53
- Nahlásit
A nemáte někdo zkušenosti s přípravkem Calcium citrát nebo Bonecan forte? Na trhu je tolik přípravků a mě se nechce moc experimentovat.
|
inu
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2010 22:00
- Nahlásit
Gypsy
tohle bych asi konzultovala s nějakým odborníkem, aby to nenadělalo víc škody než užitku.
|
123helik
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2010 08:14
- Nahlásit
u mamčiný dobrmanky máme s tímhle zkušenost - měla povolené spěnky a rozjeté prsty, vypadalo to stejně jako u té akity na fotkách a taky to nejvíc bylo vidět při sezení, a trochu při výstavním postoji - spravilo se to omezením pohybu (pomalý pohyb na vodítku, žádné lítání a dlouhé vycházky), k tomu mamča přešla na krmení masem a dávala lidský Hyalgel... za pár měsíců - myslím, cca do půl roka - byla Dia zase super - nožky rovný a výstavní postoj luxusní
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2010 08:28
- Nahlásit
123helik
no nevím, asi bych raději měla psa s nohama do X, než ho nechat půl roku jen na vodítku a krátkých procházkách. za to by mi ten luxusní výstavní postoj teda nestál
|
123helik
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2010 10:34
- Nahlásit
PeKrato
ono šlo hlavně o to, aby Dia neměla problémy s nohama ještě větší Podle veterináře ortopeda by se to mohlo radikálně zhoršit a mohly by to prý odnést i lokty, což by nechtěl nikdo... takže bylo lepší ji mít půl roku na vodítku a klidných procházkách, a teď vesele lítá jak divá a nohy naprosto rovný a bez problémů
|
Žanetka
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2010 10:39
- Nahlásit
Náš berňák má taky takto vytočené tlapky a zřejmě je to dáno dysplazkou lokte, teď se chystáme na další rentgeny, ale už v roce nám na rentgenu řekl vet, že by ohodnotil dysplazii stupněm 1, takže uvidíme teď, nicméně pohyb se zlepšil, přestal i kulhat. Pes má také užší hrudník, takže to částečně také může být tím, ale než začneme s nasvalováním, tak chceme nechat udělat rentgeny, aby naopak přílišná námaha nebyla ku škodě.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2010 10:40
- Nahlásit
inupani,amin to ma taky,ten vas pes upa sedi jak amin,jenze amin silene rychle vyrostl a uz je v pul roce velky jak hajan!ten ma v kohoutku 63cm!takze si z toho hlavu nedelam a chodime plavat.
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2010 11:58
- Nahlásit
123helik
tak to potom ano, mi to vyznělo, že jste to udělali jen pro ten postoj
jinak velice často je oto vytočení nohoou dáno dysplazií lokte, je to jeden ze základní průvdoních jevů DLK
|
123helik
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2010 14:47
- Nahlásit
no, s tou dysplazií lokte to bude asi pravda, protože minulý měsíc přišlo vyhodnocení Diiných loktů a kyčlí - kyčle 0/0 a lokty 1/1... a to náš vet, když to viděl tak říkal, že kdybychom tenkrát ty křivý packy neřešili, že by mohla dopadnout daleko hůř...
navíc, kdo zná dobrmánky, tak tuší, že udržet tohle torpédo půl roku v klidu na vodítku je trošku "problémek" Byly jsme z toho vyřízený všechny tři, já mamka i Dia.
Ale je fakt, že kdyby se mi tohle stalo u mojí teď tříměsíční fenky NO, tak do toho jdu znova a ani neceknu, když vím, že to pomohlo...
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2010 14:56
- Nahlásit
123helik
DLK mám nastudované, píše se to úplně všude vytáčení noh jsem neřešila a až zpětně se mi potvrdilo, že příčinu u nás to mělo právě v DLK, takže tak
|
Kaccka
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2010 14:58
- Nahlásit
To jsem rada, ze uz mame po rentgenech, ted byste me vydesili Nastesti lokty i kycle jsou uplne cisty, takze v nasem pripade to opravdu bude sirka hrudniku
|